Wendy van Dijk wint de Televizier-Ring!

Gefeliciteerd Wendy! Jij wint de Televizier-Ring 2010 voor het meest uitgemolken nepconcept: Ushi & Dushi! De award is je van harte gegund. Ook jouw tv-baasje Erland mag er apetrots op zijn. Zei ik nu ápetrots? O jee, het was beslist niet mijn bedoeling jouw Dushiverschijning met een aap te vergelijken. Het gezicht van jouw alter ego deed me eerder denken aan the Joker uit Batman: een strak siliconenmasker waar zelfs Jerney Kaagman bij verbleekt. Alleen de ogen en mond bewegen. 
Bedrieglijk echt!

Geen wonder dat je er zo veel mensen mee voor de gek houdt, Dushi. En dat is natuurlijk helemaal leuk, omdat je dat doet bij mensen die op ’t plasma zelf ook anderen voor de gek houden. Zoals Charlatan, Derek Olvarit, of Fransje Bananasplit. Daarmee is de cirkel helemaal rond.
Geweldig bedacht!

Ik ben zo blij voor je. Vooral omdat het je niet heeft meegezeten de laatste jaren, ook niet qua partners. Toen je die zanger met zijn overspelige geleuter opzij had geduwd, had je ego een boost nodig. Met al die puistige X-Factorwannabe’s om je heen, lag je keuze voor de X-Factor Himself, Chris-ik-tel-mijn-zegeningen, natuurlijk voor de hand. Maar ja, die bindingsangsthaas pakte zijn koffer weer. 
Geloof me: daar mis je niks aan!

Ik begrijp heel goed dat je na X-Factor dat Million Dollar Wedding-programma ging presenteren. Die sterretjes van X-Factor konden wel je kinderen zijn. Dan kun je toch beter met je Mari van der Ven-look goed afsteken bij die ingekakte, uitgedijde stelletjes die elkaar voor een miljoen toch nog het jawoord willen geven. Onvoorstelbaar dat er behalve de deelnemers niemand naar keek. Erland had zijn mouwen in elk geval flink opgestroopt om voor jouw programma in Montreux nog een nominatie voor een Gouden Roos binnen te slepen. Dat hij zo diep voor je gaat, zegt meer dan een bruiloft, hoor. Die Vera Wang-trouwjurk die al jaren in je walk-in-closet hangt, is ook gewoon mooi om naar te kijken.
Toch?

En dan werd je ondertussen ook nog genaaid met je eigen kledinglijn. Keihard van plagiaat beschuldigd. Natuurlijk had die ontwerpster gelijk, dat kwam al snel uit. Maar ja, wist jij veel? Het waren die stomme managers! Van die commerciële duiveltjes van zo’n entertainmentgroepje die de boel verneukten, terwijl jij voor die suffe Vader- & Dochterfolders supermooi stond te wezen in je visgraatmaatje. Wat een geluk dat het publiek jou gelooft. Ik geloof jou ook, Wendy, als jij zegt dat jij van niks wist. Nee, jij acteert niet. Ik heb je gezien in Alles is Liefde, en daarom weet ik het zeker: jij kan niet doen alsof. 
Jij bent oprecht!

Terecht dat je ook zo boos bent bij elke inbreuk op je privacy. Als je blauw bloed had gehad, had je iedereen voor Vrouwe Justitia kunnen slepen. Foto’s van jou en die RTL-baas, met een nachtkijker gemaakt. Belachelijk! Zolang die Edwin Smulders jou elke keer met zijn lens in de luren legt, kun je nooit in alle rust een relatie met een overspelige man opbouwen. Nou, mijn zegen heb je. En nu je zijn kindje draagt, is je tv-kostje gekocht.
Chris Zegers, eat your hart out!

Nee lieve Wendy, natuurlijk vind ik jou niet calculerend! Ik begrijp heel goed, dat je als moeder alleen het allerbeste wilt voor je kind. Wat heet: kinderen. Want je hebt van die Xander natuurlijk al een kloontje in huis. Dat je Semmies privacy even opoffert om samen met je moeder in een commercial een paar wasjes te draaien: ook daarvoor heb ik alle begrip. Een intelligente vrouw als jij volgt de media tenminste. Als jij pas op je 67e AOW krijgt, moet je nu al wat robijntjes opzij zetten. Wat dat betreft is deze Televizier-Ring ook een juweeltje: ingelegd met allemaal glitter- en glamourstenen. Ze zijn wel een beetje nep, maar daar gaat het niet om. Dat begrijp jij vast wel.
Van harte!