Drentse woning voor vierde keer in brand gestoken

In het Drentse Valthermond is een woning voor de vierde keer in brand gestoken terwijl de bewoners er niet waren. De brand is geblust door de buurman, met behulp van de brandweer.

Toen de woning voor de tweede keer in brand was gestoken, liet de politie het huis bewaken. Ondanks de bewaking werd de woning toch nogmaals aangestoken. Daarop besloot de politie een bewegingsalarm te installeren. Een vierde brand kon hierdoor niet worden voorkomen, maar hierdoor kon de brandweer wel snel ter plaatse zijn.

In eerste instantie werd de woning door de politie pas bewaakt vanaf het moment dat het schemerig zou worden, omdat het niet waarschijnlijk werd geacht dat de dader op klaarlichte dag zou toeslaan. Deze keer is de woning echter wel overdag in de brand gestoken, en zal de politie over gaan tot permanente bewaking.

Een buurtonderzoek leverde tot nu niets op, en ook het sporenonderzoek heeft nog geen resultaat gebracht. De politie is nog op zoek naar de bewoners van het pand, die vooralsnog spoorloos zijn.