Het Zondagse Orakel - Werkloos tuig contra christenhonden

Thako (Okaht)

Binsmeister  - See you in court Occupymongol!
In de eerste plaats: BRILJANTE COLUMN WEER! Pure bewondering, als de Binsmeister mij met een stukje geschreven tekst weer eens doet schaterlachen.

Toch meteen terug naar Occupy. Ik ga mijn rol als zondags Orakel niet enkel verspillen aan veders in reten. Natuurlijk heb ik ook een mening over Occupy!

Mijn belangwekkendste conclusie is dat ik moeite heb om een duidelijke mening te vormen over die lui. Het is te verwarrend en er zit te weinig lijn in, om het op waarde in te kunnen schatten.

Tijdens de Arabische Lente was het duidelijk dat mensen onder een dictatuur uit wilden. De reacties van de dictatoren bevestigden dat die protesten absoluut zin hadden. Als je voor een spandoek een kogel door je kop krijgt, weet je zeker dat de tekst op je spandoek behoorlijk raak was. En met het uiteindelijke vertrek van de machthebbers en de diepe verontschuldigingen voor de kogels, was het ook duidelijk dat de protesten een legitiem doel hadden.

Als ik terug denk aan de protesten tegen atoomwapens in de jaren tachtig, krijg ik daar toch een gevoel van nostalgie bij. Ze hadden uiteindelijk geen effect en de regering scheet erop, maar er marcheerden wel 400.000 mensen door Amsterdam. Allemaal met dezelfde verontwaardiging en hetzelfde doel. Het probleem was de aanwezigheid van atoomwapens en die moesten eruit.

Bij al die Occupycampings is het alleen maar onduidelijk.
Oké. Het is goed om te zien dat er weer wordt geprotesteerd. We hebben een kabinet dat de zorg en het onderwijs de nek omdraait,  zonder dat er ook maar iemand de straat opgaat. Alleen het nekschot voor cultuur bracht nog wat mensen op de been, maar die werden net zo makkelijk uitgefloten door “gemiddeld” Nederland.
Deze protesten zijn dan wel degelijk een verademing. Eindelijk zie ik weer jongelui met een doel en idealen! Of niet?

Wat willen ze eigenlijk? Wat eisen ze? Wat hebben ze ervoor over? Hebben ze voor ogen wanneer hun doel is bereikt en ze hun tenten in kunnen pakken? Wachten ze op de overgave van de directie van de ABN AMRO? Op de opheffing van Amsterdamse beurs?
Blijkbaar weten ze niet meer wat een echt ideaal is. Roepen dat de bankiers de boeven zijn, gaat niet veel veranderen. Beweren dat zes tentjes, midden in een provinciestadje de ideale samenleving weerspiegelt, trekt niet meer medestanders over de streep. En thuis gaan slapen bij de eerste nachtvorst, laat al helemaal weinig ballen zien.

Occupy. Werkloos tuig met idealen of werkeloos tuig met te veel tijd? Ik ben er nog steeds niet uit.

Bakoenin - Leers: het subje van Wilders
Voor de volle 100% sta ik achter deze column!

Het is makkelijk om je aan je morele waarden te houden, als je minder verantwoording hoeft te dragen. Het lijkt er tenminste op dat een aimabele man als Leers een vreselijke morele draai heeft gemaakt, toen hij van burgemeester van Maastricht ineens minister voor Immigratie en Asiel werd. In Maastricht kon hij weinig schade aanrichten en dat deed hij dan ook niet. Het was verdorie zowat de perfecte burgervader, waar iedere gemeente er wel één van wilde hebben. Zelfs in Rotterdam zouden ze CDA zijn gaan stemmen, als ze er zo’n burgemeester bij konden krijgen!

Maar dat imago breekt hij als minister voor Immigratie en Asiel moeiteloos af. Met de macht in handen om op basis van humanitaire gronden uitzonderingen te maken, kiest hij er juist voor om bewust inhumane beslissingen door te drukken.

Het lijkt trouwens wel alsof ze ieder ministerie, dat om foute beslissingen vraagt ook meteen aan een christen hebben gegeven. Hans Hillen op Defensie? Stuurt zonder blikken of blozen militairen naar discutabele missies, terwijl hij de helft van hun backup wegbezuinigt. Van Bijsterveldt die in één klap onderwijs, cultuur en wetenschap verkracht. Jan Kees de Jager, die namens het kabinet alle economische lulverhalen aan elkaar mag ouwehoeren. Verhagen die hem daar in steunt, maar ondertussen ook de kont van Rutte moet afvegen. Idioot Donner die alle blunders van de overheid recht blijft liegen.

Of zou het een bewuste tactiek van Markje Rutte zijn geweest?
“Laat die christenhonden het vuile werk maar opknappen. Dan spelen wij nog wel even voor ideale schoonzoon. Bij de volgende verkiezing zijn wij dan definitief de grootste.”

Bij “wij” bedoelt Markje natuurlijk ik”. Met “zijn wij de grootste” bedoelt hij dan “heb ik de grootste”.  Iemand die geen vrouw in zijn leven kan verdragen, moet wel een kleine lul en heel wat narcistische trekjes hebben.

Het is maar een theorietje hoor. Misschien vinden die CDA’ers het wel prima zo.

Daarvoor verwijs ik graag naar The Big US of A. Een mooi land hoor. Alleen zijn de meest gruwelijke beslissingen en de meest gruwelijke misdaden daar geïnitieerd door wedergeboren, theedrinkende, extremistische, christelijke presidenten en politici. Veel oorlogszuchtiger regimes dan christelijke vind je niet snel.

Even voor de goede orde. Ik heb niets tegen christenen. Of tegen andere gelovigen. Ik eis ook zeker niet dat zij volmaakt zijn. Maar als je er als politicus voor kiest om christelijk Nederland te representeren, verwacht ik toch minimaal een redelijk aantal van die christelijke waarden terug te vinden in dat beleid.
Je ziel aan de duivel verkopen, behoort niet tot die waarden.