Kom maar hier!

Er worden 11.000 asielzoekers door de strot van gemeentes geperst. Het gaat om noodopvang en statushouders die een woning nodig hebben. Ik weet niet hoe het met u zit maar mijn dochter woont voor 1200 euro per maand op een etage in Den Haag. Bijna een heel loon gaat op aan energie en een dak boven hun hoofd. Van het andere loon hopen ze te kunnen sparen zodat ze nog steeds een betaalbare woning kunnen kopen in de toekomst en dus aan een gezin kunnen beginnen. Hier een verhaal dat echt is omdat ik er zelf bij was. Ik heb ze taalonderwijs gegeven.

Een gezin van twee dat moest vluchten uit een land waar ze christenen vervolgen en wegstoppen en hun kerken verbranden. Ze hebben meer dan twee jaar in een asielzoekerscentrum gewoond en dat is te lang. Een stel Nederlandse advocaten zorgden ervoor dat wetten werden nageleefd, het was een verdienmodel geworden. Nu is die idiote wet verdwenen waar asielzoekers die als ze te lang moesten wachten op hun case afhandeling bij het IND recht hadden op een vergoeding. In dit geval 15.000 per persoon. Ze kregen een leuk appartement in de sociale sector en kregen dus 30.000 euro mee. Mijn dochter moest lenen om hun huis te kunnen inrichten en borg te betalen. Wat gaat hier fout?

We moeten mensen opvangen die moeten vluchten voor hun leven. En nee, Nederland is niet vol, het zit hooguit vol met gemeenteraadsleden, staatsecretarissen en ministers die dat niet kunnen en mogen zijn omdat ze hier simpelweg een te laag IQ voor hebben. Ze hebben wel allemaal een hoog EQ en omdat het eerste ontbreekt nemen ze beslissingen, of juist niet, die ervoor zorgen dat Nederland geen rek meer heeft om asielzoekers hier een toekomst te bieden. We kunnen onze eigen kinderen zelfs geen toekomst bieden.

We zijn overgeleverd aan ‘politieke beesten’, de veelvraten van ‘het gelijk willen hebben’. Compromisloze idioten die er gemiddeld nog 14.000 euro per maand voor krijgen ook, wat is hier mis! Ik zeg: geef alle intreders in de politiek een IQ test. Benden de honderd geen plek: functie elders zou ik zeggen.