FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 mei 2018

Weer WTA-titel voor Mertens, Kvitova wint voor thuispubliek

Tennisster Elise Mertens blijft geweldig op dreef. De 22-jarige Belgische won dit jaar al de WTA-toernooien van Hobart en Lugano en sloeg dit keer eveneens toe in het Marokkaanse Rabat. 

In de finale stond Mertens tegenover de Australische Ajla Tomljanovic, die na Pattaya 2015 haar tweede WTA-finale speelde. Na een eerste set waarin Mertens duidelijk de baas was werd het wat spannender in set twee, maar de Belgische maakte het in de tiebreak af: 6-2, 7-6 (4), waardoor ze vermoedelijk naar de zestiende plek stijgt op de wereldranglijst.

In het Tsjechische Praag was Petra Kvitova voor eigen publiek de beste. De Roemeense Mihaela Buzarnescu, die haar tweede WTA-finale van het jaar en tevens haar carrière speelde, maakte het de thuisfavoriete verrassend lastig. Na een moeizame eerste set kwam Kvitova echter op gang en ze maakte het keurig af: 4-6, 6-2, 6-3. Voor Buzarnescu was het een matig dagje: ze verloor ook de dubbelspelfinale.

Juventus zet stap richting landstitel

Juventus heeft zaterdag weer een stap gezet richting de landstitel in Italië. De Turijnse ploeg stond tegen Bologna halverwege nog met 0-1 achter, maar won uiteindelijk met 3-1.

Simone Verdi schoot na een half uur een penalty binnen namens de bezoekers, maar een eigen goal van Bologna-verdediger Sebastian de Maio hielp Juventus langszij. Sami Khedira en Paulo Dybala, allebei met assists van Douglas Costa, zorgden voor de 3-1 eindstand. Juventus kan zondag kampioen worden: als Napoli van Torino verliest is de landstitel binnen voor Juve. 

AC Milan won zaterdag thuis met 4-1 van Verona, waardoor de ploeg nog volop in de strijd voor de Europese tickets is.

Gustafson: "Mijn toekomst ligt niet bij Feyenoord"

Simon Gustafson lijkt Feyenoord komende zomer te gaan verlaten. De Rotterdammers verhuurden hem dit seizoen aan Roda JC.

In De Limburger zegt de Zweed dat hij komend seizoen niet voor Feyenoord denkt te voetballen. "Om heel eerlijk te zijn niet, nee. Ik heb nog een contract voor een jaar bij Feyenoord, maar de club en ik zijn overeen gekomen dat mijn toekomst elders ligt." Gustafson leverde dit seizoen negen goals en zes assists in 32 competitieduels van Roda af.

Waar hij volgend seizoen dan wel speelt, weet de 23-jarige middenvelder nog niet. "Daar wil ik nu niet op ingaan. Ik wil in ieder geval een plek waar mijn kwaliteiten het best tot zijn recht komen. Sommigen zeggen heel overtuigd: ik ben de beste speler. Maar ik ben niet zo snel tevreden. Als ik een acht haal, wil ik de volgende wedstrijd een negen halen. Het moet altijd beter."

Roda JC speelt zondag in de laatste speelronde van de Eredivisie thuis tegen ADO Den Haag. Daarna begint aanstaande donderdag de nacompetitie voor de club uit Kerkrade tegen MVV of Almere City.

Levenslang voor schietpartij in bar VS

Een Amerikaan die vorig jaar het vuur opende in een bar, is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De schutter zou volgens een getuige "ga weg uit mijn land" hebben geschreeuwd voordat hij een Indiër doodschoot, bericht de krant Kansas City Star. De zaak leidde ook in India tot beroering.

De schietpartij vond plaats in een horecazaak in Olathe (Kansas). De 52-jarige dader, oud-militair Adam Purinton, zou twee Indiërs eerst hebben lastiggevallen. Medewerkers van de bar wezen de Amerikaan de deur, waarna hij terugkeerde met een vuurwapen en drie mensen neerschoot. Eén van de slachtoffers overleed aan zijn verwondingen.

Purinton erkende volgens rechtbankdocumenten dat hij zal sterven in gevangenschap. Hij bood eerder al excuses aan voor zijn daden. De weduwe van het doodgeschoten slachtoffer sprak de schutter toe in een schriftelijke verklaring. "Ik zou willen dat je voorbij de huidskleur van mijn man hadden kunnen kijken. Dan had je een prachtig en goedhartig persoon gezien."

Levenslang voor schietpartij in bar VS
Levenslang voor schietpartij in bar VS (Foto: ANP)

Dotan geeft teken van leven

Dotan wil niet gevonden worden. Dat heeft hij via een tussenpersoon aan zijn moeder Patty Harpenau duidelijk gemaakt. Zijn moeder deed zaterdag in De Telegraaf een emotionele oproep aan Dotan, omdat ze hem al twee weken lang niet kon bereiken. "Geef me een teken van leven", vroeg ze.

Na de publicatie in De Telegraaf kreeg Patty het gewenste levensteken te horen. "Ik heb inmiddels via via contact gehad met Dotan", vertelt Patty. "Hij heeft behoefte aan rust en wil even niet gevonden worden." Ze weet niet waar haar zoon zich schuilhoudt.

Patty had niets meer van haar zoon gehoord na zijn interview in RTL Late Night. "Ik ben radeloos en maak me grote zorgen. Hij belt me niet en ik kan hem niet bellen. Zijn telefoon is afgesloten en hij heeft al zijn concerten afgezegd. Ik slaap er niet van", zei ze in de krant.

Spijt

Dotan gaf onlangs toe dat hij gebruik heeft gemaakt van nepaccounts op social media om zijn muziek te promoten. De 31-jarige singer-songwriter heeft er "ontzettend veel spijt van'', zei hij in een video op sociale media. De Volkskrant onthulde dat vanaf 2011 minstens 140 nepprofielen zijn aangemaakt om op Twitter, Facebook en Instagram het imago van de zanger op te poetsen. Dotan heeft al zijn concerten geannuleerd.

Dotans management en zijn platenmaatschappij reageerden zaterdag niet op verzoeken om commentaar.

Dotan geeft zijn moeder teken van leven
Dotan geeft zijn moeder teken van leven (Foto: BuzzE)

Kartbaan Walibi dicht na ongeval

Wie in de meivakantie wil karten kan daarvoor niet terecht in pretpark Walibi in Flevoland. De kartattractie Red Bull Kart Fight Exhibition Track is voorlopig gesloten nadat daar zaterdag iemand gewond is geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

"Het park heeft de attractie na het incident op eigen initiatief voorlopig gesloten en die is voorlopig niet meer in gebruik", zegt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De NVWA is de toezichthouder als het gaat om de veiligheid in pretparken.

Of de attractie met racewagentjes ook in andere pretparken in gebruik is en bezoekers daar mogelijk risico lopen, kon de woordvoerder zaterdagavond nog niet zeggen. "Keuringsinstellingen doen de veiligheids- en fysieke keuring. De kartattractie mag door Walibi pas weer in gebruik worden genomen als NVWA-inspecteurs hem hebben goedgekeurd."

De kartbaan Red Bull Kart Fight Exhibition Track in het familiepretpark is achttien jaar oud.

Attractie Walibi voorlopig dicht na ongeval
Attractie Walibi voorlopig dicht na ongeval (Foto: ANP)

Van der Sar geeft uitleg over ontslag Keizer

Edwin van der Sar heeft in een interview het ontslag van Marcel Keizer toegelicht. De Ajax-coach moest weg na de bekeruitschakeling tegen FC Twente.

Van der Sar stelt in gesprek met Ajax Life dat de eerste seizoenshelft niet verliep zoals de clubleiding wenste. "Daar zijn aantoonbare redenen voor, maar ook andere zaken die de technische staf in onze ogen niet goed deed of waar verkeerde vervolgstappen werden genomen. We hebben deze stap genomen om spelers en het team beter door te ontwikkelen", zegt de algemeen directeur.

Erik ten Hag, de opvolger van Keizer, was afgelopen zomer nog niet bij de Amsterdammers in beeld. "Nee, dat ontstaat. Als je voor iemand gaat, moet je daar vol voor gaan en moet je iemand steunen. Dat blijft altijd lastig", aldus Van der Sar. "De een vindt dat we Marcel te weinig hebben gesteund, de ander juist te veel. Dat vind ik altijd een arbitrair iets tussen mensen."

De directeur benadrukt dat de nieuwe coach in elk geval een goede basis moest leggen voor het komende seizoen als de achterstand op PSV niet zou worden weggewerkt. Dat laatste lukte dus niet. "Feit blijft dat we bij vlagen té kwetsbaar bleken. Dan miste de ploeg een bepaalde mentaliteit waarmee je drie punten binnensleept", vindt Van der Sar, die Ajax wel progressie zag boeken.

Hacker steelt geld, naaktfoto's Paris Hilton

Paris Hilton is twee jaar lang het slachtoffer geweest van een hacker. Paytsar Bkhchadzhyan wist in die periode 130.000 dollar (108.000 euro) en een aantal naaktfoto's te stelen van de 37-jarige hotelerfgename.

