FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 12 juni 2021

Vrouw 'verraadt' haar kleptomane poes

"MIJN KAT IS EEN DIEF", staat er op een groot zelfgemaakt bord van een baasje uit Oregon met een tekening van haar poes Esme met een handschoen in haar bekje. Naast het bord staat een waslijntje waar de 'buit' aan bungelt, zodat buurtbewoners kunnen zien of er iets van hen bij hangt.

Kate Felmet uit Beaverton, Oregon, vertelde de lokale nieuwszender KOIN dat ze het bord had neergezet om haar buren te informeren over haar lieve maar stelende zwarte kat. Ze had daarbij de gestolen spullen, handschoenen en een mondmasker, aan een waslijntje ogehangen zodat de rechtmatige eigenaren gelijk hun vermiste kledingstukken konden pakken. Tot nu toe heeft het bord wel effect gehad.

"Mensen komen langs en maken foto's, de schoolbus is langs geweest en heeft ook een paar handschoenen mee genomen", vertelde Felmet aan KOIN.

Het bord is viraal gegaan op sociale media zodat kleptomane poes Esme een beroemdheid is geworden.

 

EK: België wint eenvoudig van Rusland

België heeft eenvoudig hun eerste wedstrijd op het EK gewonnen. De Rode Duivels waren in en tegen Rusland met 0-3 te sterk. Dankzij de winst gaan de Belgen na de eerste wedstrijd in Poule B aan de leiding. Romelu Lukaku maakte twee van de drie treffer. Het andere doelpunt kwam op naam van Thomas Meunier.

België kende weinig moeite met Rusland, al hadden de Belgen bij het eerste doelpunt wel de hulp nodig van Andrei Semenov. De Russische verdediger verwerkte de bal hopeloos, waarna Lukaku de bal diagonaal binnenschoot. Het was voor de Belgische spits alweer zijn 61ste doelpunt voor België. De sterke spits droeg zijn doelpunt op aan zijn clubploeggenoot Christian Eriksen, die eerder op de dag tijdens Denemarken-Finland in elkaar zakte.

Rusland herstelde zich enigszins van het openingsdoelpunt van Lukaku en kreeg enkele kansjes met Mário Fernandes en Aleksandr Golovin, maar tien minuten voor de rust besliste Thomas Meunier de wedstrijd door de 0-2 te maken. De rechtsback kreeg de bal voor zijn voeten nadat Rusland-doelman Anton Shunin een voorzet van Thorgan Hazard slecht verwerkte, waarna Meunier de bal binnen tikte. Dat zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft was er weinig te genieten tussen Rusland en België. Rusland was te zwak om iets te creëren tegen België, terwijl de Belgen het wel goed vond. Uiteindelijk werd het toch nog 0-3 voor België. Opnieuw was Lukaku de doelpuntenmaker voor de Rode Duivels. Door de ruime zege gaat België nu aan kop in Poule B.

Aankomende donderdag speelt België tegen Denemarken. Rusland moet het dan opnemen tegen Finland, dat drie punten overhield aan de wedstrijd tegen de Denen.

Poetin: relatie Rusland met de Verenigde Staten op dieptepunt

De Russische president Vladimir Poetin heeft voorafgaand aan zijn ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden gezegd dat de relatie tussen zijn land en de VS zich op zijn "laagste punt" bevindt. In een exclusief interview met NBC News zei Poetin: "We hebben een bilaterale relatie die de afgelopen jaren tot een dieptepunt is verslechterd."

De twee leiders zullen elkaar ontmoeten op 16 juni in de Zwitserse stad Genève.

Poetin beschreef de voormalige Amerikaanse president Donald Trump als "een buitengewoon individu, getalenteerd persoon, want anders zou hij geen Amerikaanse president zijn geworden". Hij voegde eraan toe: "Hij is een kleurrijk persoon en had amper politieke ervaring, en sommigen vinden dat leuk, anderen totaal niet."

Poetin beschreef de heer Biden als "radicaal anders dan Trump omdat president Biden een carrièreman is. Het is een ander type mens, en het is mijn grote hoop dat hij geen impulsieve beslissingen neemt."

Toen Poetin werd gevraagd hoe het het ervaarde dat Biden hem een moordenaar noemde in een interview in maart, zei Poetin dat hij al tientallen soortgelijke beschuldigingen heeft gehoord en voegde eraan toe: "Dat is niet iets waar ik me druk over maak."

Biden arriveerde eind vorige week in het Verenigd Koninkrijk en heeft de afgelopen dagen in Cornwall doorgebracht, waar hij andere G7-leiders ontmoet. Voor aanvang van de G7-top had hij gezegd: "We zoeken geen conflict met Rusland. We willen een stabiele en voorspelbare relatie... maar ik ben duidelijk geweest: de Verenigde Staten zullen op een robuuste en zinvolle manier reageren als de Russische regering schadelijke activiteiten gaat ondernemen."

Poetin werd door NBC gevraagd naar verschillende Russische dissidenten die onder verdachte omstandigheden zijn vermoord, waaronder ex-KGB-spion Alexander Litvinenko die in 2006 werd vergiftigd.

De dood van de heer Litvinenko is een van een aantal schijnbare moorden die aan Moskou worden toegeschreven, maar de heer Poetin verwierp de vraag als "verbale indigestie", eraan toevoegend dat een aantal van de verantwoordelijken in de gevangenis zitten.

Saoedi-Arabië beperkt voor 2e jaar op rij aantal bedevaartgangers bij hadj

Saoedi-Arabië beperkt voor het tweede jaar het aantal moslims dat kan deelnemen aan de jaarlijkse bedevaart naar Mekka en Medina - de hadj genoemd - vanwege COVID-19.

Slechts 60.000 van de eigen burgers en inwoners kunnen deelnemen aan het evenement, meldde het Saudische staatspersbureau (SPA) zaterdag.

Dat aantal is veel hoger zijn vorig jaar, toen er amper 1.000 mochten gaan, maar nog steeds vele malen minder dan de meer dan twee miljoen die normaal de heiligste plaatsen van de islam bezoeken voor de hadj, waaronder veel Britten.

