De Nederlander is onbelangrijk!

Wij zitten ons massaal dood te ergeren aan de afhandeling van grote politieke vraagstukken. Het asielbeleid bijvoorbeeld. Hoe komt het dat in België 43%, Duitsland 63% en in Nederland 85% van de asielaanvragen goedgekeurd wordt? Dat komt vooral omdat er twee coalitie partijen buiten een realiteit blijven staan zodat er straks tien duizenden asielzoekers op straat ronddolen op zoek naar onderkomen, en eten. D66 en CU lijkt het niet te raken. CU blijft geloven dat God het op gaat lossen en D66 gelooft vooral in zichzelf en verder nergens anders in. Doodziek word je van deze proleten die met dat linkse armetierige brein de Gutmensch maar blijven uithangen. Ergens, diep in hun onderbewustzijn, moeten ze toch ook beseffen dat het onhoudbaar aan het worden is?

Nederlanders die hun verblijfstatus hebben en alle andere Nederlanders worden steeds onbelangrijker voor dit kabinet met hun reële problemen op huisvesting en inkomen. Alles wat dit kabinet op dit ogenblik doet is zich ‘alleen’ bezighouden met de grote politieke vraagstukken: asiel, Groningen, toeslagenaffaire en dat achterlijke stikstofdossier. Voor D66 is een uitstervende plant of beest belangrijker dan de mens met een dak boven het hoofd. Dit toont al weer hun politieke zwakbegaafdheid aan.

Zoals het er nu voorstaat zullen we straks de beelden weer voorgeschoteld krijgen van duizend ‘jonge mannen’ die voor de ingang van Ter Apel liggen te slapen, eten en schijten. Ze zijn alleen en bij een positieve aanvraag, en dat gebeurt in 85% van de aanvragen, zullen die duizend er tienduizenden worden want dat is hun doel: de hele familie over laten komen. De Nederlander wordt steeds cynischer; ze geloven steeds minder dat dit kabinet of toekomstige kabinetten het probleem kunnen oplossen. Dit is vooral te danken aan de Europese wetgeving maar ook aan de partijpolitieke belangen die veel belangrijker zijn dan de werkelijke problemen in het land. Ik zeg: laten we eens, net als Engeland, door die zure appel heen bijten en dat zooitje geldverslinders en plucheplakkers in Brussel vaarwel zeggen.

Ook JA21 en PVV gaan de problemen niet oplossen, ook niet als ze aan de macht zouden zijn. We kunnen geen hek om Nederland bouwen, we kunnen ook geen grensbewaking instellen omdat het niet de richtlijnen van Brussel zijn. Wat we wel kunnen doen is beginnen met meer af te wijzen. We weten immers allemaal dat het overgrote deel gelukszoekers zijn. Minder soft zijn, gewoon wat minder links. En ook de ster columnisten als Ronald Plasterk, Nausicaa Marbe, Wouter de Winter en Leon de Winter die er bijna dagelijks over schrijven, het zal geen moer uitmaken. Je kan schreeuwen en het rode podloodje eens in de vier jaar gebruiken hun programma’s van voor de verkiezingen zullen nooit werkelijkheid worden.