Maakt geld gelukkig? Nee!

Vorige week schreven wij een nieuwsbericht over Bente Kubin, de 23-jarige Heerhugowaardse, die al drie jaar in pikkedonker op bed ligt.

Zij heeft een ernstige vorm van Myalgische Encefalomyelitis: een neuro-immunologische multisysteemziekte. Daarnaast is de ziekte van Lyme geconstateerd. Rodi Media startte samen nieuwspartner NH een crowdfundingsactie met als doel minimaal € 35.000,- op te halen voor behandeling in het buitenland. Momenteel staat de teller op ruim € 54.000,- en kan het vervolgtraject ook worden bekostigd.  Hierbij een bijzondere column van Bente.

Maakt geld gelukkig? Nee! Dat was mijn antwoord op deze vraag altijd. Geen twijfel over mogelijk. Ik hoefde daar niet eens over na te denken. De mooiste dingen in het leven zijn niet te koop. Maar het antwoord bleek anders. Ik ben totaal niet materialistisch ingesteld. De enige manier waarop materie iets met mij kan doen, is wanneer dit betekenis heeft. Wanneer er symboliek achter zit. Geld bracht ik eigenlijk altijd in verband met materie. Maar geld is zo veel meer, helaas.

Namelijk het grootste machtsmiddel in de wereld. Je hebt het stom genoeg nodig om te overleven in deze maatschappij. Wanneer je geld hebt, maakt dit het leven makkelijker. Daarnaast kun je door geld veel mooie herinneringen maken. Natuurlijk kan dit zonder geld ook, maar vaak ook niet. En er zijn dus momenten waarop het een verschil kan maken tussen leven of dood. Tussen leven of niet kunnen leven door een slopende ziekte. Zoals in mijn geval. Ik heb nooit kunnen bedenken dat ik anderen ooit zou vragen om geld. Dat zit totaal niet in mijn aard. Zelfs nu, wanneer ik die zin opschrijf, krijg ik er de rillingen van, maar op een gegeven moment zijn er gewoon niet veel andere opties meer over.

Toen ik eerder deze week voor het eerst op mijn telefoon keek om even snel de tussenstand te bekijken, kon ik mijn ogen niet geloven. In amper tien uur tijd was er bijna 10.000 euro bijgekomen op de directe rekening. Ongelooflijk! Dit moet wel komen door het artikel in deze krant en andere titels van Rodi Media. Even snel kijken werd het niet, want de adrenaline raasde door mijn lichaam. We zijn nu namelijk in totaal over de 53.000 euro heen. Dit betekent niet alleen dat we het geld voor de behandeling bij elkaar hebben, maar ook dat we ons voorlopig geen zorgen hoeven te maken over de nabehandeling/revalidatie, het vervoer, het verblijf en alles wat er nog bij komt kijken wat nu nog niet te overzien is.

Ik overstroomde voor de ontelbaarste keer deze week van liefde, ongeloof en geluk. En dan ook nog eens al die berichtjes bij de donaties. Ik weet niet meer hoe ik kan laten weten hoe dankbaar ik ben. Ik heb er dan ook moeite mee, dat ik niet iedereen persoonlijk kan bedanken. Maar ik hoop dat jullie dit kunnen lezen en voelen als een persoonlijk bericht.

Dus maakt geld gelukkig? Nee! Geld zelf maakt niet gelukkig. Maar wat je ermee kunt bereiken absoluut wel. Heel gelukkig. Dank jullie wel, uit de grond van mijn hart. Voor het geven van een kans op het terugkrijgen van mijn leven. Voor de grenzeloze support. Voor de liefde, de hulp, het meeleven. Voor de hoop die jullie voor mij hebben en die vervolgens met mij delen. Voor alles. Dank jullie wel, jullie hebben geen idee hoe veel jullie voor mij betekenen. Ik zou willen dat een ieder van jullie zou kunnen voelen wat ik voel. Dat een ieder van jullie de liefde en steun mag ontvangen die ik heb mogen ontvangen. Jullie verdienen dat net zo erg als ik. Ik hoop dat ik hierbij een stukje liefde terug kan geven.

1000 knuffels en Magic Everyday

Bente Kubin (Foto: Rodimedia.nl)
Bente Kubin (Foto: Rodimedia.nl)