FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 oktober 2020

Marechaussee schiet man in zijn been nadat de man dreigde met een mes

Op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee een man in zijn been geschoten nadat hij de marechaussees met een mes belaagde. De man reageerde niet op verzoeken om het mes neer te leggen. De verdachte is afgevoerd met een ambulance.

Er is nog niets bekend over een mogelijk motief en/of aanleiding. De marechaussees kwamen ter plaatse na een melding dat iemand met een groot mes was gezien in de vertrekhal. Na het voorval is een tweede verdachte persoon op Schiphol aangehouden, deze was samen met de neergeschoten man gezien. De Koninklijke Marechaussee is een onderzoek gestart, dat is in volle gang. De situatie op Schiphol is onder controle. Morgen zal meer informatie volgen over het onderzoek en mogelijk motief van verdachte(n).

Djokovic simpel langs Khachanov, Tsitsipas ook naar kwartfinales

Tennisser Novak Djokovic staat weer in de kwartfinales op Roland Garros. Het kostte de Servische nummer één van de wereld iets minder dan 2,5 uur om de Rus Karen Khachanov (15) naar huis te sturen: 6-4, 6-3, 6-3.

De Griek Stefanos Tsitsipas (5) had het één set behoorlijk moeilijk met Grigor Dimitrov, maar daar bleef het voor de als achttiende geplaatste Bulgaar ook wel bij. Na 2,5 uur was het klaar en stond Tsitsipas voor het eerst in de kwartfinales op het Parijse gravel: 6-3, 7-6 (9), 6-2.

Andrey Rublev (13) had het niet makkelijk met de verrassende Hongaar Marton Fucsovics (ATP-63), die de eerste set in een tiebreak won en het de Rus daarna keer op keer flink moeilijk bleef maken. Het duurde bijna vier uur, maar Rublev kreeg hem er uiteindelijk toch onder: 6-7 (4), 7-5, 6-4, 7-6 (3).

Daniel Altmaier (ATP-186) speelde het toernooi van zijn leven, maar tegen Pablo Carreño Busta (17) kwam daar een einde aan: na een kleine 2,5 uur sneuvelde de Duitser met 6-2, 7-5, 6-2 tegen de Spanjaard.

Kenin met moeite naar kwartfinales Roland Garros

Tennisster Sofia Kenin heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. De Amerikaanse, als vierde geplaatst, won na een behoorlijk stroeve start van de Française Fiona Ferro (WTA-49): 2-6, 6-2, 6-1.

De nummer zeven van de plaatsingslijst, de Tsjechische Petra Kvitova, had het wat minder moeilijk. De Chinese nummer veertig van de wereld, Zhang Shuai, maakte met 6-2, 6-4 nooit echt een kans om de Tsjechische te dwarsbomen.

De Duitse Laura Siegemund (WTA-66) zette haar toptoernooi voort en behaalde voor het eerst de laatste acht op een Grand Slam-toernooi. Daarvoor had ze aan anderhalf uur genoeg om een einde te maken aan de droom van de Spaanse Paula Badosa (WTA-87): 7-5, 6-2.

Ons Jabeur en Danielle Collins kwamen maandag niet aan spelen toe en zullen dinsdag strijden om het laatste plekje in de kwartfinales.

Ook Dune uitgesteld naar volgend jaar

Na een positieve reactie op de eerste trailer een aantal weken geleden, is er nu minder positief nieuws te melden rondom een van de laatste grote filmtitels die op het releaseschema overbleef. 

Dune, geregisseerd door Denis Villeneuve, is uitgesteld naar oktober 2021. De zet was te voorspellen, nadat MGM al eerder aankondigde de nieuwe James Bond-film No Time To Die ook te verplaatsen naar 2021. Warner Bros. moet overigens nog officiele bevestiging geven, maar meerdere bronnen binnen de filmwereld bevestigen de verplaatsing van de releasedatum. Een andere titel van Warner Bros., Wonder Woman 1984, was al verplaatst van oktober 2020 naar 24 december 2020. Het is de vraag of de studio deze grote titel ook nog een keer gaat verplaatsen.

De hoofdrollen in Dune worden onder andere gespeeld door Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa en Josh Brolin.

Trump keert weer terug naar Witte Huis

Het lijkt erop dat de medicijnen Donald Trump goed gedaan hebben. De Amerikaanse president, die een paar dagen geveld was door het coronavirus, mag namelijk maandagavond het Walter Reed-ziekenhuis weer inruilen voor het Witte Huis.

"Wees niet bang voor Covid. Laat het je leven niet beheersen. We hebben onder de Trump-regering een aantal echt geweldige medicijnen en kennis ontwikkeld. Ik voel me beter dan 20 jaar geleden!", zo sprak Trump trots, uiteraard via zijn favoriete uitlaatklep Twitter.

Lijfarts Sean Conley spreekt van 'ups en downs', maar over het algemeen is de president aan de betere hand. Stafchef Mark Meadows sprak zelfs van een ongelooflijke vooruitgang.

Hoge koorts
Vrijdag en zaterdag had de 74-jarige, obese Trump het namelijk zwaar, met dalende zuurstofwaarden en hoge koorts. Trump kreeg extra zuurstof en kreeg een aantal doses Remdesivir toegediend, een antiviraal middel. Zaterdag kreeg The Donald een steroïde toegediend: dexamethason.

Trump was de gehele dag al bezig om, volledig in Caps Lock, zijn verkiezingscampagne via Twitter voort te zetten. Daaruit concludeerden velen al dat de president zich goed voelde en dat hij misschien al snel weer naar huis zou terugkeren.

Tweede debat
Joe  Biden, Trump's politieke tegenstander in de naderende presidentsverkiezingen, wil best een tweede debat met de Commander in Chief houden, mits Trump's gezondheid dat toelaat. Woensdag gaan Bidens kandidaat voor het vicepresidentschap Kamala Harris en Trumps vicepresident Mike Pence in debat.

The Donald zal in het Witte Huis in ieder geval geen tekort aan aandacht krijgen. Een team van twee dozijn verpleegkundigen en artsen zal de president verzorgen.

In New York was 5th Avenue zondagavond in ieder geval goed gevuld met Trump-supporters, die luidkeels hun president een hart onder de riem staken.

Lauren Cohan (Maggie) over seizoensfinale The Walking Dead: "Deze is voor de fans!"

Er is aangekondigd dat na elf seizoenen waarin een tijdsperiode van meer dan tien jaar is beslagen, inclusief een sprong in de tijd, een einde gaat komen aan The Walking Dead. FOK! sprak met Lauren Cohan, die voor de seizoensfinale van het op een-na-laatste seizoen van de zombieserie weer in de huid kroop van haar zeer succesvolle personage Maggie, terwijl de groep zich een weg probeert te wanen door de zombies en op de hielen wordt gezet door de Whisperers. 

