Tristan droeg witte sportsokken

Kevin (KoosyNL)

KoosyNL

Wisten jullie dat al? Tristan van der Vlis was een grote fan van witte sportsokken. Hij droeg ze vrijwel elke dag behalve als hij zondag languit op de bank aan het hangen was, kijkend naar de herhaling van Oh Oh Tirol. Ook begon hij zijn dag met een grote mok Campina Goedemorgen drinkontbijt omdat dat namelijk vol vezels en vitaminen zit. Daarnaast ging Tristan, zoals de overgrote meerderheid van de Nederlanders, zondag niet naar de kerk. Wat moest hij daar... hij kon zijn tijd veel beter besteden. Aan gamen bijvoorbeeld.

Tristan had best veel gemeen met andere mensen in Nederland. Of alles wat in de intro staat helemaal waar is, durf ik niet te zeggen maar grote kans dat hij witte sokken droeg en dat hij zondags niet naar de kerk ging. Toch zijn we nu over één ding zeker: Tristan was een gamer. Als ik deze gok had moeten maken in Las Vegas had ik al mijn zuurverdiende spaarcenten erop ingezet dat hij een gamer was (net zoals zijn kerkbezoeken), want de kans zou erg groot zijn dat ik het bij het goede eind zou hebben. Het is tegenwoordig moeilijk een jongen te vinden die geen gamer is (wellicht dat je in de kerk een grotere kans maakt om er een non-gamer te vinden, maar dat is een ander verhaal). Maar gelukkig weten we het in het geval van Tristan nu met zekerheid want de media is weer volledig op de 'hij was een gamer'-wagen gesprongen.

Afgelopen avond en deze ochtend kon je het over lezen en zien dat Tristan graag Modern Warfare 2 speelde. Niet dat hij witte sokken draagt, net als miljoenen andere mensen, niet dat hij niet naar de kerk gaat, net als miljoenen andere mensen, maar dat hij graag Modern Warfare 2 speelt, net als miljoenen andere mensen. Ondanks dat er nog steeds geen duidelijk verband tussen agressiviteit en gamen is gelegd, is het opmerkelijk dat de media het nog steeds nodig vindt om dit er elke keer weer bij te slepen. Ondanks dat miljoenen mensen over de hele wereld Call of Duty hebben gespeeld en nergens last van hebben, zou gamen de oorzaak zijn dat Tristan, die psychisch niet helemaal in orde was en de mogelijkheid had om makkelijk aan wapens te komen, afgelopen zaterdag in Alphen aan de Rijn zes onschuldige mensen dood schoot.

Ik denk dat ik voor alle gamers spreek als ik zeg dat ik een beetje moe wordt van het feit dat mijn hobby waar ik dagelijks met veel plezier mee bezig ben, elke keer weer zo door het slijk wordt gehaald. Dat gekken, zoals Tristan van der V., er altijd voor zorgen dat ik op de volgende verjaardag bij mijn moeder thuis weer aan mijn tantes mag gaan uitleggen dat gamen helemaal niet zo slecht is als altijd wordt gezegd in de media. Elke keer wordt er weer bijgetrokken dat de dader een gamer was terwijl dit er waarschijnlijk helemaal niets mee te maken heeft. Net zoals zijn kerkbezoeken en de inhoud van zijn sokkenlade.

Over een paar dagen is dit verhaal waarschijnlijk weer overgewaaid en is het wachten tot de volgende gek opstaat en ergens in de wereld een bloedbad aanricht. Grote kans dat dat een man is met witte sportsokken, elke ochtend een grote mok Campina Goedemorgen drinkontbijt leegdrink, zondags niet naar de kerk gaat en een gamer is.