FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 maart 2021

Ajax na makkelijke zege tegen Heerenveen naar finale KNVB bekertoernooi

Ajax heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de bekerfinale van het KNVB bekertoernooi. In het Abe Lenstra Stadion wonnen de Amsterdammers met 0-3 van Heerenveen.

De Amsterdammers zetten Heerenveen vanaf de aftrap gelijk onder druk. De thuisploeg had moeite om de bal in de ploeg te houden, terwijl Ajax via Sebastian Haller al vroeg de kans kreeg op de 0-1. De Franse spits volleerde over, maar iets meer na een kwartier spelen kwam Ajax toch op voorsprong. Uit een voorzet van Antony kopte Davy Klaassen na achttien minuten binnen.

Na de openingstreffer kwam Heerenveen iets meer aan voetballen toe, zonder daarbij echt kansen te creëren. Ajax dacht bij rust op 0-2 te komen, opnieuw via Klaassen, alleen werd die treffer afgekeurd vanwege hands van Dusan Tadic.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. Ajax controleerde de wedstrijd en na een overtreding op Mohammed Kudus, die ingevallen was voor Klaassen, maakte Tadic vanaf de strafschopstip de 0-2.

Nog geen minuut later had Mitchell van Bergen de kans om de spanning in de wedstrijd terug te brengen, alleen de snelle aanvaller kreeg de bal niet langs Maarten Stekelenburg. Aan de andere kant hadden Haller en Antony de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, alleen waren die kansen niet besteed aan de Ajax-aanvallers.

Uiteindelijk werd het toch nog 0-3 dankzij invaller David Neres. Nadat de buitenspeler net geen buitenspel stond tikte hij de bal voorbij de Heerenveen-doelman.

Random Pics van de Dag #248

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Schansspringster Kramer grijpt naast WK-medaille

Op het wereldkampioenschap schansspringen in Oberstdorf is de laatste wereldtitel van het jaar bij de vrouwen alweer uitgegeven. De vrouwen streden voor het eerst om het goud op de grote schans en dat leverde een mooie wedstrijd op.

Na de eerste ronde was de leiding in handen van de Noorse Maren Lundby, met World Cup-leidster Nika Kriznar uit Slovenië achter zich. De Nederlands-Oostenrijkse Marita Kramer volgde op een keurige derde plek en ook de Japanse Sara Takanashi en de volgende Noorse, Silje Opseth, deden nog volop mee om de prijzen. Irina Avvakumova uit Rusland en de Sloveense wereldkampioene op de kleine schans, Ema Klinec, konden nog als outsiders gezien worden.

Klinec verdedigde in de tweede en beslissende ronde in elk geval haar positie en passeerde Avvakumova. Opseth leek er na een erg slechte landing - haar handen en rug raakten de sneeuw - ook achter te eindigen, maar haar sprong bleek goed genoeg om de leiding over te nemen. Takanashi ging daar dan weer ruim voorbij en sprong voorbij Kramer, waarna Kriznar nét tekort kwam voor plek één. Lundby moest het afmaken en dat deed de Noorse overtuigend: goud, voor Takanashi en Kriznar.

Universiteit Eindhoven mag bij vacatures discrimineren op geslacht

In 2019 begon de Technische Universiteit van Eindhoven (TU/e) een programma waarbij voor vacatures alleen vrouwen in aanmerking kwamen. Het College voor de Rechten van de Mens vond dit programma in 2020 disproportioneel. Na een kleine aanpassing in de criteria mag de TU/e dan toch verder met dit voor mannen discriminerende programma.

Het Irène Curie Fellowshipprogramma (ICF) is nu zodanig aangepast dat een vacature alleen in aanmerking komt als binnen een faculteit het aandeel vrouwen in een bepaalde functiegroep (universitair docent, universitair hoofddocent of hoogleraar) minder is dan dertig procent. Als tweede criterium wordt van de 'in aanmerking komende vacatures' dertig tot vijftig procent in het ICF-programma opgenomen.

Op vacatures in dit ICF-programma mogen in de eerste zes maanden van de werving alleen vrouwelijke kandidaten reageren. Het programma zal in ieder geval lopen tot 2024, met jaarlijkse evaluaties.

"We zijn zeer verheugd dat we dit succesvolle programma nu kunnen voortzetten”, zegt TU/e-voorzitter Robert-Jan Smits. “Ons doel blijft dat binnen vijf jaar minimaal dertig procent van de wetenschappelijke staf vrouw is. Want bij dat percentage wordt een minderheid niet meer als minderheid ervaren. De minderheid voelt zich vrijer om bij te dragen en heeft de positie en invloed die ze verdient."

In de praktijk betekent het dat na de aanpassing van het beleid minder dan de helft van de vacatures voor de vaste wetenschappelijke staf in het Irène Curie Fellowshipprogramma valt. Bij de start van het programma, in 2019, was dat nog honderd procent.

Volgens het College staat de mate waarin mannen worden uitgesloten door de maatregel nu in een evenredige verhouding tot het doel dat wordt nagestreefd. Mocht de instroom van vrouwelijke werknemers niet snel genoeg gaan, dan geeft het College alsnog toestemming om het percentage van 'criterium 1' naar boven bij te stellen.

Het programma duurt in totaal vijf jaar en heeft betrekking op alle, naar schatting honderdvijftig, wetenschappelijke vacatures.

Donderdag 11 maart Orkaan des Doods in Nederland!

Mocht je volgende week donderdag op je fiets naar je werk als palletsorteerder willen, dan mag je jezelf wel even aan de pedalen vasttapen. Er dreigt namelijk een heuse Orkaan des Doods op ons af te komen. 

De nieuwste weermodellen liegen er niet om. Een snoeiharde storm staat de Benelux en de Duitsers te wachten.

Volgens de modellen zal met name het zuiden van het land worden getroffen door windstoten tussen de 120 en 150 kilometer per uur. Nog zuidelijker zal het met wel 170 km/h gaan waaien.