Alleen mensen tussen 18 en 65 jaar die geen chronische aandoeningen hebben en zijn ingeënt of immuun tegen COVID-19, mogen medio juli van dit jaar mee op de bedevaart.

De minister van Volksgezondheid van het koninkrijk Tawfiq al Rabiah, zei: "De beslissing is genomen om de veiligheid van de Hajj te garanderen te midden van onzekerheid over het coronavirus. Ondanks de beschikbaarheid van een vaccin is er onzekerheid over het virus en registreren sommige landen nog steeds hoge aantallen COVID-19-gevallen. Daarnaast hebben we te maken met de verschillende varianten van het virus, vandaar de beslissing om de hadj te beperken."

Vermoord met Vaas, Pagan en Jospeh in Become The Villain

De schurken in de Far Cry-serie zijn natuurlijk allemaal uniek en iconisch en zeg nou eerlijk: het is veel leuker om de schurk te spelen dan de good guy. Als je dat ook vindt, dan kun je straks je lol op met Far Cry 6: ‘Become the Villain’ DLC.

In de Season Pass van Far Cry 6 zal een DLC-pakket zitten waarmee je met de bekende schurken van de reeks op pad gaat om mensen een kopje kleiner te maken. Mensen vermoorden was nog nooit zo leuk geweest!

Ubisoft werkt aan Avatar: Frontiers of Pandora

Na jaren stilte heeft Ubisoft eindelijk Avatar: Frontiers of Pandora onthuld. Een beetje dan, want we moeten het met een in-engine trailer doen. De game moet in 2022 uitkomen voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X | S.

De game draait op de nieuwste versie van de Snowdrop engine en is dus enkel in ontwikkeling voor de nieuwste generatie aan hardware. Je speelt als een Na'vi in je reis door de Western Frontier, een stuk van Pandora dat nog nooit is getoond.

Meer details zijn er helaas nog niet, maar dat is een kwestie van tijd.

Krejcikova wint Roland Garros na winst op Pavlyuchenkova

Tennisster Barbora Krejcikova heeft de titel gepakt in het damesenkelspel op Roland Garros. De 25-jarige Tsjechische nummer 33 van de wereld was in de finale in Parijs te sterk voor de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-32), die haar eerste Grand Slam-finale speelde - Krejcikova won al vijf titels in het dubbelspel.

In set één leverde Krejcikova gelijk haar servicegame in, maar Pavlyuchenkova kon daar bepaald niet van profiteren: de volgende zes games en dus de set gingen allemaal naar de Tsjechische. Pavlyuchenkova kwam in het tweede bedrijf op een 5-1 voorsprong en verloor vervolgens een servicegame, maar wist het daarna op eigen service alsnog gelijk te trekken.

De beslissende derde set zag beide speelsters snel een game inleveren, waarna Krejcikova op 3-3 nog eens een break plaatste. Op 5-4 liet ze twee matchpoints liggen, maar daarna maakte ze het op haar eigen service en met haar vierde matchpoint af: 6-1, 2-6, 6-4.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope officieel aangekondigd

Ubisoft en Nintendo werken weer samen om het Mario-universum samen te brengen met de Rabbids uit Ray-Man. Nadat de game eerder al was gelekt, is Mario + Rabbids: Sparks of Hope nu officieel aangekondigd.

In de game gaan de helden op een intergalactische reis om de ultieme villain Cursa tegen te gaan. Op één of andere manier zijn Luma en Rabbids gefuseerd tot 'Sparks', die de spelers door de game heen gaan helpen. Het team heeft grootste plannen en wil niet enkel meer moves, vijanden en levels introduceren.

Meer tactische opties spelen dus zeker een rol, maar ook het verkennen heeft een update gekregen. De gebieden zijn nu veel meer open, in plaats van linear zoals in deel één. Korte pre-alpha gameplay kun je hieronder bekijken. In 2022 komt de game exclusief naar Nintendo Switch.

Krijg een hekel aan Anton in Far Cry 6

Far Cry 6 komt natuurlijk binnenkort uit maar Ubisoft heeft nog meer in petto voor ons. Far Cry 6 staat bekend om zijn die hard bad guys waar je tegen moet vechten, zoals Vaas en Jospesh Seed. En in Far Cry 6 is dit natuurlijk niet anders.

Hoe gemeen en doordacht El Presidente Anton is, dat laat Ubisoft zien in de trailer waarbij Anton zijn ware aard laat zien. En het vertelt ons precies waarom wij als hoofdpersonage zo godsgruwelijke hekel aan hem gaan krijgen. 

Ubisoft leert je gitaar spelen met Rocksmith+

Ubisoft komt met Rocksmith+. De game, dan wel tool, leert spelers akoestische en elektrische gitaar spelen. De game kun je spelen op pc, console en mobile.

De game bevat onder andere video's om je te ondersteunen, hulp vanuit de community, diverse tools om je te leren hoe je tabs leest, een overzicht van je progressie (of dit nu specifieke nummers, technieken of anders is) en meer. De game omvat diverse genres, van rock tot R&B en indies tot de grootste hits.

De game is subscription based, maar een prijzenoverzicht is nog niet vrijgegeven. Vanaf vandaag kun je je aanmelden voor de closed bèta op pc.

EK: Finland wint van Denemarken na bizarre wedstrijd

Finland heeft verrassend zijn eerste EK-wedstrijd in een eindronde ooit gewonnen. Denemarken werd met 0-1 verslagen. De wedstrijd werd ruim anderhalf uur stilgelegd nadat Christian Eriksen onwel werd op het veld.

Het was debutant Finland dat sterk begon, maar Denemarken nam al gauw de regie over. Na een corner van Eriksen waren de Denen al snel gevaarlijk en niet lang daarna moest doelman Hrádecky redding bieden na een afstandsschot van Wind. Na een kwartier spelen een flinke kans voor de Denen. Een voorzet van Braithwaite werd door Højbjerg op doel gekopt, maar doelman Hrádecky slaagt erin de bal over het doel te duwen. Het was echt wachten op de openingsgoal van de Denen. De Finnen hielden echter stand zonder zelf echte kansen te krijgen.

