Wij stelen allemaal van Oost-Europese landen.

Ik-Icarus

Wij stelen allemaal van Oost-Europese landen. Het maakt niet uit of je blank, gekleurd, of twee moeders hebt, stelen doen we allemaal. Smerige dieven dat zijn we, graaien waar we graaien kunnen. Althans dat beweert boomknuffelaar Liesbeth van Tongeren. Terwijl de Nederlandse bevolking de belastingaangifte doet, is tante Liesbeth boos. GroenLinkser Liesbeth heeft tijd genoeg om ons lastig te vallen met stompzinnig geblaat.

“Wanneer komt er een heffing op NL spaargeld omdat wij een belastingparadijs zijn en ‘stelen’ van OSlanden? #Dijsselfail”, aldus mevrouw anti-dierentuin.

Mevrouw Van Tongeren probeerde in YOLO-taal makkelijk punten te scoren. Alleen was het Liesbeth even ontschoten dat wij in Nederland al heffing betalen over ons spaargeld, vermogensbelasting heet zoiets. Belastingparadijs? De gemiddelde Nederlander hoeft niet te klagen maar is ook niet bevoorrecht. Wij hebben een prachtig belastingstelsel, voor de aanschaf van een huis betalen wij namelijk vijf of zes verschillende ‘soorten’ belasting. 

Maar dit alles boeit de Geert Wilders van de linkerkant geen reet. Want Liesbeth heeft SWAG, fuck Dijsselbloem, fuck de hardwerkende Nederlander en schijt aan spaarders. Waarom heeft Liesbeth ‘Rainbow Warrior” van Tongeren deze uitspraak gedaan? Er zijn drie scenario’s denkbaar. Of Liesbeth heeft zelf nooit haar belastingaangifte gedaan en weet niet eens dat er een heffing op box 3-vermogen bestaat. Of Liesbeth heeft zelf geen spaarcentjes, Greenpeace betaalt namelijk geen salaris. Of Liesbeth wil makkelijk scoren om GroenLinks van de ondergang te redden.

Liesbeth is de Geert Wilders van GroenLinks, veel geblaat maar weinig wol. Zo wil Liesbeth ook gemakkelijk met de trein naar de Provence, net zo makkelijk als met het vliegtuig, of de auto. Maar wie mag dat allemaal gaan regelen Liesbeth? “Dat mag iemand anders uitvogelen.” Kleuter Liesbeth gaat schreeuwend op de grond liggen als zij haar rabarberstengels niet krijgt in de supermarkt. Roepen kan ze, maar wanneer er iets gedaan moet worden is mevrouw niet thuis.

In plaats van dat iemand met zijn achtergrond in sociale zaken zich inzet tegen de criminaliteit van Jeugdzorg, plukt Liesbeth liever spaarders kaal. GroenLinksers hebben niets te vrezen, want van een kale kip kan men niet plukken. Mijn advies: “Beste Liesbeth houdt eens op met basaltblokken in de Noordzee gooien, flyeren op het Binnenhof en onzin uitkramen. Toon eens ruggengraat en maak je hard voor de minderbedeelden in plaats van hardwerkende spaarders aan te pakken. Houdt alsjeblieft op met de populistische hipster te spelen en zet je in voor ‘echte’ minderbedeelden. Schoenmaker blijf bij je leest”

Dikke vette like-button ouwe, YOLO, SWAG, column uit!

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar trudynielsen1967@yahoo.com. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns