FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 augustus 2018

Ajacieden aangevallen in Kiev

Ajax-supporters maken vanavond melding van aanvallen door mogelijk aanhangers van Kiev. Ook Ajax zelf geeft via Twitter een waarschuwing, meldt AT5.

'Wees vanavond en morgen extra alert en voorzichtig in de binnenstad', schrijft Ajax Fancare op Twitter. 'Helaas ontvangen we berichten dat Ajacieden worden aangevallen.'

Het bericht volgt na tweets van accounts van supporters. Zo schrijft AFCA Awaydays: 'Grote groepen lopen door de stad op zoek naar kleine groepjes Ajacieden. Als je niets vermoedend een borreltje drinkt en acht man valt je aan, slaat je vol op je wenkbrauw en je shirt stroomt vol met bloed is er wel wat aan de hand.'

Ajax Life schrijft dat er al 'wat Ajacieden in de problemen zijn gekomen met dank aan fans van Dinamo'. 'Doe dus voorzichtig!'

De supporters zijn in de stad vanwege de wedstrijd Dinamo Kiev - Ajax, die morgen om 21.00 uur wordt gespeeld.

NBA-legende Ginobili stopt er na 16 jaar mee

Basketballer Manu Ginobili stopt ermee. De Argentijnse veteraan, 41 jaren oud, heeft via Twitter laten weten dat hij komend seizoen niet meer in actie zal komen. Ginobili speelde zijn gehele NBA-carrière, zestien seizoenen, bij de San Antonio Spurs.

"Met een grote diversiteit aan gevoelens maak ik vandaag mijn afscheid van het basketbal bekend", schreef Ginobili. "Het is een fabelachtige reis geweest, veel grootser dan mijn stoutste dromen." De Spurs beantwoordden zijn bericht met een video als bedankje.

Ginobili was de afgelopen tijd nog gewoon aan het trainen bij de Spurs, die hoopten dat hij nog een jaar door wilde gaan. De ploeg gaf hem wel alle tijd om tot een beslissing te komen en die is er nu, met nog één jaar te gaan in zijn contract. Met de Spurs haalde Ginobili in vijftien van zijn zestien seizoenen de play-offs, wat in 2003, 2005, 2007 en 2014 de NBA-titel opleverde.

In 2004 kwam, in elk geval internationaal, het absolute hoogtepunt: onder zijn leiding versloeg de Argentijnse ploeg het Amerikaanse Dream Team in de halve finales van de Olympische Spelen in Athene, waarna Argentinië ook Italië klopte en het goud pakte. Vier jaar later won Argentinië brons op de Spelen in Beijing.

Argentinië klopt het Dream Team (Bron: YouTube)

Leeuwen onthoofd voor medicijnen

In Zuid-Afrika hebben stropers de hoofden en poten van drie mannelijke leeuwen afgehakt, naar alle waarschijnlijkheid om er traditionele 'medicijnen' van te maken, zo heeft de politie aldaar laten weten.

In het Tzaneen Lion and Predator Park in de provincie Limpopo hebben de stropers de machtige dieren vergiftigd met vlees, alvorens ze zwaar toegetakeld werden. Volgens een politiewoordvoerder hebben de stropers drie hekken doorgeknipt om zo het park te betreden.

Medewerkers van het park vonden de leeuwenlichamen, terwijl Andre de Lange, de eigenaar van een hut in de buurt, liet weten dat het al de tweede keer in zes maanden is dat stropers toe hebben geslagen. Volgens De Lange worden de lichaamsdelen besteld door 'geneesheren' in Mozambique.

De politie heeft een bloedspoor gevolgd vanaf de lichamen naar de hoofdweg, waar de stropers vermoedelijk een vluchtauto klaar hadden staan. In het bronartikel is een foto te zien van een van de onthoofde leeuwen.

AS Roma knokt zich na droomstart naast Atalanta

AS Roma is in de tweede speelronde van de Serie A tegen puntenverlies aangelopen. De nummer drie van vorig seizoen had het lastig met Atalanta.

De Romeinen gingen voor eigen publiek nog wel uitstekend van start. Op de eerste speeldag won de ploeg pas in de slotminuten van Torino (0-1), maar nu was het al na zeventig seconden raak. Cengiz Ünder gaf vanaf rechts een indraaiende voorzet en Javier Pastore mikte de bal prachtig achter zijn standbeen langs richting de verre hoek. Via de binnenkant van de paal werd het 1-0.

AS Roma kreeg ondanks die goal niet echt controle over de wedstrijd en Atalanta kwam verdiend langszij. Zo rond de twintigste minuut sloegen de bezoekers twee keer toe. Eerst benutte Timothy Castagne een rebound nadat Duván Zapata tegen de paal knalde en even later profiteerde Emiliano Rigoni uiteindelijk van een enorme verdedigingsfout van Kostas Manolas.

Kort voor rust werd de schade voor Roma zelfs nog groter. Rigoni bepaalde met zijn tweede treffer de ruststand op 1-3. Bij het begin van de tweede helft kwam Justin Kluivert als invaller binnen de lijnen en kort daarna gold hetzelfde voor Hans Hateboer en Marten de Roon bij Atalanta. Met die wissels kon de ploeg uit Bergamo niet voorkomen dat Roma het weer spannend maakte.

Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Alessandro Florenzi de bal namelijk laag onder de keeper door in het doel, waardoor de gastheer weer mocht hopen op een goed resultaat. Na 82 minuten viel ook de 3-3; uit een vrije trap van Pastore maakte Manolas zijn fout uit de eerste helft weer goed. Beide teams kregen daarna nog kansen op de winnende goal, maar die bleef uit.

Murray wint bij comeback op Grand Slam, Wawrinka wint kraker eerste ronde

Op de US Open is de kraker in de eerste ronde van het mannenenkelspel gewonnen door Stan Wawrinka. De door blessures flink weggezakte Zwitser, US Open-kampioen in 2016, klopte de als achtste geplaatste Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-3, 6-2, 7-5.

Wawrinka is met een wildcard toegelaten tot het toernooi en won set één door een break op 4-3. In de tweede set kon Dimitrov niet meer herstellen na het verliezen van zijn eerste twee servicegames, hoewel hij drie breakkansen op 5-1 liet liggen. In het derde bedrijf brak de Bulgaar zijn opponent zowaar, waardoor hij op 5-3 kwam, maar Wawrinka sloeg genadeloos hard terug, won vier games op rij en maakte het op zijn eerste matchpoint af.

Ook de nummer zestien van de plaatsingslijst, de Brit Kyle Edmund, kon gelijk al inpakken. De 36-jarige Italiaanse veteraan Paolo Lorenzi stond de eerste set nog af, maar de gravelbijter beet zich vast in Edmund. De nummer 94 van de wereld herstelde zich en in de vierde set was hij veel beter dan de Brit: 4-6, 6-4, 7-5, 6-1.

Roberto Bautista Agut moest als nummer negentien van de plaatsingslijst ook al het onderspit delven. De Australische wildcarddebutant Jason Kubler, 98e van de wereld, was verrassend een maat te groot voor de Spanjaard: 6-3, 6-3, 6-4.

Voor John Isner (11) begon zijn thuis-Grand Slam beduidend beter. Landgenoot Bradley Klahn had weinig in te brengen tegen Isner, die met 7-6 (3), 6-3, 6-4 zegevierde. Ook een volgende Amerikaan, Jack Sock (18), kende een prima opwarmer. Guido Andreozzi wist het Sock in de tweede set lastig te maken, maar de Argentijn kwam verder gewoon tekort: 6-0, 7-6 (4), 6-2.

De jonge Rus Karen Khachanov (27) was ondertussen met 6-3, 6-2, 6-3 te sterk voor de Spanjaard Albert Ramos-Viñolas. Milos Raonic (25) begon wat stroef tegen de Argentijn Carlos Berlocq en was in set drie zelfs kansloos, maar het servicekanon herstelde zich keurig: 7-6 (4), 6-4, 1-6, 6-3.