Uit rechtbankpapieren in handen van TMZ blijkt dat de Armeense vrouw geld van Paris en twee anderen heeft gestolen. Ze hackte de bankrekeningen van de socialite. Ook deed ze zich voor als Hilton en gaf Hiltons assistente opdracht om 80.000 dollar (67.000 euro) over te maken naar haar rekening. Verder wist ze naaktfoto's uit Paris' cloud te halen. Het blijft echter onduidelijk wat ze met de beelden heeft gedaan.

Bkhchadzhyan werd in 2017 opgepakt en bekende schuld. Aankomende maandag krijgt ze te horen tot welke straf ze wordt veroordeeld. De openbaar aanklager eist bijna zes jaar celstraf.

Hacker steelt geld, naaktfoto's Paris Hilton
Hacker steelt geld, naaktfoto's Paris Hilton (Foto: BuzzE)

NVWA sluit restaurant na kakkerlak in soep

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in de Warmoesstraat in Amsterdam een restaurant gesloten nadat een klant in afgehaalde soep een kakkerlak had aangetroffen. Na berichten op social media en lokale media over de vondst van het ongedierte bezochten inspecteurs van de voedselwaakhond zaterdag het restaurant.

"Bij onze inspectie bleek dat er inderdaad een probleem was met kakkerlakken en hygiëne", bevestigt een woordvoerder van de NVWA een bericht van AT5.

Volgens de zegsman werd het bedrijf, dat eerder ook al was geïnspecteerd, direct gesloten. Het moet eerst een grote schoonmaak uitvoeren en een nieuwe inspectie aanvragen voor de deuren weer open mogen.

NVWA sluit restaurant na kakkerlak in soep
NVWA sluit restaurant na kakkerlak in soep (Foto: ANP)

BMX'ers Kimmann en Smulders winnen wereldbekerwedstrijd Papendal

BMX'ers Niek Kimmann en Laura Smulders hebben op Papendal de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen.

Kimmann was in de finale bij de mannen te sterk voor de Fransen Joris Daudet en Sylvain André. Vorige maand was de 21-jarige BMX'er ook al de beste bij de eerste wereldbekerwedstrijd in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. De tweede wedstrijd in Frankrijk werd toen gewonnen door de Fransman Daudet.

Bij de vrouwen was er succes voor Smulders. De Nederlandse die uitkomt voor de commerciële ploeg TVE Oegema bleef wereldkampioene Alise Willoughby uit Amerika en de Russische Yaroslava Bondarenko voor. Smulders had eerder al de eerste twee wereldbekerwedstrijden van het seizoen op har naam geschreven.

Merle van Benthem stond ook in de finale, maar kwam niet verder dan een zesde plaats in Papendal. De 26-jarige BMX'ster maakte vorige week haar rentree nadat ze veertien maanden aan de kant stond met een knieblessure.

Zondag staat de tweede wedstrijd in Arnhem op het programma. Een week later wordt het seizoen, dat in totaal acht ronden kent, vervolgd met wedstrijden in het Belgische Heusden-Zolder.

Franse kritiek op obscene toespraak Trump

In Frankrijk is boos gereageerd op de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump bij wapenlobby NRA. Hij speelde na hoe terroristen hun gijzelaars ombrachten in concertzaal Bataclan. "Beschamend en obsceen", oordeelde François Hollande, die tijdens de aanslagen in 2015 president was van Frankrijk.

Trump wilde de boodschap overbrengen dat de bloedige aanslag in Parijs anders had kunnen aflopen als iemand in de zaal een vuurwapen had gehad. Hij schetste daarbij hoe de extremisten "de tijd namen" voor het doodschieten van hun slachtoffers. "Bam, de volgende", riep de president herhaaldelijk, terwijl hij een pistoolgebaar maakte met zijn hand.

De uitspraken van de president vielen slecht in Frankrijk. Naast Hollande uitte ook de Parijse burgemeester Anne Hidalgo stevige kritiek. Ze noemde het optreden van Trump "minachtend en onwaardig".

Franse kritiek op 'obscene' toespraak Trump
Franse kritiek op 'obscene' toespraak Trump (Foto: ANP)

United-legende Ferguson getroffen door hersenbloeding

Voormalig voetbalcoach Alex Ferguson heeft zaterdag met spoed een operatie ondergaan. De 76-jarige Schot werd getroffen door een hersenbloeding en ligt inmiddels op de intensive care, volgens Engelse media in ernstige toestand.

Ferguson was van 1986 tot 2013 de trainer van Manchester United, waarmee hij alles won: dertien landstitels, twee keer de Champions League en nog vele andere prijzen. Onder anderen Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij en Robin van Persie speelden onder de Schot, een van de succesvolste trainers ooit.

Vorige week stond Ferguson nog op het veld: samen met José Mourinho, tegenwoordig de coach van United, bezorgde hij de na 22 seizoenen vertrekkende Arsenal-trainer Arsène Wenger een onderscheiding.

Nederland onder 17 klopt Duitsland in openingswedstrijd EK

Het Nederlands voetbalelftal onder 17 jaar is uitstekend begonnen aan het Europees kampioenschap in Engeland. In Walsall werden de Duitsers met 3-0 aan de kant geschoven in de eerste wedstrijd in groep D. Nederland won het EK onder 17 in 2011 door in de finale van Duitsland te winnen. Memphis Depay, Terence Kongolo en Tonny Vilhena waren toen trefzeker in de met 5-2 gewonnen finale. 

Vooral toptalent Daishawn Redan was weer eens van groot belang voor de ploeg van bondscoach Kees van Wonderen. De door Ajax opgeleide spits van Chelsea schoot vanaf elf meter raak en verdubbelde de score kort voor rust. Een minuut na de onderbreking stelde hij Feyenoorder Crysencio Summerville in staat de 3-0 in het doel te werken.

Manchester City-speler Eric Garcia hielp Spanje in de andere wedstrijd in de groep aan de 1-0 winst tegen Servië. Twee goals van Malik Memisevic en de winnende goal van Nemanja Nikolic - drie minuten nadat hij het veld betrad - bezorgden Bosnië & Herzegovina de 3-2 winst tegen Denemarken in groep C, waar België met 2-0 van Ierland won. PSV'er Sekou Sidibé en Yorbe Vertessen waren trefzeker.

Van Aanholt schiet Stoke City uit Premier League, West Brom leeft nog

Crystal Palace heeft zaterdag drie punten gepakt bij Stoke City, dat daardoor officieel is gedegradeerd uit de Premier League: 1-2.

Voor eigen publiek begonnen The Potters, de nummer negentien van de Premier League, niet slecht aan de wedstrijd. Beide teams hadden al een paar aardige mogelijkheden gecreëerd toen Xherdan Shaqiri op slag van rust de score opende. De Zwitser scoorde uit een van richting veranderde vrije trap.

Na de pauze miste Mame Biram Diouf een goede kans op een tweede treffer voor Stoke. Peter Crouch legde de bal met het hoofd klaar voor Diouf, waarna Palace-keeper Wayne Hennessey in de weg lag. Crouch was net gewisseld toen de bezoekers halverwege de tweede helft naar 1-1 counterden via Ruben Loftus-Cheek en doelpuntenmaker James McArthur.

In de slotminuten ging het helemaal mis bij Stoke, dat achterin steeds meer ruimte weggaf. Patrick van Aanholt kreeg zomaar de gelegenheid om te scoren, nadat hij de bal via een speler van Stoke voor zijn voeten kreeg: 1-2. Crystal Palace stijgt daardoor naar de twaalfde plek, terwijl voor de ploeg van Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Bruno Martins-Indi (alleen Pieters kwam in actie) het doek nu is gevallen. Stoke City was sinds 2008/09 op het hoogste niveau actief.

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur
West Bromwich Albion mag door een late zege op Tottenham Hotspur nog een klein beetje hopen op lijfsbehoud in de Premier League. De hekkensluiter van Engeland moest in eigen stadion van de Spurs zien te winnen om nog een kleine kans te houden.

Op The Hawthorns grepen The Baggies hun allerlaatste kans. De wedstrijd leek op een doelpuntloos gelijkspel af te gaan, wat voor West Bromwich degradatie zou betekenen. Tottenham had al meerdere kansen op de openingstreffer laten liggen toen de thuisploeg tegen de verhouding in toch de zege pakte.

In blessuretijd wist Jake Livermore uiteindelijk te scoren uit een hoekschop, nadat de bal na een redding van Hugo Lloris niet kon worden weggewerkt: 1-0. Met nog één wedstrijd te gaan heeft West Bromwich Albion één punt minder dan Southampton, maar The Saints hebben twee duels minder gespeeld. Als die ploeg zaterdagavond van Everton wint, is degradatie alsnog een feit voor West Brom.

Uitslagen Premier League zaterdag
Stoke City - Crystal Palace 1-2
West Bromwich Albion - Tottenham Hotspur 1-0
Bournemouth - Swansea City 1-0
Leicester City - West Ham United 0-2
Watford - Newcastle City 2-1
Everton - Southampton 1-1

Update 20.25 uur
Southampton leek door een goal van Nathan Redmond te winnen en West Brom dus naar de Championship te duwen, maar de jonge Tom Davies werkte in de 96e minuut de 1-1 binnen voor Everton en dus leeft ook West Brom nog.

