Debiele kerstmutsjes

In Brunei en Somalië zijn kerstvieringen dit jaar verboden. Dat wil zeggen: er is een verbod op openbare kerstvieringen. In Brunei kan het vijf jaar celstraf kosten en in Somalië doen ze nog wat vaag over de lengte van de straf. Is dit fout? Natuurlijk is dit fout! Maar toch ook wel weer een beetje grappig.

In heel de westerse wereld schreeuwen mensen om een verbod op de islam. Donald Trump wil een verplichte registratie van moslims en heeft het over 'zichtbare merktekens' gehad. Er wordt gesproken over een verbod voor moslims om de VS binnen te komen. Republikeinse gouverneurs willen zelfs 300% doorgelichte moslimvluchtelingen weren. Groeperingen als Pegida spreken over het gevaar van islamisering van Europa en roepen op tot uitbanning van de islam. En in ons eigen Nederland heeft Geert Wilders natuurlijk eerst en vooral het algehele verbod op de islam tot doel.

Als ik de werkelijke brandhaarden in het Midden-Oosten nu even buiten beschouwing laat, zijn er in heel de moslimwereld eigenlijk maar twee landen die nu vooral een lange neus trekken naar al die panieklichten.

“Jullie willen een verbod op de islam en moslims? Dan verbieden wij toch gewoon jullie feestje!”

Dit illustreert ook wel weer het gebrek aan kennis bij alle partijen. De gemiddelde anti-islamiet meent de hele koran te hebben gelezen, maar braakt toch vooral een berg onzin uit. In Brunei en in Somalië hebben ze blijkbaar het debiele idee dat het hele christendom staat of valt bij Kerstmis. Maar als ze Pasen en Pinksteren niet bij wet verbieden, hebben ze toch echt nog een dik probleem.

Maar goed. Er staan er alweer een hele berg te steigeren. “Hoe durven ze!” Tja. Ze durven dus wat Geert Wilders voorstelt. Alleen dan in een overwegend islamitisch land. Zo werkt dat dus. Zij zijn trots op hun cultuur en sluiten daarom andere culturen en religies uit. Precies zoals Geert het hier graag zou zien. En dan kun je wel als argument aanvoeren dat de islam véél gevaarlijker is dan het christendom, maar wat denk je wat? Daar zal niet iedere moslim het mee eens zijn.

Grappig dus hoe de pot weer wordt verweten zwart te zijn, enkel en alleen omdat de ketel niet voor elkaar krijgt wat de pot nu weer aan kutstreken uit heeft weten te halen. Is het niet de diepste wens van de PVV, NVU, Stormfront, Pegida of Front National om per direct het Suikerfeest te verbieden? Volgens mij zijn die lui stikjaloers op Brunei en Somalië!

Nee. Het is niet goed. Het is sowieso gestoord te denken dat je met een verbod op een feestje een religie uit kunt bannen. Dat je überhaupt een geloof uit kunt bannen met een verbod. Het is al vele malen geprobeerd en letterlijk nog nooit gelukt.

En toch moet ik lachen. Wat moet Geertje balen nu! Hem is het nog niet gelukt! Ik meen dat hij met de feestdagen naar het buitenland zou gaan. Als ik hem was zou ik wat tips inwinnen bij die gestoorde Sultan Hassanal Bolkiah van Brunei. Die  heeft zelfs die idiote kerstmutsjes weten te verbieden!

Dat zouden ze wat mij betreft zelfs in Nederland mogen verbieden: debiele kerstmutsjes.