Respect voor de islam

Maurits (Tocqueville)

Je moet respect hebben voor de overtuigingen van mensen. Respect voor hun levenswijze, respect voor hun geloofsovertuiging. Daar ben ik mee opgegroeid en daar gonst het nog steeds van in onze samenleving. Respect voor mensen die anders doen of anders denken dan jij. Respect voor cultuur.

Respect moet je verdienen, dat is waar ik bij leef. Ik heb geen hekel aan de aanhangers van een bepaalde filosofie, maar dat betekent niet dat ik geen hekel kan hebben aan die filosofie. Dat je op een bepaalde manier wil leven is geheel jouw keuze en daar heb ik niks op tegen, maar respect heb ik er niet voor. Ook niet wat betreft je levensfilosofie en je godsdienst; dat kan mij werkelijk niets boeien. Jij moet weten waarin je gelooft en ik zeg daar niks over. Totdat er van mij verwacht wordt dat ik er respect voor moet hebben, want dat heb ik niet. Zeker niet als dat van mij geëist wordt.

Toch wordt er van mij respect geëist voor de islam. Vaak niet eens door moslims zelf, maar door naïeve mensen die het slechts zien als iets wat je alleen achter de voordeur doet. Dat terwijl de islam, net als alle andere godsdiensten en levensovertuigingen, het complete leven bepaalt. Godsdienst is niet alleen in een kamertje bidden, het is je levensstijl, het zijn je normen en waarden. En juist daarom heb ik geen respect voor de islam.

Na de gewelddadige Taharrush in Keulen en andere steden waren het moslims die de zaak bagatelliseerden. De vrouwen zouden wel als hoeren rondlopen, de geur van hun parfum heeft de mannen verleid en jonge moslims hebben alcohol gedronken omdat dat niet verboden is in Duitsland. Excuus na excuus wordt maar opgedragen, zodat de daadwerkelijke oorzaak maar niet aan het licht komt. De cultuur waar deze jongemannen vandaan komen, de islamitische cultuur, is door en door verdorven. Vrouwen moeten hun lichaam compleet verstoppen in kleding om die arme jongens maar niet te verleiden. Het minste stukje huid kan blijkbaar werken als een rode lap op een stier.

De islam is bepaald niet vreemd van geweld. Overal waar de islam opduikt vallen er doden. Als het niet tussen moslims zelf is, dan moeten de ongelovigen er wel aan geloven. Al vlak na het ontstaan van de islam brak het geweld los en dat is sindsdien niet opgehouden. Honderdduizenden doden in de afgelopen jaren door religieus geweld van de kant van de islam. De islam vredelievend? Hoe krijg je het uit je strot?!

De intolerantie tegen joden, homo’s en vooral ongelovigen is overal bekend. Kindhuwelijken zijn geen probleem. Verminking van genitaliën? Daar draait men geen hand voor om. De onderdrukking van vrouwen is aan de orde van de dag. Vrouwen worden apart gezet. Hun haar mag niet zichtbaar zijn, want daar worden moslims blijkbaar ontzettend geil van. Zijn ze verkracht? Vast hun schuld. Haat en geweld zijn de kernwoorden van de islam. En dan zijn er ook nog miljoenen moslims die de islam precies volgens het boekje volgen.

De islam verdient geen respect.