Vijfklapper jonge Dervisoglu bij Jong Sparta, Katwijk kruipt richting titel

Ibrahim Dervisoglu heeft zaterdag flink van zich doen spreken bij Jong Sparta, uitkomend in de Tweede Divisie. De 18-jarige Turkse jeugdinternational was tegen de Koninklijke HFC in Rotterdam maar liefst vijf keer trefzeker, waarmee hij de Rotterdammers naar de 6-0 zege leidde.

VV Katwijk zette ondertussen een prima stap richting de titel in de Tweede Divisie. Robbert Susan scoorde thuis tegen ASV De Dijk twee keer, Kilian Berkhout was eveneens trefzeker en topscorer Marciano Mengerink scoorde zijn 27e goal in 29 wedstrijden.

Met vier wedstrijden te spelen staat Katwijk drie punten voor op Kozakken Boys uit Werkendam, dat wel één wedstrijd meer gespeeld heeft.

Jong Sparta-speler Halil Dervisoglu maakte er vijf vandaag (Pro Shots / Marcel van Dorst)
Jong Sparta-speler Ibrahim Dervisoglu maakte er vijf vandaag (Pro Shots / Marcel van Dorst)

Geweld tegen politiemensen in Den Helder

Twee politieagenten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 04.45 uur, in de Koningdwarsstraat in Den Helder gewond geraakt, bij de aanhouding van een 24-jarige man uit Den Helder. Zij werden belaagd door een groep van meer dan tien andere mannen. 

De verdachte had in de Koningstraat agenten beledigd en hij wist aan zijn aanhouding te ontkomen. Even later werd de verdachte gespot in de Koningdwarsstraat en toen de agenten de man wilden oppakken bemoeide de groep zich met die aanhouding. Daarbij is ook nog een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden. Bij zijn aanhouding is peperspray gebruikt. Een van de agenten is in zijn gezicht geslagen en is in het ziekenhuis behandeld en kon daarna zijn dienst hervatten. De andere politieman is licht geblesseerd aan zijn been. De verdachten zitten nog vast.

Verwarde man slaat toeristen in Middelburg

Een verwarde man heeft zaterdagmiddag in het centrum van Middelburg twee Duitse toeristen hard in het gezicht geslagen. Beide oudere vrouwen zijn naar het ziekenhuis gebracht om te worden behandeld aan hun verwondingen. Een van de twee was door de kracht van de klap op de grond gevallen.

De verdachte is een 24-jarige man uit de Zeeuwse stad. In de drukke Koestraat waar het gebeurde, waren veel getuigen. Een van de getuigen zat in een auto en kreeg een vuistslag toen hij achter de dader aanreed en hem aansprak. Dit 66-jarige slachtoffer hield er een pijnlijke kaak aan over.

Ook andere mensen gingen achter de weglopende Middelburger aan. Twee politiemensen hielden hem ten slotte aan. Hij zit vast en wordt nog gehoord.

De politie neemt later nog contact op met de Duitse vrouwen, van wie de leeftijd nog niet is bekendgemaakt, om hun aangifte op te nemen. De 66-jarige automobilist heeft al aangifte gedaan.

Verwarde man slaat Duitse toeristen
Verwarde man slaat Duitse toeristen (Foto: ANP)

Bertens klopt Sakkari nu wel

Tennisster Kiki Bertens is doorgedrongen tot de tweede ronde van het WTA-toernooi in Madrid. Op het Spaanse gravel klopte de Nederlandse (WTA-20) de nummer 42 van de ranglijst, Maria Sakkari, met 6-4 en 6-4. De Griekse had Bertens vorig jaar tijdens de US Open nog in twee sets geklopt en vorige week zette ze Arantxa Rus in de halve finale in Istanbul de voet nog dwars.

Bertens werd in de eerste set meteen gebroken en de Nederlandse had moeite om de lengte in haar slagen goed te krijgen. Dit lukte bij een 1-4 achterstand en binnen een mum van tijd trok de Nederlandse de stand gelijk. In een lange negende game forceerde Bertens een break en pakte even later de eerste set. In het tweede bedrijf zakte het niveau van Bertens iets, maar in de problemen kwam ze nimmer meer. De Nederlandse had aan een break in de zevende game genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

Daarin wacht de winnaar van het duel tussen de Letse Anastasia Sevastova (WTA-15) en een qualifier.

HSV na nederlaag op rand van de afgrond, Schalke 04 zeker van tweede plaats

Hamburger SV heeft na twee zeges op rij een dure nederlaag geleden bij Eintracht Frankfurt. Voor de club uit Hamburg is degradatie daardoor nabij.

Op bezoek bij de nummer zeven van de Bundesliga domineerde HSV qua balbezit, maar Eintracht Frankfurt, met oud-PSV'er Jetro Willems in de basis, wist de meeste schoten op doel te krijgen. Na een halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Marius Wolf. Hij scoorde op aangeven van Sébastien Haller.

In de tweede helft probeerde HSV wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar het was opnieuw Eintracht Frankfurt dat scoorde. Omar Mascarell knalde de bal in het laatste kwartier met rechts in de bovenhoek. In blessuretijd maakte Alexander Meier er zelfs nog 3-0 van. Daardoor blijft Hamburger SV voorlaatste, een plek die rechtstreekse degradatie betekent.

Volgende week moet HSV in de laatste speelronde thuis van Borussia Mönchengladbach winnen om nog kans te maken op lijfsbehoud. De ploeg is dan ook nog afhankelijk van het resultaat van VfL Wolfsburg, dat zaterdag met 4-1 van RB Leipzig verloor en nog steeds twee punten meer heeft. Wolfsburg speelt volgende week echter thuis tegen hekkensluiter FC Köln.

Schalke 04
Schalke 04 heeft zich verzekerd van de tweede plaats in de Bundesliga, mede door een thuisnederlaag van Borussia Dortmund.

In de voorlaatste speelronde pakte Schalke zaterdag drie punten in de uitwedstrijd bij FC Augsburg. Thilo Kehrer bracht de gasten uit Gelsenkirchen aan de leiding, maar kort daarna zorgde Philipp Max voor de gelijkmaker. Het antwoord van Schalke 04 liet echter niet lang op zich wachten.

Het tweede doelpunt van Kehrer leverde de bezoekers na 34 minuten de 1-2 op en daar bleef het ook bij. Concurrent Borussia Dortmund, dat vooraf twee punten minder had, verloor ondertussen voor eigen publiek van FSV Mainz 05. Het werd in het Signal Iduna Park 1-2 en Mainz is daardoor nu zeker van handhaving.

Schalke 04 eindigt dus sowieso op de tweede plek en heeft daarmee een ticket voor de Champions League binnen. Nummer drie Dortmund is nog niet helemaal zeker, al is een gelijkspel volgende week bij nummer vier Hoffenheim voldoende om derde te worden. BVB heeft drie punten voorsprong.

Uitslagen Bundesliga:
Borussia Dortmund - Mainz 05 1-2
RB Leipzig - VfL Wolfsburg 4-1
1.FC Köln - Bayern München 1-3
Werder Bremen - Bayer Leverkusen 0-0
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 3-1
Eintracht Frankfurt.- Hamburger SV 3-0
FC Augsburg - Schalke 04 1-2
Hannover 96 - Hertha BSC 3-1
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 2-0

Viviani wint tweede etappe Giro d'Italia, Dennis nieuwe leider

Elia Viviani heeft de tweede rit van de Giro d’Italia gewonnen. De Italiaan van Quick-Step Floors klopte in de massasprint zijn landgenoot Jakub Mareczko en Sam Bennett uit Ierland. Rohan Dennis  pakte onderweg drie bonificatieseconden en is de nieuwe de leider in het algemeen klassement.

Lars Bak (Lotto FixAll), Davide Ballerini (Androni – Sidermec) kregen vroeg in de etappe de ruimte van het peloton. De voorsprong van het tweetal liep op naar een ruime halve minuut en toen maakte Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy) de sprong naar voren. Hij zou snel aansluiten bij de twee vooraan en samen kregen ze een voorsprong van meer dan drie minuten op het peloton.

Op negentig kilometer van de streep nam BMC de kop van het peloton. Snel ging de voorsprong naar beneden en aan de voet van het enige klim van de dag op 75 kilometer van de finish was het verschil nog maar vijftien seconden. Enrico Barbin (Bardiani-CSF) maakte de oversteek en kwam als eerste boven op de klim van Zikron Ya en is daarmee de eerste leider in het bergklassement.

BMC bleef het tempo strak houden tot aan de tussensprint op zestig kilometer van de streep. Rohan Dennis kwam als eerste over de streep, waarmee hij drie bonificatieseconden pakte en de leiderstrui overnam van Tom Dumoulin. Ook Victor Campenaerts probeerde het, maar hij kwam te kort in de tussensprint. Daarna probeerde hij het nog via een aanval, maar werd al snel ingerekend.

Nadat de rust was teruggekeerd in het peloton ging Boivin opnieuw in de aanval. De Canadees kreeg ditmaal anderhalve minuut op het peloton, maar op vijftien kilometer van de streep was zijn aanval voorbij.

Op vijf kilometer van de streep kreeg Wout Poels te maken met een lekke band en verloor veertig seconden daarmee. In de slotfase waren er ook nog late uitvallen, maar niemand kon weg geraken. . EF Education First trok de sprint aan voor Sacha Modolo, maar het was Jakub Mareczko die van ver aanging. Elia Viviani had het goede wiel te pakken en sprintte vervolgens makkelijk naar de zege.

