Discussie: Eindejaarsline-up 2008 was dikke bagger

Niels (Rossdale)

2008 was een jaar met een enorme eindejaarsline-up. Grote games als Gears of War 2, Call of Duty: World at War, Rock Band 2, Guitar Hero: World Tour, Fallout 3, Resistance 2, Saints Row 2, Left 4 Dead, Far Cry 2, Prince of Persia, Motorstorm: Pacific Rift, Mirror\'s Edge en Fable 2 kwamen allemaal tegen het einde van het jaar uit en de fanatieke gamer raakte dan ook in een zware crisis.
Maar nu, met de gave van het terugblikken, blijkt het allemaal toch wat minder te zijn geweest dan gehoopt. De druk om aan het eind van het jaar te lanceren heeft veel games niet echt goed gedaan waardoor potentieel legendarische games niet de geschiedenis in zullen gaan als de klassiekers die ze hadden kunnen zijn.

Neem Shaun White Snowboarding, het had dé snowboard-game van deze generatie kunnen zijn! Maar na het spelen van de game kwamen wij er achter dat de game wel degelijk kwaliteiten beschikt, maar jammergenoeg veel steekjes laat vallen in de afwerking. En dit geldt wel voor meer games, veel mensen vinden Prince of Persia vrij kort, Saints Row 2 kent niet de afwerking die GTA IV kende, Gears of War 2\'s multiplayer zit vol bugs, Home zit ook vol stomme fouten en beperkingen, Left 4 Dead kent veel minder levels dan gehoopt, Motorstorm: Pacific Rift voegt uiteindelijk toch niet zoveel toe als ik had gehoopt, Fable 2 is wel groot en tof maar niet echt voor het meerdere keren compleet doorspelen en ga zo maar door!

Het lijkt er dus op dat zo\'n beetje iedere grote titel dit najaar niet zo enorm tof is uitgevallen als ik, en samen met mij half internet, had gehoopt. Dit kan natuurlijk veel oorzaken hebben, maar het lijkt er toch op dat veel games een beetje gehaast afgemaakt zijn om maar in het juiste tijdsframe gelanceerd te kunnen worden.

Dus eigenlijk kun je wel zeggen dat het beter was geweest als al die games wat meer verspreid waren uitgekomen, niet alleen had mij dat een deuk in mijn sociale leven gescheeld maar waarschijnlijk hadden we er nog betere games aan overgehouden ook! Dus de eindejaarsline-up van vorig jaar, die was maar slecht!

Hoe denken jullie hierover?