In de 43e minuut werd de wedstrijd stilgelegd nadat oud-Ajacied Christian Eriksen uit het niets naar de grond ging en vervolgens geruime tijd moest worden gereanimeerd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar zijn toestand inmiddels stabiel is. Op verzoek van beide elftallen werd de wedstrijd om 20.30 uur hervat.

Nadat de wedstrijd was hervat was het spelbeeld onveranderd, met eenrichtingsvoetbal richting de Finse doelman. Tegen alle verwachtingen in kwam Finland in de 60e minuut op voorsprong. Het was Pohjanpalo die de eerste Finse goal ooit op een EK eindronde scoorde nadat hij teveel ruimte kreeg. In het vervolg waren het wederom de Denen die het meeste balbezit hadden.

In de 74e minuut kreeg Denemarken een penalty nadat Poulsen neerging in het strafschopgebied. De penalty van Højbjerg was echter te zacht ingeschoten waardoor doelman Hradecky er geen enkel probleem mee had. Drie minuten voor tijd een levensgrote kans voor Denemarken. Hradecky sloeg naast een hoge bal, maar Poulsen kon in zijn rug niet profiteren van de misslag. Ook in het restant van de wedstrijd kwamen de Denen, ondanks de betere ploeg te zijn, niet tot scoren.

Rainbow Six Extraction eindelijk in beeld

Tijdens de Ubisoft E3 presentatie liet Ubistoft weer wat beelden zien van Rainbow Six Extraction. De operators van Rainbow Six Siege vechten in plaats van tegen elkaar nu met elkaar.

Parasieten hebben de wereld overgenomen en ze zijn teringboos dat jij en de Operators zich bemoeien met hun plannen. Het is aan jou en twee anderen om ze het leven moeilijker te maken. De game heeft speelt als Siege, maar dan in plaats van PvP is het Player Versus Environment.  In de bijna 20 minuten durende trailer die zowel verhaal als gameplay liet zien, is goed te zien hoe deze crossover van de gameplay elementen van Siege en de nieuwe co-op en vechten tegen de aliens eruitziet.

Rainbow Six Extraction is speelbaar vanaf 16 september voor Xbox One. Xbox Series, PlayStation4, PlayStation 5 en pc.

Trackmania krijgt eigen Battle Royale

Ubisoft maakt vandaag een nieuwe update beschikbaar voor Trackmania. Deze voegt water en plastic blokken, geanimeerde en dynamishe obstakels toe om nieuwe tracks mee te kunnen maken.

De grootste toevoeging is een Battle Royale-modus, simpelweg 'Royal' genoemd. Hierin nemen teams het tegen elkaar op in willekeurige korte tracks, waar dagelijks nieuwe aan worden toegevoegd. Het team dat het langst meegaat, wint.

De update is inbegrepen in the Starter Acces van de game.

Aiden Pearce keert terug in Watch Dogs: Legion

Ubisoft kondigt Watch Dogs: Legion - Bloodline aan, de volgende uitbreiding voor de game. In de DLC keren Aiden Pearce en Wrench terug, fanfavorieten en natuurlijk veteranen uit de serie.

De DLC vindt plaats voor de gebeurtenissen uit Legion. Hier herenigt hij met Wrench en zijn eef Jackson, maar komt al gauw in een conflict terecht in een voor hem vijandige stad.Bloodlinemaakt deel uit van de Season Pass en is beschikbaar vanaf 6 juli.

Denemarken - Finland gaat om 20:30 uur verder

De EK-wedstrijd Denemarken - Finland wordt vandaag om 20:30 uur verder gespeeld. Beide teams zouden hebben aangegeven dat ze verder willen spelen.,

In de 43e minuut werd de wedstrijd stilgelegd nadat Christian Eriksen uit het niets naar de grond ging. Hij moest een tijdje gereanimeerd worden en werd uiteindelijk per brancard van het veld gedragen. Inmiddels is bekend geworden dat de toestand van de Deen stabiel is en hij bij kennis is.

Situatie Eriksen stabiel na reanimatie

Christian Eriksen is zojuist uit het niets roerloos op de grond gevallen tijdens de EK wedstrijd van Denemarken tegen Finland. Eriksen moest geruime tijd gereanimeerd worden.

De wedstrijd is stilgelegd .

Update 18:55 uur

Eriksen is zojuist achter doeken van het veld afgevoerd. De Finnen zijn naar hun kleedkamer net als de scheidsrechter

Update 19:21 uur

Er circelt een foto van Eriksen waarbij hij van het veld wordt gedragen en bij kennis is. Over zijn toestand is nog niets bekend.

Update 19:31 uur:

De UEFA heeft zojuist gezegd dat de situatie van Eriksen stabiel is.

Update 19:55 uur

Zaakwaarnemer Martin Schoofs heeft tegenover NPO Radio 1 laten weten dat de situatie van Eriksen stabiel is. Schoofs heeft met de vader van de Deen gesproken en die zei dat Eriksen bij kennis is en alweer wat heeft gezegd.

Uran wint tijdrit Zwitserland, Dumoulin vijfde

Rigoberto Uran heeft de zevende etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De renner van EF Education deed iets meer dan 36 minuten over de 23,2 kilometer lange tijdrit. Julian Alapahilippe eindigde op 40 seconden achterstand als tweede. Gino Mäder werd op 54 tellen derde. Tom Dumoulin eindigde als vijfde. Richard Carapaz werd vierde en blijft leider in het algemeen klassement.

Het was geen gebruikelijke tijrit. De eerste tien kilometer ging het bergop maar in het vervolg vrijwel alleen maar naar beneden.

Overigens stapte Alaphilippe, de nummer drie in het algemeen klassement, na de tijdrit uit de Ronde van Zwitserland. De Fransman wil bij de geboorte van zijn kind zijn.

EK: Wales en Zwitserland in evenwicht

Wales en Zwitserland hebben hun eerste wedstrijd op het EK voetbal gelijkgespeeld. In Bakoe werd het 1-1.

De wedstrijd begon rustig. Er was enige dreiging namens Wales na een voorzet van Bale. Bij Zwitserland kopte Mbanu naast na een voorzet van oud-PSV'er Rodríguez. De eerste serieuze kans was in de 15e minuut voor Wales. Het was Moore die de bal net onder de lat kopte, maar doelman Sommer tikte de bal over de lat.

