Wimbledon - Het publiek

Redactie

Soms word ik tijdens het kijken naar een tenniswedstrijd afgeleid door het publiek. Zo zat er gisteren tijdens de partij van Andy Murray vs Nick Kyrgios een man in een raar pak. Een groen pak met een gekleurde kraag en een groene puntmuts. Het ensemble werd afgemaakt met een maffe zonnebril. 'Waarom?' vroeg ik me af. Die man is vast fan van iemand of misschien is het symbolisch voor een land, maar ik kon niets bedenken.

Ik weet ook niet of hij speciaal daar was gaan zitten voor deze wedstrijd of dat hij daar al de hele dag zat. De Ieren hebben de leprechaunpakken- en hoeden, de Engelsen vlaggen en hoedjes en tennisballen aan hun oren hangen, Australiërs van die Crocodile Dundee-hoeden met kurken eraan of gele t-shirts, maar een bloem? Zondag, ik weet niet meer tijdens welke partij, zag ik iemand zitten met op zijn borst het woord Glaastra. Een Nederlander die de mazzel had een kaartje voor People's Sunday te hebben. Dacht ik een ietsepietsie jaloers.

Maar het kan nog erger, die afleiding van het tennis door het publiek. Wimbledon - Jim Parsons (Sheldon Cooper in The Big Bang Theory) zat in 2014 in de playersbox van tennisspeelster Eugenie Bouchard. Queens - Maria Sharapova die haar (toen nog) vriend Grigor Dimitrov aanmoedigde. Queens - Ian McKellen (Gandalf in LOTR) en Richard Wilson (Victor Meldrew in One foot in the grave) die gebroederlijk naast elkaar zaten op een heel prominente plek zodat ze vaak in beeld waren. Ook zitten altijd wel een paar beroemdheden in de Royal Box op Centre Court op Wimbledon, maar die zijn niet zo vaak in beeld.

Zag ik vandaag, in een flits, Sir David Attenborough? Maar wat ik me afvraag, is dit een vreemde tik van mij, of laten jullie je soms ook afleiden door niet-tennis-gerelateerde-zaken?