Na TV-uitzending 180 tips over verkrachter

De politie heeft woensdagavond 180 telefoontjes gekregen over de Utrechtse serieverkrachter. De tips kwamen binnen na een extra uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
In totaal heeft de politie nu 250 tips om na te trekken. ,,Elke tip moet op zijn waarde worden beoordeeld'', zegt een woordvoerder van de Utrechtse politie. De politie heeft 75 man op de zaak gezet.

De beruchte verkrachter is na vijf jaar 'afwezigheid' plotseling weer actief geworden. Hij heeft onlangs een 16-jarig meisje in Bilthoven verkracht. De politie ontdekte dat het DNA-profiel van de dader overeenkomt met dat van de man die in 1995 en 1996 achttien slachtoffers maakte in het gebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist en De Bilt. ,,De angst zit er weer behoorlijk in in dit gebied'', zegt de politiewoorvoerder. ,,We houden extra toezicht. Mensen zien dat er politie is.''

De Universiteit Utrecht heeft donderdag in het universiteitsblad personeel en studenten gewaarschuwd voor de serieverkrachter. Hij was destijds ook actief in de universiteitswijk Uithof.
Vrouwen krijgen het dringende advies om niet alleen door het gebied te wandelen of te fietsen.. Tussen het afgelegen sportcomplex Olympos en de dichtsbijzijnde bushalte worden pendelbusjes ingezet.