In de 20ste minuut was er de eerste kans voor Zwitserland. Schär tikte een corner achter zijn standbeen langs op doel, maar keeper Ward stond op zijn plek. De Zwitsers begonnen langzaam meer aan te dringen. Echt sprankelend was het allemaal echter niet. Vlak voor rust was er nog wel een kansje voor Seferovic maar zijn poging ging over. De twee ploegen gingen rusten met 0-0.

Een paar minuten in de tweede helft kwam Zwitserland op voorsprong. Uit een hoekschop van Shaqiri kopte Embolo de bal binnen. Wales zat wel beter in de wedstrijd dan in de eerste helft en begon meer het Zwitserse doel te bestoken. De verdediging bij Zwitserland stond echter als een huis. In de 73e minuut was het echter toch Wales dat op gelijke hoogte kwam. Het was Moore die de bal binnenwerkte.

Het was Wales dat dichtbij de 2-1 was maar een lage voorzet kon net niet worden binnengegleden door Ramsey. Een paar minuten later werkte invaller Gavranovic de bal tegen de touwen, maar de VAR keurde de treffer af vanwege buitenspel. Vlak voor tijd was Embolo dicht bij zijn tweede treffer van de middag maar doelman Ward tikte de bal net over zijn doel. Zwitserland probeerde het met een offensief in de slotfase, maar gescoord werd er niet meer.

Fraude door Duitse COVID-19 sneltestcentra, twee arrestaties in Bochum

Vanwege het vermoeden van fraude door coronasneltestcentra MediCan zijn er twee arrestaties in Bochum uitgevoerd. Dat heeft het parket vrijdag bevestigd aan het Duitse persbureau. Een van de twee aangehoudenen wordt ook verdacht van commerciële fraude. 

Het parket van Bochum was het onderzoek gestart “op verdenking van fraude in verband met de facturatie van burgertesten bij de Vereniging van Wettelijke Zorgverzekeringsartsen”. Het onderzoek richtte zich op de twee mensen die de leiding hebben over MediCan in Bochum. "Op 28 mei 2021 zijn bedrijfspanden en privé-appartementen in het Ruhrgebied doorzocht en zijn documenten in beslag genomen", aldus de officier van justitie.

Sinds 8 maart hebben alle burgers in Duitsland recht op een gratis coronatest. De uitvoering daarvan is niet voorbehouden aan apothekers of artsen. Vrijwel iedereen die een online cursus over het afnemen van uitstrijkjes heeft gevolgd, kan bij de gezondheidsafdeling een aanvraag indienen om een testcentrum te openen. Omdat een negatieve coronatest op veel plaatsen een toegangsvoorwaarde is voor veel locaties en ondernemingen, zien ondernemers hier een verdienmodel in. Als gevolg hiervan zijn de corona-sneltests recentelijk in Duitsland verveelvoudigd: volgens het federale ministerie van Volksgezondheid zijn er nu 15.000 testcentra van verschillende aanbieders.

De Sociale Zekerheidsdienst (BAS) in Bonn vergoedt de Vereniging van Wettelijke Ziektekostenverzekeringsartsen eenmaal per maand de door de sneltestcentra gerapporteerde testkosten. Naar aanleiding van een verzoek van WirtschaftsWoche maakte het BAS bekend in april en mei in dit kader zo'n 659 miljoen euro uit te keren aan de wettelijke zorgverzekeraars. Hiervan gaat zo'n 275 miljoen euro naar de aankoop van de testen, de overige 384 miljoen euro zijn bijkomende kosten voor het afnemen van uitstrijkjes en rapportage van resultaten.

Volgens een mediabericht zouden COVID-sneltestsites ten onrechte burgertests bij de overheid in rekening hebben gebracht. Volgens onderzoek van "Süddeutsche Zeitung", NDR en WDR komen veel nieuwe operators niet meer uit de zorgsector, maar zijn het bijvoorbeeld kappers of café-uitbaters.

Het rapport wijst op het gebrek aan controle van de kant van de autoriteiten. Voor elke uitgevoerde sneltest maakt de federale overheid 18 euro over aan de testcentra. Volgens het onderzoek hoeven testcentra geen bonnetjes te overleggen voor de aankoop van de antigeentests, noch precieze informatie te verstrekken over de geteste personen. Alleen het indienen van de aantal afgenomen sneltesten is voldoende om het geld te ontvangen.

In sommige gevallen rapporteren testcentra systematisch veel meer tests dan ze daadwerkelijk hebben afgenomen. Volgens het rapport telden verslaggevers bij een locatie van MediCan 80 burgertests op één dag terwijl er vergoeding voor 977 testen werd ingediend bij het ministerie.

Minister van Binnenlandse Zaken Reul van NRW is echter van mening dat dergelijke praktijken uitzondering zijn. "Er waren enkelen die waarschijnlijk de kans zagen om snel geld te verdienen", zei Reul zaterdag tegen het Duitse persbureau. "Veel mensen hebben netjes hun werk gedaan." De kans dat er veel fraude wordt gepleegd bij sneltestcentra is volgens hem "niet groot"Een groot deel van de corona-sneltesten wordt ook gedaan door artsen, apotheken en overheidsinstanties.

Minister van Volksgezondheid Jens Spahn was verontwaardigd over de mogelijke fraude na het onderzoek. "Of het nu met maskers of testen is - iedereen die de pandemie gebruikt om zichzelf crimineel te verrijken, moet zich schamen", schreef de minister op Twitter. Het federale ministerie van Volksgezondheid onderzoekt nu "sterkere controle-opties". Veel verwijten hem echter dat hij het oplichters te gemakkelijk heeft gemaakt met zijn aanpak van de sneltesten. Daarnaast voelde niemand zich verantwoordelijk voor de controle.

Grootschalig onderzoek na verdachte dood man (70)

Sinds vrijdagmiddag is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Oost-Brabant bezig met een groot onderzoek naar de dood van een 70-jarige inwoner van Lieshout. De man werd die middag dood in zijn vrijstaande woning aan de Eksterlaan aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de omstandigheden waaronder de man stierf. Ze gaat er vanuit dat hij door een misdrijf om het leven kwam.

