[WK] Uitslag Duitsland - Zuid-Korea

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De halve finale tussen Duitsland en Zuid-Korea is gewonnen door Duitsland. Het won met 1-0.

Wedstrijdverslag
Zuid-Korea begon de wedstrijd zonder Jung-Hwan Ahn, Nam-Il Kim en Ki-Hyeon Seol. Bij Duitsland startte Dietmar Hamann wel in de basis.

De eerste echte kans was er in de 8e minuut voor Zuid-Korea. Op aangeven van Sang-Chul Yoo schoot Chun-Soo Lee, maar Kahn kon redden. In de 17e minuut kreeg Neuville een goede kans, maar Woon-Jae Lee kon het doelpunt voor Duitsland verhinderen.

In de 23e minuut ging Klose met een 'fopduik' onderuit na een voorzet van Neuville en de scheidsrechter gaf terecht geen penalty (ook geen gele kaart overigens). De hele eerste helft kregen beiden ploegen nog wel enkele kansen, maar er werd niet gescoord.

In de tweede helft bleef het spel een beetje over en weer gaan, met kansen voor beide ploegen. Duitsland zette Zuid-Korea op bepaalde momenten wel onder druk, maar Zuid-Korea zwichtte aanvankelijk niet. Tot in de 74e minuut, toen Ballack vrij kon inschieten: 1-0. Zuid-Korea probeerde nog langszij te komen, maar dit lukte niet meer.