Media-Mangel: Koffietijd

Luc (LvanLier)

Iedere dinsdagavond bespreekt Luc van Lier een hoogte- of dieptepunt van het Nederlandse medialandschap. Vandaag aandacht voor het herrezen programma Koffietijd op RTL 4.

Vroeger was dat nog wel een min of meer redelijk programma. Koffietijd. Gepresenteerd door Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij, als ik mij niet vergis. Opgegeven omdat de sponsor het zat was. Het programma is wedergeboren.

Maar bij die wedergeboorte is wat misgegaan. Zelden zag ik zo'n beroerd, in elkaar geflanst programma. Een voormalig nieuwslezeres en een mevrouw die vroeger mooi was, als door elkaar heen kakelend presentatieduo. Ik probeer deze recensies altijd een zekere lengte te geven, maar over dit programma ben ik gauw uitgepraat.

Frits Bom, die schaamteloos zijn nieuwe boek kwam promoten, een of ander flutwerkje over de Rotterdamse haven. Anita Witzier die zieltjes kwam winnen voor het Rheumafonds. Lee Towers, die schaamteloos reclame kwam maken voor zijn eenmalige jubileumconcert in Ahoy. Met het Metropole Orkest en de danseressen van bordkartonnen amusementskoning Frank Wentink.

Een kok, die kwam vertellen, wat een Captains Dinner is. Alsof de kijker nooit eerder kappucijners en liflafjes heeft klaargemaakt. En een Captains Dinner kan zoveel beter dan wat die kok liet zien... Wordt de kijker voor achterlijk versleten?

Blijkbaar wel. In het reclameblok werd in ieder geval een advertentie getoond met een knoepert van een taalfout. "Vicks. Haal diep adem en bevrijdt je stem." Het stond er echt. Tja...

Het programma had een Rotterdams accent. Dus werden de lotgevallen van Ketelbinkie bezongen. En de Rotterdamse volkstaal passeerde de revu. Dat Rotterdammers altijd overal een t achter zetten. Zoals bij brommert. Volgens mij is de verantwoordelijke voor het programma een prutsert.

Niet naar kijken, dus.