Familieleden troffen de man, die alleen woonde, levenloos aan in zijn huis nadat ze geen contact met hem kregen Zij alarmeerden de politie die op basis van de bevindingen en de omstandigheden in de woning een onderzoek startte. Daarbij werd onder andere een buurtonderzoek gehouden. Forensisch rechercheurs doen in samenwerking met medewerkers van het NFI sporenonderzoek in en om de woning. Dit onderzoek zal zeker de rest van de zaterdag en mogelijk zelfs nog een groter deel van het weekend gaan voortduren. Wat er precies in de woning is gebeurd en waardoor de man om het leven kwam zijn dus onderwerpen van onderzoek. Op een later moment in het onderzoek zal sectie op het lichaam van het slachtoffer worden gedaan, waaruit mogelijk meer over de doodsoorzaak duidelijk wordt.

Over de omstandigheden waaronder de man werd aangetroffen of de manier waarop de recherche onderzoek naar zijn dood doet, doet de politie vooralsnog geen verdere mededelingen.  

COVID-19: 1.265 positief getesten en 1 dode, in totaal 1.671.703 en 17.709

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 1.265 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.671.703 COVID-19-positief geteste personen gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde personen zijn er 46 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 403 patiënten op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 5 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 269 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er is sinds de vorige update 1 patiënt overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 17.709 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Eindelijk goed nieuws uit de verpleeghuizen:

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen met klachten zich laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Ewan pakt wederom ritzege in België

Caleb Ewan heeft de vierde etappe in de Ronde van België gewonnen. De Australiër, die gisteren ook de snelste was in de derde etappe, was in de eindsprint Bryan Coquard en Davide Ballerini de baas. Remco Evenepoel behield de leidertrui.

De kopgroep van de dag bestond uit zes man onder wie Taco van der Hoorn die vorige maand nog een ritzege boekte in de Giro. De laatste vluchter werd echter op zes kilometer van de meet weer ingerekend. In de eindsprint, waar de laatste honderden meters oplopend waren, was Ewan wederom een klasse apart.

 

Nederlandse hockeyers pakken Europese titel na shoot-outs

De Nederlandse hockeyers zijn zaterdag voor de vijfde keer Europees kampioen geworden. In de finale brachten opnieuw shoot-outs de beslissing voor Nederland, waardoor Duitsland werd verslagen. Negen seconden voor tijd stond Duitsland nog met 2-1 voor.

Thijs van Dam werd bedolven onder zijn teamgenoten na z’n rake en beslissende shoot-out. Een hoopje spelers met een hele hoop blijdschap. Knuffels, high-fives en beleefde handjes richting Duitsland, dat op z’n Duits werd verslagen De Hazes-klassieker Bloed, zweet en tranen schalde door het Wagener.

De groepswedstrijd
Hij zat nog ultravers in het geheugen. De groepswedstrijd tegen Duitsland. Het duel waarin Oranje drie minuten verwijderd was van een zege, maar begon te wankelen in die extreem hectische slotfase. Kaarten, videoreferrals, strafcorners en een strafbal zorgde ervoor dat de Duitsers terugkwamen tot de 2-2.

Nederland liet zich in die slotfase van de wijs brengen, in een wedstrijd waarin de Duitsers overigens erg slordig met hun kansen omsprongen. Ze kregen meer dan tien corners en maar eentje (de laatste) leverde een doelpunt op. Verder hield Oranje een goed gevoel over aan de eerste 57 minuten van de kraker de deze hockeyklassieker ook vorige week weer was.

Bovendien liet Nederland in de halve finale zien dat het niet op z’n best hoeft te spelen om belangrijke wedstrijden te winnen. Geen onprettige gedachte richting de finale, die na de eerste twee Duitse corners lekker op gang kwam. Het spel was aantrekkelijk onstuimig als de Noordzee bij windkracht acht. Pirmin Blaak was opnieuw de betrouwbare kapitein van de Nederlandse defensie. Hij behoedde Oranje voor een vroege achterstand, bij inzetten van Lukas Windfeder en Florian Fuchs. Aan de overkant haalde Oranje twee corners, maar die werden allebei niet goed uitgevoerd. De eerste ging de mis in bij het stoppen, nummer twee werd veel te zacht aangegeven.

Strafbal
De derde Duitse corner leidde de openingstreffer in. De sleep van Martin Häner, een van de vele specialisten van Duitsland, kwam via Blaak bij Martin Zwicker terecht. Het Duitse cultfiguur, die altijd een bandana draagt, pushte de bal op het lijf van lijnstop Jorrit Croon. Dat kon maar één beslissing betekenen: een strafbal.

Het moment voor Blaak om zijn weergaloze vorm te onderstrepen. De doelman zat in de goede hoek, maar de push van Christopher Rühr was te scherp en zuiver: 0-1. De strafbal werd overigens toegekend door Paco Vazquez, de scheidsrechter die saillant genoeg weer was aangewezen voor Nederland-Duitsland. De Spanjaard leidde namelijk ook de poulewedstrijd tussen beide teams, waarin hij – volgens Caldas – voorkwam dat reserve-keeper Maurits Visser vroegtijdig in het veld kwam.

Duitse hulp
Opvallend: Nederland had na de eerste helft meer cirkelpenetraties maar minder schoten op doel dan Duitsland. Na rust moest er dus – zeker gezien de tussenstand – meer resultaat worden gehaald. En zo geschiedde. Met een beetje Duitse hulp, dat dan weer wel, zorgde Robbert Kemperman van de gelijkmaker. De routinier bracht de bal liggend voor en raakte de stick van de verbouwereerde Windfeder, waardoor de 1-1 een feit was.

Mirco Pruijser had kort daarna de kans om Nederland op voorsprong te zetten, maar zijn harde forehand werd gepakt door Alexander Stadler. Aan de overkant moest ook Blaak handelend optreden toen hij door weer door Rühr en Häner werd getest. Zou Oranje opnieuw een shoot-out-serie tegemoet gaan? Het begon er stilaan op te lijken.

In de slotfase leek Nederland te bezwijken onder de Duitse druk, die steeds meer toenam. Constantin Staib maakte een prachtige 1-2, door de bal achter zijn rug – zonder te kijken – achter Blaak te tikken.