Fall Guys toont 'Knight Fever'-level

Fall Guys: Ultimate Kockout Season 2 begint op 8 oktober. De game introduceert daarmee veel nieuwe levels met een middeleeuws thema. Ontwikkelaar Mediatonic heeft IGN alvast een voorproefje gegeven en hen de 'Knight Fever'-level laten spelen. Dit is een openingslevel waarin zestig spelers zich door een chaotische racebaan moeten manoeuvreren.

Fall Guys kwam een paar maanden geleden uit voor PS4 en pc en is sindsdien uitgegroeid tot een sensatie.

NFL: Prescott gooit 500 yards, maar Browns verslaan Cowboys

Het kan verkeren in de NFL: Dallas Cowboys-quarterback Dak Prescott gooide een fenomenale wedstrijd en liet maar liefst 502 yards noteren, de 24e keer ooit dat iemand de 500 passeerde, maar de Cleveland Browns waren zondagavond toch te sterk.

De Browns opende de score met een trick play, waar niet quarterback Baker Mayfield, maar wide receiver Jarvis Landry teamgenoot Odell Beckham Jr met een fraaie pass in staat stelde te scoren. Prescott bereikte CeeDee Lamb (43 yards) en Amari Cooper (20 yards) en bracht de Cowboys zo alsnog op voorsprong.

In het tweede kwart draaiden de Browns het op: Mayfield bediende Beckham (4 yards) en Austin Hooper (1 yard), waarna Kareem Hunt zelf een 2-yard touchdown maakte. Via nog een touchdown van Hunt (14 yards) en twee field goals van Codey Parkey liepen de Browns zelfs uit naar een 14-41 voorsprong bij rust.

Een geweldig vierde kwart bracht de Cowboys nog terug in de strijd. Tony Pollard scoorde vanaf 3 yards, Dalton Schultz (26 yards) en Lamb (5 yards) werden bediend door Prescott en de drie touchdowns leverden allemaal een geslaagde 2-point conversion op voor 38-41. Volle bak spanning dus, maar een 50-yard run van Beckham bepaalde de eindstand alsnog op 38-49.

Tom Brady was bij de Tampa Bay Buccaneers ook weer lekker op dreef en wel tegen de Los Angeles Chargers. Cameron Brate kreeg een touchdown pass van Brady, maar de Chargers sloegen terug: Tyron Johnson kreeg een 53-yard touchdown pass van Justin Herbert, Michael Davis werkte een 78-yard interception return binnen en Donald Parham Jr scoorde uit een 19-yard pass van Herbert.

Brady ging de strijd aan en met touchdown passes op Mike Evans (6 yards), OJ Howard (28 yards) en Scotty Miller (19 yards) bracht hij de Bucs weer langszij, hoewel Jalen Guyton met een 72-yard pass van Herbert de Chargers weer aan de leiding hielp. In het vierde kwart kwam het toch goed voor de thuisploeg: Brady gooide zijn vijfde touchdown pass en met Ke'Shawn Vaughn bereikte hij een vijfde ploeggenoot, Ryan Succop trapte de eindstand op 38-31.

Uitslagen NFL week 4
New York Jets - Denver Broncos 28-37
Carolina Panthers - Arizona Cardinals 31-21
Cincinnati Bengals - Jacksonville Jaguars 33-25
Dallas Cowboys - Cleveland Browns 38-49
Detroit Lions - New Orleans Saints 29-35
Houston Texans - Minnesota Vikings 23-31
Miami Dolphins - Seattle Seahawks 23-31
Tampa Bay Buccaneers - Los Angeles Chargers 38-31
Washington Football Team - Baltimore Ravens 17-31
Los Angeles Rams - New York Giants 17-9
Chicago Bears - Indianapolis Colts 11-19
Las Vegas Raiders - Buffalo Bills 23-30
San Francisco 49ers - Philadelphia Eagles 20-25
Kansas City Chiefs - New England Patriots (maandag)
Green Bay Packers - Atlanta Falcons (maandag)

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered aangekondigd

Need for Speed: Hot Pursuit kwam bijna tien jaar geleden in 2010 uit. Het was een van de beste racing-games van die generatie spelcomputers. Daarom is het niet gek dat de game op 6 november een remaster krijgt voor PS4, Xbox One en pc. Op 13 november volgt ook een Switch-versie. De remaster bevat uiteraard all DLC en opgepoetste graphics (tot 4K 60fps). Het krijgt een adviesprijs van veertig euro.

Ghost of Tsushima: Legends komt op 16 oktober

Ghost of Tsushima: Legends wordt op 16 oktober aan de game toegevoegd. Dit is een gratis online multiplayer-modus. In deze modus kun je met zijn tweeën nieuwe verhaalmissies doen of survivalmissies met vier man. Verder heb je in deze modus klassen en kun je allerlei gear verdienen. Later dit jaar wordt er ook een raid toegevoegd.

Sucker Punch heeft verder New Game+ aangekondigd. Je kunt de game opnieuw spelen en al je oude spullen behouden. Bovendien zijn er nieuwe charms (exclusief voor NG+) en kun je ook nieuwe trophies verdienen

Transfernieuws Eredivisie: De tijd begint te dringen

In de grote competities sluit maandagavond 23.59 uur de transfermarkt, in Nederland kan er nog tot dinsdagavond gehandeld worden.

Volgens het Eindhovens Dagblad huurt PSV Marco van Ginkel opnieuw van Chelsea. De 27-jarige middenvelder kwam al drie keer eerder op huurbasis uit voor PSV. Van Ginkel speelde in mei van 2018 zijn laatste officiële wedstrijd, sindsdien onderging hij een operatie aan knie. Sinds eind 2019 is hij weer in training.

Waar Van Ginkel zich aansluit bij de selectie van PSV vertrekt Michal Sadílek. De 21-jarige Tsjech wordt voor één seizoen verhuurt aan FC Slovan Liberec.

Noa Lang speelt komend seizoen voor Club Brugge. De Belgische club huurt de aanvaller van Ajax, volgens Voetbal International is zelfs een verplichte optie tot koop in het contract opgenomen.

FC Emmen heeft zich versterkt met Ricardo van Rhijn en doelman Felix Wiedwald. De 29-jarige Van Rhijn komt transfervrij over sc Heerenveen. Bij de Drentse club heeft hij een contract van één seizoen ondertekend. De 30-jarige Wiedwald stond sinds 2018 onder contract bij Eintracht Frankfurt. Ook de Duitser is voor één seizoen gecontracteerd.

Luka Ilic speelt komend seizoen op huurbasis in de Grolsch Veste. De Tukkers huren de 21-jarige Servische middenvelder van Manchester City. Het wachten is nog even op de tewerkstellingsvergunning, naar verwachting zijn die papieren volgende week geregeld.

Na zijn vertrek bij Feyenoord heeft Jan-Arie van der Heijden mogelijk een nieuwe club gevonden. Volgens het Brabants Dagblad staat hij op de radar van Willem II. De 32-jarige verdediger speelde tussen 2009 en 2011 ook al voor de Tilburgers.

Update 18.30 uur Klaassen officieel terug bij Ajax
Davey Klaassen mag zich sinds maandag weer officieel Ajacied noemen. De Amsterdammers hebben met Werder Bremen overeenstemming bereikt over de transfer van de middenvelder. De 27-jarige Klaassen heeft een contract voor vier seizoenen getekend. De transfersom is elf miljoen euro, door bonussen kan dat bedrag oplopen tot veertien miljoen euro.

Update 20.50 uur Dervisoglu naar FC Twente
Volgens Tubantia beschikt FC Twente komend seizoen over Halil Dervisoglu. De 20-jarige aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Brentford. De Engelse club nam Dervisoglu in januari van dit jaar voor drie miljoen euro over van Sparta Rotterdam.

Cyberpunk 2077 is goud

Cyberpunk 2077 is goud. Dat betekent dat een 1.0 versie op een schijf staat die gebruikt gaat worden voor massaproductie. De game gaat dan ook niet meer uitgesteld werden. Dit betekent niet dat de ontwikkeling is afgerond. CD Projekt Red maakte recent bekend dat ze de komende weken gaan 'crunchen' (voor een day 1 patch?) en er wordt ook gewerkt aan next-gen patches voor volgend jaar.

Cyberpunk 2077 komt op 19 november uit voor PS4, Xbox One en pc.

Rijksoverheid waarschuwt voor neplijst coronamaatregelen op Social Media

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwt voor een lijst met nieuwe besluiten voor coronamaatregelen die op sociale media rondgaat. De informatie op deze lijst is onjuist. 

Alle actuele  informatie over de coronamaatregelen vind je hier.

Boetes en dagvaardingen voor meer dan 100 veehouders vanwege strafbare feiten

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft aan circa 100 rundveehouders boetes opgelegd tussen de 700 en bijna 24.000 euro. Het OM verwijt de rundveehouders strafbare feiten met de registratie van dieren, waardoor het leek of er minder melkkoeien waren. De veehouders zouden hierdoor een onterecht voordeel hebben gehaald, want een aantal veehouders ontving ten onrechte subsidie van de RVO voor vermindering van het vee. Ook konden ze besparen op de mestafzet. Circa 20 veehouders zullen worden gedagvaard door het OM.

De strafrechtelijke onderzoeken zijn uitgevoerd door de NVWA. Uit de onderzoeken blijkt volgens het OM dat de veehouders de Regeling Identificatie en Registratie Dieren (Regeling I&R) op diverse manieren hebben overtreden. Het zou hoofdzakelijk gaan om onterecht geregistreerde meerlingen dan wel vaarzen, die in werkelijkheid al melkkoe waren geworden. Het lijkt erop dat vaarzen administratief langer vaars gehouden werden door een geboren kalf te registreren onder een reeds bestaande melkkoe, of een doodgeboren kalf niet te registeren. Hierdoor zouden er op papier minder fosfaten zijn uitgestoten dan in werkelijkheid gebeurde.

Zonder straf van je wapen(s) af in Limburg

In de Week van de Veiligheid kun je tot en met vrijdag 9 oktober, bij alle politiebureaus in Limburg, je slag-, stoot- en steekwapens inleveren zonder dat je geregistreerd wordt als eigenaar. Oftewel: zonder straf van je wapen af.

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Veel ellende kan voorkomen worden door preventieve maatregelen te nemen. Dit jaar staat de Week van de Veiligheid in het teken van weerbaarheid. Hoe kunnen ondernemers en burgers weerstand bieden tegen criminaliteit? Kun je je preventief hierop voorbereiden?

Ook Eenheid Limburg doet mee aan deze week. In de hele eenheid kun je stoot-, slag-, of een ander wapen inleveren. Dit kan bij alle politiebureaus in Limburg van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober, dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur. Het inleveren van een wapen kan anoniem, zonder registratie of straf. De enige uitzondering hierop is een vuurwapen. Om een vuurwapen in te leveren is het belangrijk om vooraf te bellen via 0900-8844.

Stef Huveners uit het basisteam van Maastricht legt hoe de actie in zijn werk gaat (Bron: YouTube/Politie Limburg)

Hassane Bandé keert vervroegd terug bij Ajax

Vandaag werd al bekend dat middenvelder Davy Klaassen terugkeert, maar er is nog meer Ajax-nieuws. Hassane Bandé wordt namelijk vervroegd weer naar Amsterdam gehaald, zo meldt AT5.

De aanvaller werd op 27 januari voor anderhalf seizoen verhuurd aan FC Thun. Hij zou daar in principe dus tot en met 30 juni 2021 blijven, maar nu is afgesproken dat Bandé per direct terugkeert.

Blessure
Bandé werd op 30 oktober 1998 geboren in Ouagadougou, Burkina Faso. Daarna kwam hij over van het Belgische KV Mechelen in 2018. Datzelfde jaar kreeg hij een ernstige blessure en volgde er een lange periode van revalidatie.

Ajax
Voor Jong Ajax kwam Bandé vier keer uit, maar voor Ajax 1 speelde hij nog geen officiële wedstrijden. Mogelijk komt daar nu verandering in. De speler staat in elk geval nog tot en met 30 juni 2023 onder contract.

Willem van Hanegem kapittelt Steven Berghuis én Roger Schmidt

Willem van Hanegem keek afgelopen weekend zijn ogen uit op de velden in de Eredivisie. De oud-voetballer en -trainer is wederom kritisch op het spel van PSV onder Roger Schmidt en verbaasde zich over 'de droevige voorstelling' van Ajax bij FC Groningen.

Van Hanegem genoot echter opnieuw van Vitesse en neemt zijn eerdere kritiek op de Arnhemse club terug. De koppositie van 'zijn' Feyenoord in de Eredivisie had de Kromme niet verwacht.

Van Hanegem vraagt zich af waar de mensen zijn 'die gilden dat we steil achterover zouden slaan van het PSV van Roger Schmidt'. "Die hoor ik niet meer", vertelt hij daags na de 2-0 zege op Fortuna Sittard in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Voor het spel dat ze nu laten zien, hadden ze net zo goed Ernest Faber daar kunnen laten zitten. Ze zouden alles en iedereen afjagen onder deze trainer. Nou, ze zetten helemaal niemand onder druk, er is zelfs geen enkele lijn in te ontdekken."

Kwaliteit zegt niet altijd alles, zo zag Van Hanegem zondag toen hij naar FC Groningen - Ajax (1-0) keek. "Bij Ajax is elke speler beter dan die van FC Groningen. Maar wat een droevige voorstelling was dat gisteren. Danny Buijs speelt met een soort jeugdelftal en hij won nog verdiend ook."

