Borsten met slagroom

rickevers.nl

Lieve Maaike,

Ik weet nog goed dat je in 2007 So You Wanna Be A Popstar won. Een lief blond meisje uit Raalte met een verlegen oogopslag. De spotlights waren overduidelijk nieuw voor je, maar je kon zingen als een nachtegaaltje. Raalte was trots op je. Salland was een ster rijker.

Uiteraard hebben we daarna nooit meer iets van je vernomen. Wat dat betreft heb je je keurig aan de traditie gehouden van winnaars van talentenshows. Ik dacht dat je weer verder gegaan was waar je gebleven was. Gewoon naar school en in je vrije tijd op een paard zitten. Dat doen tienermeisjes namelijk. Op een paard zitten.

Maaike, ik zal er niet langer omheen draaien. Je hebt me laten schrikken. Niet alleen lees ik dat Mental Theo je een huwelijksaanzoek heeft gedaan. Ik lees ook dat jullie al vier jaar een relatie hebben. Dat is dus begonnen toen je 19 was. Waar jij op een paard hoorde te zitten, zat jij blijkbaar op een paardelul.

Ik weet waar ik over praat Maaike, want ik ben van de TMF-generatie. Daar kwam die kale zongebruinde schreeuwlelijk dagelijks voorbij. Weinig subtiel drapeerde Theo keer op keer zijn BN’er-status over tienermeisjes heen. Zelfs voor een draaiende camera kon Theo zijn geilheid nooit verbergen. Tientallen spuitbussen werden leeggespoten over de tietjes van meisjes in Salou. Wonderful days voor de veertiger.

Je hoort me niet over het leeftijdsverschil Maaike. Dat jij binnenkort wekelijks Viagra moet kopen voor je man, is jouw keus. Ik zie alleen zoveel verschil in karakter. Jij, met je lieve gezichtje, je mooie zachte liedjes en je onschuldige uitstraling. Van seks had je nog nooit gehoord. Totdat Theo kwam. De man die geen minuut over straat kan lopen zonder een meisje tegen te komen die zijn piemel live heeft gezien.

Maaike, doe het niet. Trap er niet in. Ik weet zeker dat jij niet van slagroom op je borsten houdt. Zo ben jij niet. Zeg gewoon tegen hem dat je vier leuke jaren hebt gehad en kom snel weer in Raalte wonen. Thuis. Rustige ballads zingen op de Grote Markt en lekker paardrijden.

Tot snel,
Rick