Rel over seksuele opnamen Mental Theo

Er is enorme ophef ontstaan over seksueel getinte tv-opnamen in Middenmeer, gemaakt door TMF voor een programma van Mental Theo. ''Riooljournalistiek'', zo noemt burgemeester F. Spekreijse van Wieringermeer het tv-programma zelfs. ''De ranzige taferelen die in De Oude Beurs in Middenmeer op video werden opgenomen, kunnen niet door de beugel'', meent de burgervader. Het hele gebeuren kwam aan het rollen na dit artikel in het Noord-Hollands dagblad, dat de gang van zaken op de avond beschreef.

Fractievoorzitter G. Doornbos van de Christenunie kaartte de kwestie gisteren zelfs tijdens een raadsvergadering aan. Zijn visie: Kinderen van 13 en 14 jaar waren afgelopen zaterdag aanwezig in De Oude Beurs. Er werden opnames gemaakt voor het populaire TMF-muziekprogramma Mental Theo on the Road. De jeugd werd door showmaster Mental Theo opgehitst om zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Er werd getongzoend, kledingstukken uitgetrokken en vervolgens betastten de jongeren elkaar voor de snorrende tv-camera's.

R. Venema, rector van scholengemeenschap Wiringherlant in Wieringerwerf, heeft laten weten dat hij de gebeurtenissen gaat aankaarten bij zowel de leerlingen als leerkrachten. Hij vindt de show ronduit verwerpelijk.

Mental Theo ''geschrokken''

Mental Theo is geschrokken van de hevige reacties in Wieringermeer. Bij monde van M. Rouwenhorst, eindredacteur van het programma Mental Theo on the Road, laat hij weten om die reden niet te willen reageren op de commotie: ,,Hij wil het vuurtje niet verder aanwakkeren.'' Eeder liet Mental Theo zich ontvallen 'niet happy' te zijn met de negatieve publiciteit, maar het erg overdreven te vinden.

Alle ophef rond het optreden van de diskjockey is volgens R. Zonneveld, uitbater van De Oude Beurs, niet nodig: ,,Iedereen mag vinden wat hij vindt. We leven immers in een vrij land. Maar ik heb die avond niets bijzonders gezien. De jeugd weet wat zijn concept is, en daar kwamen de bezoekers dan ook voor.''

TMF wordt er zelf niet warm of koud van. ''We zijn wel erger gewend''. Aanvankelijk stond de uitzending voor zaterdag 2 november gepland, maar door alle ophef heeft de muziekzender het verschoven naar a.s woensdagavond (30 oktober) om 22.00 uur. Burgemeester F. Spekreijse zit dan voor de buis, want hij wil na afloop een gesprek voeren met uitbater Roel Zonneveld van De Oude Beurs.