Sexy little ass

De ex-girlfriend jeans, zo noemt Levi's hem. Eigenlijk is het gewoon de superskinny jeans, exclusief voor mooie meisjes van 14 tot in de 40. Maar dan speciaal voor mannen. Levi's brengt hem dit jaar op de markt en doet alsof zij hem uitgevonden hebben. Maar ik loop al jaren in skinny jeans, al waren die dan bedoeld voor skinny meisjes. Het enige dat Levi's uitgevonden heeft is de naam. En dat moest een geraffineerde zijn om te voorkomen dat de heteromarkt bij voorbaat op slot ging. Heteromannen zijn nergens banger voor dan om te worden versleten voor homo. Daarom lopen ze rond in seksloze kleren. Dus is die sexy ex-girlfriendjeans volgens Levi's bedoeld voor de man die heimwee heeft naar zijn ex-vriendin die er altijd zo verdomd lekker uitzag in haar skinny. Zoals de boyfriendjeans zo heet om te voorkomen dat alleen lesbiennes zo'n lompe mannenbroek aantrekken. De doelgroep is per definitie niet homo want een homo heeft geen ex-vriendin, die heeft ex-vriendjes. Levi's probeert een manier te vinden om de hetero eindelijk eens sexy te kleden en daar verdient dat bedrijf alle lof voor.

Dat ik mijn angst om voor homo te worden versleten opzij gezet heb, heeft alleen maar voordeel opgeleverd. Zo'n jeans voor mooie meiden past mij perfect, lekker strak om mijn sexy little ass. Toen ik ze ontdekte waren vrouwenjeans sexyer dan ooit. Nooit zaten ze lager op de heupen dan toen. Maar een paar jaar terug is de modewereld getroffen door collectieve waanzin. De broekband moest en zou omhoog richting navel, misschien wel eroverheen. Het buikdecolleté werd de nek omgedraaid nog voor de herenjeans ervan had kunnen profiteren. In plaats van een broek die niet hoger kwam dan de liezen, moesten jongens en mannen het doen met de afzakbroek. Afzakken doen broeken voor mannen vanzelf al maar in dit geval werd van de modieuze nood een deugd gemaakt. Er kwamen broeken op de markt waarvan het kruis nog dieper weg mocht zinken, tot ergens tussen de knieën, zodat het billengedeelte ergens achter de bovenbenen flodderde. Drollenvangers heetten ze vroeger, oudere lezertjes weten dat nog. Alles was beter dan het schrikbeeld, een broek waarmee een man liet zien wat hij in huis had.

Maar eindelijk is het dan zover, de strakke broek is er voor alle heteromannen. De ex-girlfriend jeans reikt weliswaar bijna tot aan de navel, maar alles komt ooit terug in de mode, dus ook het buikdecolleté. De reacties zijn niet onverdeeld gunstig. De kritiek is voorspelbaar, dat het niet mannelijk zou zijn, dat het voor homo's is. Maar ook een reactie als 'skinny jeans for skinny people'. Die heeft het begrepen, aantrekken wat past, niet wat seksespecifiek moet of mag. Geen minirokken en leggings voor dikke meisjes dus, geen zwangerschapsjurken voor dunne meisjes. En voor skinny mannen zoals ik, geen baggy trousers met een kruis dat ergens tussen de bovenbenen zweeft. Skinny jeans for skinny men, het kruis waar het hoort, knus om het zaakje heen. Waar zou ik me zorgen over moeten maken? Dat een simpele van geest me voor homo uitmaakt? Niet zolang ik op meisjes val. En als ik ooit aan mijn mannelijkheid zou twijfelen, kan ik ermee volstaan even naar de bobbel in het kruis van mijn skinny te kijken om mezelf helemaal gerust te stellen.