Gênant?

Frank (havana)
Leuk is altijd live-televisie. Recentelijk hebben we natuurlijk kunnen genieten van onze showmaster Rolf X. Wouters, die bij live uitzendingen (die achteraf niet eens live bleken te zijn) vol-le-dig de fout in ging. "Uhh ja... we kunnen nu geen verbinding leggen met het Big Brother huis.. ehh. we..". Lache dat soort dingen. Die Rolf, die stond toch zo stevig in z'n schoenen, die had toch altijd een antwoord klaar liggen, of toch...?

Maar er zijn er meer autocue verslaafden. De dames en heren van het NOS Journaal kunnen er ook wat van, zo bleek bij de eclips deze zomer. Pia Dijkstra: "ja Joop, dank je wel... ehhh over naar ehh Gerrie op het dak". De verkiezingen worden ook altijd live verslagen. Dan kiest de NOS ineens voor allemaal outsiders, zoals good-old Maartje van Wegen en Fons de Poel.

Die laatste verdient een lintje vind ik. Hij is namelijk een levende voorbeeld hoe het WEL moet. Bij de laatste verkiezingen (alweer een eeuw geleden lijkt het) zette hij op sublieme wijze mijn stadsgenoot Hans Janmaat geweldig voor lul:
"Meneer Janmaat, mag ik mijn conclusies trekken, u hebt gewoon... gewoon keihard verloren er is niks meer over van uw partij"

Behalve mensen die goed kunnen presenteren en mensen die slecht kunnen presteren heb je nog een derde categorie: de wannabees. Paul de Leeuw is vanzelfsprekend de voorzitter van het hele clubje. De leden: Cruijff (leuk maar komt nooit uit z'n woorden), Mental Theo (praat met iedereen over hun sexleven), Victor Reinier (gaat dansen midden in een zin), Hans van der Togt (zegt antwoord op kijkersvraag voor, hoe kom je bij zo’n persoon!), Jeroen van den Boom (de ideale schoonzoon ?), François Boulanger (heeft ie nou een Nederlands paspoort of..) en tenslotte Wendy van Dijk (motto: je bent blond en je wilt wat).

Veel kijkplezier.