Mooi. Krijgt corona ons niet dood, gaan we allemaal dood aan een orkaan. Ook leuk. 

Ajax bijna rond met Blind

Daley Blind is hard op weg om een nieuw contract bij Ajax te tekenen. De Telegraaf meldt woensdag dat de dertigjarige Oranje-international met de club in gesprek is over het openbreken, verlengen en opwaarderen van zijn contract.

Bronnen melden aan de krant dat de onderhandelingen 'zeer voorspoedig' verlopen. De huidige verbintenis van Blind loopt door tot medio 2022. Ajax wil ook langer door met Noussair Mazraoui, wiens contract ook in de zomer van volgend jaar afloopt. Met hem moeten de gesprekken nog worden opgestart.

Blind keerde in de zomer van 2018 terug bij Ajax. Hij werd voor minimaal 16 miljoen euro overgenomen van Manchester United, een bedrag dat middels bonussen kon oplopen naar maximaal 20,5 miljoen euro.

Zijn terugkeer bleek een schot in de roos, want mede door zijn inbreng werd Ajax in het seizoen 2018/19 landskampioen, won het de KNVB Beker en bereikte de ploeg van trainer Erik ten Hag de halve finale van de Champions League.

Eind 2019 kreeg Blind te maken met hartproblemen. In de Champions League-wedstrijd tegen Valencia bleek hij achteraf te spelen met een ontstoken hartspier. Blind kan dankzij een icd-kastje gewoon blijven voetballen en verkeert momenteel in een uitstekende vorm.

"Daar had ik ook best mijn gedachten over", zegt Ten Hag in de krant. "Aanvankelijk had Daley het moeilijk, maar we hebben daar doorheen gekeken."

"Nu zie je dat hij terug is op z'n oude niveau. Of misschien zelfs wel op een hoger niveau als je hem in actie zag tegen PSV (TOTO KNVB Beker, red.) en in Lille. Beide wedstrijden speelde hij fantastisch."

Blind kan op meerdere posities uit de voeten. De linkspoot kan behalve als centrumverdediger ook als controlerende middenvelder en linksback ingezet worden. "Wat zijn beste positie is? Ik wil hem niet in een hokje duwen. Wij zijn een dynamisch geheel", aldus Ten Hag.

"Dat past Daley. Een back komt bij Ajax ook op het middenveld terecht of aanvallend aan de buitenkant of op 'tien'. Terwijl een centrale verdediger op de backpositie terecht kan komen of op het middenveld."

Ajax wil hem volgens de krant met een nieuw contract bedanken voor zijn veelzijdigheid. Waar de gesprekken met Mazraoui nog moeten worden opgestart, is het bij Blind volgens de krant een kwestie van afronden.

Noorse sweep op WK langlaufen

Op het wereldkampioenschap langlaufen in Oberstdorf heeft Noorwegen een uiterst succesvolle dag achter de rug. De ploeg pakte op de 15 kilometer vrije stijl bij de mannen het goud, zilver én brons.

De Rus Alexander Bolshunov leek de favoriet, met als uitdagers vooral de Noorse kilometervreters Hans Christer Holund en Simen Hegstad Krüger. Bolshunov begon goed, maar in de tweede helft van de race kreeg hij het erg zwaar en leverde hij tijd in op Harald Østberg Amundsen, de pas 20-jarige vijfde man van de Noren.

In zijn laatste kilometer ging Østberg onderuit, waardoor Bolshunov wat tijd terug kon pakken, maar aan de finish was de jonge Noor alsnog acht seconden sneller. Krüger ging in de tussentijden ondertussen ook voorbij Bolshunov en profiteerde optimaal van Østberg's val: bij de finish was hij vijftien seconden rapper.

Holund was al vanaf halverwege de wedstrijd constant de snelste en breidde zijn voorsprong beetje bij beetje uit. Krüger's tijd moest er flink aan geloven en Holund pakte het goud met twintig seconden voorsprong. Bolshunov eindigde uiteindelijk als vierde, landgenoot Artem Maltsev was zeven seconden langzamer.

Mollema soleert naar zege in Italiaanse openingskoers

Bauke Mollema heeft de Trofeo Laigueglia gewonnen. De Nederlander van Trek-Segafredo rondde een aanval knap af in en won de Italiaanse openingswedstrijd. Egan Bernal sprintte naar de tweede plaats, voor de jonge Belg Mauri Vansevenant.

De Trofeo Laigueglia is traditioneel de opener van het Italiaanse wielerseizoen en er stonden een aantal mooie namen aan de start in Laigueglia. Onder meer Egan Bernal, Vincenzo Nibali, Mikel Landa, Thibaut Pinot, Nairo Quintana en Bauke Mollema stonden aan de start voor de 58ste editie.

Vanuit de start zou er een vlucht van twaalf renners ontstaan, maar dankzij het werk van Trek-Segafredo en Ineos-Grenadiers hield het peloton de vluchters onder controle. Op dertig kilometer zou Bernal de wedstrijd openen. Op de plaatselijke rondes, waar telkens de Colla Micheri en Capo Mele moesten worden beklommen, trok de Tour-winnaar van 2019 in de aanval en alleen de jonge Fransman Clément Champoussin kon volgen. Later zouden ook andere renners aansluiten onder wie Landa, Mollema en Nibali.

Op de voorlaatste beklimming van de Capo Mele trok Mollema in de aanval. Op zestien kilometer van de meet nam de Nederlander een mooie voorsprong en niemand kon de Nederlander nog bijhalen, ondanks pogingen van Bernal en Landa.

Mollema won uiteindelijk met een voorsprong van een goede halve minuut op Bernal, die nipt de sprint won voor Mauri Vansevenant.

Massaprotesten in Myanmar gaan door ondanks extreem politiegeweld

De protesten tegen de militaire junta in Myanmar gaan onverminderd door ondanks massaal politiegeweld.