Update 22.43 uur
De Brit Andy Murray, US Open-winnaar in 2012, heeft eindelijk zijn comeback gemaakt op een Grand Slam-toernooi. De US Open van vorig jaar sloeg hij over en dit jaar was hij er niet bij op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Het blessureleed lijkt voorbij, hoewel James Duckworth nog stevig partij bood: 6-7 (5), 6-3, 7-5, 6-3.

De strijd der Spaanse veteranen werd gewonnen door Fernando Verdasco. Hij speelde tegen Feliciano Lopez, samen goed voor een leeftijd van 70 jaar. Voor Lopez was het al zijn 67e opeenvolgende Grand Slam, een ongelooflijke reeks die begon met Roland Garros 2002. Met 6-2, 7-5, 6-4 was Verdasco wel een maatje te groot.

Svitolina en Muguruza door op US Open

Tennisster Elina Svitolina staat in de tweede ronde van de US Open. De Oekraïnse nummer zeven van de wereld had het één set erg moeilijk met de Amerikaanse Sachia Vickery, maar ze schoof haar ruim zeventig plekken lager genoteerde opponente uiteindelijk toch aan de kant: 6-3, 1-6, 6-1.

Ook Garbiñe Muguruza begon met winst en voor de Spaanse - vorig jaar nog de nummer één van de wereld - ging dat een stuk makkelijker. Zhang Shuai uit China won drie van de eerste vijf games en daarna was het klaar: 6-3, 6-0 voor Muguruza.

De Belgische Elise Mertens, als vijftiende geplaatst, mag zich ook opmaken voor de volgende ronde. Kurumi Nara uit Japan stribbelde in de tweede set stevig tegen - ze werkte drie matchpoints weg - en Mertens had het in set drie ook niet makkelijk, maar op matchpoint vier was het raak: 6-2, 6-7 (5), 7-5.

Ashleigh Barty (18) rekende met 6-1, 6-3 overtuigend af met de Tunesische Ons Jabeur, Magdalena Rybarikova (31) sneuvelde tegen Qiang Wang. De Chinese was met 6-2, 6-2 veel te sterk voor de Slowaakse. Ook Anastasia Pavlyuchenkova sneuvelde: de Russische (27) begon sterk, maar verloor met 1-6, 6-4, 6-3 van de Zweedse Rebecca Peterson.

Botergeile dolfijn terroriseert badgasten

Kijk uit als je in de buurt van het Franse Landévennec in het water ligt: daar zwemt een dolfijn rond, mogelijk met een FOK!account. Het dier is namelijk nogal seksueel gefrustreerd en probeert overal tegenaan te rijden, van mensen tot bootjes.

Een paar maanden geleden dook de dolfijn in de baai van Brest voor het eerst op. Toeristen werden vermaakt met capriolen en kinderen van de lokale zeilschool vonden het fantastisch als hij met ze meezwom. Mensen konden zijn rugvin vastpakken en even meegetrokken worden...tot het omsloeg.

Zafar, zoals de dolfijn genoemd werd, raakte seksueel gefrustreerd. Het dier begon als een malle naar mensen in het water te zwemmen en probeerde tegen hen aan te wrijven. Hij blokkeerde zelfs terug naar het strand zwemmende mensen en duwde met zijn neus een vrouw met geweld het water uit.

Burgemeester Roger Lars heeft er genoeg van gehad en heeft laten weten dat het dier niet meer tot dichter dan vijftig meter genaderd mag worden. Daar is - hoe kan het ook anders - niet iedereen het mee eens. Mensen posten foto's op social media waarin ze lekker tóch bij het dier zwemmen.

Een advocaat wil zelfs beroep aantekenen tegen het verbod van de burgemeester, want hij noemt het 'negatief en overdreven', ondanks dat mensen min of meer aangerand worden door de geile dolfijn.

Dolfijnen hebben geen specifieke voortplantingsperiode en hebben regelmatig seks voor hun plezier. Nou ja, behalve Zafar dus.

Verplichte opname voor uit het raam gooien 2-jarige

Een 41-jarige vrouw uit Utrecht moet zich verplicht laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis. De vrouw gooide in mei van dit jaar haar 2-jarig dochtertje uit het raam van een flat in Utrecht. Daarna sprong zij zelf, van drie hoog, naar beneden.

Waanideeën
De vrouw lijdt aan een psychotische stoornis, die ook aanwezig was op het moment dat zij haar dochter uit het raam gooide. Zij had de overtuiging dat haar gezin, en met name haar kind, gevaar liep. Op de bewuste dag was zij na een bezoek aan een park thuis in slaap gevallen. Toen zij weer wakker werd voelde zij een niet te onderdrukken drang om samen met haar dochter te vluchten.

Ze dacht niet na, en gooide haar dochtertje uit het raam voordat zij zelf uit het raam sprong. Het kind heeft onder andere een breuk in haar bovenbeen opgelopen. De verdachte mag van geluk spreken dat het slachtoffer er relatief goed van afgekomen is.

Ontoerekeningsvatbaar
Volgens een psycholoog en een psychiater kan het strafbare feit, poging doodslag, de vrouw niet worden toegerekend. De rechtbank neemt hun conclusies over. Zij was op het moment van handelen volledig ontoerekeningsvatbaar en daarom niet strafbaar.

De paranoïde waan beïnvloedde haar gedrag en haar beoordelingsvermogen. Zij dacht haar dochtertje juist te beschermen door haar uit het raam te gooien. De rechtbank vindt dat verplichte plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis de enige optie is waarbij de maatschappij, en de verdachte, worden beschermd.

Hoe Jos B. gearresteerd werd

Jos B. bracht de laatste maanden van zijn vrije leven door in een Spaanse ‘retraite’. Hij woonde er in ruil voor werk. De Argentijnse beheerder, Lucas, die samen met zijn vrouw al een jaar of tien mensen op deze manier van onderdak voorziet, had geen flauw idee dat Jos gezocht werd door de politie.

Een voormalige gast, die afgelopen zomer langskwam en aan de praat raakte met B., omdat ze beiden van Nederlandse komaf waren, tipte de beheerder dat B. gezocht werd. Lucas ontving bij de tip ook enkele artikelen over B. en moest de conclusie delen dat het om de gezochte man ging.

Hij tipte op zijn beurt de politie en maakte een afspraak met het arrestatieteam. Omdat er zo’n 50 tot 60 mensen, waaronder veel kinderen op zijn terrein verblijven, wilde de beheerder niet dat de politie hem ten overstaan van hen zou oppakken. Hij lokte Jos mee met de smoes dat ze hout zouden gaan hakken. Een klusje wat hij graag deed.

Eenmaal gearriveerd op een veld in de buurt van het dorp Castellterçol werden zowel Lucas als Jos B. gearresteerd. Dat de Argentijn óók in de boeien werd geslagen was vooropgezet om te voorkomen dat B. zou denken dat hij er in was geluisd. Na zijn arrestatie werd B. overgebracht naar Barcelona, Lucas werd vrijgelaten. 

Vanmiddag werd bekend dat B. vrijwillig meewerkt aan zijn uitlevering aan Nederland, wat zou kunnen betekenen dat hij mogelijk nog deze week op het vliegtuig gezet wordt.

Voetnoot: omdat het een issue lijkt te zijn heeft  FOK! ervoor gekozen om, nu er geen noodzaak meer is om de verdachte op te sporen dan wel aan te houden, de initialenregel weer te handhaven. Het vriendelijke verzoek is om deze keuze niet het bericht te laten overheersen. 

Eriksson wint knotsgekke DTM-race, Frijns 4e, Zanardi (51) 5e

Joël Eriksson heeft zijn eerste overwinning in de DTM binnen. De pas 20-jarige BMW-coureur was de beste en meest gelukkige op het natte circuit van Misano in Italië, waar regen voor flink wat chaos zorgde.

De poleposition was voor Loïc Duval, maar de Belg had een uiterst belabberde start en viel twee plekken terug. Edoardo Mortara pakte de leiding bij de start en werd gevolgd door Daniel Juncadella en Duval. Robin Frijns kende een heerlijk begin en schoof van plek vijftien op naar de achtste stek.