"Ik denk nog steeds dat Ajax de titelfavoriet is, maar als je zo makkelijk onderuitgaat in Groningen zijn er vraagtekens. Die Buijs laat zijn ploeg echt altijd tot het gaatje gaan, maar daar hoor ik eigenlijk nooit iemand over."

"Wat doet hij dan minder dan de bewierookte Schmidt? Dit PSV speelt hetzelfde als de afgelopen jaren. Ik viel erbij in slaap." Bij wedstrijden van Vitesse blijft Van Hanegem voorlopig wel wakker. Hij keek eerst met argusogen naar de nieuwe trainer Thomas Letsch en de nieuwe technisch directeur Johannes Spors, maar daar komt hij nu op terug.

"Die Letsch heeft twee jongens die lang niet altijd in de pas liepen belangrijk gemaakt. Ik geniet van Tannane en Bazoer. Die trainer heeft ze blijkbaar een gevoel geven dat ze belangrijk zijn in plaats van gemaakt de strijd aangaan om te laten zien wie de baas is."

De koppositie van Feyenoord kwam eveneens onverwacht in huize Van Hanegem. De oud-Feyenoorder vindt dat João Teixeira het verschil maakt. "Die gozer brengt puur voetbal in de ploeg."

Hij sluit af met een boodschap voor Steven Berghuis. "Ik vind het nu wel welletjes dat hij Feyenoord elke zomer weer op de knieën laat smeken of hij alsjeblieft wil blijven. Ze hebben werkelijk alles voor hem gedaan."

"Hij mag lopen waar hij wil, hij is aanvoerder, zijn salaris is het hoogste van allemaal en Sjaak Troost duwde er speciaal voor hem ook nog een lage gelimiteerde transfersom doorheen. En nog zegt hij dat hij nog niet weet of hij blijft. Terwijl de clubs al maanden de tijd hadden om hem weg te halen."

Random Pics van de Dag #120

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Actiegroep 'We gaan ze halen' geweigerd om te landen op Lesbos

De actiegroep 'We gaan ze halen' is een iniatief gestart om geld in te zamelen om zo zelf een vliegtuig te charteren om vluchtelingen op te halen op Lesbos na het grotendeels afbranden van het vluchtelingenkamp Moria. Vandaag vertrokken ze vanaf Schiphol, maar een half uur voordat ze zouden gaan landen op Lesbos is de toestemming om daar te landen ingetrokken door de Griekse authoriteiten.

De afgelopen weken is er voldoende geld ingezameld om een vliegtuig in te huren met plaats voor 189 passagiers. De sponsorkosten per stoel bedragen 250 euro. Tot nu toe heeft de Nederlandse regering niet besloten om gebruik te maken van deze gesponsorde luchtbrug.

Het gecharterde vliegtuig is vanmorgen onderweg gegaan naar Lesbos en wil daar maximaal twee nachten op het vliegveld van Mytilini blijven staan. Tot het allerlaatste moment geeft de actiegroep de Nederlandse regering de gelegenheid om dat vliegtuig te gebruiken voor de evacuatie van 189 mensen.

Als Nederland besluit om geen gebruik te maken van deze luchtbrug zal het vliegtuig leeg terugvliegen naar Nederland. Omdat de actiegroep het vliegtuig ruim van tevoren heeft moeten reserveren zullen zij ongeacht de uitkomst de kosten voor deze vlucht moeten betalen. Nederland heeft zich bereid getoond om €3,5 miljoen te investeren om alleenreizende minderjarige asielzoekers in Griekenland te houden, ondanks de omroep van meer dan 165 gemeenten om 500 kinderen naar Nederland te brengen. De kosten voor een vlucht naar Lesbos vallen daarbij in het niet.

Nu het vliegtuig echter geen toestemming meer heeft om in Lesbos te landen, dreigt de actie in het water te vallen. 

Update 19.15 uur

De actiegroep "We  gaan  ze halen hebben nu besloten om met een veerboot van Athene naar Lesbos te gaan. Op het vliegveld is de actiegroep een tijd vastgehouden door  de Griekse politie. Schijnbaar is  er niets concreets  bereikt, waardoor  men heeft besloten per boot  naar Lesbos te gaan. 

Bericht van hun Facebook 

UPDATE:

We zijn boos en gefrustreerd dat we worden tegen gehouden om naar #lesbos te gaan. Op dit moment worden we vastgehouden op het vliegveld. Zeer waarschijnlijk zijn politieke redenen de oorzaak. #keepyouposted #wegaanzehalen✈️

Berichten van Twitter


Eerdere  berichten vandaag

Op hun Facebookpagina stonden de volgende berichten vandaag:

We zijn vertrokken om 9u vanochtend!
Na een herfstig maar warm afscheid, met onder andere de woorden van Rikko en muziek van de fanfare band is het zo ver. Onderweg naar Griekenland. Een leeg vliegtuig, een hoopvol hart. De kansen zijn klein maar we doen het toch. Om de aandacht vast te houden, omdat op deze druilerige ochtend ook weer duizenden mensen klam en hongerig wakker worden in die verdrietige en mensonterende omstandigheden. Omdat we medemensen zijn en omdat elk mens een menswaardig bestaan verdient.
Leef met ons mee de komende twee dagen, help ons hopen tegen beter weten in. stuur ons moed, likes en hartjes en deel zoveel je kan.
Hoop heeft twee prachtige dochters, zei Augustinus: woede en moed. Woede over hoe de dingen zijn en moed om te geloven dat ze niet zullen blijven zoals ze zijn. Vanuit deze woede en met deze moed gaan wij de komende dagen dapper voorwaarts!

PERSBERICHT
Vliegtuig We Gaan Ze Halen in de lucht gesommeerd te landen in Athene

Een half uur voordat het vliegtuig van We Gaan Ze Halen zou landen op Lesbos, meldt de gezagvoerder dat er strikte orders zijn van de verkeerstoren om te landen in Athene. De enige informatie die wordt verstrekt is dat het zou gaan om veiligheidsredenen. De toestemming om te landen op Mytilini Airport, die was verleend voor vertrek, is middenin de lucht ingetrokken. Het team van We Gaan Ze Halen heeft verklaard het vliegtuig niet te verlaten voordat ze op Mytilini Airport zijn aangekomen.

 UPDATE:

We blijven voorlopig hier in Athene, om met lokale politici en NGO's tot een oplossing te komen. Maar we houden de moed erin: #WeGaanZeHalen!

Op Twitter:

Kluivert op huurbasis naar RB Leipzig

Justin Kluivert speelt komend seizoen in de Bundesliga. De 21-jarige aanvaller wordt door zijn club AS Roma voor één seizoen verhuurd aan RB Leipzig. In het contract is een optie tot koop opgenomen.

