Een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken

Luc (LvanLier)

Arme Geert. Inhoudelijk ben ik het vaak grotendeels met hem eens. Hij heeft beslist een punt als hij zegt dat er bevolkingsgroepen bestaan die uitmunten in het plegen van criminaliteit, het hebben van achterhaalde opvattingen en het profiteren van onze sociale zekerheid. Hij heeft ook gelijk als hij zegt dat daar wat aan moet worden gedaan, en dat het tot het belachelijke toe pamperen van criminele uitvreters maar eens afgelopen moet zijn.

Maar het gaat mis. Het gaat steeds erger mis. Want Geert begon een politieke beweging. Een vereniging met één lid. Geert zelf. Zijn grote pech: hij werd ingehaald door zijn eigen succes. In veel te korte tijd moest hij vele tientallen geschikte mensen zien te vinden. Voor het vullen van Kamerzetels. Voor het vullen van gemeenteraads- en statenfracties. En dat lukt niet. Geert was inmiddels een soort paria geworden, maar moest toch in contact zien te komen met geschikte mensen voor vertegenwoordigende functies. Een onmogelijke opgave. Dat had de LPF al laten zien, en dat laat de partij van Geert ook zien. Ondanks het feit dat Geert hoogstpersoonlijk de selectie heeft gedaan voor alle Kamer-, gemeenteraads- en statenleden.

Dus was het leed niet te overzien. Net zoals de LPF bestond uit leugenaars, dronkenlappen, oplichters en vechtersbazen, kent de Tweede-Kamerfractie van de partij van Geert ook een oververtegenwoordiging van leugenaars, dronkenlappen, oplichters en vechtersbazen. Het enige succes dat Geert wist te boeken, was dat zijn partij ook zorgde dat een nieuw begrip in Nederland in zwang raakte. De brievenbuspisser.

Inhoudelijk is de partij van Geert ook afgezakt tot een zeer bedenkelijk niveau. Verder dan schelden en beledigen komt de club eigenlijk niet. Binnen en buiten het parlement. Voorstellen over een kopvoddentaks en gebroken beloften over de pensioenleeftijd, meer voegt de partij niet toe. Beledigen van alles en iedereen die er andere meningen op nahoudt. Bedrijfspoedel. Groene Khmer. Partij van de Allochtonen. Nee, daar helpt de partij van Geert het land mee vooruit...

Maar de afgelopen dagen bereikte de partij van Geert een nieuw dieptepunt.

Het Limburgse statenlid Cor Bosman maakte in een e-mail zijn PvdA-collega Selçuk Öztürk uit voor 'een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken'. Dat is dus het niveau van de door Geert hoogstpersoonlijk geselecteerde volksvertegenwoordigers. Onversneden racisme, en beledigend tot op het bot. Cor Bosman, die zich overigens schuldig maakt aan dat zakkenvullen waar de partij van Geert zo op tegen is. Want behalve statenlid is Bosman ook fractiemedewerker. Dus het vreten uit de staatsruif is niet alleen een linkse hobby, maar ook een extreem-rechtse. Maar wat mij het meest dwars zit, is dat de Statenfractie van de partij van Geert die mail al dik een half jaar geleden heeft gezien. En dat de fractie die mail geen aanleiding heeft gevonden om Bosman uit de fractie te trappen. Pas nu de mail is uitgelekt, heeft de partij van Geert de heer Bosman uit de fractie verwijderd. Niet omdat de Limburgse statenleden moeite hebben met de kwalificatie , maar omdat de publicitaire herrie zo vervelend is.

Als ik iemand elke dag voor boerenlul uitmaak, hoef ik van de politie weinig bescherming te verwachten als die boerenlul mij mededeelt dat hij mij binnenkort eens die welverdiende rechtse directe komt verkopen. De politie spreekt dan van uitlokking, en bromsnor loopt nét een stapje minder hard om mij het vege lijf te redden. Dat moet ook voor Geert gelden. Hij is persoonlijk verantwoordelijk voor het schofferen van bevolkingsgroepen. Geert is persoonlijk aanstichter van het onvoorstelbare wangedrag dat door en namens hem aan de dag wordt gelegd. Parlementariërs moeten, net als iedereen, worden beschermd tegen geweld. Geert wordt formeel vooral beschermd omdat hij als parlementariër zijn mening moet kunnen geven. Daarom wordt zijn bescherming door de overheid betaald. Maar wat Geert en zijn kompanen allemaal flikken, gaat veel verder dan het werk van de volksvertegenwoordiger. Dat is rücksichtslos over hele bevolkingsgroepen heen pissen. Dat is misbruik. Dat is dus ook misbruik van die persoonlijke bescherming. Die is daar niet voor bedoeld.