Plat Haags: Kutwerk

Nick (ArchEnemy)

De vorige aflevering, geschreven door Driek Oplopers, lees je hier.

Lieve Driek, omdat het maar niet wil vlotten met al die mooie linkse idealen grijpt de overheid maar weer eens in; waar is de maakbare samenleving zonder een fikse portie dwang. Omdat we het er al een paar afleveringen over hebben meende ik een en ander maar eens te moeten illustreren:

De Tweede Kamer heeft de afgelopen week met ons afgesproken dat alle Nederlandse bedrijven minstens dertig procent vrouwen in de topfuncties willen plaatsen. Doen ze dat niet dan wordt de politiek verdrietig en boos. De sollicitaties zijn dan ook in volle gang.

"Hee, je had gebeld?"

"Ja, kom d'r in. Ik geloof dat we haar hebben."

"Laat zien!"

"Kijk. Mooi toch? Ik vind het wel hip, die lipbelletjes, weer eens wat anders dan een clitpiercing. Maar kijk eens goed, ze is echt ideaal."

"Ja ik zie het, een Afro-Antilliaans-Europese kut. Leuke krulletjes. Twee vliegen in één klap, maar dat zochten we toch?"

"Wacht, hier heb ik een foto waar ze haar dijen opzij houdt. Nou?"

"Verrek. Heeft ze candida?"

"Al sinds ze klein was. Omdat het een chronische ziekte is valt ze onder een regeling voor gehandicapten. We kunnen op kosten van de staat het bestuurssanitair laten renoveren omdat ze de kut regelmatig moet desinfecteren. Goed he?"

"Man! Bijna te mooi om waar te zijn. Hoe zit het met kinderen?"

"Drie zwanger het huis uit, de oudste twee zitten nog zeker vier jaar vast en de jongste heeft ADHD én een verstandelijke beperking, dus daar is weer een potje voor; we kunnen die crèche nu ook declareren en bemannen. Maar we zijn er nog niet, het wordt nog mooier, kijk maar."

"Ze is al een beetje uitgezakt.. Verdomd, ze kan lezen én schrijven? Ze heeft nog op de lagere school gezeten en niet op een basisschool?"

"En rekenen, je gelooft het niet, zelfs uit haar hoofd. Maar het mooiste komt nog."

...."

"Sorry, dat kun je niet zien aan de kut, maar ze is islamitisch. Kijk, een uittreksel van haar geboorteregister. Verleden week heeft ze zich vlak voor haar sollicitatie laten bekeren, ze heet niet meer Shalaine maar Burka-Burka. "

"Gebedsruimte aan de bestuursvleugel, halal catering..."

"...allemaal op kosten van de staat. Ik heb haar meteen aangenomen voordat iemand anders er mee vandoor ging. Deze kut is de nieuwe executive Sales en Marketing!"

"Shit man, die levert de komende tien jaar al meer op dan ze kost door alleen maar op de loonlijst te staan! Dit gaan die eikels van het bestuur geweldig vinden!"