De Nederlander reed op de nog lang niet volledig opgedroogde baan ook al vrij snel voorbij Paul di Resta, waarna hij de jacht opende op Nico Müller. Na zes ronden was Juncadella de eerste van de voorste drie die naar binnen kwam, Duval volgde twee ronden later.

Wéér regen
Op dat moment werd duidelijk dat de slicks inmiddels sneller waren dan de regenbanden...tot de hemelsluizen zich openden en het water weer volle bak neerdaalde op het Italiaanse asfalt. Mortara, René Rast, Frijns en Alex Zanardi reden als enigen nog op de regenbanden waar ze op gestart waren, vrijwel alle anderen kwamen gelijk voor de tweede keer naar binnen om terug te schakelen op regenbanden.

Na ruim 20 van de 55 minuten reden Mortara, Rast en Frijns ver voor Zanardi, die op zijn beurt met zijn regenbanden een grote voorsprong had op Eriksson en Duval. Lukas Auer parkeerde zijn auto in het grind en daardoor kwam de safety car de baan op, wat een kleine zeven minuten duurde.

Bij de herstart lag Mortara op kop, voor Rast en Frijns, hoewel onder meer Duval daar met zijn ronde achterstand nog wel tussen reed. De beste positie was wellicht in handen van Eriksson: hij wist nét te voorkomen dat hij op een ronde achterstand kwam, lag zo bij de herstart op plek vijf en was al naar binnen geweest, in tegenstelling tot de vier man voor hem.

De beslissing
Van de top-3 kwam Rast na 23 ronden dan als eerste naar binnen, waardoor Eriksson hem passeerde. Mortara kwam met acht minuten te gaan ook naar binnen en dus kon Frijns - met zeventien seconden voorsprong op Eriksson - voorlopig de leiding pakken. Na 29 ronden en met anderhalve minuut te gaan kwam Frijns dan eindelijk binnen, waardoor hij terugviel naar de vierde plek, met Eriksson als nieuwe leider.

In de laatste ronde kwam Mortara nog ontzettend dicht in de buurt van Eriksson, maar de piepjonge Zweed hield precies genoeg over en boekte zijn eerste overwinning, voor Mortara, Rast, Frijns en de 51-jarige, beenloze debutant Zanardi.

De hoogtepunten van race twee (Bron: YouTube)

Uitgebreide gameplay-demo voor Cyberpunk 2077

CD Project Red heeft na een lange teaser op Twitch live de E3-demo getoond van Cyberpunk 2077. De demo toont een groot stuk van het begin van de game, veel gameplay, personages, combat en meer. Momenteel is de demo nog bezig, wanneer deze is afgelopen updaten we uiteraard dit bericht met de complete demo.

Waarom je dit nog leest is me een raadsel, gewoon gaan kijken nu!

Update: De stream is afgelopen, maar gelukkig is daar YouTube. De demo gemist of wil je hem simpelweg terugkijken? Dat kan hieronder!

Onlusten in Duitsland na dood Duitser (35)

Afgelopen zaterdagnacht is er een 35-jarige man in de Oost-Duitse stad Chemnitz om het leven gekomen bij een steekpartij. De daders, een 23-jarige Syriër en een 22-jarige Irakees, zouden meerdere malen op het slachtoffer ingestoken hebben na een uit de hand gelopen ruzie. Bij het ‘incident’ raakten ook twee andere personen gewond. De Duitse politie heeft inmiddels twee arrestatiebevelen uitgevaardigd.

Deze ‘moord’ kon rechts-Duitsland natuurlijk niet over z’n kant laten gaan en dus gingen nationalistische betogers zondag de straat op om de dood van hun landgenoot te vergelden. Zo’n 50 rechtse relschoppers, die wilden laten zien wie het in de stad voor het zeggen heeft, hadden het gemunt op buitenlanders en uiteraard moest ook de politie het ontgelden: die werd bekogeld flessen en stenen. Drie slachtoffers, afkomstig uit Afghanistan, Syrië en Bulgarije, hebben aangifte gedaan.

Ook vanavond is het onrustig in de stad: er zouden al ruim duizend actievoerders in de stad verzameld zijn om te protesteren tegen het geweld tegen buitenlanders. Ook zou er weer een rechtse betoging in de planning staan. De regering van Duitsland is duidelijk: “In Duitsland is er geen ruimte om het recht in eigen hand te nemen, voor groepen die op straat haat willen verspreiden, voor intolerantie en voor extremisme”.

De rechts-populistische AfD wast haar handen in onschuld. Hoewel de partij zondag wel in Chemnitz aanwezig was om te demonstreren, had de AfD volgende partijleider Jörg Urban “niets, maar dan ook helemaal niets te maken met de jachttaferelen in de stad”.

Feyenoord laat Boëtius naar Duitsland gaan

Jean-Paul Boëtius heeft een nieuwe club gevonden. De vleugelaanvaller van Feyenoord vertrekt naar 1. FSV Mainz 05.

Dat hebben beide clubs maandagavond naar buiten gebracht. De 24-jarige Boëtius kwam in Rotterdam niet meer voor in de toekomstplannen van trainer Giovanni van Bronckhorst. In de voorbereiding op dit seizoen werd Boëtius uit de selectie gezet, omdat hij na een oefenduel geen cooling down wilde doen.

Vervolgens bracht de speler zichzelf opnieuw in de problemen op de eerste speeldag van de Eredivisie. Na een domme rode kaart tegen De Graafschap zette Van Bronckhorst hem opnieuw uit de selectie en keerde hij niet meer terug. Mainz heeft hem nu een contract voor vier seizoenen gegeven.

Boëtius had in De Kuip een contract tot medio 2020 en volgens De Telegraaf heeft Feyenoord daardoor nog 3,5 miljoen euro voor hem gekregen. Tussen 2012 en 2015 speelde de Rotterdammer ook al in Feyenoord 1 en via FC Basel en Genk kwam hij vorig jaar opnieuw bij de club terecht.

Historische nederlaag Halep op US Open

De openingsdag van de US Open heeft al gelijk een enorme sensatie opgeleverd. De als eerste geplaatste Simone Halep vloog eruit tegen de Estse Kaia Kanepi, het werd 6-2 en 6-4.

Kanepi speelde zonder vrees en produceerde de ene na de andere winner tegen de nummer één van de wereld. Het dreef Halep tot wanhoop en een racket was daarvan het slachtoffer. De titelfavoriete kende nog wel een kleine opleving, maar op 5-4 hield de 33-jarige Kanepi haar zenuwen in bedwang en besliste ze zo de wedstrijd in haar voordeel.

Het is voor het eerst sinds de invoering van het proftennis in 1968 dat de als eerste geplaatste vrouw op de US Open al in de eerste ronde wordt uitgeschakeld. Op andere Grand Slams gebeurde dit tot nu toe vijf keer. De nederlaag komt onverwacht, want de vorm leek goed te zijn bij Halep. Ruim een week geleden haalde ze nog de finale van het WTA-toernooi in Cincinnati, die ze verloor van Kiki Bertens.


Frustratie bij Halep (Pro Shots / Action Images)

Dieven vervangen 42 politiegeweren door replica's

Nieuws uit Paraguay hebben we niet zo vaak, maar de lokale criminelen hebben er nu voor gezorgd dat we er toch even niet omheen kunnen. De Paraguayaanse Zware Jongens hebben namelijk een opvallende wapenroof gepleegd.

Op de zwarte markt verschenen ineens redelijk wat FN FAL's, aanvalsgeweren van Belgische makelij. Die worden onder meer door de politie in Paraguay gebruikt en daar besloten onderzoekers toch maar eens in het arsenaal in Capiatá te gaan kijken... en ja hoor, de FN FAL's lagen er niet meer.

De geweren lagen daar opgeslagen, want nieuwere exemplaren zouden ze vervangen. Er lagen nog wel wapens, maar meer dan een stevige tik uitdelen gaat de lokale Oom Agent daar niet mee kunnen doen: de dieven hebben de geweren vervangen door replica's van hout en plastic.