Ultieme kans en toch weer shoot-outs
De klok tikte weg, in het voordeel van Duitsland. En toen kwam daar nog die ene ultieme kans, een corner. Zoals die ook tegen België kwam. Toen was het Jip Janssen die de late gelijkmaker maakte. Dat kunstje herhaalde de cornerspecialist tegen Duitsland. De sleep was te hard om te keren en plofte in het net. Net als in de groepswedstrijd een late gelijkmaker, maar deze keer aan de andere kant. Daardoor werden dus toch, net als tegen de Belgen in de halve finale, weer shoot-outs.

Daarin nam Oranje wederom de leiding, omdat de eerste drie pogingen een doelpunt opleverde. Omdat voor Duitsland Rühr en Tim Herzbruch misten, kon Thijs van Dam de finale beslissen. En dat deed de spits van Rotterdam. Zijn shoot-out vloog achter Stadler, waardoor Oranje voor de vijfde keer Europees kampioen is.

Geen De Ligt tegen Oekraïne, Stekelenburg in het doel

Matthijs de Ligt kan morgen niet in actie komen in de openingswedstrijd van het EK tegen Oekraïne. Bondscoach Frank de Boer liet dit zojuist weten op een persconferentie.

De Ligt heeft nog teveel last van zijn lies. "Het duel komt iets te vroeg. We willen geen risico nemen. We hebben nog twee groepswedstrijden. Als het heel spannend was geweest, had hij wel kunnen spelen. Hij zit er heel dicht tegenaan," aldus De Boer.

Maarten Stekelenburg staat morgen onder de lat bij Oranje. Bovendien liet de bondscoach weten dat Nederland speelt in het veelbesproken 5-3-2 systeem.

Het nutteloze feitje van de dag: Samen met de Belgen

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Vanavond spelen de Belgen hun eerste wedstrijd van het EK voetbal en morgen is Nederland aan de beurt. Maar wist je dat dit pas de derde keer is dat beide landen tegelijk op het EK voetbal aanwezig zijn? Op dit moment vindt voor de zestiende keer het Europees Kampioenschap plaats, maar alleen in 1980, 2000 (als organiserende landen) en deze keer doen de buurlanden samen mee.

Het nutteloze feitje van de dag: Samen met de Belgen (WikiCommons/Liondartois)
Het nutteloze feitje van de dag: Samen met de Belgen (WikiCommons/Liondartois)

Nintendo lekt Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Per ongeluk heeft Nintendo de listing voor Mario + Rabbids: Sparks of Hope online gezet. Tenminste, daar gaan we vanuit, want de game wordt ongetwijfeld vanavond getoond tijdens Ubisoft Forward.

De game is een sequel op Mario + Rabbids Kingdom Battle en belooft een galactische reis te worden. In een screenshot is Rabbid Rosalina te zien, dus ongetwijfeld speelt ook Rosalina zelf nog een grote rol. Het is afwachten tot de trailer vanavond, maar we kunnen in ieder geval alvast de screenshots bekijken.

Sparks of Hope komt in 2022 naar Nintendo Switch.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Mario + Rabbids Sparks of Hope 2

Mario + Rabbids Sparks of Hope 3

Frank de Boer krijgt advies van 'boven'

Bondscoach Frank de Boer heeft tijdens de training vandaag van de fans een duidelijke boodschap gekregen. Boven het veld in Zeist vloog kortstondig een vliegtuigje met de tekst: ‘Frank, gewoon 4-3-3'. Dit tot hilariteit langs én op het veld, de spelersgroep kon ook lachen om de actie. Zo meldt het AD.

Police for Freedom demonstreerde tegen de nog resterende coronamaatregelen?

In Apeldoorn wordt momenteel een protestmars gelopen tegen  alles wat met het coronabeleid van de Nederlandse overheid te maken heeft.

De demonstratie lijkt goed bezocht, er zijn honderden mensen op de been. Er is veel politie op de been die alles in goede banen probeert te leiden. De vorige protest mars van Police for Freedom werd in Barneveld gehouden en liep daar behoorlijk uit de hand. (updates volgen)

Politie ontruimt Baggelhuizerplas in Assen na vechtpartij

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de Baggelhuizerplas in Assen schoongeveegd. Er was een groep van zo’n 100 mensen die niet wilde vertrekken. Toen er een vechtpartij ontstond besloot de politie in te grijpen. Zo meldt DvhN

Eerder op de avond waren er nog zo’n 200 man aanwezig bij de plas, maar omdat het rustig was gedoogde de politie dit. De sfeer sloeg om toen er een scooter in de brand werd gestoken. De brandweer is ter plaatse gekomen om te blussen waarna de politie het recreatieterrein heeft ontruimd.

Oud-topschaatser Igor Zjelezovski (58) overleden

Voormalig topschaatser Igor Zjelezovski is overleden. De Wit-Rus is 58 jaar oud geworden.

De Beer uit Minsk, zoals zijn bijnaam was, schaatste wedstrijden voor de Sovjet-Unie, het GOS en Wit-Rusland. Hij won zesmaal de wereldtitel sprint. Een olympische titel wist hij echter nooit te winnen. Wel veroverde hij in 1988 in Calgary olympisch brons op de 1.000 meter en in 1994 in Hamar zilver op de kilometer.

Zjelezovski won 30 wereldbekerwedstrijden en schaatste tweemaal een wereldrecord op de 1.500 meter, de kilometer en de sprintvierkamp.

Ongeloof bij Coolblue om miljoenendeal Sywert: 'Mij is nooit iets verteld'

Bedrijven en personen die belangeloos hebben meegewerkt met de non-profitstichting van Sywert Van Lienden beraden zich op vervolgstappen, nu blijkt dat hij achter hun rug miljoenen heeft verdiend. Zo heeft het bedrijf Coolblue bijvoorbeeld ruim 400.000 euro aan voorschotten verloren. Meer hierover in het AD.

Coolblue heeft voor de Hulptroepen Alliantie een webshop ten behoeve van de verkoop van de mondkapjes opgezet en ook de orderverwerking en verzending voor hun rekening genomen. Topman Pieter Zwart zou een half miljoen euro hebben bijgedragen aan de non-profit stichting. Dat geld zou weer terugkomen, maar Coolblue heeft uiteindelijk 400.000 euro verlies afgeschreven.

