Israël beschiet hoofdkwartier Arafat

Het hoofdkwartier van de Palestijnse leider Arafat in Ramallah is donderdagavond beschoten door zware machinegeweren. Israëlische troepen zijn met tanks en jeeps het complex binnengedrongen, zo meldde een Palestijnse functionaris.

In het hoofdkwartier zouden zich ongeveer twintig gezochte Palestijnen schuilhouden. Acht Palestijnen hebben zich inmiddels overgegeven. Volgens bronnen zijn bij de beschietingen twee lijfwachten van Arafat gewond geraakt. Arafat zelf bleef ongedeerd.

Het Israëlische kabinet heeft kort na de twee Palestijnse zelfmoordaanslagen op woensdag en donderdag besloten tot het isoleren van de Palestijnse leider.

Verschillende Palestijnse organisaties, inclusief het officiële Palestijnse persburau, heeft de internationale gemeenschap opgeroepen in te grijpen. "We roepen het kwartet (Verenigde Naties, Verenigde Staten, Europese Unie en Rusland) en de wereldmachten op met spoed in te grijpen om een eind te maken aan deze agressie tegen het hoofdkwartier en de president", zo meldde een verklaring.


Israëlische troepen nemen het hoofdkwartier onder vuur