De agent met de verantwoordelijkheid voor de wapenopslag is eruit geknikkerd, maar aanhoudingen zijn er nog niet verricht. De wapens - de echte dus - zijn vermoedelijk in onder meer Argentinië en Brazilië terechtgekomen.

Eerste teaser voor True Detective 3

Voor het derde seizoen van de misdaad-anthologieserie True Detective is dit weekend de eerste teaser trailer verschenen. De video toont beelden van Mahershala Ali (Moonlight, Luke Cage) in de hoofdrol en maakt bekend dat het seizoen vanaf januari te zien zal zijn.

True Detective verraste in 2014 de liefhebbers van kwaliteitsdrama. De HBO-serie, met Woody Harrelson en Matthew McConaughey in de hoofdrollen, maakte online veel theorieën los over de ware toedracht van het centrale mysterie, maar bleek uiteindelijk een veel eenvoudiger (maar nog steeds ijzersterk) verhaal te vertellen dan veel kijkers dachten. Het werd dan ook al snel opgevolgd door een tweede seizoen in de zomer van 2015, met Vince Vaughn, Taylor Kitsch, Rachel McAdams en Colin Farrell in de hoofdrollen. Dit seizoen werd minder goed ontvangen, waarop HBO-bazen in reactie op de slechte kritieken aangaven dat ze bedenker Nic Pizzolatto misschien wel te ver gepusht hebben om snel met een tweede seizoen te komen, en hij voor een derde seizoen meer ruimte zou krijgen om het goed te ontwikkelen.

Het zal straks, in januari, inderdaad drie-en-een-half jaar hebben geduurd voordat dat derde seizoen er komt, en als er iets uit de teaser gehaald kan worden, dan is het wel dat het met de semi-dubbelrol van Ali weer wat te beleven valt; ook hij speelt een oudere en een jongere versie van zichzelf, net als Harrelson en McConaughey in 2014. Vorig jaar werd al aangekondigd dat het seizoen een verhaal zou vertellen dat zich in drie tijdsperiodes afspeelt.

Andere rollen in True Detective 3 zijn voor Stephen Dorff, Ray Fisher, Mamie Gummer en Scoot McNairy. Het seizoen telt acht afleveringen, die bijna geheel zijn geschreven door Pizzolatto, die ook een groot deel van de regie op zich heeft genomen.

Omdat True Detective een HBO-serie is, zal deze in Nederland alleen beschikbaar zijn voor klanten van Ziggo met het juiste zenderpakket.

'Strootman in tranen op weg naar Olympique Marseille'

Kevin Strootman verbindt zich maandag hoogstwaarschijnlijk aan Olympique Marseille en het vertrek bij AS Roma gaat hem niet in de koude kleren zitten.

De international van het Nederlands elftal weet dat zijn club overeenstemming heeft bereikt over een transfersom van minimaal 25 miljoen euro en is teleurgesteld dat de club hem laat gaan. Volgens Corriere dello Sport volgt hij AS Roma niet meer op sociale media en La Gazzetta dello Sport meldt net als enkele andere Italiaanse media dat hij het trainingscomplex zondag in tranen heeft verlaten.

De onlangs vader geworden Strootman had het niet verwacht dat er opeens geen prominente rol meer voor hem was bij i Giallorossi, nadat hij vorig seizoen nog een steunpilaar was. Sinds 2013 is Strootman al in dienst van de club, die hem ook steunde tijdens lange herstelperiodes door meerdere blessures aan zijn knie. De 28-jarige middenvelder kwam tot 131 duels voor de club, waarin hij dertien keer scoorde en twintig doelpunten voorbereidde voor een teamgenoot. Hij stapte vijf jaar geleden over van PSV, wat destijds 17,5 miljoen euro voor hem toucheerde.

In juni gaf Strootman nog aan gelukkig te zijn bij de halve finalist van de Champions League. James Pallotta, eigenaar van AS Roma, heeft echter bevestigd dat de oud-Spartaan op weg is naar Frankrijk en is niet van plan om een opvolger te halen. "Waarom zouden we dat doen", vraagt hij zich af. De club haalde de afgelopen maanden vaak de headlines door het aantrekken van nieuwe spelers. Voor de positie van Strootman werd de duurste zomeraanwinst gehaald: Steven Nzonzi.

Schaatsster Erbanová stopt op haar 25ste: "Door manipulatie en vernederingen"

De Tsjechische schaatsster Karolina Erbanová stopt per direct. De Europees sprintkampioene van 2017 en winnares van olympisch brons op de 500 meter in 2018 is pas 25 jaar. 

"Ik ben niet langer bereid het slachtoffer van manipulatie, vernederingen en aanvallen van onze nationale trainer Petr Novak te zijn", geeft Erbanová aan op haar Instagrampagina. "Zijn persoonlijke aanpak en werkmethoden komen niet overeen met die van mij. Op deze manier kan ik niet presteren."

Erbanová trainde jarenlang bij Novak, maar na de Winterspelen van 2014 koos ze voor haar eigen weg. Ze kwam terecht bij Team Continu van Marianne Timmer en Gianni Romme. De afgelopen twee schaatsseizoenen reed ze voor Team AfterPay. AfterPay is sinds dit jaar geen hoofdsponsor meer, waardoor de 25-jarige Tsjechische terug moest naar de nationale ploeg, maar daarvoor past ze dus.

Volgens Erbanová is haar besluit om Tsjechië te verlaten niet goed gevallen bij de bond en bondscoach Novak. "Ik ben door vrienden, sponsoren en de media neergezet als een verrader."

Bondscoach Novak wil vooralsnog niet reageren op de verwijten. "Ik wil haar verklaring eerst in alle rust bekijken, pas daarna beslis ik of ik er iets over wil zeggen."

Power pakt 35e IndyCar-zege en evenaart Bobby Unser

We keren nog even terug naar het weekeinde en wel naar de IndyCar Series op Gateway Motorsports Park. Op de speedway werd de op twee na laatste race van het seizoen gereden en Will Power was na 248 ronden de winnaar. Het was de 35e zege voor de Australiër, die daarmee op gelijke hoogte komt met legende Bobby Unser, met wie hij nu gedeeld zevende staat op de eeuwige ranglijst.

De kwalificatie werd vanwege de regen geannulleerd en de startopstelling werd op basis van het kampioenschap ingedeeld, waardoor Scott Dixon op pole stond, voor Alexander Rossi. Dixon had in de niet al te enerverende race lange tijd de leiding in handen, maar met een kleine honderd ronden te gaan nam Power het heft in handen.

Power kwam achttien ronden voor de finish voor het laatst naar binnen, Dixon en een paar anderen konden het tot acht ronden voor het einde uithouden. Net als tijdens de door hem gewonnen Indy 500 van 2016 deed Rossi het weer anders: hij ging voor één stop minder en was in de slotfase dus stevig aan het besparen, waardoor zijn achterstand behoorlijk opliep.

Rossi wist de stop echter te vermijden en zag Dixon achter hem de baan weer betreden na diens pitstop. Power was gevlogen en won de race, Rossi had nog precies genoeg brandstof en snelheid om de rap naderende Dixon van het lijf te houden. Kampioen Josef Newgarden eindigde als zevende en viel in het kampioenschap terug naar plek vier, doordat Power hem passeerde.

De samenvatting van de race (Bron: YouTube)

Verscherpt toezicht voor Huisartsenposten Amsterdam

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Stichting Huisartsenposten Amsterdam (HpA) onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. De inspectie heeft er niet genoeg vertrouwen in dat die zullen worden doorgevoerd zonder een verscherpt toezicht.

De inspectie heeft over de periode van meer dan een jaar meerdere meldingen ontvangen over HpA. Die gingen onder meer over de oplopende wachttijd aan de telefoon, voortdurende werkdruk, onrust op de werkvloer en een gebrekkige aansturing door het management en het bestuur.

De inspectie vroeg HpA daarom in september 2017 maatregelen te treffen. HpA stelde een verbeterplan op, dat in juni 2018 afgerond moest zijn. De inspectie heeft onderzoek gedaan naar de uitvoering van het plan. Er is een grote betrokkenheid van de medewerkers van HpA, die erg hun best doen de verbeteringen door te voeren. Maar het is HpA niet gelukt de risico’s weg te nemen.