Rohan Dennis is de nieuwe leider (Pro Shots / Action Images)
Rohan Dennis is de nieuwe leider (Pro Shots / Action Images)

Waylon verfijnt act op subtiele wijze

Waylon heeft zaterdagochtend voor de tweede keer gerepeteerd op het podium van het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Hij trad meerdere keren op om de act met de tv-camera's om hem heen onder de knie te krijgen.

De act van Waylon is op subtiele verfijnd ten opzichte van de eerste repetitie die dinsdag was, zegt regisseur Hans Pannecoucke op het liveblog van Eurovision. "Waylon heeft nu meer interactie met zijn dansers", zegt Pannecoucke over de act met urban streetdancers, gespecialiseerd in krumping. "De dansstijl die wordt de outlaw of dance genoemd, het buitenbeentje van de dans", legde Waylon na de eerste repetitie uit.

Op de persconferentie zei Waylon dat de dansers niet kunnen ontbreken. "Ze representeren wat ik zing. Het maakt het optreden een stuk sterker en mooier."

Waylon is in de Altice Arena in de Portugese hoofdstad waar hij in een lege zaal een paar keer zijn nummer Outlaw in 'Em ten gehore brengt voor de Nederlandse delegatie, de cameracrew en een team van de organisatie. Andere landen die zaterdag repeteren zijn Rusland, Moldavië, Australië, Georgië, Polen, Malta, Hongarije, Letland, Zweden, Montenegro, Slovenië en Oekraïne.

Donderdag staat Waylon in de tweede halve finale van het festijn.

Waylon verfijnt act op subtiele wijze
Waylon verfijnt act op subtiele wijze (Foto: BuzzE)

Man steekt drie mensen neer in Den Haag

Op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag heeft een verwarde man met een mes drie mensen verwond. De verdachte is door agenten overmeesterd nadat hij in zijn been was geschoten, aldus een politiewoordvoerster. De steekpartij vond plaats in de buurt van de Haagse Hogeschool.

Onbekend is nog wat precies de aanleiding was en hoe de slachtoffers eraan toe zijn. De politie heeft de omgeving afgezet. Een arrestatieteam en hulpdiensten zijn ter plaatse.

Tiener in brand gestoken na misbruik

De Indiase politie heeft meerdere verdachten opgepakt nadat een tiener was ontvoerd, verkracht en later in brand gestoken. Ook mishandelden de vermeende verkrachter en zijn handlangers de ouders van het zestienjarige meisje, berichten Indiase media. De autoriteiten melden dat tot dusver al veertien mensen zijn aangehouden.

De tiener zou afgelopen week zijn ontvoerd en misbruikt in een dorp in deelstaat Jharkhand. Daarop stapte haar gezin naar de dorpsoudsten, die besloten de door het meisje aangewezen dader een boete op te leggen. Hij ging vervolgens door het lint, zei de vader van het slachtoffer volgens de krant Hindustan Times. "De beschuldigde en zijn mannen werden woest en begonnen ons in elkaar te slaan. We renden weg om onze levens te redden."

De vader vertelde het verbrande lichaam van zijn dochter ongeveer een half uur later te hebben aangetroffen in hun woning. De premier van de deelstaat noemde het voorval "barbaars". Hij gaf de autoriteiten opdracht de daders op te pakken. Het gezin van het slachtoffer wordt inmiddels beveiligd, zegt de politie.

Indiase tiener in brand gestoken na misbruik
Indiase tiener in brand gestoken na misbruik (Foto: ANP)

Crutchlow pakt MotoGP-pole Jerez, Bendsneyder 23e in Moto2

Motorcoureur Cal Crutchlow heeft op het circuit van Jerez de la Frontera de poleposition gepakt voor de Grand Prix van Spanje. De Brit reed op zijn Honda naar 1:37,653 minuten en pakte zo zijn vierde pole ooit in de MotoGP, de eerste sinds Groot-Brittannië 2016.

Naast Crutchlow staan Dani Pedrosa (Honda) en Johann Zarco (Yamaha) op de eerste rij, met Jorge Lorenzo (Ducati), Marc Marquez (Honda) en Alex Rins (Suzuki) die vanaf de tweede startrij zullen vertrekken. De volledige uitslag van de kwalificatie is hier te vinden.

In de Moto2 kwam Bo Bendsneyder er weer niet aan te pas. De Rotterdammer reed naar de 23e plek op 1,160 seconden van Lorenzo Baldassarri, die na ruim zeventig pogingen eindelijk zijn eerste poleposition pakt. Alex Marquez en Francesco Bagnaia vergezellen hem op de eerste rij.

Jorge Martin veroverde in de Moto3 zijn tweede opeenvolgende pole. De Spanjaard was 0,153 seconden te snel voor de Duitser Philipp Öttl, die voor de derde keer van de eerste rij mag vertrekken, naast Fabio Di Giannantonio.

Om 11.00 uur gaat de Moto3 zondag van start, gevolgd door de Moto2 om 12.20 uur en de MotoGP om 14.00 uur.

Halsbrekende toeren in Efteling-attractie Python

Er gebeuren spectaculaire maar ook levensgevaarlijke acties in de Python, de oudste achtbaan van de Efteling. Althans zo lijkt het in ieder geval, zo ontdekte FOK!user DaMart. In een Efteling-boekje trof hij een avontuur aan van Jokie in de Python.

Jokie is niet alleen de ster van het Carnaval Festival maar houdt blijkbaar ook van een achtbaanritje. Zo zien we hem in het boekje samen met een vriendje in het voorste karretje zitten. Aanvankelijk zit Jokie de Prrretneus links in het karretje (voor de kijkers rechts), een plaatje verder zit de jolige Efteling-bewoner achter ineens rechts. Alles duidt er dus op dat Jokie en zijn vriendje halsbrekende toeren hebben uitgehaald en tijdens de rit in de Python van plaats zijn gewisseld.

De Efteling zelf vond dit voorval ook opmerkelijk en had een duidelijk advies klaar: "Hmm... Laten we zeggen: don't try this at the Efteling."

Leroy George met Melbourne naar Australische titel

De voetballers van Melbourne Victory hebben zich zaterdag gekroond tot landskampioen van Australië. De ploeg, met Leroy George in de basis, was in de Grand Final van de A-League te sterk voor de Newcastle Jets.

Al na ruim acht minuten kwam de bal na een vrije trap - volgens velen in buitenspelpositie - voor de voet van Kosta Barbarouses terecht, die niet twijfelde en gelijk de score opende, de snelste goal ooit in de Grand Final. Roy O'Donovan had acht minuten later de gelijkmaker op de schoen, maar keeper Lawrence Thomas toverde een fraaie reflex uit de hoge hoed.

Riley McGree vond een kwartier later ook Thomas op zijn pad, waarna de goalie in de weg lag bij een schot van Jason Hoffman. Newcastle kwam niet meer tot scoren en dat leidde tot wat frustraties: O'Donovan plantte zijn voet in de 92e minuut met volle overtuiging in het gezicht van keeper Thomas, die op het oog relatief goed weg kwam. O'Donovan kreeg uiteraard rood en uitgerekend twee van zijn ploeggenoten bekommerden zich als eerste om de doelman van de opponent, waarna in de resterende minuten niet meer werd gescoord.

De hoogtepunten van de Grand Final (Bron: YouTube)

Paffett opent DTM-seizoen met winst

Gary Paffett heeft op de Hockenheimring de eerste race van het nieuwe DTM-seizoen gewonnen. De Britse Mercedescoureur vertrok van pole en stond zijn leiding slechts korte tijd af, alvorens hij de touwtjes weer in handen nam.

Polesitter Paffett pakte bij de start de leiding, gevolgd door de vanaf plek twee vertrokken Marco Wittmann, die op zijn beurt Lucas Auer, Timo Glock en Pascal Wehrlein achter zich aan kreeg. Robin Frijns kende vanaf plek zeventien een prima debuutronde in het DTM en lag al snel veertiende.

Auer had het tempo goed te pakken en de Oostenrijkse Mercedescoureur werkte zich langs Wittmann (BMW) en vervolgens ook langs merkgenoot Paffett naar de leiding. Na 25 minuten kwam de Brit binnen voor de verplichte pitstop, waarbij hij Glock ruim achter zich hield.

Auer dook een ronde later naar binnen en de Oostenrijker behield de - virtuele - leiding ten opzichte van Paffett, die er op zijn opgewarmde banden echter binnen enkele bochten simpel voorbij ging. Een kleine twintig minuten voor het einde kwam leider Edoardo Mortara als laatste naar binnen, waardoor de correcte rangorde weer werd hersteld: Paffett, Auer, Glock en Wehrlein, met Frijns op de veertiende stek.

In de slotfase kwam Auer nog wel iets dichterbij, maar hij kon Paffett niet meer bedreigen en dus opende de ervaren Brit met de winst, voor Auer en BMW-rijder Glock. Frijns viel in de slotfase nog terug en bolde in zijn Audi als achttiende over de meet.

Albers schiet Amsterdam naar hockeyfinale

De hockeydames van Amsterdam hebben voor het derde achtereenvolgende seizoen de finale van de play-offs bereikt. Na de 0-3 zege in Eindhoven vorige week werd het in het Wagener Stadion tegen Oranje Rood 2-1, na een stroeve wedstrijd, maar een heerlijke goal – twee minuten voor tijd – van talent Felice Albers.