"Het is nooit in me opgekomen dat ze het geld konden terugbetalen”, zegt Zwart. "Ik dacht: die jongens hebben hun baan opgezegd om iets moois op te bouwen, dan wil ik ze niet gaan plukken. Ik had me erbij neergelegd dat we dat geld moesten afschrijven. We wilden iets goeds doen, onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, maar dan blijkt een jaar later dat er buiten ons om een deal met de overheid is gekookt via een commerciële bv. Dat moest ik lezen in de Volkskrant. Ik kon het niet geloven. Mij is nooit, nooit, nooit iets verteld. Onze strikte voorwaarde was juist dat alles op non-profitbasis moest gebeuren.”

Zwart weet nog niet of hij stappen gaat ondernemen tegen Van Lienden en zijn twee compagnons, Coolblue worstelt met hetzelfde dilemma als de andere betrokken bedrijven, schrijft de Volkskrant. “Bij wie haal ik het geld dan? En moet dat geld niet ergens anders naartoe?”

Drie nederlagen voor volleyballers in Nations League

De Nederlandse volleyballers zijn nog altijd niet echt lekker op dreef in de Nations League. In het Italiaanse Rimini leverde week één drie nederlagen op, waaronder een al bijna zekere overwinning op Japan, terwijl week twee alleen een zege tegen Duitsland opleverde.

In week drie begon Oranje met een wedstrijd tegen olympisch kampioen Brazilië, niet echt een makkelijke start. De eerste twee sets gingen verloren en in set drie ging het lang gelijk op, maar toch was Brazilië ook daar gewoon weer sterker: 19-25, 22-25, 25-27.

Met Polen kreeg Nederland vervolgens de regerend tweevoudig wereldkampioen tegenover zich, ook een uitdaging en wel één die toch echt een tikkeltje te groot was. Het werd geen moment spannend en na drie simpele sets konden de Polen de overwinning noteren: 14-25, 17-25, 16-25.

Bulgarije kon misschien wel eens geklopt worden en na het verdelen van de eerste twee sets kwam Nederland zowaar op voorsprong. De vierde set ging dan weer naar de Bulgaren en die wisten het in de vijfde set alsnog af te maken: 18-25, 25-18, 25-17, 22-25, 13-15.

Na negen wedstrijden staat Nederland zo op de vijftiende plek, alleen Australië - dat alles verloor - staat er nog onder. Brazilië staat met acht zeges op plek één, gevolgd door de zeven overwinningen van Polen, Frankrijk, Slovenië en Servië.

Mountainbiker Vader pakt World Cup-podium op shorttrack

In het Oostenrijkse Leogang is vrijdagavond de World Cup mountainbiken aldaar van start gegaan, in elk geval wat betreft de wedstrijden zelf - op de downhill werd er al gekwalificeerd. De shorttrack voor de cross-countryrijders stond op het programma, met Nederlands succes.

Mathieu van der Poel, wellicht de beste shorttrackrijder van allemaal, is weer op de weg aan het koersen, maar Milan Vader kan er ook wat van: na een sterke race kwam de Nederlander als derde over de finish. De winst was voor de Zwitser Mathias Flückiger, zijn eerste shorttrackzege ooit, nadat hij zijn medekoploper, de Tsjech Ondrej Cink, in de slotronde uit het wiel wist te rijden.

Bij de vrouwen vertrok de jonge thuisheldin Laura Stigger ijzersterk, maar zij zakte ver weg. De winst ging zeer overtuigend naar World Cup-leidster Loana Lecomte, wat voor de jonge Française haar eerste shorttrackzege was. De Australische Rebecca McConnell pakte de tweede plek, voor de Zwitserse Jolanda Neff. Anne Tauber (11e), Anne Terpstra (20e) en Sophie von Berswordt (32e) deden voorin niet echt mee.

De reguliere cross-countrywedstrijden staan zondag op het programma, zaterdag is downhilldag in Leogang.

Win merchandise van Spiral: From the Legacy of Saw

De Saw-filmserie lijkt onuitputtelijk, nu ook Chris Rock zich ermee bemoeit en heeft meegewerkt aan een nieuw deel in de serie waar hij bovendien een rol in speelt. Om de release van Spiral: From the Legacy of Saw te vieren mogen we een paar speciale Spiral-items aan je weggeven.

Een sadistisch genie hanteert een eigen gestoorde vorm van gerechtigheid in Spiral, het angstaanjagende nieuwe hoofdstuk uit de Saw-reeks. Werkend in de schaduw van een vooraanstaand politieveteraan (Samuel L. Jackson), nemen de brutale detective Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) en zijn onervaren partner (Max Minghella) de leiding in een angstaanjagend moordonderzoek dat doet denken aan het duistere verleden van de stad. Terwijl het mysterie zich verder verdiept, bevindt Zeke zich onbewust in het centrum van het verdorven spel van de moordenaar.

Spiral: From the Legacy of Saw draait vanaf 10 juni in de bioscopen.


We hebben drie pakketjes met daarin een muismat, flesopener-sleutelhanger een een usb-drive die precies lijkt op de drive in de film. Als je die wilt winnen, hoef je alleen maar een vraag goed te beantwoorden en het geluk te hebben dat je uit de goede inzendingen wordt gekozen.

Spiral merchandise

De prijsvraag is inmiddels afgelopen. De pakketjes gaan zo snel mogelijk op de post naar dbn, Rik34 en Edje666. Gefeliciteerd!

FOK! Wat een weer: minder warm

weerbanner (Foto: FOK.nl)

De dag begint met bewolking en het is op de meeste plaatsen droog. Van het noordwesten uit gaat het opklaren en vooral in de middag zijn er flinke perioden met zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in Limburg. De wind draait naar noordwest en neemt toe naar matig, in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig.

In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Het koelt af naar ongeveer 9°C en de zwakke wind is overwegend westelijk.

Zondag overdag is er veel zon en blijft het droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Waddeneilanden tot 25°C in het zuidwesten. Er staat een zwakke tot matige wind uit uit west tot noordwest.