Hoe verder?
De inspectie heeft zeven verbeterpunten geformuleerd voor HpA. Onder meer de telefonische bereikbaarheid voor spoedgevallen moet beter. HpA moet het medicatiebeheer op orde brengen. Ook moet er een plan komen om de werkcultuur te verbeteren.

Het verscherpt toezicht is ingegaan op 20 augustus 2018 en duurt drie maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie HpA zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie de uitkomsten van de bezoeken en de gevraagde voortgangsrapportages. Dan besluit de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.

Marokkanen boos op verkrachters tiener

Duizenden Marokkanen hebben een petitie ondertekend waarin geëist wordt dat verkrachtingslachtoffers betere bescherming moeten krijgen. Het door meer dan 15.000 Marokkanen ondertekende formulier wordt binnenkort aan de koning van dat land aangeboden.

Aanleiding is de ontvoering en groepsverkrachting dit jaar van een meisje in Oulad Ayad, een klein dorpje 150 kilometer van Marrakesh. Zij werd deze zomer gedurende twee maanden gevangen gehouden en zwaar misbruikt. "Ze werd stelselmatig verkracht door vijftien man, mishandeld, eten en toiletbezoek werd onthouden en ze werd over haar hele lijf getatoeëerd met hakenkruizen en kwetsende teksten", aldus de tekst in de petitie en verklaringen van politie.

"Ik wil gerechtigheid en ze moeten gestraft worden voor wat ze mij aangedaan hebben", aldus het 17-jarige slachtoffer. Inmiddels krijgt het meisje hulp van het Marokkaans Ministerie van Gezondheid om de beste psychische zorg te bieden en haar weer volledig te laten reïntegreren. Inmiddels zijn twaalf mannen voor dit misdrijf gearresteerd.

Activisten zijn al langer bezig om te vechten voor zwaardere straffen voor vrouwenmishandelaars in het Noord-Afrikaanse land, na diverse schrijnende verkrachtigszaken. Een recent onderzoeksrapport laat zien dat meer dan vijftig procent van de Marokkaanse vrouwen slachtoffer zijn van geweld. Werkeloze vrouwen onder de dertig jaar lopen het meeste risico om mishandeld te worden, aldus het Marokkaans nationale veiligheidskantoor.

Eerder dit jaar is een nieuwe wet van kracht gegaan die vrouwen beter zou moeten beschermen, maar voor critici gaat deze wet niet ver genoeg. "Weinig vrouwen zullen onder deze wet bescherming krijgen. De wet vereist namelijk dat de schuldigen door de rechter veroordeeld worden en in de wet is heel weinig geregeld om dit soort mishandelaars actief op te sporen, te arresteren en te veroordelen", aldus Rothna Begum van Human Rights Watch.


Beelden van het jonge slachtoffer (Bron: Youtube)

Viviani sprint naar eerste zege in Vuelta a España

Elia Viviani heeft de derde etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Italiaans kampioen was in de massasprint te snel voor Giacomo Nizzolo en Peter Sagan. Danny van Poppel begon de sprint van ver en kwam niet verder dan een zesde plaats. Michal Kwiatkowski blijft leider in het algemeen klassement.

Nans Peters (AG2R La Mondiale), Pierre Rolland (EF Education First-Drapac), Jordi Simón (Burgos-BH), Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA), Luis Angel Mate (Cofidis) en Hector Saez (Euskadi-Muria) waren de aanvallers van de dag. Het zestal had al snel een voorsprong van ruim drie minuten te pakken op het peloton.

Mate, de leider in het bergklassement, deed goede zaken voor het bergklassment. De Spanjaard van Cofidis kwam twee keer als eerste boven op een klim en verstevigde zijn leiding in dat klassement. Ondertussen met nog vijftig kilometer te gaan was de voorsprong onder de minuut gezakt. Rolland zag het kansloze van de vluchtpoging in en liet zich terugzakken tot het peloton.

Vanuit het peloton was er een tegenaanval van vier renners: Victor Campenaerts, Jelle Wallays (beiden Lotto Soudal), Lukas Pöstlberger (BORA-hansgrohe) en Alexis Gougeard AG2R La Mondiale). Ze maakte snel de oversteek naar de kopgroep, maar een dagzege zat er niet in. Het peloton liet het verschil nooit hoger oplopen dan vijftig seconden.

Pöstlberger hield het nog het langst vol, maar op zes kilometer was het peloton genaderd en hield hij zijn benen stil. Het werd zoals verwacht de eerste sprint deze Vuelta en daar liet Viviani zijn klasse zien. De Italiaans kampioen van Quick-Step Floors werd perfect naar voren gebracht door Michael Mørkøv, waarna Viviani het afmaakte en zo zijn eerste zege in de Ronde van Spanje boekte. Giacomo Nizzolo eindigde op gepaste afstand op de tweede plaats, Peter Sagan werd derde.

Gesink breekt twee ribben en sleutelbeen op training in Amerika

Robert Gesink heeft twee ribben en zijn sleutelbeen gebroken tijdens een trainingsrit in de Verenigde Staten.

De Nederlander van LottoNL-Jumbo is in in Boulder in Amerika, waar hij zich voorbereidde op de Canadese World Tour-races in Quebec en Montreal, die hij in het verleden wist te winnen. Gesink kwam neer op een slecht wegdek, tijdens wegwerkzaamheden.

'Ronde van Spanje in 2020 van start in Utrecht met ploegentijdrit'

Ronde van Spanje start in 2020 in Utrecht, zo meldt het Algemeen Dagblad. Volgens de Nederlandse krant zal in 2020 gestart worden met een ploegentijdrit. 

Volgens het AD blijft het drie dagen in Nederland. Den Bosch zal de startplaats zijn in de tweede etappe, waarna ze in Utrecht aankomen. In de derde etappe zal Breda de start en aankomst plaats zijn.

Eerder werd al bekend dat de provincies Utrecht en Noord-Brabant en de gemeenten hun toestemming hadden gegeven voor de organisatie. Alleen moest de directie van de Vuelta nog akkoord gaan en volgens het AD hebben ze dat nu gedaan.

Het wordt de tweede keer dat de Ronde van Spanje van start gaat in Nederland. In 2009 had Assen de primeur, waar Fabian Cancellara de openingstijdrit op het TT-circuit won.

Utrecht heeft ervaring met het organiseren van de start van een grote wielerronde. In 2015 was het Grand Départ van de Tour de France in de Domstad.

Microsoft kondigt Xbox All Access officieel aan

Vorige week was er al sprake van en Microsoft heeft nu eindelijk de Xbox All Access-dienst aangekondigd. Hiermee is het mogelijk om in maandelijkse termijnen een Xbox One S of X aan te schaffen zonder kosten vooraf.

Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Ten eerste is de dienst vooralsnog exclusief beschikbaar in de Verenigde Staten en ook daar enkel in Microsoft Stores. Ook moet je, om maandelijks te kunnen betalen, gebruik maken van een Dell Preferred Account. Microsoft maakt deze mogelijkheid ook niet permanent beschikbaar, al is een termijn niet gegeven.

In Nederland hebben we er dus niets aan, maar wie weet is dit een experiment voor de opvolger van de Xbox One en gaat dit wel wereldwijd gebeuren. Misschien ook niet, dat is afwachten.

Xbox One X console

Militaire prestatietocht heeft internationaal deelnemersveld

Meer dan 105 ruiters te paard, 12 koetsen en 3 teams met lastdieren (paarden en muilezels) met begeleiders te voet (Tactical Pack Animals). Dat was het deelnemersveld van de 18e Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP). Die werd afgelopen zaterdag in Nationaal Park de Hoge Veluwe verreden. De deelnemers - militairen, politie en burgers - kwamen uit België, Duitsland, Nederland en Noorwegen.

Aan de editie deden ook 11 getraumatiseerde (lichamelijk gehandicapt en/of lijdend aan PTSS) veteranen van Defensie en politie mee. Zij legden de 20 of 36 kilometer lange tocht af als ruiter, koetsier, meerijder of als begeleider te voet met een lastpaard.