In de stad Mandalay zijn twee mensen vermoord, meldt persbureau Reuters, daarbij ooggetuigen aanhalend. Ook in de voormalige hoofdstad Rangoon vielen twee doden. Volgens berichten van lokale media gebruikten veiligheidstroepen in Rangoon traangas, verdovingsgranaten en rubberen kogels. Bij de protesten van afgelopen zondag zijn achttien demonstranten omgekomen. Inmiddels heeft Myanmar zes journalisten aangeklaagd wegens het berichtgeven over de demonstraties.

Het leger in Myanmar heeft begin februari een coup gepleegd tegen de zittende regeringsleider Aung San Suu Kyi, zij had de parlementsverkiezingen van november met ruime meerderheid gewonnen.

De beelden in onderstaande tweet zijn zeer gewelddadig dus niet geschikt voor iedereen.


Boete na seks tijdens avondklok

Dat je tijdens Sperrzeit absoluut niet de straat op mag, is menigeen vast wel bekend. En hoe spannend seks in de auto ook mag zijn, ook dat is tijdens de avonduren helaas niet toegestaan. Een stel dat hierop echter op heterdaad werd betrapt, moet dan ook diep in de buidel tasten.

De politie van het Engelse Derbyshire keek deze week vreemd op toen ze 's avonds een geparkeerde auto met beslagen ramen aan de kant van de weg zagen staan. Bromsnor besloot dan ook poolshoogte te nemen.

Toen de dappere dienders het portier openden, betrapten zij een hitsig stel op heterdaad. Oom Agent gaf het koppel niet alleen een fikse uitbrander – "Buitenseks is geen geldige reden het huis te verlaten", aldus de politie –, maar gaf het stel bovendien nog een flinke prent. Het geile onderonsje kost het stel omgerekend maar liefst 230 euro.

Raketaanval op Amerikaanse basis in Irak, bezoek Paus gaat door

In Irak heeft een raketaanval plaatsgevonden op een basis die door Amerikaanse troepen wordt gebruikt.

Minstens tien raketten raakten die ochtend de luchtmachtbasis Ain al-Asad in het westen van Irak. Dat meldde een woordvoerder van de door de VS geleide militaire coalitie. Iraakse veiligheidstroepen hebben het incident in onderzoek. Het was aanvankelijk onduidelijk of er doden vielen door de aanslag.

De laatste tijd zijn er meerdere aanvallen geweest op Ain al-Asad.

Voor aankomende vrijdag staat een meerdaags bezoek gepland aan Irak door paus Franciscus.
"Ik zal naar Irak gaan voor een pelgrimstocht", verklaarde de paus na zijn traditionele woensdag audiëntie en benadrukte dat hij "een volk wilde ontmoeten dat zoveel heeft geleden, om deze gemartelde Kerk te ontmoeten".

COVID-19: 5090 nieuwe besmettingen en 48 doden, totaal 1.101.430 en 15.697

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 5090 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.101.430 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 177 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1397 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 49 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 549 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 48 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 15.697 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

De dagelijkse cijfers over het aantal toegediende vaccins worden weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni 2020 kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Dolly Parton: 'Vaccine, vaccine..'

Dolly Parton is gisteren voor de eerste keer gevaccineerd tegen COVID-19. Een mooi moment, want de zangeres werd ingeënt met het vaccin van farmaceut Moderna, waar ze zelf een miljoen dollar aan heeft bijgedragen.

Voor deze gelegenheid heeft ze een speciale versie van haar hit 'Jolene"gemaakt.


Microsoft demonstreert Pokémon Go in MR met HoloLens

Tijdens de jaarlijkse Microsoft Ignite-conferentie liet de softwaregigant samen met Pokémon-ontwikkelaar Niantic een demonstratie zien van het populaire Pokémon Go, maar dan in mixed reality met behulp van Microsofts eigen MR-headset, de HoloLens.

Het betreft nog een proof of concept en is dus nog niet geschikt voor consumenten. De demonstratie is onderdeel van Microsofts nieuwe Mesh-platform, een nieuw MR-platform bedoeld voor ontwikkelaars om nieuwe ideeën tot leven te brengen. Let niet te veel op de tenenkrommende gemaaktheid van de demonstratie...

Cabaretier Jeroen van Merwijk (65) overleden

Jeroen van Merwijk is vanochtend overleden in het bijzijn van zijn grote liefde Jeannette. De cabaretier en kunstenaar stierf in zijn huis in Zuid-Frankrijk aan de gevolgen van darmkanker. Hij is 65 jaar geworden. Van Merwijk wordt in besloten kring gecremeerd. Zo meldt AD Show.

Al meer dan 30 jaar stond Jeroen Van Merwijk op het podium. Hij heeft dertien theaterprogramma’s gemaakt. Vooral zijn voorstellingen 'Geef mij m’n sperma terug' en 'Een AVRO-lid is ook maar een mens', 'Van Merwijk legt het nog een keer uit' en 'Het podiumbeest is terug' kregen veel bekendheid. Ook als liedjesschrijver was Van Merwijk een grote naam. Hij schreef teksten voor artiesten als Hans Dorrestijn, Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen en Erik van Muiswinkel. Voor zijn lied Dat vinden jongens leuk ontving hij in 2006 de Annie M.G. Schmidtprijs.

Tiener en veteranen strijden om wereldtitels snowboarden

Op het wereldkampioenschap snowboarden in Rogla zijn ook de laatste wereldtitels alweer verdeeld. Na de parallelreuzenslalom stond de parallelslalom op het programma, met een fors verschil in leeftijd wat betreft de winnaars.

Vrouwen
Michelle Dekker en Kiki Bedaire de Prairie haalden de knockoutfase niet, Sofia Nadyrshina deed dat wel. Na haar zilver op de reuzenslalom rekende de pas 17-jarige Russische af met de Oostenrijkse dames Sabine Schöffmann en Julia Dujmovits, waarna ook de Duitse Selina Jörg - die Nadyrshina in de reuzenslalomfinale nog versloeg - er aan moest geloven.

