FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 10 september 2022

Uitslag NEC - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard dacht in Nijmegen de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De Limburgers stonden tot aan de blessuretijd met 0-1, maar dankzij een doelpunt van Pedro Marques in de 95ste minuut werd het alsnog gelijk. Dat betekende wel het eerste punt voor Fortuna Sittard in het seizoen.

Halverwege de wedstrijd stond het nog 0-0 maar dat was vooral te danken aan NEC, die hun kansen niet benutten. Aan de andere kant keepte Jasper Cillessen ook een prima wedstrijd en redde knap op een vrije trap van Burak Yilmaz. Maar op het afstandsschot van Oguzhan Özyakup had de doelman van NEC geen antwoord.

Door de knappe goal van Özyakup leek Fortuna Sittard de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Maar toch zou het nog gelijk worden via Marques, die viel vanuit een corner. Op dat moment stond Fortuna Sittard met tien man na twee keer geel van Dogan Erdogan.

N.E.C. Nijmegen

1 - 1

Fortuna Sittard

 90+5' Marques    71' özyakup
 
 Gele kaart: Duarte,Ferati, özyakup,Siovas, (N.E.C. Nijmegen),
 Rode kaart: , Erdogan (90/2xg) (Fortuna Sittard)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.500
Arbiter: Dieperink
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
v.Rooij
Márquez
Verdonk
El Karouani (Marques/81)
Proper (Mattsson/81)
Tannane
Schöne
Tavsan
Dimata
Duelund (Cissoko/62)
  Pandur
Noslin (Vita/ 37)
Pinto (özyakup/62)
Siovas
Guth
Cox
Ferati (Janssen/80)
Córdoba (Seuntjens/ 46)
Duarte
Gladon (Erdogan/80)
B.Yilmaz

Uitslag AFC Ajax - sc Heerenveen

Ajax heeft zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena een overtuigende zege geboekt op SC Heerenveen. Mohammed Kudus was net als woensdag in het Champions League-duel met Rangers FC een van de uitblinkers bij de Amsterdammers. De Ghanees nam twee van de vijf doelpunten voor zijn rekening. Het werd 5-0. Dusan Tadic was goed voor drie assists. 

AFC Ajax

5 - 0

sc Heerenveen

 4' Klaassen
 16' Taylor
 48' Kudus
 59' Kudus
 70' Brobbey
   
 
 Gele kaart: Álvarez (AFC Ajax), v.Beek, Bochniewicz, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: ?
Arbiter: v.d. Graaf
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Rensch (Sánchez/46)
J.Timber
Bassey
Blind
Klaassen
Álvarez (Grillitsch/60)
Taylor (Berghuis/67)
Tadic
Kudus (Ocampos/72)
Bergwijn (Brobbey/61)
  Noppert
v.Ewijk
v.Beek
Bochniewicz
v.Aken
Kaib
Haye
Tahiri
Olsson (Al Hajj/72)
v.Hooijdonk (Sarr/ 66)
Timossi Andersson (Colassin/67)

'Noordelijkste eiland ter wereld' blijkt slechts een ijsberg te zijn

Het zogenaamd noordelijkste eiland ter wereld is geen eiland maar een ijsberg. Dat ontdekten onderzoekers uit Denemarken en Zwitserland.

Het vermeende eiland Qeqertaq Avanarleq werd in 2021 ten noorden van Groenland ontdekt. Het Deens-Zwitserse team heeft Qeqertaq Avanarleq en andere 'eilanden' ten noorden van Groenland nu opnieuw onderzocht en ontdekt dat er water onder ligt. In feite schrijven de wetenschappers dat het platte ijsbergen zijn, bedekt met aarde en grind.

Ruud en Alcaraz strijden in US Open-finale om leiding wereldranglijst

De finale van de US Open in het mannenenkelspel zal gaan bepalen wie de nieuwe nummer één van de wereldranglijst in het tennis is. Carlos Alcaraz kan de jongste ooit worden, hij neemt het zondagavond op tegen Casper Ruud.

