Ik wens jullie vooral een geil jaar

De oliebollen, drank en ander goed bedoelde vettigheid zit er weer in en als het goed is hebben we de zorgverzekeraar alweer gekozen dus er kunnen wel weer wat bloedvaten verschrompelen en dichtslippen van het vet.

Het is 23:00 uur en we liggen in bed. Ik hoop voor 24:00 uur te slapen. Saai? Het zal best maar ik durf te wedden dat misschien wel 60% in bed ligt rond 23:00 uur op oudejaarsavond. Een paar geleden was ik nog wakker en keek ik vanachter het raam naar het vuurwerk. Nog een paar jaar eerder liep ik naar de buren om ze gelukkig nieuwjaar te wensen en eigenlijk deed ik het maar voor een buurvrouw maar toen ik die ook steeds vaker achter het glas aantrof ging bij mij ook het licht steeds vroeger uit. Je kunt natuurlijk niet direct naar mijn favoriete buurvrouw toelopen zonder eerst al de anderen tegen het lijf te lopen. Maar als je je vriend Johnnie Walker hebt uitgenodigd die avond zoen je ook veel makkelijker, eigenlijk zoen ik dan alles wel inclusief auto’s, fietsen en scootmobielen. M’n fantasie gaat nog veel verder. Als ik dan zo buiten sta met mijn vriend in mijn linkerhand dan hoop ik dat ik niemand te kort heb gedaan, dat ik ook niemand te lang heb gezoend of zo. Of net te lang in de scootmobiel van buurvrouw Jannie gezeten te hebben, deze staat altijd buiten. De volgende dag loop of rijden ze je toch weer tegen het lijf en bij ontwijken van hun kant weet je gewoon dat je te close was met Johnnie.

De vele jaaroverzichten op televisie zijn wel leuk. Waar in veel landen de gele hesjes van de straat geschraapt worden omdat ze zich dood gevochten hebben slikt de gemiddelde Nederlander het intens droeve gelul van onze politieke machthebbers nog steeds. Wij slikken alles, waar de gele hesjes in Frankrijk nog autosnelwegen afzetten is er hier een verdwaalde gele hes stomdronken van het fietspad afgehaald. Nee we zijn geen bloedhonden maar een volk van mini Labradoodels en Boomertjes: voor iedereen aaibaar, klein en zuinig. We uiten ons vooral via Internet, ik ook, bij deze…..

Ook 2019 zal een jaar van overvloed zijn. Van alle goedbedoelde beloftes aan jezelf is op 1 maart al zo goed als niets meer over en smachten we weer naar een kerst en nieuwjaar om je beloftes alweer het universum in te smijten. We doen iedere keer weer hetzelfde en blijven zeggen het roer om te gooien, ieder jaar weer.
Maar van mijn kant? Ik wens jullie vooral een geil jaar omdat een goed jaar meer en meer een utopie lijkt te zijn….