Paard onder controle
Tijdens de toertocht legden de deelnemers een aantal proeven af, zoals de obstakelproef, handgranaatgooien te paard, handboogschieten, springen en ringsteken. Zo lieten de ruiters zien dat zij hun paard onder controle hebben. Op de picknickweide van De Hoge Veluwe werden demonstraties gegeven met het experimentele Versatile Expeditionary Commando Tactical Off Road Vehicle en de nieuwe Scania-vrachtauto die vanaf eind 2018 instroomt bij de krijgsmacht. Leerlingen van ROC De Friese Poort demonstreerden de nieuwste technieken op het gebied van hoefsmeden. Er waren enkele honderden belangstellenden.

De MPTTP begon ooit als een kleinschalig particulier initiatief, maar groeide de afgelopen jaren uit tot een evenement van internationale allure. De MPTTP staat sinds dit jaar op de militaire sportkalender van het Commando Zeestrijdkrachten.

Duitse deelnemers beginnen aan het onderdeel handgranaat gooien van de prestatietocht (Foto: Defensie.nl)
Duitse deelnemers beginnen aan het onderdeel handgranaat gooien van de prestatietocht (Foto: Defensie.nl)

Jos B. snel naar Nederland

Jos B., de verdachte van de moord op Nicky Verstappen heeft tegen de Spaanse rechter verklaard mee te zullen werken aan zijn uitlevering aan Nederland. Hierdoor zou hij wellicht deze week nog in Nederland kunnen zijn.

Bij zijn aanhouding, zondag in de buurt van Barcelona, was een Nederlands 'fugitive active search team’ (FAST) betrokken. Dit team werkte samen met de Spaanse politie.

De Nederlandse politie wil hem zo snel mogelijk in Nederland hebben en verhoren. B. wordt officieel verdacht van 'mogelijke betrokkenheid bij de dood' van de indertijd 11-jarige Nicky Verstappen. Binnen de EU is geregeld dat personen via een eenvoudige procedure kunnen worden uitgeleverd tussen lidstaten. Als B. beroep had aangetekend had de procedure nog maanden kunnen duren.

De moeder van Nicky Verstappen reageerde opgelucht tegenover de NOS. "Het is ook dubbel. We hopen heel erg dat hij ons gaat vertellen wat er is gebeurd, zodat we antwoorden hebben. Tegelijkertijd ben je ook bang over wat je gaat horen."

Streets of Rage 4 aangekondigd

Een onverwachte, maar zeer welkome aankondiging: Dotemu, Guard Crush Games en Lizardcube werken samen aan Streets of Rage 4. Het laatste deel, Streets of Rage 3, stamt alweer uit 1994. 

De side-scrolling beat 'em up bleek al snel populair nadat Streets of Rage in 1991 uitkwam voor Sega Mega Drive/Genesis. De game kreeg twee sequel voor dezelfde console en werden later uitgegeven voor een grote diversiteit aan consoles. Deel 4 kent handgetekende graphics van het team dat werkte aan de remake van Wonder Boy: The Dragon's TrapStreets of Rage 4 bouwt voort op de originele gameplay met nieuwe mechanics, een nieuwe verhaal en veel gevaarlijke stages.

De eerste trailer is hieronder te bekijken. Platforms en een release date zijn nog niet bekendgemaakt.

Streets of Rage 4 Gameplay

Uit sloot geredde koe vlucht met reddingstouw

Acht brandweermannen zijn vanmorgen uitgerukt om een koe uit de sloot in de Muiderstraatweg in Diemen te redden. Na de redding ging de koe er echter vandoor. Dat meldt AT5 op haar website. 

De koe was in een omliggende sloot naast het weiland terechtgekomen. Met zes man sterk probeerden de brandweermannen de koe weer op het droge te krijgen, maar tevergeefs. Er waren uiteindelijk maar liefst acht brandweermannen nodig om het dier uit de sloot te takelen.

Na de redding sloeg de koe op hol en het dier vluchtte met het reddingstouw nog om haar nek. Het touw hebben de brandweermannen niet meer terug weten te krijgen.

Man om het leven gekomen bij ongeluk

Maandagochtend 27 augustus kwam een 42-jarige man uit Ulft om het leven bij een ongeval op de N816 ter hoogte van Azewijn. De 42-jarige automobilist kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en reed frontaal op een vrachtwagen.

Omstreeks 09.00 uur kwam de melding van het ongeval binnen bij de hulpdiensten. De 42-jarige automobilist reed over de N816 in de richting van ’s Heerenberg. De man is ter plekke overleden aan zijn verwondingen.

De verkeersongevallenanalyse is een onderzoek gestart naar de toedracht en maakte onder meer gebruik van de inzet van een drone. De betrokken vrachtwagenchauffeur is opgevangen door de politie. De N816 is in verband met het onderzoek en opruimwerkzaamheden nog enige tijd afgesloten.

Automobilist aangehouden voor poging doodslag

De politie heeft zondagavond 26 augustus een 38-jarige automobilist uit Wageningen aangehouden voor poging doodslag. De man is vermoedelijk met zijn auto ingereden op een 61-jarige man op de Ooststeeg in Wageningen en reed door. De 61-jarige man raakte hierbij gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is niet in levensgevaar.

De politie kreeg omstreeks 18:25 uur de melding van het incident. Het 61-jarige slachtoffer was samen met zijn dochter bezig om een paardentrailer te parkeren en stond op de weg om aanwijzingen te geven. Uit de richting van de Kortenoord Allee komt de 38-jarige man aanrijden. De 61-jarige man seint met een handgebaar of de automobilist zachter kan rijden. Als de auto dichtbij is, tikt hij met zijn hand op de motorkap. De 38-jarige automobilist reageert hierop door te keren en in de richting van de man te rijden. Het is nog onduidelijk of de auto de man ook daadwerkelijk heeft geraakt of dat hij door op tijd weg te springen gewond is geraakt. De 61-jarige man liep hierbij ernstig letsel op en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist is doorgereden en meldde zich enige tijd later bij de politie. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor nader verhoor.

Geen gewonde, maar een kwekerij

Het leek een zwaar schietincident maar bleek uiteindelijk vermoedelijk om hennep te gaan. Geen wapens, geen schoten en geen gewonden.

Afgelopen zondag om 17.04 kwam er bij het Operationeel Centrum van de politie een ernstige melding binnen. In een flatwoning aan de Griegstraat in Tilburg zou een schietincident hebben plaatsgevonden en er zou een man levensgevaarlijk gewond in de woning liggen. Uiteraard werd de melding serieus genomen en verschillende politie-eenheden, waaronder een hondengeleider met zijn hond, en ambulances werden naar de woning gezonden. Vooraf namen de agenten veiligheidsmaatregelen door kogelwerende vesten aan te trekken. Na een tactische bespreking werd het pand benaderd.

Geen geweld
In de portiek van de betreffende etage kwamen de agenten enkele mannen tegen. Die werden opgehouden en het pand werd verder benaderd. Toen bleek dat in de woning twee mannen opgesloten zaten. Een van de eerder opgehouden mannen bleek de huurder van de woning te zijn. Met een sleutel werd de voordeur geopend. Toen bleek dat er niets over bleef van de hele melding. Er was niet geschoten, er waren geen wapens en er was gelukkig geen zwaargewonde.

Hennep
Wat er wel was was een lege hennepkwekerij. De twee mannen (25 en 26 uit Tilburg) die niets in de woning te zoeken hadden werden aangehouden. Ook de huurder van de woning werd aangehouden. Tijdens het incident belemmerde een jongen het werk van de agenten. Ook hij is aangehouden. Er zal een afzonderlijk proces-verbaal tegen hem opgemaakt worden. De recherche start vandaag een onderzoek wat er nu precies aan de hand was in de woning. De melder bleek één van de opgesloten mannen te zijn. Waarom hij de melding zo zwaar maakte zal onderzocht worden.

