Het VK is vanaf nu een bananenrepubliek

Adolf Hitler liet het parlement in ieder geval nog stemmen over de beslissing zichzelf buitenspel te zetten. Maar zelfs dat doet Boris Johnson niet. De Brexit moet en zal er komen. Dat is immers de wil van het volk volgens hem.

Maar om dat te bereiken stuurt hij wel de stem van dat volk naar huis zodat ze hem niet dwars kunnen zitten. Iets wat voorbehouden is aan dictators en bananenrepublieken.  

Het is triest om te moeten vaststellen dat het VK tot dat niveau is afgegleden. Maar het is wel de waarheid. Het wegsturen van het parlement om te voorkomen dat de regering wordt dwars gezeten is antidemocratisch. 

Het zou het parlement dan ook sieren om voordat de schorsing ingaat de regering-Johnson naar huis te sturen. Met algemene stemmen uiteraard, anders ben je als parlementariër ook geen knip voor je neus waard.

Als laatste zou de EU moeten weigeren om op welke wijze dan ook nog contact te hebben met de Britten zolang deze absurde situatie voortduurt. Democratie is immers een van de pijlers van de Unie.

En de democratische basisprincipes worden door Johnson c.s. met voeten getreden. Niet vanwege een acute noodsituatie. Nee, omdat meneer zijn zin niet krijgt. En dat is schandalig.