Schaapjes op het droge in Beverwijk (Foto: DJMO)
Schaapjes op het droge in Beverwijk (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Twee gewonden bij schietincident in Schinveld

Bij een schietincident in de President Kennedystraat in Schinveld zijn vannacht twee mannen gewond geraakt. Beide slachtoffers zijn voor behandeling van hun verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Het schietincident vond voor zover nu bekend plaats in een woning. De politie heeft een deel van de straat afgezet voor nader onderzoek. Wat de toedracht voor het schietincident is geweest, is momenteel nog onduidelijk.

Bijna 1,5 miljoen kinderen zien Nederlands elftal voor het eerst op een EK

Voor het eerst sinds 2012 speelt het Nederlands elftal weer een eindronde bij het Europees kampioenschap voetbal. Voor hoeveel kinderen is het EK van 2021 de eerste die ze meemaken? Hoeveel mensen maakten de EK-zege van Oranje bewust mee in 1988? En wie herinnert zich het eerste EK waaraan Nederland deelnam? Het CBS maakte een cijferlijstje. 

Bijna 1,5 miljoen kinderen van 6 jaar tot en met 13 jaar maken in 2021 voor het eerst bewust een EK mee waaraan Nederland deelneemt. Dat is 8 procent van alle inwoners van Nederland. Voor dit jaar nam het Nederlands elftal voor het laatst in 2012 deel aan het EK.

Ruim 9,7 miljoen inwoners (56 procent) maakten het EK van 1988 mee; zij zagen misschien wel de doelpunten van Ruud Gullit en Marco van Basten tegen de Sovjet-Unie en hoe Nederland daarmee Europees kampioen werd. Tijdens het eerste EK waaraan Nederland deelnam in 1976 waren een kleine 7,2 miljoen inwoners (41 procent) 6 jaar of ouder. Zij konden Willy van de Kerkhof en Ruud Geels zien scoren tegen Joegoslavië waardoor Nederland de troostfinale won en derde werd op het EK.

Judoka Steenhuis beëindigt loopbaan Verkerk in strijd om WK-brons

Op het wereldkampioenschap judo in Boedapest heeft Nederland een vierde medaille te pakken en ook dit keer was het brons. De vrouwen tot 78 kilogram kwamen in actie, net als de mannen tot 100 kilogram.

Bij de vrouwen had Nederland twee wereldtoppers op de mat: oud-wereldkampioene Marhinde Verkerk en Guusje Steenhuis, die door haar meer recente resultaten - zoals een onderling duel op het EK in april - gekozen werd om Nederland op de Olympische Spelen te vertegenwoordigen. Verkerk besloot daardoor haar carrière na het WK van dit jaar af te sluiten.

De ervaren Verkerk begon met winst op de Tsjechische Alice Matejckova, vervolgens moest de voor haar zo bekende Braziliaanse Mayra Aguiar er ook aan geloven. Anna-Maria Wagner uit Duitsland was echter te sterk in de kwartfinales. Steenhuis versloeg de Algerijnse Kaouthar Ouallal, de Sloveense Patricija Brolih en Inbar Lanir uit Israël, maar verdedigend wereldkampioene Madeleine Malonga uit Frankrijk was in de halve finales te sterk.

Verkerk en Steenhuis streden zo tegen elkaar om brons en ook dit keer was Steenhuis simpelweg beter, waarmee Verkerk's indrukwekkende carrière voorbij was. De Japanse Mami Umeki klopte Anastasiya Turchyn uit Oekraïne om de andere bronzen medaille, maar de finale leverde een verrassing op: Wagner kreeg Malonga onder de duim en wist de wereldtitel naar Duitsland te halen.

Bij de mannen won Simeon Catharina van de Oostenrijker Aaron Fara, waarna hij het de Georgische grootmeester Varlam Liparteliani even moeilijk maakte - niet moeilijk genoeg. Michael Korrel klopte Tevita Takayawa uit Fiji, de Braziliaan Rafael Buzacarini en de Fransman Alexandre Iddir, maar in de halve eindstrijd was de Portugese wereldkampioen Jorge Fonseca ook voor hem te sterk.

Korrel ging in de strijd om brons onderuit tegen Liparteliani, wiens pas 19-jarige landgenoot Ilia Sulamanidze de Canadees Shady El Nahas versloeg om het andere brons. De finale ging tussen Fonseca en de Serviër Aleksandar Kukolj, wat op een prachtige wijze afgesloten werd: Fonseca gooide Kukolj zeer fraai op de rug, waardoor hij de wereldtitel met louter ippons verdedigde.

Djokovic verslaat Nadal in halve finale Roland Garros

Novak Djokovic heeft ten koste van Rafael Nadal de finale bereikt van Roland Garros. De Serviër versloeg de dertienvoudig kampioen na een fraai gevecht in vier sets: 3-6, 6-3, 7-6 (4) en 6-2.

Nadal schoot in Parijs uit de startblokken en had al snel een 5-0 voorsprong in de eerste set. Djokovic kwam nog wel terug tot 5-3 maar Nadal pakte alsnog de set. In de tweede set maakte de Spanjaard echter flink wat fouten en Djokovic won deze dan ook met 6-3.

In de derde set dreven beide tennissers elkaar tot het uiterste. Djokovic slaagde er op 5-4 niet in de set uit te serveren maar datzelfde gold voor Nadal op 6-5. Een enorme misser van de Spanjaard in de tiebreak gaf uiteindelijk de doorslag en na dik anderhalf uur ging de set naar Djokovic. Ondertussen was besloten dat ondanks dat om 23.00 uur in Frankrijk de avondklok in ging dat het publiek mocht blijven.

Zij zagen in de vierde set Nadal nog wel een break voorsprong pakken maar uiteindelijk was het de nummer één van de wereld die op fitheid de set met 6-2 won en daarmee ook de wedstrijd. "Dit is de beste wedstrijd die ik ooit op Roland Garros heb gespeeld", zei Djokovic na afloop. "Dit zijn van die avonden die je nooit meer vergeet. Deze partij hoort in de topdrie van mijn loopbaan."

Djokovic treft zondag in de finale de Griek Stefanos Tsistispas, die eerder op dag in de andere halve finale te sterk was voor Alexander Zverev: 6-3, 6-3, 4-6, 4-6 en 6-3.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.