Het was in de eerste twee kwarten een moeizame vertoning. Wellicht dat zenuwen de beide ploegen parten speelde. De twee mooie goals van Charlotte Vega – knap vanuit de draai – en Laura Nunnink – heerlijke backhand in het net – zorgden voor hoop dat de wedstrijd helemaal zou ontvlammen.

Dat gebeurde niet helemaal. De wedstrijd bleef nerveus, maar Amsterdam kreeg in het derde kwart de betere kansen. Een inzet van aangeefster Charlotte Vega werd van de lijn gehaald door Freeke Moes. Een heerlijk backhandschot van Maria Verschoor werd gestopt door de afscheid nemende Larissa Meijer. In het vierde kwart was Amsterdam wel sterker en kreeg het ook kansen via Marijn Veen en Vega, maar konden ze niet doordrukken. Amsterdam had vier strafcorners, Oranje-Rood geen een.

Twee minuten voor tijd pakte Eva de Goede de bal af en passte naar talent Felice Albers, die hard en strak uithaalde. Het betekende meteen het afscheid van oud-international Larissa Meijer, die werd gewisseld voor een veldspeelster. Zij nam net als Toon Siepman afscheid van Oranje-Rood.

Amsterdam speelt voor het derde jaar achter elkaar de finale tegen Den Bosch, dat van SCHC won.

Den Bosch klopt SCHC met veel moeite en bereikt finale play-offs

De hockeydames van Den Bosch hebben zich zaterdagmiddag met hangen en wurgen geplaatst voor de finale van de play-offs. De ploeg van trainer/coach Raoul Ehren knokte zich na een 0-1 achterstand naar een moeizame 4-2 zege op SCHC, dat lange tijd zicht had op een daverende stunt aan de Oosterplas.

Met die overwinning plaatst Den Bosch zich voor de 21ste keer op rij voor de finale van de strijd om de landstitel. De ploeg kan zich daarin voor de negentiende keer kronen tot landskampioen en het nationale record van Amsterdam te evenaren. Maar om dat te realiseren heeft Ehren nog wel wat te bespreken met zijn speelsters, want de achttienvoudige kampioen speelde tegen lange tijd onherkenbaar.

Rommelige eerste helft
De eerste twee kwarten kenmerkten zich door rommelig spel, van beide kanten. Het meeste viel dat op aan de zijde van topfavoriet Den Bosch, dat er maar moeizaam in slaagde de bal snel rond te laten gaan en gaten te trekken in de Stichtsche defensie. De formatie van trainer/coach Raoul leed veel balverlies en hanteerde een te laag tempo om het SCHC echt lastig te maken.

Het was SCHC dat de score openbrak in de 22ste minuut. Ginella Zerbo scoorde knap uit een lange corner, nadat Den Bosch-keeper Josine Koning redding had gebracht op een strafcorner van Caia van Maasakker. Die treffer hing al even in de lucht, want aan het eind van de eerste kwart scoorden de bezoekers twee keer, indirect uit een strafcorner. Die twee goals werden echter door scheidsrechter Fanneke Alkemade afgekeurd omdat er in de drukte van de overvolle Bossche cirkel telkens een overtreding aan vooraf ging.

Verbruggen en Welten zorgen voor bevrijding
Na rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Een bevlieging van Den Bosch-spits Marlies Verbruggen zorgde voor een bevrijding bij de thuisploeg: na haar gelijkmaker in de 46ste minuut via een hoge backhand kwam er wat meer lijn in het spel. Uit een serie van drie strafcorners op rij maakte Welten tien minuten later via de rebound met een rollertje de 2-1, en even later met een kiezelhard schot ook de 3-1.

SCHC deed in de slotfase nog wat terug via Claire Verhage (3-2), maar opnieuw Verbruggen maakte een slotoffensief van de Bilthovense ploeg daarna onschadelijk met de vierde Bossche goal: ze kon de bal simpel over de lijn lopen omdat keeper Maddie Hinch toen al was gewisseld en SCHC met een vliegende keeper speelde.

15-jarige: 'ik heb 2500 per maand zakgeld nodig!'

Als je in Beverly Hills woont en je moeder doet niets voor je, maar heeft wel het gore lef om je zakgeld te verlagen naar $ 1000 per maand, dan kun je niet anders dan daarover je beklag doen. Je bent tenslotte een bepaalde 'lifestyle' gewend. Zo moet je bijvoorbeeld uit eten.

Naast MINSTENS $ 2500 per maand MOET je ook een 'G-Wagon' (Mercedes G-Klasse SUV, vanafprijs in de VS: $ 123600,-, maar het model dat zij wil komt eerder in de buurt van het dubbele daarvan). Moeder koopt een Bentley, dus MOET zij een G-Wagon, maar mama wil haar maar een Mercedes C-Klasse geven (vanafprijs VS: $ 40000). 

Wat een kutmoeder...

Arrestanten dodenherdenking op Dam nog vast

De drie mensen die vrijdag rond de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam zijn aangehouden, zitten nog steeds vast, zei een woordvoerster van de politie zaterdag.

Het gaat om een 55-jarige Amsterdammer die enkele minuten voor de twee minuten stilte op de Dam een harde schreeuw liet horen. Hij werd door agenten meteen aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Hetzelfde geldt voor de 66-jarige man uit Schiedam die met een spandoek liep. Op het spandoek stond 'Churchill massamoordenaar'. Ook de 22-jarige toerist die werd opgepakt wegens openbare dronkenschap is nog niet op vrije voeten.

Het is nog niet duidelijk waarom de Amsterdammer begon te schreeuwen. Voor zover bekend is er geen relatie met het actiecomité #Geen4MeiVoorMij, dat een lawaaiprotest had aangekondigd. De organisator van dit lawaaiprotest kondigde vrijdagochtend aan dat zijn actie toch niet door zou gaan. De rechter had het protest al eerder verboden.

Een woordvoerder van de politie zei dat nog niet duidelijk is of de Schiedammer met het spandoek ook betrokken was bij het reclamevliegtuigje dat over de stad vloog met de tekst 'Herdenk ook de Churchill-doden'. Volgens RTV Utrecht was dit vliegtuigje ook boven andere steden te zien en betrof het een eenmansactie van iemand die ook uit Schiedam kwam.

Arrestanten dodenherdenking op Dam nog vast
Arrestanten dodenherdenking op Dam nog vast (Foto: ANP)

Australië treft Syrië, Palestina en Jordanië op Azië Cup

Vrijdag is de in Dubai geloot voor de Azië Cup. Het toernooi krijgt voor het eerst 24 deelnemers en wordt  gespeeld in de Verenigde Arabische Emiraten. Het gastland is gekoppeld aan Thailand, India en Bahrain. Titelverdediger Australië zal het opnemen tegen Syrië, Palestina en Jordanië. 

Australië en Syrië troffen elkaar in de playoffs voor het WK om het laatste Aziatische ticket. Australië wist zich pas na verlenging af te rekenen met Syrië. Het Aziatisch kampioenschap begint op 5 januari 2019 en de finale is op 1 februari in het Sjeik Zayidstadion in Abu Dhabi. 

In navolging van het EK kent ook de Azië Cup nu ook 24 deelnemers in plaats van zestien. De AFC Challenge Cup, het toernooi voor de kleinere Aziatische landen is derhalve komen te vervallen. Kirgizië, Yemen en de Filipijnen zullen debuteren op het continentale kampioenschap. 

Azië Cup - Loting 
* GROUP A: VAE, Thailand, India, Bahrain
* GROUP B: Australië, Syrië, Palestina, Jordanië
* GROUP C: Zuid-Korea, China, Kirgizië, Filipijnen
* GROUP D: Iran, Irak, Vietnam, Jemen
* GROUP E: Saudi-Arabië, Qatar, Libanon, Noord-Korea
* GROUP F: Japan, Uzbekistan, Oman, Turkmenistan

Snelwandelaarster Liang loopt wereldrecord 50km, Japanse mannen domineren

Op het wereldkampioenschap snelwandelen voor teams heeft de Chinese Liang Rui een wereldrecord gelopen op de 50 kilometer. Dat onderdeel is bij de vrouwen nog bijzonder jong en voor Liang was het dan ook de eerste keer dat ze de afstand in wedstrijdverband liep.

Met 4:05.56 uur pakte de Portugese Inês Henriques vorig jaar in Londen de wereldtitel en het wereldrecord. Zij was de eerste vrouw die het koningsnummer van de atletiek serieus aanpakte en was dan ook de eerste topper, maar inmiddels hebben onder meer de sterke Chinese dames ook hun pijlen op de 50km gericht.

Voor eigen publiek in Taicang liepen de drie sterkste Chinese dames halverwege mee in de kopgroep, met verder nog Claire Tallent uit Australië en Henriques. De Portugese moest vervolgens echter snel uitstappen wegens fysieke problemen, waarna de overige dames nog een tijd bij elkaar bleven.

In de laatste tien kilometer opende Liang de aanval en niemand kon haar bijbenen. Ze liep de rest op een hoop en met 4:04.36 uur verplettterde de 23-jarige Chinese het wereldrecord. Op 4:33 minuten eindigde landgenote Yin Hang als tweede, dik twintig tellen voor Tallent. Met een eerste, tweede en vijfde plaats pakte China de wereldtitel.