In de eindstrijd stond Nadyrshina tegenover de Duitse Ramona Hofmeister, die onderweg had gewonnen van de Zwitserse Jessica Keiser, de Russische Natalia Soboleva en de verrassende Megan Farrell uit Canada. In de finale ging Hofmeister echter in de fout en dus pakte Nadyrshina het goud, terwijl Jörg de kleine finale om brons won van Farrell.

Mannen
Twee Oostenrijkse oldies stonden in de finale: de 35-jarige Benjamin Karl nam het op tegen de 40-jarige Andreas Prommegger. Karl rekende onderweg af met landgenoot Alexander Payer, Dario Caviezel uit Zwitserland en de Rus Andrey Sobolev. Prommegger was te sterk voor de Rus Dmitriy Sarsembaev, de Zuid-Koreaan Lee Sang-ho en uittredend wereldkampioen Dmitriy Loginov uit Rusland.

De finale was uiterst spannend, maar na een wereldtitel in 2009 en 2013 en twee stuks in 2011 was er een vijfde gouden WK-medaille voor Karl: hij won met 0,09 seconden van de kampioen van 2017. Loginov was 0,02 seconden te snel voor Sobolev in de kleine finale en pakte na dubbel goud in 2019 en goud op dag één dit jaar een bronzen medaille.

'Scheet tijdens de seks geen probleem'

Uit een klein, nog lopend onderzoek op het FOK!forum naar een scheet tijdens de seks, valt een opmerkelijke conclusie te trekken. Maar liefst tweederde van de FOK!kers geeft aan geen enkel probleem te hebben met een ruftende bedpartner. Bijna 17 procent wordt er zelfs geil van.

De poll telt vier opties: je vindt het een beetje vies, maar denkt er niet aan te stoppen, het maakt je echt niets uit, je vindt het zelfs geil of je geeft de pijp aan Maarten. Maar liefst eenderde van de deelnemers vindt het slechts 'een beetje vies'. Nog eenderde geeft aan dat het niets uitmaakt en gaat dan ook gewoon door met de klus.

De echte smeerpijpen zijn de vijftien FOK!kers die aangeven het juist wel geil te vinden. Slechts veertien personen geven aan gelijk te stoppen met de geslachtsdaad.

De meningen over dit onderwerp zijn dan ook niet van de lucht. "Niet echt opwindend, maar ach het gebeurt wel eens", reageert een FOK!ster. "Tijdens het beffen heb ik liever geen scheet in mijn mond, maar even een ruft eruit tijdens doggy vind ik wel geil", reageert een ander.

Weer een andere FOK!ker is minder enthousiast: "Mijn vriendin destijds liet een keer een scheet terwijl ik haar vaginaal penetreerde en die scheet voelde ik langs mijn balzak waaien", aldus de FOK!ker in kwestie. "Dat was niet geil."

FOK!ker Chandler laat ze echter gewoon waaien: "Soms moet het er gewoon uit", reageert hij. "Anders blokkeert het en dan duurt het langer of m'n orgasme komt helemaal niet!"

Ook je mening kwijt over dit onderwerp? Reageer dan ook in dit topic! ►

Gezondheidsraad: ‘Nog te vroeg’ voor advies over vitamine D tegen COVID-19

Op basis van de huidige stand van de wetenschap is het volgens de Gezondheidsraad ‘niet te beoordelen’ of vitamine D slikken kan bijdragen aan het voorkomen van corona. 'Er is daarover nog te weinig bruikbaar onderzoek beschikbaar’, zo laat het adviesorgaan van de regering weten. Meer hierover in het AD.

Er is volgens de adviesraad inmiddels wél voldoende onderzoek beschikbaar naar de preventieve werking van vitamine D bij andere acute luchtweginfecties. De kans op luchtweginfecties is zo'n 10 procent lager als je vitamine D slikt. Maar daarin ziet de Gezondheidsraad géén aanleiding om het bestaande advies voor het slikken van vitamine D aan te scherpen.

Belastingdienst beperkt online-aangifte vanwege ‘ernstige’ storing

Voor de derde dag op rij speelt een ‘ernstige technische storing’ de aangiftecampagne 2020 van de Belastingdienst parten. Veel mensen kunnen nog steeds geen online-aangifte doen. Dankzij werkzaamheden aan de IT-infrastructuur is de situatie iets verbeterd, maar men beperkt het aantal gebruikers voorlopig om nieuwe problemen te voorkomen. Zo meldt het AD.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend. De Belastingdienst heeft dat nog in onderzoek. Gisteren gaf een woordvoerder van de Belastingdienst aan dat er geen sprake was van overbelasting door drukte of een ddos-aanval.

Vanaf maandag 1 maart en woensdagmorgen 07.00 uur deden ruim 350.000 mensen succesvol aangifte. Ondernemers en particulieren hebben nog tot 1 mei om de aangifte over 2020 te doen. Uitstel is mogelijk, maar dat moet voor 1 mei worden aangevraagd, men heeft met uitstel tot 1 september om aangifte te doen.

Inspectie bekijkt voorbereidingen in de zorg op derde golf coronavirus

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) kijkt mee met de plannen die zorgorganisaties regionaal en per sector maken - of al hebben - om zich voor te bereiden op een mogelijke derde golf van het coronavirus.

Plannen per sector
Verschillende branche- en beroepsorganisaties in de zorg leggen hun sectorale voorbereidingsplannen voor aan de inspectie. Het gaat bijvoorbeeld om sectoren als ouderenzorg, thuiszorg en gehandicaptenzorg.

De inspectie keurt plannen niet goed of af. Wel bekijkt de inspectie of de plannen voldoende mogelijkheden geven aan zorgaanbieders en zorgverleners om in een derde golf de juiste afwegingen te maken om in vergelijkbare situaties aanvaardbare zorg te blijven bieden.
In een uitzonderlijke noodsituatie moet duidelijk zijn wat het minimale niveau van zorg is (ondergrens) en mag er geen willekeur ontstaan. Ook niet als er concessies gedaan moeten aan de kwaliteit van de zorg. De individuele behoefte van cliënten en patiënten moet zo veel mogelijk het uitgangspunt blijven.

