Campina melk AH en Edah uit de schappen

De supermarkten Albert Heijn en Edah halen alle pakken halfvolle melk uit de schappen. Het gaat om melk die de ketens verkopen onder hun huismerk, maar door Campina wordt geproduceerd. De melk heeft te hoog penicilline gehalte.

De melk komt van één melkveehouderij, aldus een woordvoerder van Campina. Klanten kunnen de halfvolle melk terug brengen naar de AH of de Edah. Het gaat om pakken met 25 september als houdbaarheidsdatum. Het wordt niet aangeraden de melk te drinken.

Albert Heijn verkoopt de pakken melk, naast haar eigen huismerk, ook onder de merknaam De Molen. De pakken lagen in de winkels in Limburg, Noord-Brabant, Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren, Noord- en Zuid-Beveland, Tholen, Gorinchem en een deel van Gelderland. De Keuringsdienst van Waren heeft na onderzoek bekend gemaakt dat consumenten er niet ziek van kunnen worden. Mensen die overgevoelig zijn voor penicilline kunnen wel last krijgen van huiduitslag.

Campina heeft al eerder te maken gehad met een te hoog penicilline gehalte. Vorig jaar werden 150.000 pakken melk teruggehaald.