Scholier deed XTC pillen in thee van lerares

Cipri, Psylover, SvenG, Bruce Lee, kingging, Smeerbatzzz en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar nu is bekend geworden heeft een 15-jarige scholier van de Aloyisiusschool in Hilversum in juni bij een lerares meerdere XTC-pillen in haar thee gedaan. Direct na het incident werd de vrouw met klachten in een ziekenhuis opgenomen. De directeur van de school heeft dit vrijdag meegedeeld.

Na het incident is de lerares nog niet op school teruggekeerd. De jongen werd na tips van medeleerlingen direct na het incident door de politie aangehouden. Volgens directeur P. Vlaming heeft hij 'ten minste enkele weken' vastgezeten. De leerling is onmiddellijk van school gestuurd. Om hoeveel XTC-pillen het gaat, is niet bekend.

Ook is het nog niet bekend waarom de scholier de pillen in haar thee deed. ,,Het is een compleet raadsel voor ons, we waren verbijsterd. We denken dat hij misschien stoer wilde doen'', aldus Vlaming. Door verschillende problemen was de jongen al eens vaker van een school gestuurd. Volgens Vlaming ging het op zijn school juist goed met de jongen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam maakte vrijdag bekend dat de scholier vervolgd wordt voor zware mishandeling.