Het is en blijft de verantwoordelijkheid van zorgaanbieders om aan de hand van richtlijnen keuzes te maken over welke zorg verantwoord afgeschaald kan worden als dat nodig is; afwijkingen daarop moeten te onderbouwen zijn.

Plannen per regio
Daarnaast bereiden zorgorganisaties zich ook in regionaal verband voor op een derde golf. Regionale samenwerking is belangrijk omdat patiënten en cliënten te maken hebben met verschillende zorgaanbieders, of van de ene naar de andere gaan. Bijvoorbeeld van ziekenhuis naar verpleeghuis, of met een groot beroep op de thuiszorg als mensen nog thuis moeten blijven of juist weer thuis komen. Binnen regio’s moeten zorgaanbieders elkaar daarom goed weten te vinden als de druk op de zorg nog groter wordt.

Landelijke coördinatie
Minister Van Ark (Medische Zorg) heeft aan het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) gevraagd de regionale voorbereidingsplannen ook landelijk te coördineren. Door de regionale plannen te bekijken en te vergelijken. De inspectie doet daaraan mee als onafhankelijk toezichthouder. De inspectie kijkt of eventueel voorziene aanpassingen in de kwaliteit van zorg en ondersteuning aanvaardbaar zijn.

Keith Bakker krijgt 4,5 jaar cel voor verkrachting

Keith Bakker is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar voor verkrachting van een minderjarig meisje dat hij hielp met haar eetstoornis, zo meldt AT5. Bakker reageerde furieus op de uitspraak van de rechtbank en noemde het "middeleeuws wat u doet". De voormalige verslavingsgoeroe kondigde meteen hoger beroep aan.

De opgelegde straf is lager dan de zes jaar gevangenisstraf die de officier van justitie had geëist. De officier van justitie had daarnaast ook tbs met dwangverpleging geëist. De rechtbank besloot Bakker geen tbs-maatregel op te leggen, omdat de psychiater en psycholoog hem volledig toerekeningsvatbaar achten.

Bakker zou het meisje vanaf haar zestiende hebben misbruikt in Hilversum, Amsterdam, Londen en Saint-Tropez. Zelf ontkent hij dat hij voor haar achttiende verjaardag seks met haar heeft gehad, maar de rechtbank vindt dit ongeloofwaardig.

"Ze was financieel en emotioneel volledig afhankelijk van u", aldus de rechtbank in het vonnis. "Het slachtoffer raakte volledig geïsoleerd."

Bakker zit sinds oktober 2019 vast. Hij kreeg in 2012 vijf jaar cel opgelegd wegens misbruik van een aantal meisjes en vrouwen.

Het nutteloze feitje van de dag: van A naar B duurt heel lang

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

We kennen allemaal wel de uitdrukking van A naar B reizen maar wist je dat dat een heel eind vliegen is? Als je namelijk van AAA naar BEE vliegt dan reis je van Anaa op de Tuamotueilanden in Frans-Polynesië (dat vliegveld heeft de code AAA) naar Beagle Bay Community in Australië (dat vliegveld heeft de code BEE).

De Jonge: Begin juli minstens één prik voor iedereen die wil

Zoals het er nu uitziet kan iedereen die gevaccineerd wil worden begin juli van minimaal één vaccin voorzien zijn, zo vertelde Hugo de Jonge gisteravond bij Op1. De minister rekende in de uitzending voor dat als de leveringen gaan zoals nu verwacht er begin juli 18 miljoen prikken gezet kunnen zijn. Dat zou inhouden dat dan zo'n 8 miljoen mensen dan volledig gevaccineerd zullen zijn en zo'n 4 miljoen mensen hun eerste prikje achter de rug hebben.

De Jonge benadrukte meermaals dat alles staat of valt met de hoeveelheden vaccins die geleverd worden. Eerder deze week werd bekend dat BioNTech/Pfizer vanaf april een half miljoen vaccins per week gaat leveren. Bij zijn berekening gaat de minister van Volksgezondheid ervan uit dat 80 tot 85% van de volwassenen zich wil laten vaccineren.

Vrouw spot vriend op PornHub met andere vrouw

Een 34-jarige vrouw die op Reddit schuilgaat onder de nicknaam 'throwAdrift', heeft onlangs een pijnlijke ontdekking gedaan. Terwijl ze PornHub aanslingerde, spotte ze ineens haar bloedeigen vriend in een amateurfilmpje. Met een andere vrouw dan zijzelf...

De vrouw opende enkele dagen geleden een thread met de vraag wat ze nu moet doen met haar relatie. "Ik was vanavond botergeil", zo schrijft ze. "Omdat ik mijn vriend pas morgen weer zie, besloot ik op zijn PornHub-pagina te zoeken naar een amateurfilmpje dat we onlangs samen hebben gemaakt."

Maar helaas pindakaas, de bewuste pornofilm bleek niet meer online te staan. "Toen zag ik dat hij vanochtend nog een nieuwe video had geüpload. Hoewel er geen gezicht is te zien, weet ik zeker dat het mijn vent is die daar een andere vrouw uitwoont."

De dame in kwestie zit nu in twijfel over haar verkering met de 31-jarige amateurpornoacteur. Ze wil nu weten of hij het filmpje al had opgenomen vóór zij met elkaar gingen, of dat haar vriend nu is vreemdgegaan.

Helaas heeft het puriteinse Reddit de bewuste thread inmiddels gesloten. Desondanks wordt haar aangeraden de relatie nog een keer in overweging te nemen, omdat het natuurlijk 'not done' is dat een man in een relatie amateurporno op een pornosite plaatst. Zelf geeft de vrouw aan bekend te zijn met het werk van haar vriend en er geen problemen mee te hebben.

Vrouw spot vriend op PornHubEen screendump van de inmiddels gesloten thread op Reddit

Byron domineert NASCAR-race Homestead-Miami en pakt tweede zege

We keren nog even terug naar het weekeinde, want op de Homestead-Miami Speedway werd alweer de derde race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden. Jarenlang was de oval het thuis van de seizoensfinale, inmiddels zit het beduidend vroeger in het seizoen.