De als vijfde geplaatste Noor Ruud speelde in de halve eindstrijd tegen de als 27e geplaatste Rus Karen Khachanov. In set één braken de heren elkaar over en weer twee keer, waarna Ruud in de tiebreak na een vroege minibreak de setwinst pakte.

De Noor brak zijn opponent in set twee gelijk al twee keer en won de set soepel, maar in het derde bedrijf sloeg Khachanov op 6-5 toe met een break en de setwinst. Dat was een eenmalige opleving, want in de vierde set maakte de Noor het vakkundig af op zijn eerste matchpoint: 7-6 (5), 6-2, 5-7, 6-2.

De Spanjaard Alcaraz, als derde geplaatst, speelde tegen de als 22e geplaatste thuisheld Frances Tiafoe. Ze maakten er een bij vlagen fenomenaal fijn duel van om naar te kijken, waarbij de eerste set eindigde met een tiebreak waarin Tiafoe zijn vierde setpoint wist te benutten.

De jonge Alcaraz leek het tij vervolgens te keren, met een beslissende break halverwege set twee en twee vroege breaks in de derde set. In het vierde bedrijf wisten de heren elkaar gelijk al twee keer over en weer te breken, waarna Alcaraz op 5-4 een matchpoint kreeg op Tiafoe's service. Die werkte de Amerikaan met weer een lekkere rally weg en in de tiebreak pakte hij alsnog de setwinst.

In set vijf leek het gedaan voor Tiafoe, die vroeg zijn service inleverde, maar hij sloeg terug. Toch brak Alcaraz hem gelijk weer en op 5-3 maakte de Spanjaard het op zijn vierde matchpoint dan eindelijk af, waarmee hij als eerste vanaf 2000 geboren speler een Grand Slam-finale haalde: 6-7 (6), 6-3, 6-1, 6-7 (5), 6-3.

F1: Leclerc poleposition in Italië, voor Verstappen, De Vries P13

Charles Leclerc heeft de poleposition gegrepen voor de Grand Prix van Italië. De Monegask stuurde op het circuit van Monza zijn Ferrari naar een tijd van 1.20,161 waarmee hij kampioenschapsleider Max Verstapppen en Carlos Sainz nipt voorbleef. De plaats van Leclerc is nog wel onder voorbehoud omdat hij in Q1 mogelijk buiten de baan ging in zijn enige snelle ronde. Nyck de Vries kwam bij zijn debuut tot de dertiende tijd.

In het eerste deel duurde het even voordat er actie was. Verstappen kwam met een 1.22,0 door, maar de Ferrari's zetten de toon, waarna Verstappen er nog een ronde aan vast knoopte. In de slotminuten werd er weer flink gestreden om plek zestien, waarbij Kevin Magnussen door leek te gaan, maar het overschrijden van de baanlimieten brak de Deen op. Nicholas Latifi, Sebastian Vettel, Lance Stroll en Mick Schumacher vielen ook af, terwijl De Vries nipt naar de volgende ronde ging.

Het tweede deel was voor de topteams weer reden om de coureurs op gebruikt rubber naar buiten te sturen om zo een set banden uit te sparen. Daarachter was het een fel gevecht, waarbij Daniel Ricciardo eindelijk weer eens de top tien haalde. Esteban Ocon werd er op het laatste moment buiten geduwd, terwijl ook Valtteri Bottas, De Vries, Guanyu Zhou en Yuki Tsunoda klaar waren.

In Q3 zette Sainz met een tijd van 1.20,584 de toon voor Leclerc en Verstappen. In de tweede run dook Leclerc er met een waanzinnige ronde in een tijd van 1.20,161 ruim onder door, terwijl Verstappen en Sainz aansloten op de plekken twee en drie, voor Sergio Perez, Lewis Hamilton, George Russell, Lando Norris, Ricciardo, Pierre Gasly en Fernando Alonso.

De grid van de race zal er evenwel flink anders uitzien omdat zeven coureurs gridstraffen hebben opgelopen. Leclerc zal, als zijn poleposition niet wordt afgenomen, van plek één vertrekken, voor Russell, Norris, Verstappen, Ricciardo, Gasly, Alonso, De Vries, Zhou en Perez.

