#menot

Je zou die Dik Fallus eigenlijk moeten aanklagen en bekend maken dat je lastig wordt gevallen door iemand bij wie je een ondergeschikte relatie hebt bij #metoo. De man is per slot van rekening je psychotherapeut en als die seks met je heeft is dat toch vanuit een zekere machtspositie.’ Elly, de kapster van Teutje Kreukel was zeer duidelijk over wat zij dacht over de seksuele relatie van Teutje met haar therapeutje nadat Teutje haar daarover had verteld.  Teutje schudde echter zo heftig haar hoofd dat de krulspelden voor haar permanentje er bijna uitsprongen.

Ben jij helemaal betoeterd, Elly. Hoe moet ik anders aan mijn trekken komen? Aloysius is al jaren een soort zombie en zelfs die hebben nog seks schijnt het, want er zijn pornofilms van. Nee, Dik vult gewoon het gat dat Aloysius heeft laten vallen. Letterlijk en figuurlijk.’ Teutje sprak met zoveel overtuiging dat er belletjes spuug bij haar mondhoeken verschenen.

Het was eigenlijk wel logisch dat Teutje zo heftig reageerde. Haar man Aloysius was al jaren de tegenhanger van mannen als Harvey Weinstein en Job Gosschalk en hij was ook nog haar man en dus geen vreemde. Ze sliepen uiteraard al jaren gescheiden en dat was niet vanwege het snurken van één van de twee, maar gewoon omdat Aloysius zijn vrouw niet meer naakt naast zich wilde hebben.

Trouwens, die hele metoo toestand vind ik soms ook wat overdreven, hoor’, vervolgde Teutje haar betoog, ‘Als ik de kans kreeg om met een jonge Dustin Hoffmann eens lekker doktertje te gaan spelen dan zou ik het echt niet erg vinden als hij mij onderwierp aan een inwendig onderzoek met zijn staaflamp. Oké, misschien zou er sprake zijn van aanranding, maar dan zou Dustin degene moeten zijn die daar aangifte van zou moeten doen.‘ Teutje was heel stellig in haar mening.

'Teutje, ben je thuis? Ik heb een nieuwe piek en nieuwe ballen meegenomen.’ Aloysius kwam, beladen met dozen, het huis binnen. Teutje was net met het eten bezig. ‘Dat werd tijd, Aloysius. En ga je er nu ook wat mee doen?’ Aloysius wist al wel dat er zo’n soort opmerking zou komen en had zijn antwoord al klaar. ‘Ik ga er de kerstboom mee versieren, Teutje. Die is tenminste nog vrij nieuw, dus daar wil ik mijn piek en ballen wel in stoppen.’  Nu werd Teutje echt boos. ‘Ja, en ik mag me ondertussen tevreden stellen met vers fruit, een komkommer of  een winterpeen.’ Ze kon natuurlijk niet vertellen dat Dik Fallus ook nog wel eens een diepteonderzoek deed en dat de elektrische Aloysius de echte heel behoorlijk verving.

Morgen moet je trouwens voor je eigen eten zorgen, Aloysius. Ik ben uitgenodigd door mijn vriendin Ellie die met nog wat andere vriendinnen een cosmetica party bij haar thuis gaat geven. Ik zal wel een kant-en-klaarmaaltijd voor je kopen. Die hoef je alleen op te warmen. Dan warm je tenminste nog eens iets op’, zei Teutje tussen twee happen boerenkool in. Ondertussen gniffelde ze inwendig, want Aloysius zat lekker van de rechte rookworst te knabbelen, maar wist niet waar Teutje hem nog meer voor had gebruikt voor ze hem had verwarmd.

De huiskamer van Ellie was gevuld met allerlei geurtjes, afkomstig uit de proefflesjes met parfum die de vijf aanwezige dames hadden geprobeerd. Nu zaten ze echter aan de sherry, de rode wijn en de advocaat. Natuurlijk kwamen ‘hun mannen’ ter sprake. ‘Het enige dat nat wordt van mijn man Aloysius zijn de postzegels waar hij aan likt als hij ze in zijn albums plakt’, biechtte Teutje op. De vrouwen knikten, want ze herkenden het probleem.

Mijn Pieter Jan is precies hetzelfde’, klaagde Lydia, ‘Als ik hem wil verleiden en naakt op bed ga liggen met mijn benen wijd, gaat hij kijken of er ergens een raampje open staat vanwege de tocht. Maar hij krijgt wel een bobbel in zijn broek van ons buurmeisje van twintig als ze in een naveltruitje en een minirokje langskomt.’

Ook Petra deed nog een duit in het zakje. ‘Ik heb precies hetzelfde probleem. Neem nou die lekkere reclame van Bamigo met die heerlijke kerels in hun ondergoed. Vooral die ene met dat blauwe broekje waarin die grote bobbel zit. Dan kijk ik naar mijn man Sjaak in de leunstoel. Die zit daar dan onderuitgezakt in zijn joggingbroek vanwege zijn welvaartsbuik weg te dommelen met zijn mond half open. In bed speel hij alleen maar met zijn mobieltje, terwijl ik ook wel wil dat er iemand aan mijn knoppen zit. Nou, dan mag die Bamigo boy me best komen verwennen en dan mag hij dat domme masker nog ophouden ook. Laatst wilde ik Sjaak een beetje opgeilen door bij hem letterlijk aan de bel te trekken en toen werd hij boos omdat hij was doodgeschoten door een aliën omdat ik hem afleidde. Dus ik zei dat hij volgens mij daarvoor ook al dood was.’ De dames mompelden instemmend.

Het was met alle vijf hetzelfde liedje.  Zodra de inlegkruisjes maat large krijgen, is het blijkbaar over met  de mannen van vrouwen van middelbare leeftijd. De man van Rosa had groene vingers, maar de laatste jaren zat hij er alleen nog maar mee in de aarde te wroeten en niet in Rosa. Ze had al eens gevraagd of hij geen winterpenen kon gaan verbouwen, want dan had zij er indirect nog wat aan. De man van Caroline was al twintig jaar gynaecoloog dus dan weet je het wel. Die kunnen als ze ’s avond van het werk thuiskomen en in het weekend geen kut meer zien. Hooguit in de vakantie, maar dan liever geen maatje boomstam. De man van Ellie zelf was vroeger een verwoed ‘jager’ die wel raad wist met de loop van zijn ‘geweer’ bij Ellie en toen schoot hij regelmatig met scherp, maar de laatste jaren schoot hij alleen nog met losse flodders.

Na het zesde rondje sherry, wijn en advocaat kwam de stemming er al aardig in en af en toe pakten de dames elkaar maar eens flink bij de door hun mannen onaangeroerde delen. Dat ontlokte Rosa de opmerking: ‘Ja, het is kerst en dan is het zonde om al dat lekkere vlees met rust te laten.’ Even later greep ze Teutje tussen haar benen. ‘Voor het bijpassende sausje.’

Plotseling kwam Ellie met haar hoofd onder de rok van Lydia uit. ‘Ik heb een goed idee’, zei ze. Lydia vond dat wel jammer want Ellie had net een plekje gespot waar haar man het bestaan niet eens van kende , maar ze vroeg toch wat voor een idee. ‘Wij gaan ook zo’n hashtag twitteren net als metoo. Er zijn vast heel veel vrouwen van middelbare leeftijd die te maken hebben met een uitgebluste brandweerman die zijn spuit niet meer gebruikt.’ Alle dames vonden het een goed idee. ‘En wat wordt dan de titel?’ Petra keek vragend naar Ellie. ‘Nou, dat is niet zo moeilijk. #menot natuurlijk’.