Tong's voetbalverhalen en columns # 14

Deze column heb ik 5 minuten voor de finale geschreven...... Eén van de beste voetballers ooit bewijst zijn status. Gejank in Nederland, na 20 jaar de meest nette, correcte voetballer te zijn geweest.

Nooit zeuren of mekkeren na overtredingen. Na alle records te hebben gebroken en iedere voetballiefhebber in extase te hebben gebracht, deugde deze wondervoetballer plots niet meer na Nederland-Argentinië. Hij gaf de bondscoach Louis van Gaal weerwoord.

Waar de makke Nederlandse journalisten zich lieten kennen. Zwetend aan het aangerecht stonden. Bij de zogenaamde meester kok die een galgenmaaltijd brouwde. Eén verkeerde vraag en de bottel kookte over. Een megalomane, mislukte bondscoach in 2002 en 2022, wist zelfs Lionel Messi tot razernij te brengen. Bedankt van Gaal. Voor de meesterbrij. De Nederlandse reputatie op de molshoop gegooid.

Tong geniet van deze held. Ik piste al in m'n broek als ik voor NIVO-Sparta 1 in Zaltbommel een strafschop moest nemen. Messi moet of moest ze nemen, met 80.000 duizend supporters, of 90 miljoen Braziliaanse supporters in zijn nek. Laten we stoppen met de vraag wie beter is: Ronaldo of Messi? Laten we wel oordelen over dit WK. Je kunt er van alles over vinden, op zoveel terreinen. Laten we genieten van een grootmeester. Een kleine kwast. Met briljante streken. Een geniale voetballer. De Rembrandt en van Gogh van Argentinië. Dan blijft Maradona de Picasso.

tong80