Lijsttrekkersenquête: de herkansing

Zoals sommigen misschien nog wel weten, hebben we bij de vorige verkiezingen een 'lijsttrekkersenquête' proberen te houden. De bedoeling was om alle lijsttrekkers een lijst met dezelfde vragen te laten beantwoorden. Dat was een matig succesje. Alleen SP'er Jan Marijnissen en Jos Bron van de (electoraal volstrekt kansloze) Nieuwe Midden Partij namen de moeite om de gehele vragenlijst te beantwoorden en terug te sturen.

We gaan het opnieuw proberen, maar dit keer mogen jullie de vragen bedenken!

De vragenlijsten zullen we opsturen als alle lijsten bekend zijn, zo rond 10 december. Bij wijze van 'Nieuwe Journalistiek' zullen we jullie vanaf dan, elke week, op de hoogte houden van de ontwikkelingen: wie er hebben gereageerd, wie heeft geweigerd en van wie hebben we nog niets gehoord? De antwoorden zullen op 15 januari - een week voor de verkiezingen - worden gepubliceerd op de FP.

Tips: de vragen moeten voor álle lijsttrekkers te beantwoorden zijn. Dus geen vragen specifiek voor één partij, maar algemene. Liever geen vragen die met Ja of Nee te beantwoorden te zijn, want anders maken ze zich er te makkelijk vanaf.

Verder willen we wel een paar vragen over de 'persoon achter de politicus'. Doe je best, en verzin vooral vragen waarvan de antwoorden niet direct uit het verkiezingsprogram te halen zijn. De beste twintig (dat is tien minder dan vorige keer, maar dat bleken er toen te veel te zijn) worden uiteindelijk naar de partijen gemaild.

Dus: wat zou je de lijsttrekkers willen vragen? Drop het hieronder, en wie weet krijg je wel antwoord!