Kijk, daar loopt Freek onder een tram

Danny

Aan: Sunchaser
Van: Danny
Subject: "Kijk daar loopt Freek onder een tram"

In reactie op Roef is mijn seksslaaf, Heleen niet

Hej Sun,

Laten we het alsjeblieft niet over Roef hebben, noch over hysterische H&M snollen die blind kleding kopen (hoe achterlijk kun je zijn?), maar laten we het eens hebben over zaken die er werkelijk toe doen. Zaken van maatschappelijk belang waar iedereen zich druk over maakt of zou moeten maken. Zoals een Freek de Jonge die zo'n hekel heeft aan zijn publiek dat hij besluit ze allemaal gewoon dom en lomp te noemen. Kijk, op zo'n moment vraag ik me af of ze die kerel niet gewoon moeten opsluiten in een Mensa inrichting voor arrogante, uitgerangeerde cabaretiers. De laatste keer dat Freek de Jonge iets zinnigs te melden had is alweer een jaar of twintig geleden. Tegenwoordig is hij nog slechts een cynische teringsjagerijn met narcistische inslag. Het verbaast me dat hij nog niet in de derde persoon over zichzelf praat. Freek is goed, de rest is slecht. Daarmee is Freek trouwens de geenstijl onder de cabaretiers. Iedereen is slecht behalve hij. Freek is, net als de legendarische Kees uit de Neerlands Hoop periode, niet goed. Dat kun je zien aan zijn gezicht, maar in zijn geval ook merken aan zijn uitspraken. Hij vindt zijn publiek te min, maar trad wel op voor Nederlandse soldaten in Irak. Freek, een tip. Als je mensen zoekt met een iq van 178 dan moet je die niet zoeken tussen een groep mensen die getraind zijn in het afslachten en mishandelen van mensen. Wandel een Mensa-bijeenkomst binnen en ga daar intellectueel je ding doen. Maar goed, wat wil je ook als je uit een inteeltdorp als Westernieland komt. Het is nog lang goedgegaan natuurlijk. Ik was altijd een groot bewonderaar van Freek, maar hij heeft nu toch echt afgedaan. Jammer dat 'ie is doorgedraaid.

 

Zo blijven er nog maar weinig oudgedienden onder de cabaretiers over natuurlijk. Seth Gaaikema laat weinig meer van zich horen (maar die was altijd al achterlijk en geen reet aan), Finkers heeft leukemie en doet weinig meer, Teeuwen is sinds Hard en Zielig al een herhaling van zichzelf, Bert Visscher is gewoon druk en irritant, Marc-Marie doet televisie, Waardenberg en De Jong doen reclames en kinderprogramma's, Smeenk is dood en ik ben nog niet ontdekt. Waar moet het heen?


Moet zeggen dat er bij Idols wel materiaal zit dat het goed zou doen als cabaretier. Gisteren nog. Nummertje 1320, een halve alien trol met ogen die elk een compleet andere kant op kijken en die meldt dat ze veel modellenwerk doet 'vooral voor websites'. Ik kan me inderdaad herinneren haar op sites als rotten.com te zijn tegengekomen, maar was in de veronderstelling dat het om roadkill of foto's van slachtoffers van een treinongeluk ging. Ieder z'n eigen talent natuurlijk. Of het nu gaat om 1337 writer skillz zoals ik of extremely scaring fucking bitch uitstraling als 1320 doet er niet zoveel toe.
Het enige dat jammer is is dat Freek de Jonge's talent inmiddels is uitgeput. Hij zou ook eigenlijk gewoon in een bejaardentehuis moeten gaan zitten bridgen met mede-dementen natuurlijk. Lekker senseo-koffie drinken zoals de minderheid van de bevolking. Éénderde van de Nederlanders drinkt koffie uit een senseoapparaat en aangezien Freek een hekel heeft aan klootjesvolk zal hij zich bij die minderheid scharen.

Ach, waar maak ik me ook druk over. Er zijn belangrijker zaken om je druk over te maken. Kan me zo snel even niets bedenken. Tenzij je de superstorm die eind deze maand half Nederland zal verwoesten belangrijk vindt? Het KNMI zegt dat we paniek moeten voorkomen en er dus niets aan de hand is. Als je daarin trapt ben je inderdaad zo dom als Freek zegt dat je bent. Er komt een superstorm aan met windsnelheden van 200 kilometer per uur, en in februari krijgen we weer een mooie elfstedentocht. Ik verheug me nu al op het gekluun en het horen van Friesche namen. Overigens ben ik van mening dat Nederland Friesland af zou moeten stoten. Niet alleen willen ze daar persé een eigen taal, maar nu zijn er ook nog eens inwoners die vinden dat ze een aparte nationaliteit zouden moeten krijgen. Flikker toch op. Afzinken die hap. Ze zijn toch al niet te verstaan. De elfstedentocht doen we dan gewoon in Zuid-Holland ofzo. Of Limburg. Pakken we meteen een paar Belgische gehuchten mee zodat ze er vast aan kunnen wennen dat ze Nederlander worden. Vooral de kinderverkrachters en kindermoordenaars uit België zullen wel blij zijn als België bij Nederland wordt getrokken. In plaats van 20 jaar krijg je dan opeens 20 maanden. Dat in combinatie met incompetente Vlaamse dienders et voila, pedo-heaven.
De enige echte boevenvanger die ze hebben in België is Mega-Mindy, maar die doet geen pedo-zaken.

Och, het is weer zondag. Ik ga m'n krantje lezen en nog eens een ouwe Neerlands Hoop video opzetten.

"Kijk dat is Kees, hij is niet goed
dat kun je zien aan zijn gezicht.
Hij heeft van die vreemde oren
Zijn tanden staan te ver naar voren
en zijn mond kan niet meer dicht.
"

En vandaag of morgen loopt Freek in onze wereld, net als Kees, nog eens onder een tram. En al zijn domme publiek zal wenen.

Sun, de mazzel en tot volgende week.
Danny

PS: Qua glossy zie ik dan meer in 'de FOK!'