Rock Werchter komt met sterke line-up

Het Belgische festival Rock Werchter heeft zijn headliners voor 2003 bekend gemaakt. Daarnaast volgde een aangename verrassing: het festival zal een dag eerder beginnen. Van donderdag 26 juni tot en met zondag 29 juni kunnen muziekliefhebbers in alle soorten en maten genieten van veel grote namen. De dagindeling met de headliners ziet er als volgt uit:

Donderdag 26 juni:
Björk - Radiohead - Underworld

Vrijdag 27 juni:
Moby - Massive Attack

Zaterdag 28 juni:
Queens of the Stone Age - Metallica

Zondag 29 juni:
Coldplay - R.E.M.

Daarnaast zullen Dave Gahan, Timo Maas, Supergrass, Röyksopp, Millionaire, Susheela Raman en Zuco103 ook op Werchter spelen. Meer bands zullen binnenkort bekend worden gemaakt. De voorverkoop start medio maart.

Line-up Nederlandse 'concurrent' Pinkpop
Het Nederlandse festival Pinkpop zal dinsdag 11 maart de line-up officieel bekend maken, maar al zeker is dat Metallica en Coldplay niet in Landgraaf zullen verschijnen. Organisator Jan Smeets meldde dit kort geleden via een persbericht.

'Pinkpop-spotter' René liet via GRAZ.nl weten zeker te zijn van de volgende bands op Pinkpop: Anouk, Placebo, Counting Crows, Danko Jones, Moloko, Lifehouse, Saybia, Porcupine Tree, Linkin Park, Queens Of The Stone Age, Massive Attack en Audioslave.

Eén ding is in ieder geval zeker: het festivalseizoen is weer in alle hevigheid losgebarsten en in Nederland, België en ook Duitsland is deze zomer weer heel veel moois te zien en te horen.