Kleuters hebben seks

“Word je zwanger van zaad slikken?” Mevrouw Onschuld kijkt mij aan, giechelt verlegen en kijkt snel naar haar vriendinnetje. Ze hoopt antwoorden af te lezen van het gezicht van haar BFF, maar heeft pech. Onze blikken staan op neutraal en samen kijken we de Onschuld aan.

“Uhmm… nou…” Ze stottert, weet niet welk antwoord juist is en de moed zakt diep in mijn schoenen. Zenuwachtig speelt ze iets met haar blonde lokken, hopend dat er ooit nog antwoord komt. “Ik denk dat we even moeten praten.” Zuchtend ga ik naast haar zitten. Ik kijk haar aan en vraag mij af of dit ook onder de taken van een leidinggevende valt.

“Van zaad doorslikken word je niet zwanger. Niet.” Mevrouw Onschuld haalt opgelucht adem en aan haar blik kan ik zien dat ze nog nooit zo blij is geweest. Triest eigenlijk. “Maar, een SOA oplopen kan wel.” En daar zit ze dan weer, vol stress, recht overeind op de krakende stoel.

“Zodra het kwak door je haren loopt, dan ben je wel de klos.” Kleine meisjes plagen blijft leuk, en mijn moeder zou trots zijn. Mevrouw Onschuld slaat een kleine kreet uit en wil weten waarom. Wat gebeurt er dan? Is het nu al te laat?

Ze lacht zenuwachtig, hopend dat ik haar voor de gek hou. “Nee, je bent niet zwanger. Maar die troep moet wel opgeruimd worden.” Ik schud mijn hoofd, vertel haar voor de derde keer dat ze geen kraampakket hoeft uit te zoeken en stel haar enigszins gerust.

Ik neem een slok thee, kijk haar aan en zie nog enige twijfel in haar ogen. “Je kan ook een test halen. Dan zie je het, het maakt niet uit hoe dik of bitter die zooi is. Van slikken word je niet zwanger.” Ze sluit haar ogen, zucht en knikt. Eindelijk gelooft ze wat ik haar vertel.

Google vertelde haar namelijk overal iets anders, ze heeft nachten doorgebracht op zoek naar het antwoord. Vond overal van die fijne trollen en sliep vervolgens niet meer. Ik lach haar uit, vraag Mevrouw Onschuld waarom ze niet gewoon even naar haar moeder is gegaan. De biologiedocent, of een oudere vriendin.

“En dan? Praten over zaad?” Ze kijkt erbij alsof ze in een citroen bijt, haar blik snijdt en ik begrijp er even helemaal niets meer van. Mijn Leidse bekkie fronst er goed op los, ik vraag haar wat het probleem is.

Schijnbaar is het heel normaal voor een tienermeisje om zich onder te laten witten. Zonder enige twijfel neemt ze een duik in het diepe. Met bakstenen gebonden om haar middel. De oude bekende KitKat reclame springt in mijn hoofd, en even wil ik schreeuwen. HALLO, WAAR ZIJN WE NOU HELEMAAL MEE BEZIG?!

“Als je niet volwassen genoeg bent, om jezelf te verdiepen in de eventuele bijzaken. Dan moet je je benen gesloten houden. En een nietmachine op die mond van je zetten. Mafkees.” Mevrouw Onschuld haar mond valt open, ze staart en ik knik. Mijn betweterige antwoord zal haar niet als muziek in de oren klinken, maar ik geef er geen donder om. Kinderen moeten maar gewoon nog buiten gaan knikkeren.