Man sluit hypotheek op familie af

Bob schreef voor ons het volgende en ook dampo en legacythe2nd wisten ons dit te melden, waarvoor dank!

De politie in India heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht een hypotheek op zijn vrouw en zoon te hebben afgesloten. Hij kreeg ruim 1000 euro los. Paresh Trivedi kreeg van een diplomaat zelfs een officiële overeenkomst, compleet met zegel.

De politie kreeg lucht van de deal toen Trivedi een klacht indiende tegen de verstrekker van de hypotheek. Die zou hem lastig vallen. De 45-jarige man vertelde dat hij de lening in 1999 afsloot om de medische kosten van zijn zoon te dekken. Diplomaat Dhanjibhai Parmar verklaarde dat hij inderdaad zijn zegel en handtekening geplaatst had, omdat hij niets verkeerds zag in de overeenkomst.

"Ik denk niet dat ik een strafbaar feit heb gepleegd. Twee partijen hebben overeenstemming bereikt en hebben het contract ondertekend in mijn bijzijn. Daarom heb ik mijn zegel en handtekening eronder geplaatst," aldus de diplomaat. De politie is het daar niet mee eens: "Na het document bestudeerd te hebben, had de diplomaat het bij de politie moeten melden, waarna wij tot vervolging van beide partijen waren overgegaan." Het verpanden van familie is in India verboden.