Geruchten over een tijdelijk vertrek van Kluivert gingen al langer rond. In het nog prille seizoen 2020/21 mocht de zoon van Patrick Kluivert slechts twee keer invallen. Sinds de komst naar de Italiaanse hoofdstad in de zomer van 2018 speelde hij in totaal 68 duels voor I Giallorossi. Zijn contract bij loopt nog tot medio 2023.

Caicedo wint derde etappe Giro, favorieten Thomas en Yates verliezen veel tijd

Jonathan Caicedo heeft de derde etappe van de Giro d’Italia gewonnen. De Ecuadoriaan kwam op de Etna solo over de finish. Geraint Thomas en Simon Yates verloren veel tijd. Beide Britten konden de groep met klassementsrenners niet volgen. Wilco Kelderman was met een vierde plaats de beste Nederlander.

Thomas kwam tijdens de neutralisatie voor de officiële start van de etappe ten val. Door de fysieke problemen als gevolg van de val kwam de renner van INEOS-Grenadiers nog voor de beklimming van de Etna in de problemen. Uiteindelijk verloor de topfavoriet voor de eindzege twaalf minuten. Ook zijn landgenoot Yates verloor minuten. De Brit moest op de beklimming van de Etna lossen en finishte op ruim vier minuten.

Winnaar Caicedo was als enige overgebleven uit een kopgroep van acht renners. De renner van EF Pro Cycling miste op een haar na ook de roze trui, die trui is voor João Almeida. De Portugees heeft minder dan een seconde voorsprong op Caicedo.

Op ruim twintig seconden finishte Giovanni Visconti als tweede, enkele seconden daarachter de jonge Belg Harm Vanhoucke.

Wilco Kelderman deed goede zaken voor het klassement. De renner van Team Sunweb was tijdens de slotklim gedemarreerd uit de groep met favorieten. Steven Kruijswijk maakte lange tijd deel uit van die groep maar moest in de laatste honderden meters enkele seconden toegeven.

Europa zelf meer verantwoordelijk voor eigen veiligheid

De veiligheid van Europa staat steeds meer onder druk als gevolg van nieuwe dreigingen en ingrijpende geopolitieke verschuivingen. De COVID-19-crisis heeft die druk alleen maar verhoogd. Het is daarom noodzakelijk dat de Europese landen zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor de Europese veiligheid. Dit moet hand in hand gaan met de versterking van de NAVO.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken en Defensieminister Ank Bijleveld-Schouten reageren hiermee op het onlangs verschenen rapport “Europese Veiligheid: tijd voor nieuwe stappen” van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV).

Kloof ambitie en realiteit
Deze grotere verantwoordelijkheid betekent concreet dat EU zelf sterker operationeel moet kunnen optreden. Minister Bijleveld: “Er zijn de afgelopen jaren al belangrijke stappen in deze richting gezet, maar de kloof tussen ambitie en realiteit blijft helaas groot. De EU-lidstaten moeten hun defensieplannen beter coördineren, handiger gebruikmaken van onderzoek en innovatie en bestaande tekorten wegwerken.”

Het kabinet stelt dat de EU schaalvoordelen, samenwerkingsverbanden, en taakspecialisatie beter moet gaan benutten. De EU moet ook beter dan vandaag in staat zijn missies te plannen en aan te sturen. Het kabinet wil hier stap voor stap aan bijdragen.

Tegelijkertijd blijft het kabinet benadrukken dat ook de NAVO verder moet worden versterkt. De AIV stelt immers terecht dat beide organisaties nodig zijn om veiligheidsuitdagingen het hoofd te bieden. De Europese bondgenoten moeten daarom een eerlijke bijdrage leveren aan de NAVO.

Niet of-of maar én-én
Minister Blok: “De NAVO blijft het fundament voor onze veiligheid, ook in de toekomst. Dat neemt niet weg dat Europa ook zelf een grotere verantwoordelijkheid moet nemen voor de eigen veiligheid. Door meer in te zetten op defensiesamenwerking binnen de EU versterken we ook de NAVO. Het is niet of-of maar én-én.”

Om het verhoogde Europese ambitieniveau waar te maken zijn grote investeringen nodig, waarschuwt het kabinet. Dat vraagt een langdurige politieke en budgettaire betrokkenheid. Het is daarom noodzakelijk dat de uitgaven van de Europese landen voor veiligheid en defensie aanzienlijk groeien.

COVID-19: 4603 nieuwe besmettingen en 7 doden, totaal 140.471 en 6461

Met wat vertraging ivm een storing bij het RIVM. De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4603 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 140.471 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 59 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 12.940 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Er zijn sinds de vorige update 7 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6461 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Wetsvoorstel tijdelijke wet verkiezingen naar Tweede Kamer

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vandaag een tijdelijke wet ingediend bij de Tweede Kamer die tot doel heeft dat kiezers bij de komende verkiezingen veilig kunnen stemmen. De tijdelijke wet regelt onder meer dat de stemlokalen moeten worden aangepast op de 1,5 meter-regel, en dat er diverse hygiënemaatregelen gaan gelden in de lokalen. Ook maakt de tijdelijke wet het mogelijk om stembureaus in te stellen in zorginstellingen die alleen toegankelijk zijn voor de bewoners of bezoekers van die instellingen.

Minister Ollongren: ”De gevolgen van de corona pandemie zijn groot. Bij de voorbereiding van de komende verkiezingen hebben we te maken met de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Er komt veel op de gemeenten af. Samen met de betrokken partijen werken we aan maatregelen om deze verkiezingen goed en veilig te organiseren. Dit wetsvoorstel is nodig om te zorgen voor veilige verkiezingen.”

Stemlokalen
Dit wetsvoorstel maakt duidelijk hoe de stemlokalen moeten worden ingericht. Zo moet iedereen in het stemlokaal zich houden aan de 1,5 meter. Tussen stembureauleden en kiezers komen kuchschermen. Het tellen van de stemmen kan op een andere plek, als omstandigheden het niet toestaan om bij het tellen de 1,5 meter in acht te nemen in het stemlokaal. Ook wordt geregeld dat gemeenten stemlokalen kunnen inrichten op locaties die alleen toegankelijk zijn voor degenen die daar wonen of verblijven. Denk aan verpleeg- en verzorgingstehuizen.

Verder is het belangrijk dat gemeenten voldoende stemlokalen beschikbaar stellen, door de maatregelen zijn er veel stemlokalen nodig om kiezers hun stem uit te kunnen laten brengen.

Stembureauleden
Het stembureau krijgt er taken bij. Zo ontvangt een stembureaulid bij de ingang de kiezers en wijst hen op de gezondheidsregels om hun handen te desinfecteren, de aangegeven looproute te volgen en 1,5 meter afstand te houden. Daarom gaan alle stembureaus van minimaal 3 naar 4 leden.

Eind november/begin december zal een campagne van start gaan om stembureauleden te werven.