Geen gewonde, maar een kwekerij (Foto: Stockfoto PXhere)
Geen gewonde, maar een kwekerij (Foto: Stockfoto PXhere)

Politie helpt man met afbreken relatie

In het kleine Canadese dorpje Chase, in British Columbia, is altijd wat te doen. Zo heb je een relatie, en zo lukt het je niet om die te beëindigen, met enig fatsoen.

Een 42-jarige man belde dan ook de politie om te vragen of ze even met zijn ex-vriendin wilden praten. Zijn ex-vriendin begreep namelijk niet dat ze inmiddels zijn ex was en bleef hem maar bezoeken.

"De politie heeft gesproken met de vrouw, die niet wist dat de relatie voorbij was", aldus een van de agenten. "Ze liet ons weten dat ze begreep dat de relatie nu voorbij is en dat ze de man niet meer zal benaderen."

Einde bericht. Bijna dan, want nu zijn we benieuwd: wat is de meest opvallende manier waarop jij een relatie beëindigd hebt?

Golfer DeChambeau wint op PGA Tour, eerste zege Pavan in Europa

Golfer Bryson DeChambeau heeft zijn derde overwinning op de PGA Tour binnen, tevens zijn tweede zege van het jaar. De nog jonge Amerikaan was na vier dagen de beste op The Northern Trust op de Ridgewood Country Club in New Jersey.

DeChambeau opende het toernooi met rondes van 68, 66 en 63 slagen op de par-71-baan. Twee bogeys wisselde hij op de slotdag af met vier birdies, waardoor zijn leidende positie niet in gevaar kwam. DeChambeau won met een eindscore van achttien slagen onder par, vier slagen beter dan Tony Finau.

Op de Europese Tour was het Andrea Pavan die zijn eerste zege bij mocht schrijven. De Italiaan was de beste op de D+D Real Czech Masters, waar hij een bijzonder constant toernooi speelde. Op de 72 holes kwam hij tot slechts drie bogeys en één double bogey, verder sloeg hij een fraai aantal birdies. Het leverde Pavan een eindscore op van -22, twee slagen beter dan de Ierse veteraan Pádraig Harrington.

Blu-ray: LBJ

De levensverhalen van oud-Amerikaanse presidenten hebben al meermaals de inspiratie voor mooie films gevormd,  van Oliver Stone's JFK (1991) tot Steven Spielberg's Lincoln (2012). Een vereiste is natuurlijk wel dat er iets indrukwekkends te vertellen valt. Logisch dan ook dat Lyndon B. Johnson veel minder aandacht heeft gekregen. De man stond als vicepresident continu in de schaduw van de flamboyante jonge president John F. Kennedy. Tot die beruchte en noodlottige dag in november 1963. JFK is niet meer, en volgens de grondwet is de procedure dat de vicepresident in dergelijke gevallen de president opvolgt. Hoe Johnson met deze plotselinge drastische wenteling omging, is precies wat de politieke film LBJ probeert over te brengen. Hier slaagt de film goed in, al is het wel een vereiste dat je over de overdadige make-up van hoofdrolspeler Woody Harrelson kan heenkijken.

Benzema en Bale schieten Real naar winst

Real Madrid heeft in La Liga ook de tweede wedstrijd sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo gewonnen. Girona werd op eigen mat met 1-4 geklopt door de hoofdstedelijke bezoekers.

Julen Lopetegui begon zonder Thibaut Courtois en Luka Modric en zag hoe Borja Garcia al na een kwartier voor de 1-0 zorgde door keeper Keylor Navas uit te kappen. Dik twintig minuten later werd Marco Asensio neergehaald, of ging hij zelf liggen, de meningen lopen uiteen. Feit is dat de scheidsrechter een penalty gaf en die beslissing werd ondersteund door de VAR.

Sergio Ramos werkte de penalty binnen, Karim Benzema scoorde na een uur ook vanaf elf meter. Niet veel later bediende Isco teamgenoot Gareth Bale, die de 3-1 keurig binnen wist te werken. Benzema maakte het tot slot af door de 1-4 tegen de touwen te tikken, wat tevens de eindstand bleek.

Uitslagen La Liga zondag
Espanyol - Valencia 2-0
Girona - Real Madrid 1-4
Sevilla - Villarreal 0-0

Goal De Vrij kan puntverlies Inter niet voorkomen, brugslachtoffers herdacht met winst

Internazionale heeft na de nederlaag tegen Sassuolo nu het eerste puntje in de Serie A binnen, maar verder dan dat kwam de ploeg thuis tegen Torino niet. De fans waren duidelijk: na afloop liep Inter onder een flink fluitconcert het veld af.

Ivan Perisic bracht het sterk beginnende Inter al na zes minuten op voorsprong, Stefan de Vrij kopte 25 minuten later vanuit een corner de 2-0 binnen. Torino sloeg in de tweede helft echter terug: Andrea Belotti werkte de 2-1 binnen, Soualiho Meïté tekende na dik een uur voor de gelijkmaker. Mauro Icardi kreeg nog kansen om Inter aan de winst te helpen, maar verzuimde.

Genoa en Fiorentina openden hun seizoen, nadat het onderlinge duel wegens de brugramp in Genua uitgesteld werd. De 44 slachtoffers werden herdacht met een minuut stilte, speciale shirts en een applaus in de 44e minuut, terwijl beide ploegen ook nog eens wonnen. Genoa rekende met 2-1 af met promovendus Empoli, Fiorentina legde Chievo met 6-1 stevig over de knie.

Uitslagen Serie A zondag
SPAL 1907 - Parma 1-0
Cagliari - Sassuolo 2-2
Frosinone - Bologna 0-0
Udinese - Sampdoria 1-0
Internazionale - Torino 2-2
Genoa - Empoli 2-1
Fiorentina - Chievo 6-1

Dortmund pakt leiding Bundesliga ondanks tegengoal na 23 seconden

Na de eerste speeldag van de Bundesliga staat Borussia Dortmund aan de leiding. De ploeg van de nieuwe trainer Lucien Favre, overgekomen van OGC Nice, won met 4-1 van het RB Leipzig van technisch directeur Ralf Rangnick, die na een onsuccesvolle zoektocht naar een nieuwe trainer zelf maar op de bank is gaan zitten.

De Oost-Duitsers begonnen nog geweldig: Jean-Kévin Augustin was al na 23 seconden trefzeker, de snelste Bundesliga-goal ooit van Leipzig, dat wel nog maar aan het derde seizoen bezig is. BVB herstelde zich snel: Mahmoud Dahoud tekende na twintig minuten voor de gelijkmaker en bij rust stond het zelfs al 3-1. Marcel Sabitzer werkte de bal in eigen doel, Axel Witsel scoorde voor het eerst na zijn overstap vanuit China.

Leipzig had kansen zat, maar vooral Timo Werner weigerde die af te maken. Dat deed Marco Reus in de slotfase namens de thuisploeg wel: met zijn 100e goal in de Bundesliga bepaalde hij de eindstand op 4-1. Kampioen Bayern München won met 3-1 van 1899 Hoffenheim en staat tweede.

Uitslagen Bundesliga zondag
Borussia Dortmund - RB Leipzig 4-1
FSV Mainz - VfB Stuttgart 1-0

Monaco in blessuretijd onderuit bij Bordeaux

De nummer twee van de Ligue 1 van afgelopen seizoen, AS Monaco, zit er nog niet best op. Na drie wedstrijden staat de ploeg op de negende plaats, nadat het derde duel van het seizoen zondag verloren ging: Girondins de Bordeaux was in eigen huis te sterk.

François Kamano schoot na rust vanaf elf meter raak namens de thuisploeg, waarmee hij de score na een moeizame eerste helft opende. De pas 17-jarige Pietro Pellegri - ondanks zijn leeftijd door Monaco gekocht voor 25 miljoen euro - mocht invallen en tekende voor de fraaie gelijkmaker, maar toch ging het fout voor de Monegasken: Kamano miste een tweede penalty, maar schoot in blessuretijd alsnog de winnende 2-1 binnen.

Bordeaux zit in een roerige periode, waarin Thierry Henry als trainer aangesteld lijkt te worden om de geschorste Gustavo Poyet te vervangen. 