Carapaz wint laatste bergrit; Evenepoel houdt stand en is bijna eindwinnaar Vuelta

De voorlaatste etappe in de Vuelta is gewonnen door Richard Carapaz. De Ecuadoriaan kwam na de 181 kilometer van Moralzaral naar Puerto de Navacerrada solo over de streep. Het was al zijn derde ritzege deze Ronde van Spanje en wint daarbij ook de bergtrui. In de laatste bergrit kwam Remco Evenepoel niet in de problemen en als hij zondag niet ziek wordt of valt is hij de eerste Belg sinds 44 jaar die een grote ronde op zijn naam schrijft.

De twintigste etappe ging over 181 kilometer van Moralzarzal naar Puerto de Navacerrada. Robert Gesink, die donderdag nog dicht bij de ritzege was maar in de laatste meters werd gepasseerd door Evenepoel en Mas, was vandaag opnieuw mee in de vroege vlucht. Ook Carapaz, Vincenzo Nibali, Alejandro Valverde, Louis Meintjes en Sergio Higuita waren mee in de kopgroep.

Onderweg stelde Carapaz de bergtrui veilig. De olympisch kampioen ging op de laatste beklimming, de Puerto de Cotos, in de aanval en alleen Higuita kon volgen. Vlak voor de top, op vijf kilometer van de finish, moest Higuita passen op een versnelling van Carapaz. De renner uit Ecuador had een kleine voorsprong op de groep van de favorieten, maar uiteindelijk hield hij stand, al kwam Thymen Arensman nog wel dicht. De Nederlander was even daarvoor weggereden uit de groep van de favorieten. Tussen de klassementsrenners gebeurde er weinig en hield Evenepoel makkelijk stand tegen Mas, die maar één aanval probeerde.

Onderzoek: vaccinatiebereidheid wordt groter door eenvoudige risicovergelijkingen

Eenvoudige risicovergelijkingen kunnen helpen om de vaccinatiebereidheid tegen COVID-19 te vergroten. Dat concluderen onderzoekers van de Technische Universiteit van München en het Universitair Ziekenhuis van Heidelberg in een studie.

De wetenschappers ondervroegen in de zomer van 2021 ongeveer 9.000 gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen in de VS en het VK.

Volgens de onderzoekers was er in beide landen in de loop van het jaar veel scepsis over vaccinatie waar te nemen. De wetenschappers wilden weten of de vaccinatiebereidheid vergroot kan worden door de risico's in een groter verband te plaatsen.

Ter vergelijking gebruikten ze het bijwerkingenpercentage en het sterftecijfer in het wegverkeer. De proefpersonen kregen elk de beschrijving van een hypothetisch COVID-19-vaccin te zien waarvan het risico op bijwerkingen vergelijkbaar is met dat van al langer bestaande vaccins.

De indicatie 'zeer laag risico' verhoogde de vaccinatiebereidheid met drie procentpunt ten opzichte van de controlegroep, de indicatie van het sterftecijfer in het wegverkeer met 2,4 procentpunt. Als de twee aanwijzingen werden gecombineerd, steeg het percentage zelfs met 6,1 procentpunt.

De studie toont aan dat zelfs eenvoudige middelen het vertrouwen in de veiligheid van vaccins kunnen vergroten, zei hoofdauteur Sudharsanan, een professor aan de TUM. De onderzoeksresultaten kunnen helpen bij het ontwerpen van passende gezondheidscampagnes.

Oekraïne herovert steeds meer terrein in het oosten, Russen 'erkennen' vlucht

Na een snelle opmars diep in door Moskou bezet gebied beweert Oekraïne de stad Kupyansk te hebben heroverd. Het is strategisch uiterst belangrijk omdat de stad Rusland verbindt met het Oekraïense spoorwegnet. De val ervan zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor de Russische eenheden in het oosten.