Stemmen per volmacht
Kiezers krijgen thuis de vragen van de gezondheidscheck, gebaseerd op het RIVM. Als de kiezer een of meer vragen met JA beantwoordt, kan hij niet naar het stemlokaal om te stemmen. Deze kiezers kunnen een volmacht geven aan een andere kiezer. Dat kan ook op de verkiezingsdag zelf nog. Bij de Tweede Kamerverkiezing wordt het volmachtsstemmen tijdelijk makkelijker gemaakt. Kiezers kunnen éénmalig 3 machtigingen aannemen. Het wordt mogelijk gemaakt dat de gemeenten bij de Tweede Kamerverkiezing een schriftelijke volmacht langs de elektronische weg versturen.

Inwerkingtreding
Het streven is dat deze tijdelijke wet ingaat voor de herindelingsverkiezingen die op 18 november a.s. zijn gepland in een aantal gemeenten. De Tweede Kamer zal het wetsvoorstel nu behandelen. Daarna gaat het voorstel nog naar de Eerste Kamer voordat de wet in werking kan treden.

Omdat de exacte corona-omstandigheden onzeker zijn, wordt nog verder nagedacht over maatregelen die wenselijk zouden kunnen zijn voor de Tweede Kamerverkiezing. De minister zal begin november het parlement informeren of het nodig is een vorm van briefstemmen in te voeren bij de Tweede Kamerverkiezing.

Komende verkiezingen
21 oktober aanstaande staat de verkiezing voor de eilandsraad van Sint-Eustatius op de agenda. De herindelingsverkiezingen in het kader van de samenvoeging van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum en de splitsing van de gemeente Haaren zijn op 18 november. Begin volgend jaar, 17 maart 2021, vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer.

Het wetsvoorstel staat op de website van de Tweede Kamer.

Celstraf en TBS voor doodsteken drinkmaatje

Het Openbaar Ministerie heeft 8 jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 52-jarige Rotterdamse die begin maart haar 73-jarige buurman doodstak. Het incident vond plaats in de Cliostraat in Rotterdam. De verdachte en het slachtoffer waren al jaren drinkmaatjes.

Woest om roddel
Op die bewuste woensdag was de verdachte in alle staten toen ze hoorde dat haar buurman over haar geroddeld zou hebben en ging boos verhaal halen bij hem. Eenmaal bij zijn voordeur aangekomen stak zij het slachtoffer vrijwel meteen op de drempel van zijn woning neer.

Vervolgens is zij teruggelopen naar haar eigen huis en heeft daar de politie gebeld en zichzelf aangegeven. Hoewel de hulpverleners snel ter plaatse waren, mocht reanimatie niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Voorbedachte rade
Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van moord. Dat blijkt volgens de officier van justitie onder andere uit het feit dat de verdachte een mes heeft meegenomen op het moment dat zij verhaal is gaan halen bij haar buurman. Ook belt de verdachte met haar hulpverleningsinstantie en de meldkamer van de politie waarbij ze verschillende keren aangeeft dat ze haar buurman om het leven wil brengen. Korte tijd later voegt ze de daad bij het woord. Daardoor is volgens het Openbaar Ministerie moord bewezen. De verdachte handelde niet in een opwelling.

"Op 4 maart van dit jaar heeft verdachte het slachtoffer zijn meest kostbare bezit afgenomen: zijn leven. Hiermee heeft verdachte onvoorstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer’, aldus de officier van justitie. ‘Door één steek met een mes, hebben zijn dochters geen vader meer. Hoeveel impact dat op hen heeft gehad en nog steeds heeft, blijkt duidelijk uit de zeer indrukwekkende slachtofferverklaringen die in de rechtszaal zijn voorgelezen."

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Agenten negeren coronaregels, liegen over foto

De Haagse politie maakt geen goede beurt als het gaat om het navolgen van de coronaregels. Dit weekend postte de sterke arm der wet op het eigen Instagram-account een foto waar drie agenten van politiebureau Jan Hendrikstraat in den Haag in een winkelcentrum poseerden, zonder mondkapjes en zonder anderhalve meter afstand in acht te nemen. 

Er volgde al snel een kritische vraag op dit eigen influence-instagramaccount van Wijkagent Oude Centrum: 'O. Hoeven jullie onderling geen afstand te houden?'

Het antwoord volgde snel, inclusief emoji: 'Je ziet niet op de foto dat wij uit elkaar staan goede fotograaf die de foto heeft gemaakt!'

Iedereen die een beetje verstand heeft van fotografie ziet dat er hier echt geen 400 mm zoomlens is gebruikt die het beeld vertekent. De foto is met een mobieltje van dichtbij genomen inclusief flits. En als je bedenkt dat je als politie-agent een eed aflegt waarin je onder meer belooft niet te liegen, dan overtreedt hier iemand twee keer de regels.

De foto is overigens onlangs genomen, volgens de reactie van dezelfde politie nog geen maand geleden. Inderdaad, nog voor de mondkapjesplicht, dus dat ze die niet dragen is niet verboden, maar de anderhalvemetermaatschappij is wel al zeven maanden bezig. Dit is zeker niet het goede voorbeeld van mensen die het goede voorbeeld moeten geven. En dat ze er ronduit over liegen en kritiek afserveren met een passief aggresieve  knipoog is ronduit een belediging voor iedereen die zich wel aan de maatregelen houdt.

COVID-19: Kerken moeten ook gewoon regels volgen

Nadat er de nodige ophef is ontstaan door de kerkdiensten in Staphorst afgelopen weekend heeft minister Grapperhaus met de kerkelijke koepels afgesproken dat ze zich ook aan de regels gaan houden. Dat houdt dus in dat er maximaal 30 mensen bijeen mogen komen en zingen is ook niet meer aan de orde.

In Staphorst waren gisteren drie diensten bij de Hersteld Hervormde Gemeente waarbij er 600 mensen per dienst welkom waren. Die waren vrij om de stembanden luidkeels te laten galmen zonder dat er een mondkapje de klanken beperkte. Vrijwel alle politieke partijen waren het er over eens dat dit een behoorlijke schop tegen het zere been was voor iedereen die zich wel aan de opgelegde regels wil en moet houden.

Vanwege de grondwet kunnen zijn religieuze bijeenkomsten nog steeds gevrijwaard van de regel van het maximumaantal bezoekers. Maar in overleg met de diverse kerkelijke koepelorganisaties is er nu een afspraak gemaakt om ook in gebedshuizen het maximumaantal van 30 bezoekers aan te houden. Kleine kanttekening is wel dat de regels niet afdwingbaar zijn vanwege de grondwet, dus als een kerk besluit alsnog de tent tot de nok toe te vullen mag er niet worden ingegrepen.

Alle politieke partijen waren het eens dat er duidelijke afspraken moesten worden gemaakt met religieuze instellingen. Enkel de christelijke partijen SGP en ChristenUnie waren het er niet mee eens. SGP-leider Van der Staaij vindt de afspraken veel te ver gaan en CU-leider Segers vindt het teleurstellend en waardeloos dat er nu minder mensen op zondag de Here mogen aanbidden. Die laatste was het er wel mee eens dat kerken ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen om het virus terug te dringen.