Bij de mannen was Japan heer en meester in de slotfase. Hirooki Arai vormde samen met de Canadees Evan Dunfee en de Zweed Perseus Karlström een kopgroep met vijftien kilometer te gaan, maar zijn medekoplopers moesten Arai laten gaan - eerst Dunfee, daarna capituleerde ook Karlström.

Hayato Katsuki kwam alsmaar dichter in de buurt bij zijn leidende landgenoot, maar Arai kon het volhouden en won de wedstrijd in 3:44.25 uur, zes tellen voor Katsuki. Satoshi Maruo kende ook een prima einde en liep nog naar de derde plek, waardoor de Japanse sweep en dus de wereldtitel binnen was.

Rob Tersteeg deed namens Nederland mee, maar hij haalde de finish niet.

Natrappende Franse arbiter krijgt eretitel niet

Tony Chapron is door zijn collega's uitgeroepen tot de beste scheidsrechter in Ligue 1. Hij moet de award die daarbij hoort echter vergeten.

Chapron kwam in januari van dit jaar in het nieuws vanwege een zeer opmerkelijk moment in de wedstrijd tussen Nantes en Paris Saint-Germain. Diego Carlos liep de arbiter per ongeluk omver, Chapron trapte na en stuurde de speler van Nantes ook nog met een tweede gele kaart van het veld.

Als steunbetuiging aan hun collega hebben andere Franse scheidsrechters Chapron nu uitgeroepen tot de beste leidsman van Ligue 1. De Franse spelersbond UNFP weigert de prijs op 13 mei echter aan hem uit te reiken. "Omdat dit een pure provocatie is", aldus de bond, die Clement Turpin aanwees als de nieuwe winnaar. Turpin wilde de titel echter niet aannemen en hij gaat daarom naar Alexandre Castro, de beste arbiter van Ligue 2.

Tony Chapron werd in januari in eerste instantie voor drie maanden geschorst. Nadat de 46-jarige Fransman in beroep ging, werd de straf zelfs verdubbeld. Chapron was al van plan om na dit seizoen ermee te stoppen, waardoor zijn carrière dus plotseling voorbij was.

MLB: 3000e hit voor Pujols, Yankees blijven winnen

Honkballer Albert Pujols heeft het voor elkaar gekregen: de 38-jarige Dominicaan van de Los Angeles Angels sloeg vrijdag tegen de Seattle Mariners (0-5 winst) zijn 3000e hit in de MLB, waarmee hij de 32e speler is die de mijlpaal gehaald heeft.

Ondertussen blijven de New York Yankees winnen. De ploeg kreeg bezoek van de Cleveland Indians en dankzij onder meer homeruns van Aaron Judge, Gleyber Torres en Gary Sanchez werden de Indians met 7-6 geklopt, goed voor de dertiende zege in veertien wedstrijden voor de Yankees.

De Nederlanders deden het vrijdag wat minder. Didi Gregorius (Yankees), Xander Bogaerts (Boston Red Sox) en Jurickson Profar (Texas Rangers) kwamen bij elkaar dertien keer aan slag, maar dat leverde nul honkslagen op.

Andrelton Simmons (Angels) sloeg drie uit vijf en werkte één run binnen, Ozzie Albies (Atlanta Braves) scoorde één run en sloeg er één binnen. Jonathan Schoop kwam bij de Baltimore Orioles al drie weken niet in actie wegens een blessure, maar hij heeft in de minor leagues eindelijk zijn rentree gemaakt en dat zag er veelbelovend uit, waardoor de verwachting is dat Schoop komende week weer kan spelen bij de Orioles.

Uitslagen MLB vrijdag
New York Yankees - Cleveland Indians 7-6
Washington Nationals - Philadelphia Phillies 7-3
Cincinnati Reds - Miami Marlins 4-1
New York Mets - Colorado Rockies 7-8
Tampa Bay Rays - Toronto Blue Jays 6-2
Atlanta Braves - San Francisco Giants 4-9
Texas Rangers - Boston Red Sox 1-5
Chicago White Sox - Minnesota Twins 4-6
Milwaukee Brewers - Pittsburgh Pirates 4-6
Kansas City Royals - Detroit Tigers 4-2
St.Louis Cardinals - Chicago Cubs 3-2
San Diego Padres - Los Angeles Dodgers 0-4
Arizona Diamondbacks - Houston Astros 0-8
Oakland Athletics - Baltimore Orioles 6-4
Seattle Mariners - Los Angeles Angels 0-5

Pujols is nu een van de vier spelers met minstens 3000 hits en 600 homeruns (Bron: YouTube)

Higgins vier frames verwijderd van nieuwe WK snookerfinale

De Schot John Higgins en de Engelsman Barry Hawkins hebben vrijdag in Sheffield allebei een voorsprong van twee frames genomen in de halve finales van het wereldkampioenschap snooker. Higgins heeft nog vier frames nodig om de partij te beslissen. Hawkins is pas halverwege. 

Higgins start zaterdag aan de vierde en laatste sessie met een 13-11 voorsprong tegen de Engelsman Kyren Wilson. Higgins de huidig nummer vijf van de wereld en is viervoudig wereldkampioen. Hij won de titels in  1998, 2007, 2009 en 2011. Vorig jaar moest hij in de finale van het WK nipt het hoofd buigen voor Mark Selby (18-15). Wilson is de nummer negen van de wereld en kwam dit jaar drie keer in de finale. 

Hawkins en Mark Willams hebben pas twee sessies gespeeld en zullen vanaf 11.00 uur als eerste in actie komen in de derde sessie. Hawkins staat 9-7 voor. Het is het duel tussen de nummer zes en zeven van de plaatsingslijst. Hawkins haalde dit jaar twee keer een finale van rankingtoernooien. Williams won dit seizoen het Noord-Ierland Open en de German Masters. De speler die als eerste zeventien frames winst plaatst zich voor de finale. 

NBA: Simpele winst Pelicans en Rockets op Warriors en Jazz

De basketballers van de New Orleans Pelicans en Houston Rockets hebben in de tweede ronde van de play-offs in de NBA een relatief simpele zege geboekt.

De Pelicans speelden thuis tegen de Golden State Warriors, die de eerste twee wedstrijden van de best-of-7-serie wonnen. De Pelicans hadden onder leiding van Anthony Davis (33 punten, 18 rebounds) in de eerste helft constant een kleine voorsprong, waarna dat in het derde kwart uitgebouwd werd. De wedstrijd kabbelde voort en de thuisploeg kwam niet meer in de problemen: 119-100, waardoor het 2-1 staat voor de Warriors.

In Salt Lake City begon de Utah Jazz met een 1-1 stand tegen de Houston Rockets. In de eerste minuut had Utah een voorsprong van drie punten, maar de Rockets namen het over en speelden de thuisploeg in het eerst kwart al weg: 22-39. De voorsprong werd alsmaar groter en James Harden en co liepen weg naar ruim dertig punten, wat pas in de slotminuten een klein beetje teruggebracht werd: 92-113 en een 2-1 voorsprong voor de Rockets.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)

Moeder Patty: Dotan van aardbodem verdwenen

De moeder van Dotan is radeloos. De 31-jarige zanger is al twee weken spoorloos en laat niets meer van zich horen. Daarom doet Patty Harpenau zaterdag een oproep in De Telegraaf: "Geef me een teken van leven".

Dotan is vlak na zijn interview in RTL Late Night twee weken geleden met de noorderzon vertrokken. Sindsdien heeft zijn moeder Patty niets meer van hem gehoord. "Ik ben radeloos en maak me grote zorgen. Hij belt me niet en ik kan hem niet bellen. Zijn telefoon is afgesloten en hij heeft al zijn concerten afgezegd. Ik slaap er niet van."

Patty geeft toe dat haar relatie met Dotan de afgelopen jaren niet heel goed is geweest. Maar als moeder maakt ze zich enorme zorgen of haar zoon deze situatie wel aankan. "Ik weet dat hij zich helemaal kan afsluiten. Toch beangstigt het me dat hij niet reageert." Harpenau denkt dat Dotan mogelijk naar zijn Israëlische vader is gevlucht.

Alhoewel de hele situatie rondom Dotan Patty's 'ziel verscheurt' denkt ze niet daar zoon opzettelijk heeft gelogen over de ontmoeting met een leukemiepatiëntje. Ook vindt ze dat Dotan het niet verdient om nu totaal verguisd te worden nadat bleek dat hij zich door nepaccounts op sociale media liet ophemelen. Sterker nog: hij verdient een tweede kans. "Dat Dotan nu van de aardbodem is verdwenen, is afschuwelijk. Dit past niet bij hem."

Moeder Patty: Dotan van aardbodem verdwenen
Moeder Patty: Dotan van aardbodem verdwenen (Foto: BuzzE)

Veiligheidswaarschuwing: Abel's Deli Groente Medley

Abel’s Deli heeft besloten de Abel’s Deli Groente Medley van 460 gram met THT 05-05-2018 en 07-05-2018 en streepjescode 8.71983.770045 uit de Albert Heijn winkels terug te halen. Dit product was juist de afgelopen week geintroduceerd bij 100 winkels van Albert Heijn.

