FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


National Treasure: Book of Secrets

Film

Gateshead Hall. De tien jaar oude wees Jan Eyre trekt in bij haar oom en zijn gezin. Al snel komt haar oom te overlijden en blijft ze over met zijn vrouw en drie kinderen. Jane woont niet plezierig bij het viertal aangezien zij gepest wordt door de kinderen. Na de zoveelste ruzie wordt Jane naar de Lowood kostschool gestuurd.

Ook daar gaat het leven niet over rozen, ze wordt een leugenaar genoemd en de barre omstandigheden zoals vochtige kamers en slecht eten zorgen ervoor dat de leerlingen ziek worden. Hierdoor breekt de tyfus uit, en Jane verliest haar enige vriendin.
Gelukkig zijn er een aantal rijke mensen die investeren in de school waardoor het verandert in een nette en goede school.

Een aantal jaar later gaat het verhaal verder. Jane is nu zelf een lerares op Lowood, maar ze ziet toch graag een andere toekomst voor zichzelf. Ze weet een baan als gouvernante te verkrijgen in Thornfield Hall. Daar heeft zij Adèle, de onwettige dochter van Edward Rochester als leerling. Ondanks zijn cynische en humeurige karakter wordt hij verliefd op haar. Jane voelt hetzelfde voor hem, maar een huwelijk wordt verhinderd door Richard Mason. Hij zegt dat Rochester al met zijn zus getrouwd is. Zij blijkt mentaal ziek te zijn en zit opgesloten in een kamer in Thornfield Hall. Bij het huwelijk, dat in Jamaica werd gesloten, was haar familie al op de hoogte van haar geestelijke toestand maar Rochester zelf niet.

Bij het horen van dit nieuws vlucht Jane. Ze komt in contact met dominee St. John Rivers en krijgt een nieuwe baan bij de dorpsschool. St. John doet haar tenslotte een huwelijksaanzoek. Jane staat op het punt daarin toe te stemmen als zij opeens een sterk gevoel krijgt dat er iets bijzonders gaande is. Spiritueel voelt ze aan dat er iets gebeurd is in Thornfield Hall.

Daar aangekomen ziet zij dat het huis door brand is verwoest, door toedoen van Bertha, Rochesters krankzinnige echtgenote. In een poging haar te redden heeft Rochester ernstige brandwonden opgelopen en is hij blind geworden. Jane staat voor een moeilijk keuze. Terug gaan naar John? Of voor Rochester zorgen?

'Jane Eyre' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charlotte Brontë. Deze verscheen in 1847 en wordt gerekend tot één van de beste boeken uit de wereldliteratuur.

Genre Actie, Avontuur, Komedie, Mystery, Thriller
Regie Jon Turteltaub
Cast Nicolas Cage, Justin Bartha, Diane Kruger
Land van oorsprong Verenigde Staten
Releasejaar 2007
IMDB-score 6.5
Aantal stemmen IMDB 184227
Meer informatie FilmTotaal
Meer informatie FilmTotaal
Kijkwijzer Vanaf 6 jaarAngst
User-waardering 7.3
Aantal stemmen1
Verdeling van de stemmen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.