Bloedig geweld in Israël

Adnan en Reintje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Palestijnse aanslagen hebben zaterdagavond minstens 13 Israëliërs gedood en tientallen gewond geraakt. Bij een zelfmoordaanslag in een café in Jeruzalem vielen twaalf doden, onder wie de dader. Het café bevindt zich op ongeveer 100 meter van de residentie van premier Ariel Sharon, die op het moment van de aanslag niet thuis was.

Baby

Nabij Tel Aviv, in de kustplaats Netanya, openden Palestijnen het vuur op voorbijgangers op een boulevard. Daarbij vonden drie Israëliërs de dood, onder wie een baby. De politie heeft twee Palestijnse daders doodgeschoten.

Kantoor Arafat verwoest

Na de aanslagen hebben Israëlische gevechtshelikopters raketten afgevuurd op de kantoren van de Palestijnse leider Yasser Arafat in Gaza-stad. Volgens Palestijnse bronnen is het hoofdkwartier van Arafat volledig verwoest. Arafat zelf bevindt zich al enige tijd in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever. Hij mag de stad van de Israëlische autoriteiten niet verlaten.

Ook elders in de Palestijnse gebieden hebben de Israëlische strijdkrachten hun aanvallen verder opgevoerd. Daarbij is een onbekend aantal doden gevallen. Opnieuw vielen Israëlische tanks in de Gaza-strook een Palestijns vluchtelingenkamp binnen.