Terreurkaping: Stewardess belde details door

osado had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een stewardess belde ten tijde van de kaping van American Airlines vlucht 11 om details over de kaping door te geven. Ze bleef aan de lijn tot de tragische laatste seconden dat het toestel de noordelijke toren van het WTC doorboorde. Dat meldt de Los Angels Times.

Het telefoontje van stewardess Madeline Sweeney is van groot belang voor het onderzoek van de FBI. Een medewerker van Logan International Airport, die het telefoontje van Madeline aannam, kan helpen met de reconstructie van het gesprek.

Wat het verloop van de vlucht was ten tijde van het gesprek, was haar niet duidelijk. Op de vraag of ze wist waar ze was zei ze: "Ik zie water en gebouwen, oh god." Daarna werd de verbinding verbroken. Maar Madeline was wel in staat belangrijke details door te geven. Twee stewardessen waren al neergestoken. Ze identificeerde haar collega's met hun personeelsnummers. "Een kaper heeft de keel van een passagier uit de businessklasse doorgesneden, hij lijkt dood."

Madeline (35) werkte 12 jaar bij de luchtvaartmaatschappij. Zowel American Airlines als de FBI weigeren verdere details van het telefoongesprek bekend te maken.