Oekraïne zegt dat het de strategisch belangrijke stad Kupyansk in de regio Kharkiv heeft heroverd. De regionale raad van de noordoostelijke stad publiceerde foto's op Facebook waarop Oekraïense soldaten te zien zijn voor het stadhuis. Natalia Popova, de adviseur van de voorzitter van de raad, schreef: "Kupyansk is Oekraïne. Eer aan de Strijdkrachten van Oekraïne." Op de foto's houden de soldaten de blauwe en gele vlag van Oekraïne omhoog, terwijl de Russische vlag aan hun voeten ligt. De binnenlandse inlichtingendienst van Oekraïne, de SBU, bevestigde eveneens dat Oekraïense eenheden de stad waren binnengetrokken.

Kupyansk is zo belangrijk omdat daar de spoorlijnen in Oost-Oekraïne samenkomen met de spoorlijn naar Rusland. Voor de Russische troepen en hun bevoorrading zou de controle erover enorm belangrijk zijn. Door de herovering van Koepjansk loopt het Russische leger het gevaar dat duizenden van zijn soldaten aan de frontlinies worden ingesloten.

De zuid-westelijker gelegen stad Izyum is is nu ook bereikt door Oekraïense troepen, zoals blijkt uit door ntv.de geverifieerde videobeelden. Eerder hadden Russische bronnen al gemeld dat Russische troepen de stad Isyum hadden verlaten om de troepen in Donetsk te versterken.

Oekraïne zei dat het de afgelopen dagen een groot gebied in het oosten heeft heroverd in zijn snelste opmars sinds het afslaan van de Russische aanval op de hoofdstad in Kyiv in maart. In het gebied zag een verslaggever van Reuters Oekraïense politie patrouilleren in de steden. Terwijl door wegvluchtende Russen achtergelaten kisten met munitie op straat stonden.

Uitgebrande voertuigen met een "Z"-symbool
In Hrakowe, een van de tientallen heroverde dorpen, waren talloze uitgebrande voertuigen te zien met daarop de "Z" - het teken van de Russische invasie sinds 24 februari. Munitie en afval stapelden zich op in verlaten stellingen die de Russische soldaten kennelijk in grote haast hadden verlaten. Op een binnenplaats lagen drie lijken in witte lijkzakken.

Volodymyr Timoshenko, hoofd van de regionale politie, zei dat de Oekraïense politie de identiteit controleert van de inwoners die sinds het begin van de invasie onder Russische bezetting leven. De eerste taak van de politie, zei hij, is bijstand te verlenen waar dat nodig is. "De volgende taak is het documenteren van de misdaden die de Russische indringers hebben begaan in de gebieden die zij tijdelijk hebben bezet."

De inname van ten minste een deel van Kupyansk zou kunnen betekenen dat duizenden Russische soldaten aan de frontlinies vastzitten. Ze zouden afgesneden kunnen worden van bevoorrading. Het was echter niet mogelijk de situatie in de stad en de gevechten in andere gebieden onafhankelijk te verifiëren.

De Oekraïense president Zelenskyy had vrijdagavond gezegd dat meer dan 30 nederzettingen in de regio Kharkiv reeds door de Oekraïense strijdkrachten waren heroverd. Ze zetten hun tegenoffensief in verschillende gebieden voort, volgems de president. "Ons leger, onze inlichtingendiensten en veiligheidsdiensten zijn actief op verschillende operationele gebieden. Ze doen dit met succes."

Verrassend Oekraïens offensief
Het offensief van Oekraïne in het oosten kwam als een verrassing en startte een week na het begin van de langverwachte Oekraïense tegenaanval aan het front in het zuiden in Kherson. Tot dusver is minder informatie vrijgegeven over de operatie in deze regio, die tegenover het in 2014 door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim ligt.

Volgens eigen informatie heeft Oekraïne daar echter ook successen geboekt. Dienovereenkomstig zijn haar troepen erin geslaagd duizenden Russische soldaten die zich op de westelijke oever van de Dnjepr bevinden te isoleren.

Goat Simulator 3

Goat Simulator was de GOAT van gamescom.Goat Simulator 1 was uitgebracht op 1 april 2014 en weinig van mijn collega’s op de redactie wisten of Goat Simulator nou een uitde hand gelopen geintje was of bloedserieus. Nou, ik kan je vertellen, Goat Simulator 3 is allesbehalve een serieuze game en daarom is de game zo leuk. En nee, je hebt deel twee niet gemist, dit is gewoon een geintje van de ontwikkelaars onderling die eenmaal is blijven plakken. 