Joey Logano vertrok vanaf poleposition, met Christopher Bell naast zich en Kevin Harvick en Kurt Busch op de tweede rij. Na 25 ronden bleek Brad Keselowski vooralsnog de sterkste op het moment dat de competition caution de boel even neutraliseerde.

Ietwat verrassend reed Chris Buescher naar de leiding en hij won zowaar de eerste stage, voor Keselowski en William Byron. Martin Truex Jr nam de touwtjes in handen en leek de stage te winnen, tot Corey LaJoie met schade kwam te staan: caution.

Bij de herstart behield Truex na een rondje pitstops de leiding, maar Byron dook er onderdoor en won de stage, voor Denny Hamlin en Kurt Busch. Byron bleef ook na de herstart overtuigend op kop rijden, tot de volgende caution met zo'n 65 ronden te gaan: Aric Almirola en Ryan Blaney kwamen met elkaar in de clinch.

In de pitstraat verloor Byron vijf plekken, Kyle Larson pakte de leiding en had Truex naast zich. Toch duurde het niet lang voor Byron zich weer naar plek één reed en ook de laatste reguliere ronde pitstops bracht daar geen verschil in. Ook in de slotfase veranderde weinig en dus reed Byron naar zijn tweede Cup Series-overwinning, voor de sterk opkomende Tyler Reddick en Truex.

Explosie bij coronateststraat in Noord-Holland

Bij een coronateststraat van de GGD in Bovenkarspel (Noord-Holland) is vanochtend rond 06.55 uur een explosief afgegaan. Er zijn geen slachtoffers gevallen, wel zijn er een aantal ruiten bij de teststraat gesneuveld.

Het explosief zou een metalen pijp met een nog onbekende inhoud zijn die tot ontploffing is gebracht. Het explosief lag aan de buitenkant van het pand aan de Middenweg. De politie gaat ervan uit dat de teststraat het doelwit was.

De Explosieven Opruimingsdienst is opgeroepen om te kijken of er nog explosief materiaal is achtergebleven. Het gaat volgens een politiewoordvoerder een paar uur duren om de omgeving veilig te stellen, alles op te ruimen en te onderzoeken. De omgeving is ruim afgezet.

Buurt steunt meermalen belaagde homoseksuele dominee

Tientallen regenboogvlaggen sieren de straten van IJburg in Amsterdam. Ze zijn een steunbetuiging aan de openlijk homoseksuele dominee Alexander Noordijk van kerkgemeenschap De Binnenwaai. Hij werd vorige maand voor de zoveelste keer bedreigd door hangjongeren uit de buurt.

"Het doet ontzettend veel met mij, al die support vanuit de buurt", zegt Noordijk opgetogen. Het doet hem goed om in zoveel straten al die vlaggen te zien hangen. Na de laatste bedreiging half februari was de maat vol voor buurtbewoonster Jikke Reiber.

Ze begon samen met Noordijk een actie door posters en regenboogvlaggen uit te delen. En die hangen nu. Een bewoner van de Bert Haanstrakade is trots op de vlag. "Als een dominee wordt lastiggevallen omdat 'ie toevallig met een man getrouwd is, dan denk ik: 'ho even'. Dat doen we niet in Amsterdam, niet in Nederland en ook nergens in de wereld."

Verderop in de straat is een buurmeisje ook stellig over de noodzaak van de regenboogvlag: "Ik vind het goed omdat mensen mogen zijn wie ze willen zijn. En dat moet geaccepteerd worden. Op wie je ook verliefd wordt en wat je ook wil."

Vuurwerkbom
Ook op het Theo van Goghpark hangt een hele rij vlaggen. Een jongen die daar met zijn vrienden aan het voetballen is, wil er wel iets over zeggen. "Ik vind het een beetje raar. Ik ben niet tegen homo's, maar ik vind ook niet dat elk huis zo'n vlag moet hebben. Ik snap ook niet waarom het is. Is een dominee bedreigd omdat hij homo is? O, dan snap ik het wel beter. Dan vind ik het wel goed. Maar ik vind ook dat mensen die er tegen zijn hun mening moeten kunnen geven."

De dominee wordt al lange tijd lastiggevallen. Het begon in 2018 toen hij jongeren betrapte die een vuurwerkbom bij zijn huis wilden plaatsen. Vorig jaar gooiden er jongens stenen naar hem en twee weken geleden werd hij opnieuw bedreigd. Maar sinds de poster- en vlaggenactie is het gelukkig stil.

Noordijk: "De enorme support wat de wijkgemeente IJburg doet me goed. En ook de support van de mensen die zeggen, we steunen jou maar ook een breder doel: de diversiteit moeten we hier kunnen blijven vieren op IJburg. Dat iedereen zichzelf mag zijn, dus welke kleur, ras of geloof je ook aanhangt, het is oké wie je bent."

In gesprek
Initiatiefnemer Jikke Reiber is tevreden over haar actie. Er zijn al gesprekken geweest met de jongeren die Noordijk hebben belaagd. "En er komen nog meer gesprekken", vertelt ze. "We zijn bezig om alle partijen bij elkaar te krijgen, en we willen het probleem van te weinig respect voor elkaar hebben van alle kanten aanvliegen. Dus er moeten ook moeders ingezet worden, jongerenwerkers, de moskee en de kerk."

Samen xenomorphs jagen in Aliens: Fireteam

in de zomer van dit jaar zal Aliens: Fireteam verschijnen, een nieuwe coöperatieve third-person survival shooter in het Alien-universum. In de huid van colonial marine is het je taak om aan boord van de USS Endeavor te reageren op noodoproepen van verschillende koloniën, waar de spreekwoordelijke stront de propeller heeft geraakt.