Actievoerder bij school Wolvega direct aangehouden door politie

Martin Mourik uit Wolvega is maandagochtend vrijwel direct door de politie meegenomen en afgevoerd, nadat hij actie wilde voeren bij het Linde College in Wolvega. Hij negeerde de noodverordening.

Mourik is tegen het gebruik van mondkapjes en noemt het ‘kindermishandeling’. Daarom gaf hij eerder deze week aan de school van zijn zoon ‘te willen bezetten’. Een filmpje van de aanhouding met begeleidende tekst kun je zien op de website van Dagblad van het noorden.

Vandaag derde dag proces tegen Jos B. inzake Nicky Verstappen

Justitie denkt de verklaring van Jos Brech (57) in de zaak Nicky Verstappen met twee foto's en een korte video lek te kunnen schieten. De foto's en de video geven een situatieschets van de plaats delict. Zo meldt 1Limburg op hun website.

Een live Twitterverslag van de rechtzitting vandaag door 1Limburg kun je hier volgen. Hieronder een zeer korte samenvatting van vanmorgen.

Zatlap verzet zich tegen hulpverleners na ongeval

Een 30-jarige man is vannacht aangehouden omdat hij een ambulancemedewerker heeft mishandeld. Een voorbijganger waarschuwde rond 01.30 uur dat er op de splitsing Moerkantsebaan en Luienhoekweg in Moerstraten een auto in de sloot lag. Hulpdiensten gingen ter plaatse en troffen de auto met twee inzittenden aan.

De bijrijder kon zelfstandig uit de auto komen en hoefde niet naar een ziekenhuis. De bestuurder verzette zich hevig toen de ambulancemedewerker hem wilde helpen. Hij trapte en sloeg de hulpverlener. De man was onder invloed van alcohol. Agenten hebben de man aangehouden. Na onderzoek en behandeling in het ziekenhuis is de man overgebracht naar een politiecel. De ambulancemedewerker heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Eenzijdig ongeval in Schiedam: 1 dode, 2 gewonden

Een 24-jarige Schiedammer is in de nacht van zondag op maandag overleden als gevolg van een eenzijdig ongeval op de oprit A20 vlak bij de Hargalaan in Schiedam. Twee andere inzittenden raakten gewond.

Rond 02.00 uur kregen agenten een melding van een ongeval op de oprit A20. Ter hoogte van de Hargalaan troffen zij een zwaargewonde man aan die door voorbijgangers werd gereanimeerd. Gealarmeerd ambulancepersoneel nam snel de reanimatie over, maar het slachtoffer overleed onder hun handen.

De twee andere inzittenden, een 22-jarige vrouw en een 21-jarige man,  zijn voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Door specialisten van de verkeersongevallen-analyse (VOA) wordt nader onderzoek verricht naar de oorzaak van dit ongeval.

Giro: Etappe 3 - Zware klim de vulkaan op

Ze laten er geen gras over groeien in de Giro d'Italia dit jaar: een openingstijdrit aan bijna zestig kilometer per uur, een eerste reguliere etappe met een behoorlijk pittige finish en vandaag gaan we zelfs al ernstig klimmen. De heren krijgen een vulkaan voor de kiezen, de Etna wacht.

Een etappe van 150 kilometer, één meer dan gisteren, waarin de eerste 130 kilometer redelijk op en neer gaat. Daarna volgt de klim op de Etna: bijna negentien kilometer aan bijna zeven procent, met vooral aan het einde een paar zeer pittige kilometers.

Rellende_Rotscholier heeft alles weer uitstekend beschreven, dus we verwijzen voor meer details gewoon weer door naar zijn voorbeschouwing. De etappe begint tegen half één, Eurosport is er gelijk bij. Inschakelen rond half vier is prima, de finish wordt tussen kwart over vier en kwart voor vijf verwacht.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

FOK! Wat een weer: buien

Welkom!  

Wil je regen? Dan krijg je regen. Ik had met collega Monique afgesproken om haar nog even te begeleiden de laatste etappe van haar grote wandeltocht. De bedoeling was dat het zaterdag bewolkt zou zijn met een beetje gemiezer, maar geen grote hoeveelheden. Kijk ik om 15.00 uit het raam en het begint nu toch wel hard te regenen zeg... juist. De radar liet een behoorlijke activatie zien van het front dat precies over deze regio trok.

In stromende regen besloot ik rond 16.15 maar te vertrekken. Binnen een mum van tijd was ik drijf-en drijfnat. En het was nog zo'n eind.   Het bleef maar gieten en uiteindelijk kon ik rond 17.00 onder een afdakje schuilen onder het station. Ik beken eerlijk, ik heb onderweg best wel zitten mopperen. Dat mag natuurlijk niet als fanatiek regenliefhebber, dus daarvoor bied ik mijn excuses aan. . Het was gelukkig wel voor een goed doel, en ik ben er nu wel achter gekomen dat het geen pretje is om uren in gietende regen te moeten vertoeven  

Uiteindelijk haalde Haarlem de grootste dagsom in huis met 12 mm.

De terugtocht vierliep gelukkig droger, maar het was heel somber en het was al donker voordat we het eindpunt behaalden.

Zondag: nieuwe ronde, nieuwe kansen. In de ochtend viel er zo her en der wat regen, maar dat was niet veel. Verder hadden we dan nog behoorlijk mazzel, want de hele dag trokken er buien over de Noordzee. Deze bleven echter pal langs de kust en bereikten het land nauwelijks.  Dit kwam omdat de stroming uit het zuiden was en het land koeler is dan de zee. Het was wel fris met een graad of 14.

Vandaag trekt de regen weg en klaart het geleidelijk aan op. Wat gisteren niet lukte, gaat vandaag wel lukken, want de stroming draait naar zuidwest. Dat betekent dat de buien die op zee gaan ontstaan nu wél het land gaan bereiken. De noordwestelijke helft van het land lijkt hierbij de favoriet te zijn. Er kan onweer bij voorkomen en ook kan het fors doorplensen. Ook in het binnenland kunnen er een aantal buien ontstaan, maar die lijken minder talrijk en/of heftig te worden.

De maxima liggen opnieuw rond de 14 graden en de wind is zuidwestelijk en is matig in het binnenland tot krachtig aan zee. 

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Den Bosch aan het water
Een mooi plaatje van de natuur in Den Bosch met een trein op de achtergrond. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Emmenaar aangehouden in onderzoek dood Ralf Meinema

De politie heeft maandagmorgen in zijn woonplaats een 42-jarige inwoner van Emmen aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ralf Meinema in maart 2017. Het lichaam van Meinema werd op 31 maart 2017 aangetroffen in de kofferbak van zijn auto. Die hing op dat moment deels in het Stieltjeskanaal, tussen Zandpol en Coevorden.