Verstappen snelste in laatste vrije training

Max Verstappen heeft de snelste tijd gereden in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Italië. De kampioenschapsleider klokte op het circuit van Monza een tijd van 1.21,252 waarmee hij drie tienden sneller was dan Ferrari-coureur Charles Leclerc en Sergio Perez.

Het duurde in de training niet lang voordat er met Perez snelle tijden op de klokken werden gezet, gevolgd door Verstappen. Bij Williams stapte Nyck de Vries in als vervanger van Alex Albon en deed het niet onverdienstelijk met een veertiende tijd, vlak achter teamgenoot Nicholas Latifi. Richting het einde van de sessie zette Verstappen een tijd neer die door niemand meer benaderd kon worden. In die fase kwam ook Mick Schumacher even op het asfalt nadat Haas een versnellingsbak moest vervangen.

Voormalig opperrabbijn van Moskou: 'We bevinden ons in een nieuw Sovjet-Unie'

De voormalige opperrabbijn van Moskou, Pinchas Goldschmidt, noemt de oorlog in Oekraïne een totale catastrofe voor Rusland en voor de Joodse gemeenschappen daar. "Een groot deel van de Joden heeft het land al verlaten, anderen hebben hun koffers klaar staan", vertelde Goldschmidt aan de 'Tagesspiegel': "We zijn terug in een nieuwe Sovjet-Unie."

De oorlog heeft echter geen invloed op de relatie tussen Russische en Oekraïense joden. In de afgelopen zes maanden zijn ongeveer 15.000 Joden uit Oekraïne en 25.000 Joden uit Rusland geëmigreerd naar Israël. "We helpen elkaar waar we kunnen. Het beleid van de regeringen in Kyiv en Moskou doet geen afbreuk aan onze solidariteit", zei de 59-jarige.

Geboren in Zürich en voorzitter van de Europese Rabbijnse Conferentie, is Goldschmidt sinds 1993 opperrabbijn van Moskou. Vanwege zijn kritische houding ten opzichte van de oorlog in Oekraïne moest hij in juli 2022 Rusland verlaten.

De Vries maakt Formule 1-debuut

Nyck de Vries zal dit weekend tijdens de Grand Prix van Italië zijn racedebuut in de Formule 1 maken. De Nederlander is bij het team van Williams de vervanger van Alexander Albon die met blindedarmontsteking kampt en naar een Italiaans ziekenhuis is gebracht.

De Vries is reservecoureur voor Mercedes en mocht eerder dit jaar voor Williams al eens een eerste vrije training rijden. Afgelopen vrijdag in Monza kwam de Nederlander nog een training in actie voor Aston Martin. Hij hoopt volgend jaar een vast stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen. Dit weekend staan er dankzij De Vries en Max Verstappen voor het eerst sinds 2005 weer twee Nederlanders aan de start van een race.

Hoe zout en zand de lithiumbatterijen zouden kunnen vervangen

De lithium-ionbatterij heeft ons al tientallen jaren van stroom voorzien. Maar lithium-ion batterijen kunnen gevaarlijk zijn en voor een duurzame toekomst is er een nieuwe oplossing nodig, en wel snel. Dus wat zijn de opties?

[Correctie: In de video, om 05:40, wordt gezegd dat lithium-ionbatterijen slechts minder dan vier uur energie kunnen opslaan. Dit is incorrect. Vier uur is de ontladingsduur die momenteel economisch haalbaar is] 

Vuelta: Etappe 20 - De laatste loodjes voor 'Rode Remco'

De negentiende etappe van de Vuelta a España, we zullen het snel mogen vergeten. Vandaag wordt het anders, of kan het in elk geval anders worden: etappe nummer twintig, de laatste etappe waarin nog noemenswaardige tijdsverschillen goedgemaakt zouden kunnen worden.