Aliens: Fireteam speelt zich 23 jaar na de originele Aliens-trilogie af. Je zal nauw samen moeten werken en strategisch te werk moeten gaan om te overleven terwijl de huiveringwekkende schepsels door luchtkanalen, deuren en kieren binnen sijpelen. Er zijn vijf classes om uit te kiezen, verschillende te customizen wapens en mods en een uitgebreide character progression. Een exacte datum is er nog niet, maar de game moet deze zomer verschijnen voor Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4, PlayStation 5 en pc (Steam). Bekijk de trailer hieronder voor een gameplay-indruk.

Meer vermogen nagelaten in 2018

Het nagelaten vermogen van overledenen is in 2018 gestegen ten opzichte van 2017. Ruim 152.000 overledenen lieten 18,6 miljard euro aan vermogen na, 1,2 miljard meer dan in 2017. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Het doorsnee nagelaten vermogen van alle overledenen kwam in 2018 uit op 24.800 euro. Dat wil zeggen dat de helft van de nalatenschappen meer waard was en de andere helft minder. Dit bedrag was 900 euro hoger dan in 2017, maar nog steeds 600 euro lager dan in 2011, het jaar waarin nagelaten bedrag in doorsnee het hoogst was (25.400 euro).

De doorlooptijd van het invullen en definitief vaststellen van de aangifte successie is lang. Dat is de reden dat de meest recente cijfers betrekking hebben op nalatenschappen over 2018 en cijfers over 2017 en 2018 voorlopig zijn.

Eigenwoningbezit onder overledenen gestegen
De stijging van het doorsnee nagelaten vermogen werd voornamelijk veroorzaakt door de stijging van de waarde van de nagelaten eigen woning. De woning is jaarlijks het grootste bestanddeel van het totale bedrag aan nagelaten vermogen. Vanaf 2016 steeg de doorsnee waarde van de nagelaten woning tot 151.000 euro in 2018. In 2015 was de doorsnee waarde van de nagelaten woning nog 135.000 euro, het laagste niveau sinds 2007 (start van de reeks waarneming van nalatenschappen). De daling begon na 2010 en hing samen met de dalende waarde van woningen in die periode.

Behalve de doorsnee waarde van de woning steeg ook het aandeel van de overledenen dat een eigen woning naliet. Onder invloed van het groeiende eigenwoningbezit onder ouderen steeg het aandeel overledenen dat een eigen woning naliet met 10 procentpunt van 18 procent in 2007 tot 28 procent in 2018.

Kinderen ontvangen het vaakst, partners het meest
Nalatenschappen moeten na het overlijden bij de Belastingdienst worden aangegeven door de ontvanger als één van de ontvangers een bedrag ontvangt waarover belasting verschuldigd is. Dat is jaarlijks voor zo’n 30 procent van alle overledenen en ruim 60 procent van het nagelaten bedrag het geval. In 2018 is voor 193.000 ontvangers aangifte van een erfenis gedaan met een totale waarde van 11,5 miljard euro. Hierover werd 1,3 miljard euro erfbelasting afgedragen.

De helft van het aantal erfenissen gaat van ouder naar kind. Daarnaast gaat een groot deel van de erfenissen naar overige ontvangers (31 procent), de partner (9 procent) of de kleinkinderen (9 procent). Het klein deel (1 procent) gaat naar maatschappelijke.

Na de partner (netto 85,5 duizend euro) ontvingen kinderen van overledenen in doorsnee het hoogste bedrag. In 2018 was dat netto 31.500 euro. Overige ontvangers kregen in doorsnee 7.400 euro na afdracht van erfbelasting. De gemiddelde belastingdruk is aanzienlijk hoger voor overige ontvangers dan voor partners of kinderen, omdat deze een veel lagere vrijstelling kennen en een hoger belastingtarief.

Strafbaar feit gepleegd op het station of in de trein? Dan voortaan taakstraf bij NS

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die een strafbaar feit plegen op het station of in de trein kunnen voortaan een taakstraf opgelegd krijgen die uitgevoerd wordt op het station. De Raad voor de Kinderbescherming en NS hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Jongeren die hun taakstraf uitvoeren in de omgeving waar zij schade hebben aangericht, worden bewuster van de gevolgen daarvan. Met als belangrijkste doel dat zij in de toekomst niet nogmaals dezelfde fout maken.

Unieke samenwerking
Aanleiding van de samenwerking is een incident in 2019 waar twee jongeren een trein beschadigden en hun taakstraf bij NS uitvoerden. Pepijn de Wijs (RvdK) was als raadsonderzoeker hierbij betrokken. “Het is ontzettend mooi om te zien dat er nu een overeenkomst is afgesloten zodat in de toekomst meer jongeren hun taakstraf bij NS kunnen uitvoeren”, aldus De Wijs. De overeenkomst is uniek, vertelt Herke Elbers, algemeen directeur van de RvdK: “NS is de eerste grote organisatie waarmee we zo’n samenwerking aangaan. We willen gaan verkennen of andere landelijke organisaties hier ook voor openstaan.”

Bewustwording
NS hoopt dat de samenwerking bijdraagt aan de bewustwording onder jongeren. “We zetten ons elke dag in om het in onze treinen en op stations zo veilig mogelijk te maken. Helaas hebben we ook weleens te maken met vervelende incidenten zoals vandalisme. We geloven dat jongeren de volgende keer wel twee keer nadenken voordat ze iets vernielen, als ze weten welke impact dat heeft op mijn collega’s en onze reizigers”, aldus Femke Woudstra, directeur Stationsmanagement en Exploitatie van NS.Een taakstraf helpt te voorkomen dat jongeren opnieuw de fout in gaan. “Door het uitvoeren van een taakstraf draagt de jongere bij aan het herstellen van die schade en doet hij iets terug voor de maatschappij”, vertelt Elbers. Een taakstraf heeft ook een opvoedkundige waarde: “Doordat de jongere de handen uit de mouwen moet steken, beseft hij dat hij zelf verantwoordelijk is voor zijn daden.”

