Gezocht: postbezorger alias cd-dief

Ik bestel regelmatig spulletjes online. Denk aan kleding, boeken, tierelantijntjes en muziek. Vooral veel muziek. Wat is er leuker dan online cd's te bestellen -in muziekwinkels liggen tegenwoordig meer dvd's dan cd's- en deze ineens op je deurmat te zien liggen? Maar stel dat, na het heuglijke nieuws ontvangen te hebben dat jouw cd verzonden is, deze na 3 weken nog steeds niet op je deurmat ligt?

Nu kun je denken: vervelend. Nou, dat is het, minimaal.
Want stel dat dit je niet één keer, niet twee keer, maar inmiddels al drie keer is overkomen? Dan kan het geen toeval meer zijn. Ik ben dan ook alle scenario's langs gegaan en heb een conclusie kunnen trekken, zie hier het resultaat.

Na twee ‘verdwenen' cd's van dezelfde webshop, ben ik toch maar eens aan de bel gaan trekken. Na een nogal bot antwoord, werd ik doorverwezen naar het postkantoor. Dat zou de enige overgebleven optie moeten zijn. Bij hen stond deze als verzonden in het systeem en is deze niet retour gekomen. Dat houdt zoiets in als: wij zijn ons van geen kwaad bewust. Echter, daar waar een cd door de brievenbus past, de buren altijd thuis zijn en het pakketje onmogelijk als onveilig beschouwd kan worden, ben ik toch gaan informeren bij het dichtsbijzijnde postkantoor. Althans, wat er nog van over is: de oranje balie met een chagrijnige mevrouw erachter. Na het antwoord gekregen te hebben wat ik zelf al wist -zij wisten ook van niks- ben ik weer terug naar huis gekeerd. Zonder cd.

Mijn voorlopige conclusie is getrokken. Het is de onlineshop. Cd's zijn zeer goedkoop te bestellen en worden vanuit heel de wereld verscheept, dat is bij voorbaat al verdacht. Maar goedgelovig als ik ben, kan ik me niet voorstellen dat daar iets illegaals aan zou zijn.

Toch maar eens een plaatje in Nederland bestellen. Of eigenlijk vijf plaatjes. Nadat ik weer dat gelukzalige mailtje heb ontvangen dat mijn bestelling verzonden is, ligt een dag later het betreffende pakketje in de bus! Meteen aan die muziek! Omdat niet alle cd's tegelijk geleverd konden worden, komt mijn bestelling in drie delen. Nadat ik het laatste berichtje heb gehad, blijft het pakketje uit. Dagen, nee inmiddels weken zijn er overheen gegaan. De winkel vertelt me dat in hun systeem te lezen is dat 'ie werkelijk verzonden is. Ik wacht nog even geduldig af.

Dan lees ik een nieuwsbericht over een postbode die al tientallen jaren post achterhield, waar inmiddels zijn huis zo vol van ligt, dat de buren toch maar eens om een hoekje gingen kijken. Waarschijnlijk liggen mijn cd's daar ook tussen.
Die postbodes van tegenwoordig...niet te vertrouwen.