Nieuwe kans voor Beelen op 3FM niet zeker

Omdat 3 FM presentator Corne Klijn verhuist naar de TROS en voortaan in het weekend te beluisteren zal zijn moest er een opvolger komen voor zijn programma tussen 18.00-20.00. Zoals bekend is dat Isabelle Brinkman geworden.

Maar Isabelle presenteerde al de uren tussen 20.00-22.00, dus ook daar moet een nieuwe presentator voor in de plek komen. Inmiddels is duidelijk dat de zendercoordinator van Radio 3FM, Paul van der Lugt, waarschijnlijk een derde kans wil geven aan Giel Beelen. De in opspraak geraakte presentator werd afgelopen jaar eerst door de KRO en onlangs nog door de Vara ontslagen op 3FM. Nu zou de NPS de betalende instantie moeten zijn. Beelen verving Isabelle al vaker, en tot tevredenheid van de NPS.

Toch staat de terugkeer van Beelen nog allerminst vast. Vijf omroepen (BNN, KRO, AVRO, EO en NCRV) zijn tegen de zoveelste terugkeer van Beelen, omdat 3FM daarmee ongeloofwaardig overkomt. Een dj ontslaan om bepaalde ongeoorloofde grappen en dan toch weer op een ander tijdstip terug laten keren, is een verkeerd signaal, aldus de vijf omroepen in een vertrouwelijk overleg.