De stikstof terrorist

Je hebt een mening, of zelfs een overtuiging. Je klimt in de pen, gaat de straat op, al dan niet met tractoren. Je draait zondagsdiensten in het ziekenhuis als verpleegster. Soms wordt er door het kabinet geluisterd maar ook niet meer dan dat. Niet altijd zijn ook zij overtuigd dat de kwaliteit van het onderwijs in Nederland langzaam afzakt naar die van een bananenrepubliek en zijn ze bereid 460 miljoen te storten, éénmalig! Dus hup toch weer de straat op.

Met tractoren de toegang tot provinciehuizen blokkeren. Intimidatie en geweld worden niet meer geschuwd door de boeren en in veel gevallen moet de ‘stikstof idioterie’ even —uitgesteld— worden. Wie zijn deze mensen die met dit stikstof terrorisme het land gewoon platleggen? Het zijn in ieder geval 'milieuhooligans' die je voor een belangrijke wedstrijd (een debat over stikstof) preventief moet opsluiten.

Duizenden bouwprojecten liggen stil: wegen, scholen, mijn geliefde F1, en complete nog te bouwen woonwijken. Het wordt allemaal niet gebouwd en of verwezenlijkt. Idioot Nederland. Wij zijn het enige land in de wereld dat zich wel en bewust in de eigen voeten schiet zodat we --bewust-- niet meer vooruit komen. De invalide karretjes, rolstoelen en loopkrukken worden uit de magazijnen getrokken: weer naar 100km per uur op snelwegen enz. enz. Zet het zoden aan de dijk? Terwijl het land volloopt met onwetenschappelijke klimaat onzin? Ja, zelfs de wetenschap twijfelt aan alle kanten maar de ‘stikstof terrorist’ gaat gewoon door en blijft maar klaarkomen op zijn eigen overtuiging.

En hoe zit het het met de asielzoekers die in groten getale blijven komen. In 2021 zullen de tentenkampen en sporthallen in de Nederland weer opgetuigd en ingericht moeten worden. Want buiten de duizenden criminele gelukszoekers is er natuurlijk ook een leger aan vluchtelingen die hier wel terecht asiel zoeken. Ik volg persoonlijk een Iraanse familie die meer dan een jaar geleden naar Nederland vluchtte, omdat zij overtuigd Christen zijn, en pas nu hun ‘verhoor’ cq. ‘interview’ in Budel gehad hebben. Ik heb bij ze gegeten en zij bij mij. Niks mis met deze mensen en terechte vluchtelingen. Christenen worden vervolgd en vermoord in Iran en hun kerken, mochten die al iets weghebben van een kerk, in brand gestoken.

Maar al de vluchtelingen die een verblijfstatus krijgen moeten hier ook kunnen wonen en werken. Nu zal het tweede wat makkelijker zijn dan het eerste. We hebben al geen huizen voor al die Nederlanders die hier geboren zijn. Hier in Almere moet je tien jaar wachten op een betaalbaar huis.

Zijn we het ‘polderen’ (lees over alles door blijven ouwehoeren) niet een keer zat met zijn allen? Moeten we die klimaat gekkies niet eens een 20 rittenkaart voor een goede psychiater geven? Polderen werkt niet meer! We moeten toch echt de straat op om zo de Rutte’s eens achter hun altijd lachende masker vandaan te sleuren.