Tong's voetbalverhalen # 154

In het rijtje, Litmanen, George Best, Ryan Gigs en Jan van Beveren kan weer een illustere naam worden toegevoegd. Met Liverpool won Mané in 2019 de Champions League, de UEFA Super Cup en de WK voor clubs.

De wereldbeker zal-ie waarschijnlijk nooit meer winnen. Eén van de beste spelers van zijn generatie is uitgeschakeld voor het WK in Qatar. Een blessure nekte hem.

Oranje kan opgelucht ademhalen, maar de voetballiefhebber huilt. Een gestage carriere die leidde van Southampton, Liverpool tot Bayern München is tot een bruut einde gebracht. Een voetballand in diepe rouw.

Waar in Afrika Madjer voor Algerije en Weah voor Libie voor hoop zorgden, is de hoop voor Senegal de nek omgedraaid. Stel je een WK-74 voor zonder Cruijff, of een EK-88 zonder van Basten.

Een geweldige voetballer zal niet schitteren in de woestijn. Het WK-2022 blonk bij voorbaat al niet uit. Tijdens het toernooi zelf, mist het één van de mooiste pareltjes. We zullen het moeten doen met Bergwijn, Muller en een verdwaalde Engelse aanvaller. Mané. De geweldenaar, die niet mocht schitteren.

:T