Uitslagen Ligue 1 zondag
Lille - Guingamp 3-0
Girondins de Bordeaux - AS Monaco 2-1
Olympique Marseille - Stade Rennes 2-2

MLB: Nationals halen ongenadig uit in slotfase tegen Mets

De honkballers van de Washington Nationals zaten er in de serie tegen de New York Mets even niet lekker in, maar zondag veranderde dat aan het einde van de wedstrijd in New York ineens volledig.

In de vorige twee duels kwamen de Nationals helemaal niet tot scoren en zondag stonden ze ook al vijf innings droog, toen Trea Turner na een single van Juan Soto in de zesde inning de score dan eindelijk opende. 

In de achtste inning gingen de bezoekers echter pas écht los. Wilmer Difo en Adam Eaton sloegen de bal het veld af, Bryce Harper tekende voor een double en de Nationals scoorden acht runs. Ze waren nog niet klaar, want in de negende inning kwamen er nog twee bij, alvorens Mark Reynolds het op gepaste wijze afmaakte met een grand slam: 0-15. 

Uitslagen MLB zondag
Toronto Blue Jays - Philadelphia Phillies 3-8
Detroit Tigers - Chicago White Sox 2-7
Miami Marlins - Atlanta Braves 0-4
New York Mets - Washington Nationals 0-15
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 9-1
Milwaukee Brewers - Pittsburgh Pirates 7-4
Minnesota Twins - Oakland Athletics 2-6
Kansas City Royals - Cleveland Indians 5-12
Chicago Cubs - Cincinnati Reds 9-0
Colorado Rockies - St.Louis Cardinals 3-12
San Francisco Giants - Texas Rangers 3-1
Los Angeles Angels - Houston Astros 1-3
Arizona Diamondbacks - Seattle Mariners 5-2
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 7-3
Baltimore Orioles - New York Yankees 3-5

Mets - Nationals (Bron: YouTube)

Blu-ray: Sherlock Gnomes

De pratende tuinkabouters zijn weer terug! Zeven jaar na Gnomeo en Juliet maken deze welbekende voortuin accessoires weer hun intrede op het witte doek. Maar of het publiek daar zat op te wachten is maar de vraag. In ieder geval weet het vervolg Sherlock Gnomes, sinds kort uit op blu-ray, veel minder te entertainen dan het origineel. De nieuwigheid is er een beetje af, en de vele woordgrapjes vallen net uit de toon.

3 doden bij 'mass-shooting' Jacksonville

Bij een 'mass-shooting' tijdens een game-event in Jacksonville (Florida) zouden minimaal vier mensen om het leven gekomen zijn. Ook zijn er meerdere gewonden te  betreuren. 

De lokale politie roept op om weg te blijven uit het gebied, het gebied is niet veilig. De schutter is op de vlucht geslagen. Ook journalisten en media worden uit het gebied geweerd omwille van de veiligheid. Er is een Swat-team aanwezig. 

Een van de gewonde gamers twittert realtime. Zo schrijft hij dat hij ontzettend veel geluk heeft gehad, en dat slechts zijn duim is geraakt door een kogel. 

De politie meldt nu officieel dat er meerdere doden zijn gevallen. Ook zouden er al veel gewonden naar het ziekenhuis gebracht zijn. Aantallen worden er nog niet genoemd. 

Volgens de politie is er één verdachte dood, en wordt er momenteel 'methodisch' gezocht naar een mogelijke tweede verdachte. Er zouden veel mensen ondergedoken zitten, de politie roept hen op te blijven waar ze zijn en vooral niet in blinde paniek te vluchten.

Mensen die zich in het gebouw bevinden, worden dringend opgeroepen om 911 te bellen zodat ze politie ze kan traceren. 

Op dit moment wordt er een locatie ingericht voor de media.  Er zal om 22:30 uur (Nederlandse tijd) een persconferentie worden gegeven door Sherrif Williams. 

Update 08:35 uur
Het game-tournooi werd  live gestreamd op internet. Tijdens de uitzending zouden schoten te horen zijn waarna de uitzending afgebroken werd. "De schietpartij vond plaats tijdens een kwalificatietoernooi voor een interactief videospel, Madden 19,  waarin spelers op het scherm American Football spelen", zegt VRT-correspondent Michiel Vos.

Volgens de laatste berichten zouden er 3 doden, inclusief de dader, te betreuren zijn. De dader zou de 24-jarige David Katz uit Baltimore zijn, volgens sheriff Mike Williams.  Hij zou hierbij minstens 1 pistool gebruikt hebben en schietend achteruit gelopen hebben. De woning van de vader van Katz is intussen onderzocht door de FBI.

FOK! Wat een weer: vanmiddag droger

Vanochtend vroeg is het overwegend bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. In de loop van de ochtend wordt het van het westen uit geleidelijk overwegend droog en volgen enkele opklaringen. Vanmiddag kan er lokaal nog steeds een enkele bui voorkomen. De wind draait van zuidwest naar west en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C aan de kust tot lokaal 21°C in het zuidoosten.

Vannacht zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Landinwaarts kan er in opklaringen een mistbank ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het noordoosten tot 14°C in Zeeland. De wind wordt boven land zuidwest en neemt af naar zwak tot matig.

Morgen hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden, het blijft op de meeste plaatsen droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 20°C aan zee tot lokaal 24°C in het zuidoosten. De wind is zuidwest en is zwak tot matig, later in de middag en avond wordt de wind zwak en veranderlijk. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Spylacopa_68 spotte een volle maan boven Kempen (Foto: Spylacopa_68)
Spylacopa_68 spotte een volle maan boven Kempen (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Chelsea ontsnapt en pakt alsnog drie punten

In de Premier League heeft Chelsea met pijn en moeite drie punten kunnen pakken. Op bezoek bij Newcastle United gebeurde lange tijd niet veel, pas in het laatste kwartier konden de fans eindelijk eens op de banken gaan staan voor wat goals.

Chelsea domineerde, maar Newcastle verdedigde sterk en gaf nauwelijks kansen weg. Antonio Rüdiger haalde in de tweede helft uit met de grootste kans, maar de verdediger zag zijn schot op de lat uiteen spatten. Een dik kwartier voor tijd leek Newcastle dan toch te sneuvelen. Fabian Schär gleed Marcos Alonso van de bal: penalty Chelsea, die door Eden Hazard binnen werd geschoten.

Zeven minuten later konden de thuisfans dan toch nog juichen. Joselu kopte vanaf de eerste paal knap de 1-1 achter keeper Kepa, hoewel een elleboogstoot van DeAndre Yedlin tegen Olivier Giroud wel even genegeerd werd door de scheidsrechter. Diezelfde Yedlin was uiteindelijk de schlemiel: drie minuten voor tijd werkte hij een schot van Alonso in eigen doel, waardoor Chelsea met 1-2 won.

Uitslagen Premier League zondag
Newcastle United - Chelsea 1-2
Watford - Crystal Palace 2-1
Fulham - Burnley 4-2

Vuelta: Etappe 3 - Eerbetoon aan Otxoa

Op z'n 65e heeft Alejandro Valverde dan weer een etappezege binnen in de Vuelta a España, zijn tiende al. Vandaag volgt dan een vlakke rit, maar we zijn in Spanje en dus is dat maar een relatief begrip.

Vroeg in de bijna 180 kilometer lange etappe krijgen de renners al een twintig kilometer lange klim voor de kiezen, waarna er nog een tijdje gekoerst wordt op een meter of duizend hoogte. In deel twee van de etappe gaat het naar beneden, hoewel er voor de slotfase nog weer wat geklommen moet worden.

De finish ligt vandaag in Alhaurín de la Torre, de woonplaats van de afgelopen week overleden Javier Otxoa. De hele voorbeschouwing, inclusief een fraai eerbetoon aan de slechts 43 jaar geworden Otxoa, is hier te vinden. De koers begint even na één uur, een kleine twee uur later zijn Eurosport en Sporza live. De finish wordt tussen half zes en zes uur verwacht.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.