In de Groente Medley pot van Abel’s Deli zitten walnoten. Dit ingrediënt staat niet op het etiket aan de achterzijde van de pot vermeld. Klanten met een notenallergie worden dringend verzocht de Abel’s Deli Groente Medley niet te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn-winkel. Als je geen notenallergie hebt kun je dit product gerust eten.

Japan en Qatar mogen meedoen aan Copa América

De CONMEBOL, de voetbalbond van Zuid-Amerika, heeft Japan en Qatar uitgenodigd om in de zomer van 2019 mee te doen aan de Copa América. Beide landen heben ja gezegd tegen de uitnodiging. Het toernooi om de Zuid-Amerikaanse titel wordt komend jaar gespeeld in Brazilië.

Sinds 1993 nodigt de CONMEBOL steeds twee landen van buiten Zuid-Amerika uit voor het toernooi, waardoor het deelnemersveld uit twaalf ploegen bestaat. Mexico was altijd vaste gast van het toernooi, maar is nu niet uitgenodigd. Ook landen als Verenigde Staten en Costa Rica warenvaak van de partij. Japan deed in 1999 al eens een keertje mee. 

Het Aziatische land mag volgend jaar voor de tweede keer meedoen en Qatar, gastland van het WK 2022, debuteert op de Copa América. "Het wordt een spannend toernooi, waarin iedereen de titel kan pakken'', zei voorzitter Alejandro Dominguez van de CONMEBOL. Mexico was jarenlang vaste gast, maar heeft dit keer laten weten de voorkeur te geven aan de CONCACAF Gold Cup en de nieuwe CONCACAF Nations League.

Zware crash Fittipaldi, Alonso en co op pole voor 6 uur van Spa

De kwalificatie voor de 6 uur van Spa-Francorchamps, onderdeel uitmakend van het World Endurance Championship, heeft een zware crash opgeleverd. De 21-jarige Braziliaan Pietro Fittipaldi ging er na Eau Rouge hard vanaf en knalde vol de bandenstapels in.

De coureur van het Amerikaanse Dragonspeed-team, uitkomend in de LMP1-klasse, werd na de crash afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd het vermoeden dat hij beide benen gebroken had bevestigd, maar het goede nieuws is dat Fittipaldi wel constant bij bewustzijn is geweest.

Ondertussen ging de pole naar de #8 Toyota met debutant Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi achter het stuur. Teamgenoten Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose Maria Lopez pakten in de #7 Toyota aanvankelijk de pole, maar werden wegens problemen met de brandstofmeter bestraft met een start uit de pitstraat.

De 6 uur van Spa-Francorchamps gaat om 13.30 uur van start.

Fittipaldi gaat hard de muur in (Bron: YouTube)

Van der Voort, Dekker en Noppert naar tweede ronde European Darts Grand Prix

De darters zijn in Sindelfingen voor de European Darts Grand Prix, het vijfde toernooi van de Euro Tour. Er deden zes Nederlanders mee in de eerste ronde en vier mogen zaterdag terug komen.

Vincent van der Voort, voor het eerst gekwalificeerd dit seizoen, won met 6-4 van Steve Lennon en treft zaterdag Rob Cross in de volgende ronde. Jan Dekker wist Gabriel Clemens met 6-3 te verslaan en mag het nu opnemen tegen Simon Whitlock.

Danny Noppert wist de Oost-Europese qualifier Krzysztof Ratajski naar huis te sturen. Het werd 6-3. Jermaine Wattimena wist de spaanse qualifier Toni Alcinas te verslaan met 6-5. De Nop speelt in de volgende ronde tegen Gerwyn Price en Wattinema krijgt een Nederlands onderonsje tegen Jelle Klaasen. 

Voor debutant Mats Gies zit het toernooi erop. Hij verloor met 6-3 van Alan Tabern. Ook Marneno Michels ligt eruit. Hij verloor kansloos met 6-1 van Jamie Caven. 

Zaterdag is de tweede ronde. De top zestien van de Pro Tour-Order of Merit stroomt in. Michael van Gerwen, de nummer één van de ranking, treft Tabern. 

Uitslagen European Darts Grand Prix - ronde I

Peter Hudson 3-6 Arron Monk
Madars Razma 6-4 Steve Hine
Matt Padgett 6-4 Dimitri Van den Bergh
Steve Lennon 4-6 Vincent van der Voort
Gabriel Clemens 3-6 Jan Dekker
Stephen Bunting 2-6 Kirk Shepherd
Mats Gies 3-6 Alan Tabern
Martin Schindler 6-0 Robert Owen

Danny Noppert 6-3 Krzysztof Ratajski
Jermaine Wattimena 6-5 Toni Alcinas
Jamie Lewis 6-4 Christian Bunse
Jamie Caven 6-1 Mareno Michels
Kyle Anderson 6-4 Ricky Evans 
James Wade 6-4 Max Hopp
Paul Nicholson 6-2 Dawson Murschell
Robert Marijanovic 6-3 Andy Boulton

Tweede ronde (middagsessie vanaf 14.00 uur)
Ian White v Madars Razma
Dave Chisnall v Matt Padgett
Jelle Klaasen v Jermaine Wattimena
Joe Cullen v Martin Schindler
Gerwyn Price v Danny Noppert
Michael Smith v Arron Monk
Kim Huybrechts v Kyle Anderson
Simon Whitlock v Jan Dekker

Avondsessie vanaf 19.15 uur
Daryl Gurney v Jamie Lewis
Darren Webster v Robert Marijanovic
Mervyn King v Paul Nicholson
Mensur Suljovic v Jamie Caven
Michael van Gerwen v Alan Tabern
Peter Wright v Kirk Shepherd
John Henderson v James Wade
Rob Cross v Vincent Van der Voort

Bevrijdingsdag: smeren en pollen

Wie deze schitterende Bevrijdingsdag lange tijd naar buiten gaat doet er goed aan om zich te beschermen tegen de krachtige zon. Tussen 12:00 en 15:00 uur wordt zonkracht 5 verwacht in het noorden en noordoosten en zonkracht 6 in het midden en zuiden. Een onbeschermde huid kan al in 15-20 minuten verbranden! Zeker tot en met dinsdag blijft het zeer zonnig, met UV-index 5-6 en de temperaturen kunnen hierbij oplopen tot 25 tot 28 graden. Door het droge en warme weer kunnen mensen met graspollenallergie steeds meer klachten ervaren.

Het warme weer zal ervoor zorgen dat steeds meer gras tot bloei komt. Het gras beschikt, na de kletsnatte dagen aan het begin van deze week, voorlopig over voldoende bodemvocht om flink te groeien en te bloeien. In het binnenland zitten sinds enkele weken al flink wat graspollen in de lucht en ook in de kustgebieden zal het graspollenseizoen nu echt beginnen.

Doordat het dagenlang droog blijft neemt de concentratie pollen in de lucht steeds verder toe en als gevolg daarvan zullen steeds meer mensen met graspollenallergie klachten ondervinden. Tot en met dinsdag waait de wind uit een oostelijke richting, waardoor ook pollen uit Duitsland wordt aangevoerd.

Pas vanaf woensdag is er een kleine kans op een lokale bui. Regen op grote schaal laat waarschijnlijk nog langer op zich wachten. Er zit dus niets anders op dan medicatie af te stemmen op ongunstige condities.

En ga je de zon in: vergeet de zonnebrand niet. Fijne bevrijdingsdag.

Mogelijk hinder op Schiphol door acties

Werknemers van drie bedrijven die bagage en vracht afhandelen op Schiphol voeren zaterdag en zondag opnieuw actie. Ze houden werkonderbrekingen en stiptheidsacties. Dat kan leiden tot vertragingen, meldt vakbond FNV. De werknemers van AviaPartner, Swissport en Menzies leggen het werk per onderbreking maximaal één uur neer.

Het is de vierde actie in het slepende cao-conflict. De bagage- en vrachtafhandelaars en hun werkgevers zijn het oneens over loon, werkdruk en roosters. Volgens de bond is sprake van een "race naar beneden" door de hevige concurrentie tussen de bedrijven die bagage afhandelen.

Schiphol liet eerder weten niet blij te zijn met de acties, zeker niet omdat de luchthaven gezien de huidige drukte "op de toppen van haar kunnen" draait. Er zijn afspraken gemaakt met FNV om de veiligheid te garanderen en Schiphol zegt de eventuele overlast voor de reizigers te betreuren. "We doen er alles aan om die te voorkomen of te beperken".

Mogelijk hinder op Schiphol door acties
Mogelijk hinder op Schiphol door acties (Foto: ANP)

T-Mobile moet 'gratis' telefoon terugbetalen

T-Mobile moet een klant de kosten voor een zogenoemde 'gratis' mobiele telefoon volledig terugbetalen. Dat heeft een rechtbank in Den Haag besloten in een zaak die was aangespannen door de claimorganisatie ConsumentenClaim. Het gaat om de nieuwprijs van het toestel, de ten onrechte geïncasseerde termijnen en de wettelijke rente. In totaal is dat een bedrag van ongeveer 1100 euro.

