Artsen bedreigd: de schuld van de overheid?

"Wederom ziekenhuispersoneel bedreigd"

In de pauze op mijn werk las ik deze kop met het daarbij behorende artikel. Toen ik 's avonds aan deze column wilde beginnen, moest ik me alweer de pestpokken zoeken naar het artikel. Op vrijwel alle nieuwssites was het artikel alweer helemaal verloren gegaan in al het andere nieuws.
Alleen dat is al schandalig. Dit soort berichten zou feitelijk wekenlang niet van de voorpagina's mogen verdwijnen. Maar de kranten zien het blijkbaar als klein nieuws.

De feiten.
Twee klootzakken van 18 en 19 jaar zijn op een scooter op de vlucht voor de politie en rijden daarbij een 50-jarige man aan. Ze worden snel aangehouden en worden naar het Radboud ziekenhuis gebracht omdat ze ook verwondingen hebben opgelopen. In het ziekenhuis beledigen en bedreigen ze vervolgens de arts en de verpleegkundige die bezig waren het leven te redden van de man die ze hadden aangereden. Het slachtoffer is uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden.
Ondertussen moesten negen agenten, samen met medewerkers van de Dienst Beveiliging, een twintigtal idioten, onder wie familieleden van de daders, buiten de deur houden omdat die daar ook herrie stonden te schoppen.

Nu kan ik hier uitgebreid uitweiden over die laffe honden en over de straffen die ik zoal in gedachten heb. Of over het totale gebrek aan normen en waarden bij mensen die een hulpverlener al niet meer met rust kunnen laten. Maar alle superlatieven zijn al eens gebruikt als het over dit thema gaat en ik zal daar weinig aan toe kunnen voegen.

Toen ik hier echter langer over nadacht, begonnen die twintig klojo's die bij de ingang van de Eerste Hulp stonden steeds meer door mijn hoofd te spoken. Een roedel teringleiers, bestaande uit vrienden en familie van die hondenkoppen, die vonden dat zij hun vriendjes en familie bij moesten staan in het ziekenhuis. Die twintig staatsidioten zijn feitelijk representatief voor de complete sociale omgeving van die twee mietjes. Als je daar de rest van de families en vrienden bij gaat bedenken, kom je al gauw op een paar honderd man die om deze twee psychopaten heen staan, en eigenlijk ook zeer verontwaardigd zijn omdat dit gajes niet snel genoeg werd geholpen. Die het ook heel begrijpelijk vinden dat je dan tegen een arts en verpleegster tekeer gaat. Die vervolgens vooral heel boos worden als de politie hier tegen optreedt.
Ik zou er niet eens van opkijken als er eerder een stille tocht voor die twee randdebielen wordt gehouden dan voor het werkelijk slachtoffer, Mario van der Geijn.

Voor iedere gestoorde gek die in Nederland wordt opgepakt voor dit soort gestoord gedrag, staat bijna een half dorp van gelijkstemde idioten. Je kunt je wel enkel kwaad maken op die twee ratten, maar wat nog veel verontrustender is, is dat die hele meute idioten die zij vertegenwoordigen stuk voor stuk in staat is tot dezelfde daden en er zelfs een redelijk excuus voor weet te bedenken ook.
En dat geldt natuurlijk ook voor die honderden kloothommels die in Hoek van Holland kwamen rellen. Al die stronthopen die daar in hun blote bast hun homo-erotische fantasie in praktijk wilden brengen, hebben stuk voor stuk ook zo'n half dorp aan imbecielen achter zich staan. Zelfs die hele stille tocht voor die lieve Robby van der Leeden bestond uit actief en potentieel tuig van de richel. Tuig van de richel dat zichzelf al heeft gereproduceerd of dit in de nabij toekomst nog gaat doen. Met nog meer toekomstige pisnekken als gevolg.

Als dit soort gajes dan zo'n groot deel van Nederland vertegenwoordigt, hoe kunnen we dan in vredesnaam blijven schelden op overheid en Justitie die het niet goed genoeg aanpakken? Alsof er tegen deze waanzin nog op is te treden!
Die twee goorlappen zijn opgevoed door ouders. Ze hebben ooms, tantes, broers, zussen, neven en nichten als voorbeeld gehad. Ze hebben ergens onderwijs gevolgd. Ze maakten deel uit van een vriendenkring, die invloed uit had kunnen oefenen. En dan is er werkelijk niemand geweest die hier ook maar enige positieve invloed achter heeft kunnen laten?
Dit is geen gebrek aan invloed van de overheid. Dit is gewoon een rap degenererend deel van de bevolking, waar geen enkele vorm van rede meer door aan wordt genomen. De eerste de beste SIRE-spot bevat voor dit tuig alleen maar moeilijke woorden en wordt dan ook meteen weg gezapt voor SBS6 Shownieuws.

Eigenlijk had ik graag dienstdoende arts willen zijn op die Eerste Hulp. Met liefde had ik deze heren willen behandelen. Alleen zouden mijn handen dan net iets harder trillen dan anders en zou mijn scalpel helaas toch een aantal extra verwondingen hebben veroorzaakt. Dat natuurlijk net op een avond waarop er geen plaatselijke verdoving of scherpe hechtnaalden voor handen zouden zijn geweest (vandaar ook de riemen om ze op de behandeltafel vast te binden).
Ik had die twintig man juist graag binnen gelaten om door een raam heen te zien, hoe ik dit homostel behandelde. Hoe hun gezichten alleen maar verder bebloed zouden geraken en hun homo-shirts doordrenkt zouden raken. Door het glas heen zou het schreuwen goed hoorbaar moeten zijn, terwijl ze ook goed kunnen horen hoe ik iedere handeling die ik wil gaan verrichten, eerst tergend langzaam uit een medische encyclopedie voorlees. Met plezier had ik hen stuk voor stuk een bebloede hand gedrukt om mijn medeleven te betuigen.

Sorry. Nu heb ik mijn fantasie toch weer de vrije loop gelaten. Volgens mij heb ik er zelfs een paar nieuwe creatieve invallen bij weten te bedenken.