''Schijnwerper oorzaak UFO-Brabant''

Op het forum van Fok! beweren verscheidene users ook de vreemde cirkels gezien te hebben die een paar uit Bladel de stuipen op het lijf heeft gejaagd. Edoch zij beweren dat het zeker geen vliegende schotel is maar dat het licht afkomstig is van een schijnwerper.

User syndr0me schrijft precies te weten wat het echtpaar gezien heeft:

Ik (en nog 4 vrienden) liepen eens op een avond ergens in Veghel (NB, zeer dicht bij bladel enzo) en we zagen opeens een soort van lichtgevende cirkel in de lucht, zoals je een ufo zou voorstellen. Hij draaide rondjes boven ons, en we bleven er een uur of zo naar kijken, hij bleef maar rondjes draaien boven ons. Toen reden we met de fiets weg, en dat ding bleef boven ons hangen. (Dat LIJKT dus alleen maar zo, omdat het een HELE grote ronde is die gemaakt wordt.) Tot dat we opgegeven moment 3 kilometer hadden gefietst naar de markt, waar hij nog steeds boven 'ons' (iedereen dus) hing.
Toen we naar huis liepen draaide dat ding nog steeds rondjes boven ons, en achtervolgde ons zogenaamd.

Wij hebben onszelf helemaal gek gemaakt, wij dachten ook dat het een UFO was, maar we zien dit ding nu snachts 3 keer per week of zo. Tis een schijnwerper, en als je heel goed kijkt, kan je een lichtbundel zien die van onder afkomt. Ik weet ook niet van welke uitgaanscentrum het afkomt (ws lunenburg of time out), maar het is ZEKER geen Ufo.


Ook Fokforummer flaxe kent het verschijnsel. Volgens hem gaat het om een lichtshow. Hij schrijft: ''Inderdaad het leek alsof de bol je achtervolgde maar van dichterbij zag je dat er lichtstralen de lucht in schenen.''

Waarschijnlijk wordt het licht weerkaatst door de wolken.