De heren starten vandaag in Moralzarzal, waar een 181 kilometer lange etappe begint. Onderweg moeten vijf bergen beklommen worden, zoals we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier kunnen lezen. Drie daarvan zijn behoorlijk zwaar en de aankomst ligt bovenop de Puerto de Navacerrada, een van die zware beklimmingen.

Om half één gaan de heren renners van start, Eurosport is er zowaar vanaf het begin al bij. Sporza komt een uurtje later, de finish staat dan tussen kwart over vijf en kwart voor zes op de planning.

Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)
Het profiel van vandaag (Bron: Vuelta a España)

De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)
De route van vandaag (Bron: Vuelta a España)

Fun met Funda #255: Loft in voormaling handelsgebouw jeneverindustrie Schiedam

De sfeer van een illegale kroeg, een zogenaamde 'speakeasy', komt terug in dit prachtige Schiedamse loft verdeeld over 2 woonlagen van elk circa 137 m2. De ruimte is enorm en de mogelijkheden zijn eindeloos. Een heerlijke woonkeuken, een riante woonkamer, meerdere slaapkamers, een thuis werkplek, een multimediaroom voor de kinderen? Alles is mogelijk.

Het rijksmonument waar de loft zich in bevindt is het handelsentrepot De Nederlanden, wat in 1851 aan de Nieuwe Haven gebouwd voor de afvoer en verhandeling van de eindproducten van de jeneverindustrie. De bedoeling van dit Entrepot was om branders en distillateurs een mogelijkheid te bieden voor onveraccijnsde opslag.

Het neoclassicistische bouwwerk is in 2007 volledig verbouwd en gemoderniseerd tot woonruimtes. De sfeer en details van weleer zijn op uitstekende wijze gecombineerd met de moderne materialen en technieken van het heden; moerbalken en standvinken, gegalvaniseerde loopbruggen en glazen dakconstructies, verleden en heden zijn gecombineerd tot een sfeervol geheel.

De 2 woonlagen zijn met een interne trap verbonden en hebben ook een eigen entree, huisnummer en kadastraal nummer. Tevens heeft het een dubbele bestemming: wonen en kantoor. Dit is ideaal en vergroot de mogelijkheden om wonen en werken te combineren op deze fantastische locatie.

Via de binnenstraat van het entrepotgebouw komt u terecht op het terras en de kade aan de Nieuwe Haven, hier kunnen de bewoners gebruik maken van het gemeenschappelijk terras. Ook is er de mogelijkheid tot het aanleggen van een bootje en zodoende door de historische binnenstad van Schiedam te varen. Verder is de supermarkt op een paar minuten fietsen, er zijn diverse scholen in de buurt en je bent zo op de A-4 of 20.

Vraagprijs € 895.000 k.k.

Bijzonderheden:

Portiekflat (appartement)
Bouwjaar 1851
Beschermd stads- of dorpsgezicht en monument
Zadeldak bedekt met pannen
Gemeentelijke erfpacht

Wonen 274 m²
Externe bergruimte 8 m²
Inhoud 850 m³

6 kamers (4 slaapkamers)
2 woonlagen (met eigen trap verbonden, apart huisnummer)

Dakraam, glasvezelkabel, lift, natuurlijke ventilatie en TV kabel

Energielabel Niet verplicht
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Cv-ketel Vaillant (gas gestookt combiketel uit 2004, eigendom)

voorLoft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

woon 1Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

woon 2Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

woon3Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

 detail woonLoft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

extra hoekje Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

trap binnenLoft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

bar 1 Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

bar 2 Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

bar 3 Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

portiekLoft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

terrasLoft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)
Loft in voormalig handelsgebouw jeneverindustie (Foto:Funda)

Twee jongens (14 en 12) aangehouden voor poging tot doodslag op jongen (13)

Twee jongens uit Lelystad, van 14 en 12 jaar oud, zijn vrijdag aangehouden voor een poging tot doodslag, eerder deze week op een school in Lelystad. Het slachtoffer was een 13-jarige scholier uit Lelystad.

De officier van justitie had verzocht de twee jongens ‘buiten heterdaad’ aan te houden.

