Grote twijfel over gesteldheid Saddam Hussein

Irakbumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden: Er heerst nog grote onduidelijkheid over het wel of niet in leven zijn van de Iraakse leider Saddam Hussein. De Iraakse staatstelevisie heeft vrijdagavond toch weer beelden laten zien van de president in het openbaar.

Volgens de Amerikaanse nieuwszender was het al donker toen de beelden op televisie kwamen in Irak terwijl het op de beelden nog licht is.

Op de beelden is te zien hoe Hussein delen van het gebombardeerde Bagdad zou bezoeken. Hijzelf of een dubbelganger nam een bad in een menigte in de woonwijk al-Mansour. De groep uitte steunbetuigingen aan de geüniformeerde Iraakse leider. Op andere beelden werd hij op de hand gekust door andere personen in uniform. Ook nam hij een meisje in zijn armen.

Ondertussen heeft Hussein via de Iraakse minister van Informatie, Mohammed Sayid al-Sahaf, laten weten dat de Amerikaanse troepen die het vliegveld bij Bagdad bezet houden niet levend weg zullen komen. Hij dreigde met een "niet-conventionele daad" die de komende nacht plaats zal vinden. Volgens hem is dit geen aanval met massavernietigingswapens maar zou het gaan om "een soort martelaarsoperatie". Dit houdt zeer waarschijnlijk het plegen van zelfmoordaanslagen in.