R'damse school pakt extremistische symbolen aan

Een school in Rotterdam gaat het dragen en opschrijven van discriminerende symbolen verbieden. Dit om te voorkomen dat er conflicten tussen leerlingen ontstaan. De desbetreffende school, het Nova-college (een VMBO-instelling), heeft veel jongeren van verschillende etnische afkomst onder haar leerlingen.

Uiteraard zijn hakenkruizen verboden, maar ook het teken van de Grijze Wolven uit Turkije. Dat komt omdat een toenemend aantal leerlingen, op de vestiging Slinge van het Novacollege, kettingen en ringen draagt met het symbool van de Grijze Wolven, een extreem nationalistische Turkse groepering.

H. van `t Hof, vestigingsdirecteur van de Slinge, vreest dat dergelijke symbolen aanleiding kunnen zijn voor ruzies. Hij wil niet dat op zijn school politiek wordt bedreven, en dat conflicten tussen bijvoorbeeld Koerden en Turken op zijn school worden geëtaleerd.

Uit `tactische overwegingen' worden tekens uit verscheidene culturen en landen verboden. Bijvoorbeeld:

- het Servische nationalistische symbool
- het hakenkruis
- symbool van de Turkse nationalistische partij
- SS teken
- Maroc Power teken
- Grijze Wolven teken


Aan alle ouders van leerlingen zijn brieven gestuurd waarin het verbod en de reden staat vermeld. Wie zich meermalen niet aan de regel houdt, kan van school worden gestuurd, schrijft de directie.

Het ''handgebaar'' van de Grijze Wolven