De minderjarige verdachten zitten vast en zullen worden gehoord in het bijzijn van een advocaat en een ouder. Dit is wettelijk zo geregeld.

Het zou gaan om de vechtpartij in dit filmpje:

New York: noodtoestand vanwege aantreffen poliovirus in rioolwater

De gouverneur van de Amerikaanse staat New York, Kathy Hochul, heeft een noodtoestand uitgeroepen omdat er poliovirussen zijn aangetroffen in de rioolwatermonsters van vier stadsdelen.

Afgelopen juli werd er voor het eerst polio vastgesteld bij een zieke in de regio, net buiten de stad New York. Het was de eerste keer in bijna tien jaar dat de besmettelijke ziekte in de VS opdook. Het land werd in 1979 poliovrij verklaard na een vaccinatiecampagne.

Dat het virus nu toch weer rondgaat komt doordat in de getroffen regio's de vaccinatiegraad tegen polio rond de 60 procent ligt. Men hoopt dit met een inhaalcampagne op te krikken naar 90 procent. Door de noodtoestand uit te roepen mogen nu ook verpleegkundigen, vroedvrouwen en apothekers mensen inenten tegen de ziekte.

Ongevaccineerde inwoners van de miljoenenstad worden dringend verzocht zich te laten inenten. "Als het op polio aankomt, kunnen we niets aan het toeval overlaten", zei Mary Bassett, commissaris voor Volksgezondheid van New York City, in een verklaring. "Als u of uw kind niet gevaccineerd is, is het risico op een verlammende ziekte reëel."

Ook bekend als kinderverlamming
Poliomyelitis, ook bekend als polio, werd in juli voor het eerst in bijna tien jaar in de staat New York vastgesteld.

Polio is een ongeneeslijke virusziekte die vaak asymptomatisch blijft, maar ook griepachtige verschijnselen kan veroorzaken, zoals keelpijn, koorts, vermoeidheid en misselijkheid. In een klein percentage van de gevallen kan het virus het zenuwstelsel binnendringen en onomkeerbare verlamming veroorzaken.

De ziekte was eens de meest gevreesde in de VS, met golven van besmettingen die ongeveer 35.000 mensen per jaar troffen. In veel landen wordt het poliovirus als uitgeroeid beschouwd sinds de start van inentingen tegen de ziekte sinds de jaren zestig. In juni werd het poliovirus ook aangetroffen in het rioolwater in Londen, voor het eerst sinds de jaren tachtig.

Baudet ontloopt schorsing Tweede Kamer

De klacht die acht fractievoorzitters tegen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet indienden, is door de speciale commissie die zich bezighoudt met de integriteit van de Tweede Kamer niet-ontvankelijk verklaard.

De klagers en de beklaagde zijn van het besluit op de hoogte gebracht. Het college acht zichzelf niet bevoegd Baudet een straf op te leggen. Zo meldt RTL Nieuws.

Er zijn eind juni klachten ingediend tegen Baudet door de fractievoorzitters van VVD, D66, CDA, CU, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren en Volt, omdat hij blijft weigeren zijn neveninkomsten op te geven. Kamerleden moeten nevenfuncties, extra inkomsten en giften melden in een openbaar register om transparant te zijn waardoor mogelijke belangenverstrengeling of de schijn daarvan zichtbaar zouden zijn. Baudet heeft tot en met 6 september j.l. nog steeds zijn nevenfuncties niet opgegeven.

Baudet is naast Tweede Kamerlid ook bestuurslid van Forum voor Democratie bv en directeur van THPB Media B.V. De Forum-leider schrijft boeken en geeft lezingen. Hij zou vorig jaar daarmee zo'n 85.000 euro hebben verdiend, volgens NU.nl. Een woordvoerster van FVD zei dat Baudet gewoon belasting betaalt over zijn inkomsten.

Als de klacht van de acht Tweede Kamerfracties van afgelopen juni ontvankelijk zou zijn geweest, dan had Baudet een schorsing van een maand als Kamerlid boven het hoofd gehangen.