De aanhouding van de 42-jarige verdachte volgt op de aanhouding van een inwoner van Klazienaveen, afgelopen dinsdag. Net als na die aanhouding geldt dat de vandaag aangehouden verdachte in de beperkingen zit. Verdere informatie over de aanhouding en het verloop van het onderzoek kan vanwege de beperkingen van beide verdachten niet worden gedeeld.

Vanwege het onderzoek komt de politie graag in contact met mensen die informatie denken te hebben over de dood van Ralf Meinema in 2017.  Mensen met informatie kunnen contact opnemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Massacrashes en zinderende finish in NASCAR-race Talladega, 'Home of the Big One'

In de NASCAR Cup Series stond de tweede race van de tweede playoffronde zondagavond op het programma en wel op de Talladega Superspeedway, Home of the Big One. Die bijnaam is er niet voor niks en de lokale schroothoop werd weer van een forse nieuwe aanvoer voorzien.

De race werd op gang gevlagd met Denny Hamlin en Kurt Busch op de eerste rij, met ook Martin Truex voorin...en na minder dan één ronde werd het geel al gezwaaid: Christopher Bell spinde met een klapband, Tyler Reddick kon hem niet meer ontwijken.

Kort na de herstart ging het opnieuw fout: John Hunter Nemechek maakte een foutje, wat erin resulteerde dat Ricky Stenhouse Jr opzij ging en hard tegen de muur knalde - zonder persoonlijke schade, gelukkig. Een volgende herstart duurde ook maar een halve ronde, want dit keer kwam Corey LaJoie stil te staan.

Bell en Reddick na een halve ronde in de problemen

Met Hamlin voorop konden we nu dan echt weer door, tot de competition caution. Met Joey Logano en Aric Almirola voorop - Hamlin was tijdens de pitstops wat teruggezakt - werd het groen weer gezwaaid. Het veld reed in typische superspeedwaystijl - veel positiewisselingen - richting het einde van stage één...tot het fout ging.

Leider Almirola werd rondgetikt door Alex Bowman - die zelf ook weer een tikje kreeg - en ging net niet over de kop, waarna Kyle Busch ook een tik kreeg en in de rondte geduwd werd. De regerend kampioen, die dit jaar nog stééds niet gewonnen heeft, kwam met vier wielen los van de grond, maar leek te ontsnappen aan ernstige schade.

Onder geel werd de stage afgerond, met Chris Buescher als verrassende winnaar. Dit keer reden Chase Elliott en Brad Keselowski bij de herstart voorop, tot Kyle Busch - die opvallend genoeg 'gewoon' weer reed - al vrij snel voor een caution zorgde wegens troep op de baan, nadat een van zijn banden het begaf.

Almirola en Kyle Busch crashen

Na een caution volgt een herstart, Buescher, Keselowski en de aan elkaar getapete auto van Reddick reden voorop. Zo ging dat door, tot Ryan Blaney de muur raakte: caution, hoewel het allemaal niet zo noemenswaardig was. Dat gold ook voor wat er verder in de stage gebeurde, tot twaalf ronden voor het einde daarvan.

Clint Bowyer gaf Jimmie Johnson een tikje, waarna de zevenvoudig kampioen tegen de op plek drie rijdende Kurt Busch aan tikte. Busch vloog meters hoog door de lucht, maar landde op zijn banden en was in orde, hoewel hij uiteraard wel forse schade had - net als onder meer Bowyer zelf en playoffcoureur Austin Dillon.

Na een nieuwe forse onderbreking konden we wederom door, met Chase Elliott en William Byron nu vooraan. De stage werd verder in elk geval nog zonder caution afgemaakt - hoewel het niet veel scheelde - en Truex pakte daarbij de stagewinst. Met ducttapereclamebord Reddick voorop werd het groen weer gzwaaid, ook Keselowski en Bowman zaten er lekker bij.

Kurt Busch vliegt door de lucht

De volgende caution kwam er dankzij Jimmie Johnson, van wie er van alles op de baan wapperde. Logano, Byron en Kevin Harvick namen het voortouw bij de herstart en dit keer bleef het best een tijdje goed gaan: met tien ronden te rijden zat het veld nog altijd redelijk onder controle bij elkaar, zonder overdreven agressief geduw en getrek en met ook Bubba Wallace voorin.

Met een goede handvol ronden kwam er dan toch weer een caution: Wallace werd door Ryan Preece tegen de muur getikt, waarbij zijn auto de nodige schaafwonden opliep, en achterblijver James Davison kwam ook even in beeld met van zijn auto af wapperende rommel. Nadat de boel wat opgeruimd was konden we beginnen aan het slotstuk: overtime.

Matt DiBenedetto en Logano voorop begonnen de mogelijk laatste twee ronden, maar dat werden toch niet de laatste twee: een forse crash, verzorgd door Reddick, bracht ons weer terug bij een nieuwe overtime. Logano, Harvick en de van ellende uit elkaar vallende Kyle Busch waren er onder meer bij betrokken, naast nog een horde andere coureurs zoals Dillon en Truex.

De overtime ging niet helemaal goed, voor Kyle Busch was het nu toch echt klaar

Na een lange onderbreking konden we eindelijk weer door, hoewel de vraag vooral ook was wie er nog genoeg brandstof had voor twee volle ronden. DiBenedetto en Elliott begonnen vooraan, met middenmoters Ryan Preece en John Hunter Nemechek achter zich. Dat ging allemaal wéér niet goed, Wallace werd de muur in getikt en een volgende forse crash was het gevolg.

Een volgende herstart was de volgende stap, Matt DiBenedetto voorop: lastig, want hij was tijdens de caution niet gestopt en leek bijzonder krap te zitten met zijn brandstof. Hamlin reed naast hem en was wel gestopt, net als een paar mannen achter de voorste twee, waardoor het wederom de vraag was wie het twee volle ronden vol zou kunnen houden.

Het werd totale chaos: JJ Yeley crashte, maar dat boeide niet, Keselowski crashte in de laatste halve ronde, ook niet boeiend. Erik Jones was de hele race nog niet in beeld geweest en reed ineens op plek twee, achter DiBenedetto. Die gingen allemaal tegen elkaar aan en ook Byron en Hamlin en Buescher kwamen erbij, wat een doldwaze laatste ronde opleverde.

Na een bizarre finish was het Hamlin die als eerste de finish passeerde, welgeteld 0,0023 seconden vóór DiBenedetto. Even was er nog discussie, Hamlin kwam onder de dubbele lijn terecht en dat kon hem een probleem opleveren, maar vrij snel werd duidelijk dat Hamlin toch echt won - tot verdriet van DiBenedetto, die zo wéér net naast zijn allereerste zege greep.

De werkelijk zenuwslopende finish

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.