Facilitaire taken
De taakstraf bij NS zal grotendeels bestaan uit facilitaire taken, zoals het schoonmaken van een stationshal of het verwijderen van zwerfafval. De RvdK geeft een advies aan de rechter voor jongeren die een strafbaar feit hebben gepleegd. Als de rechter besluit een taakstraf op te leggen, zorgt de RvdK voor een passende werkplek waar de taakstraf wordt uitgevoerd. Een taakstraf kan geadviseerd worden bij bijvoorbeeld zwartreizen, het vernielen van stationsmeubilair of graffiti spuiten.

FOK! Wat een weer: (voorlopig) de laatste lente

weerbanner (Foto: FOK.nl)

In de ochtend komt in de westelijke en later ook in de noordelijke kustprovincies mist en laaghangende bewolking voor. In de middag lossen deze deels weer op, vlak aan zee blijven mist en bewolking hardnekkig. Elders is er naast sluierbewolking veel ruimte voor de zon. Het blijft tot aan de avond overal droog. De temperatuurverschillen zijn groot, de maximumtemperatuur loopt uiteen van 4°C aan de noordwestkust tot lokaal 17°C in Limburg. De overwegend zwakke wind draait geleidelijk naar een zuidwestelijke richting. In de loop van de middag en avond draait de wind van het noordwesten uit naar een noordwestelijke richting, de laaghangende bewolking kan zich dan ook over de rest van het land uitbreiden. Bovendien kan het in de avond in de zuidelijke helft gaan regenen.

In de nacht naar donderdag is er veel bewolking en valt er af en toe regen, alleen in het noorden blijft het waarschijnlijk droog. Tegen de ochtend kan er verder naar het noorden ook wat natte sneeuw vallen. Verder is het met name in de zuidelijke helft van het land nevelig met lokaal ook mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C in het noorden en 6 °C in het uiterste zuiden. Er staat een zwakke, langs de kust en op het IJsselmeer matige wind uit noord tot noordoost.

Donderdag overdag is het bewolkt en valt er af en toe regen, verder naar het noorden eerst ook natte sneeuw, maar deze blijft niet liggen. In het noorden blijft het waarschijnlijk droog. In de loop van de middag bereiken opklaringen het Waddengebied. In de avond wordt het op de meeste plaatsen droog en hebben we te maken met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Er staat een overwegend matige wind uit noordelijke richtingen.

  

De natuur in volle gang (Foto: Charged)
De natuur in volle gang (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Foodwatch eist einde aan sponsoring EU door bedrijfsleven

Verschillende foodwatch-kantoren hebben samen met andere maatschappelijke organisaties de krachten gebundeld. De voedselwaakhond wil dat regeringen van Europese lidstaten een einde maken aan bedrijfssponsoring van de voorzitterschappen van de Raad van de Europese Unie.

Drie Europese maatschappelijke organisaties (foodwatch, Corporate Europe Observatory en Climáximo) hebben felle kritiek geuit op de aanhoudende praktijk waarbij multinationals de voorzitterschappen van de Raad van de Europese Unie sponsoren.

De organisaties vragen het huidige Portugese voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, onder leiding van premier António Costa, en de EU-ambassadeurs van de 27 lidstaten een duidelijk verbod op dergelijke sponsoring in te stellen. Zo’n verbod moet ervoor zorgen dat mogelijke belangenconflicten worden vermeden. Daartoe is vandaag een gezamenlijke online petitie gelanceerd.

"Vervuilende energiebedrijven, junkfood-fabrikanten, technologiereuzen en luxe automerken sponsoren al jaren het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Deze dubieuze praktijk gaat nog altijd door. Voor dergelijke sponsoring is helemaal geen plaats", zegt campagneleider Vicky Cann van Corporate Europe Observatory (CEO), een in Brussel gevestigde non-profit onderzoeks- en actiegroep.

"Het huidige EU-voorzitterschap van de Raad, de Portugese regering, heeft onlangs sponsordeals gesloten met Sumol + Compal, de distributeur van PepsiCo in Portugal. En met The Navigator Company, een papierproducent die in verband wordt gebracht met monocultuurplantages en bosbranden in Portugal en met landroof in Mozambique", voegt Manuel Araújo van Climáximo toe, een Portugese organisatie van activisten voor klimaatrechtvaardigheid. "Het is volstrekt onaanvaardbaar dat EU-regeringen sponsordeals sluiten met bedrijven die ambitieuze EU-lobbyagenda's hebben, en waarvan de producten in directe tegenspraak zijn met het Europese beleid dat wordt ontwikkeld", vervolgt Araújo.

"De Green Deal van de EU, de Farm to Fork-strategie en het EU-plan voor kankerbestrijding erkennen allemaal dat wat we consumeren directe gevolgen heeft voor de gezondheid en het milieu. En toch worden bedrijven die met suiker volgestopte frisdranken produceren actief gepromoot door onze beleidsmakers", voegt campagneleider Suzy Sumner van de Europese consumentenorganisatie foodwatch toe.

Vorig jaar had foodwatch met een officiële klacht bij de Europese Ombudsman Emily O'Reilly al succes: de ombudsman was het ermee eens dat deze sponsordeals met bedrijven reputatierisico’s vormen voor de EU, en dat er richtlijnen moesten komen. Een half jaar later hebben de regeringen van de EU-lidstaten helaas nog steeds geen overeenstemming bereikt over de richtlijnen. Bovendien lijken ze vastbesloten om het toch al problematische voorstel dat op tafel ligt af te zwakken. De zwakke richtsnoeren worden binnenkort besproken op een vergadering van de EU-ambassadeurs in de Raad, COREPER.

Corporate Europe Observatory, Climáximo en foodwatch roepen de premier van het huidige EU-voorzitterschap, António Costa van Portugal, en de ambassadeurs van alle EU-lidstaten op om de juiste beslissing te nemen en alle toekomstige sponsorovereenkomsten te verbieden.

"Het is eenvoudig: de enige richtlijn die nodig is, is geen sponsordeals tussen bedrijven en de regeringen die het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie bekleden", concludeert foodwatch.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.