Cosnefroy pakt met late uitval winst in GP de Québec

Benoît Cosnefroy heeft de GP de Québec op zijn naam geschreven. De Fransman van AG2R Citroën was met een late uitval te sterk voor de anderen. Tweevoudig winnaar Michael Matthews won de sprint voor de tweede plaats, voor Biniam Girmay.

De GP de Québec is een van de laatste voorbereidingskoersen voor het WK en dus stond er een mooi deelnemersveld aan de start in Canada. Vanuit de start kregen we een kopgroep van vijf, maar die werden gecontroleerd, waarna in de laatste drie rondes verschillende aanvallen kregen onder wie van Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn. Maar niemand zou veel ruimte krijgen en was alles weer samen tot aan de laatste drie kilometer.

Op de laatste helling van de dag trok Benoît Cosnefroy in de aanval en niemand kon de Fransman volgen. Hij hield steeds een kleine voorsprong op het peloton en had aan de streep vier seconden voorsprong. In de sprint om de tweede plaats was Michael Matthews de snelste voor Biniam Girmay en Wout van Aert.

Zondag staat nog een wedstrijd op het programma in Canada. Dan staat de Grand Prix Cycliste de Montréal op het programma.

Uitslag FC Volendam - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft vrijdag de eerste punten van het seizoen binnengehaald. In de uitwedstrijd bij FC Volendam won de ploeg uit Deventer met 2-3 dankzij twee doelpunten van Bas Kuipers.

Go Ahead Eagles had de eerste vijf wedstrijden van de competitie verloren en kreeg tegen Volendam een kans om die slechte reeks te doorbreken. Halverwege de eerste helft kwam Go Ahead Eagles op voorspong via Bobby Adekanye. Lang kon de ploeg van René Hake niet genieten van de voorsprong, want niet snel daarna maakte Carel Eiting met een prachtig schot de gelijkmaker. binnen.

Na de rust was Volendam de betere ploeg en creëerde ook enkele kansen, maar wisten de doelman van Go Ahead Eagles niet te passeren, waarna een kwartier voor tijd Bas Kuipers de 1-2 maakte. Even later zorgde de verdediger ook voor de beslissing. Kuipers maakte zijn tweede van de avond met een halve omhaal en besliste de wedstrijd, al maakte Robert Mühren voor Volendam nog wel de 2-3, maar bleef het ook bij.

Ferrari bovenaan in Monza, gridstraf voor Verstappen

Op het circuit van Monza zijn vrijdag de eerste twee vrije trainingen afgewerkt voor de Grand Prix van Italië. Het thuisteam Ferrari ging daarbij erg lekker, maar er vielen ook veel gridstraffen te noteren wegens gewisselde onderdelen.

In de eerste training hadden de Ferrari's het tempo gelijk lekker te pakken. Charles Leclerc was de snelste en met 0,077 seconden achterstand zat teamgenoot Carlos Sainz er niet ver vandaan. George Russell en Lewis Hamilton voerden de rest van het veld namens Mercedes aan, op de voet gevolgd door WK-leider Max Verstappen, wiens Red Bull-teamgenoot Sergio Perez bleef steken op plek veertien. Nyck de Vries noteerde de negentiende tijd in Sebastian Vettel's Aston Martin, het derde team waar hij dit jaar voor heeft gereden.

Leclerc ging in de tweede training iets minder lekker, maar Sainz zorgde er voor dat Ferrari wel opnieuw bovenaan stond. De twee rode auto's, dit keer versierd met fraai geel, werden gesplit door Verstappen, die anderhalve tiende achter Sainz zat. McLaren-coureur Lando Norris noteerde de vierde tijd, voor Russell en Perez.

Verstappen krijgt een gridstraf van vijf plaatsen wegens het verwisselen van de verbrandingsmotor in zijn bolide. Ook onder meer Sainz, Perez en Hamilton krijgen gridstraffen aan hun broek, dus het zal na de kwalificatie nog even puzzelen worden om te zien wat de grid gaat worden.

De volledige uitslagen van de trainingen zijn hier te vinden. Zaterdag gaat de derde en laatste vrije training om 13.00 uur van start, waarna het om 16.00 uur tijd is voor de kwalificatie.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.