De Hoge Raad oordeelde twee jaar geleden dat aanbieders van telefoniediensten jarenlang de wet overtraden door te werken met all-in-prijzen, waarbij het toestel 'gratis' werd aangeboden. Het vonnis van de kantonrechter is volgens ConsumentenClaim in lijn met de uitspraak van de Hoge Raad

Volgens de kantonrechter was er sprake van koop op afbetaling en verstrekte T-Mobile daarom een krediet. Doordat T-Mobile de klant liet doorbetalen nadat het krediet al was afgelost, betaalde de klant veel te veel.

T-Mobile moet 'gratis' telefoon terugbetalen
T-Mobile moet 'gratis' telefoon terugbetalen (Foto: BuzzT)

Brandweer Amsterdam wil motorbendeleden weren

De top van de Amsterdamse brandweer wil leden van motorbendes weren. "Voor de integriteit en geloofwaardigheid van de overheid vind ik ambtenaren met dit soort contacten een heel slechte zaak. Het is een misdaad bevorderende factor", zegt brandweercommandant Leen Schaap in een interview met Het Parool.

Schaap vindt het "absoluut niet normaal dat binnen overheidsorganisaties mensen werken die lid zijn van criminele motorbendes". Voorzitter van de veiligheidsregio Bas Eenhoorn, de waarnemend burgemeester van Amstelveen, is het helemaal met Schaap eens. Hij vindt dat het ook voor andere overheidsdiensten mogelijk moet zijn om lidmaatschap van een motorbende te verbieden. "Als de politie in staat is deze mensen te weren omdat ze niet integer zouden zijn, moeten we ons afvragen waarom wij vinden dat het bij de brandweer of de vuilophaaldienst niet kan."

Bij de Amsterdamse brandweer zou zeker een lid van de Hells Angels werken en een lid van Satudarah. Een ander zou contacten hebben met de top van No Surrender.

Brandweer Amsterdam wil motorbendeleden weren
Brandweer Amsterdam wil motorbendeleden weren (Foto: ANP)

NHL: Golden Knights houden stand, Lightning naar 3-1 tegen Bruins

De ijshockeyers van de Vegas Golden Knights zijn nog één zege verwijderd van winst in de tweede ronde van de play-offs in de NHL. In Vegas werden de San Jose Sharks verslagen in het vijfde duel, waardoor de Golden Knights op 3-2 staan.

Drie seconden voor het einde van de eerste periode scoorde James Neal de 1-0, waarna Alex Tuch en Erik Haula in de tweede periode voor 3-0 zorgden. Tuch scoorde halverwege de derde periode ook de 4-0, maar daarna kwamen de Sharks op gang: Kevin Labanc, Tomas Hertl en Mikkel Bødker brachten de bezoekers bijna langszij. Met een extra speler hoopten de Sharks het in de slotminuut nog gelijk te trekken, maar Jonathan Audy-Marchessault profiteerde en scoorde in het open net, 5-3.

In de TD Garden in Boston begonnen de Bruins aan duel vier tegen de Tampa Bay Lightning, met een 2-1 voorsprong voor de bezoekers. Brayden Point en Nikita Kucherov brachten Tampa Bay op 0-2, maar dankzij David Pastrnak en Patrice Bergeron kwamen de Bruins langszij. Bergeron tekende met een shorthanded goal in periode drie zelfs voor de voorsprong, maar Steven Stamkos zette de 3-3 op de borden. Er moest overtime gespeeld worden en daarin scoorde Dan Girardi de winnende namens de Lightning: 3-4.

De hoogtepunten van de dag (Bron: YouTube)

'PSV wacht drukke transferzomer'

PSV staat voor een drukke transferzomer. Minimaal vier spelers lijken de landskampioen te willen verlaten, zo erkent Marcel Brands.

Jeroen Zoet, Santiago Arias, Nicolas Isimat-Mirin en Luuk de Jong willen komende Eindhoven verlaten. De technisch manager van PSV stelt dat een transfer voor het viertal "op dit moment in hun carrière zou kunnen passen".

Toch is een vertrek van het viertal nog geen uitgemaakte zaak. "Integendeel. Zodra duidelijk is dat een overgang er niet in zit, gaan we met hen meteen om tafel", vertelt Brands in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Volgens de lokale krant zouden er ook biedingen kunnen worden verwacht op Hirving Lozano, Gastón Pereiro, Joshua Brenet en Steven Bergwijn. Daarnaast lijkt de van Chelsea gehuurde Marco van Ginkel niet terug te keren. "Wij streven er naar om onze selectie tijdig op orde te hebben op het moment dat we ons voor de Champions League kunnen plaatsen. De lijsten zijn klaar, voor het geval er spelers weggaan."

Nederland viert bevrijding met veel muziek

Veel muziek en naar verwachting uitbundige zonneschijn. Dat zijn zaterdag de ingrediënten van Bevrijdingsdag. Veertien bevrijdingsfestivals en talloze lokale initiatieven staan op stapel. Centraal thema is verzet.

De feestelijke dag begint plechtig in Leeuwarden. Daar houdt schrijfster en filosoof Stine Jensen de jaarlijkse 5 mei-lezing in aanwezigheid van onder anderen premier Mark Rutte. De minister-president ontsteekt rond 13.30 uur het bevrijdingsvuur als signaal dat de veertien bevrijdingsfestivals en alle andere activiteiten in het land zijn begonnen.

Ambassadeurs van de Vrijheid zijn dit jaar rapper Ronnie Flex & Deuxperience, dj Fedde Le Grand en de Nederlands-Nieuw-Zeelandse band MY BABY. Met helikopters van Defensie vliegen zij van festival naar festival waar ze aandacht vragen voor de thema's vrijheid en onvrijheid.

De dag wordt afgesloten met het traditionele 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam, deze keer door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van dirigent Antony Hermus. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen het concert bij.

Nederland viert bevrijding met veel muziek
Nederland viert bevrijding met veel muziek (Foto: ANP)

SCP-chef: maak 5 mei echte nationale feestdag

Maak van Bevrijdingsdag een echte nationale feestdag waarop iedereen elk jaar vrij heeft, in plaats van eens in de vijf jaar zoals nu. Daarvoor pleit directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) Kim Putters in een interview met het AD. "We herdenken al zo weinig in dit land", zegt hij.

"De oorlog is de laatste herinnering aan hoe we onze vrijheid hebben moeten bevechten. Daar mag je best één keer per jaar bij stilstaan", vindt Putters. Wel met die koppeling aan 4 mei: de ene dag herdenken we het onrecht, de dag erop vieren we dat het is overwonnen.''

Bevrijdingsdag heeft wel de status van officiële feestdag, maar veel werknemers moeten gewoon werken, zeker als het doordeweeks valt. Eens in de vijf jaar is het een vrije dag. De eerstvolgende keer is dat in 2020. Voor Rijksambtenaren en veel andere ambtenaren is 5 mei wel ieder jaar een vrije dag.

Putters blikt ook terug op de dodenherdenking van 4 mei. Die is volgens hem "een van de weinige momenten van saamhorigheid"in een maatschappij die steeds meer gefragmenteerd raakt.

SCP-chef: maak 5 mei echte nationale feestdag
SCP-chef: maak 5 mei echte nationale feestdag (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: zonnig

Vandaag is het zonnig, maar vanochtend komt er in het noorden sluierbewolking voor. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 18°C in het noorden tot 23°C in het zuiden. De (noord)oostelijke wind neemt toe naar matig, langs de kust en in het Waddengebied mogelijk naar vrij krachtig. In de loop van de middag steekt aan de kust een wind van zee op.

In de nacht naar zondag blijft het onbewolkt. De minima liggen tussen lokaal 6°C in het noorden en 9°C in het zuiden. De wind draait geleidelijk naar een oostelijke richting en wordt overal zwak.

Zondag overdag is het opnieuw zonnig. De maximumtemperaturen komen enkele graden hoger uit met landinwaarts op veel plaatsen 25°C. In het Waddengebied blijft de temperatuur achter met 20°C. De oostenwind neemt toe naar matig.

De dagen daarna ook zonnig en warm weer. Vanaf woensdag meer bewolking en een toenemende kans op neerslag. Vanaf donderdag iets lagere maximumtemperaturen.(Bron: KNMI)

Nederland
 

In IJmuiden hing de vlag halfstok... (Foto: Interpretatie)
In IJmuiden hing de vlag halfstok... (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Fans van FC Twente kunnen kiezen voor goedkopere seizoenkaart

FC Twente biedt de seizoenkaarten voor komend seizoen goedkoper aan, nu de club uit Enschede is gedegradeerd uit de Eredivisie.

De aangeboden korting van 20 procent is optioneel. Supporters die nog steeds het volledige bedrag willen betalen, kunnen dat dus doen. FC Twente meldt op de officiële website dat het moeilijk was om de prijzen voor seizoenkaarten te bepalen. "We hebben daarover veel gesproken met supporters en sponsors", aldus de Tukkers.

"De een wil de volle pond betalen, de ander schreeuwt om een korting. Uiteindelijk kent realiteitszin en liefde (g)een getal." Twente vindt het belangrijk dat het stadion komend seizoen zo vol mogelijk zit, zodat de ploeg snel kan terugkeren in de Eredivisie. "Maar wij weten ook dat Jong Ajax-thuis niet hetzelfde is als Ajax-thuis. Sportief zetten we een forse stap terug. Ook financieel gaan we de degradatie voelen."

Komende zondag speelt het elftal van coach Marino Pusic voorlopig zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau, uit tegen NAC Breda. Acht jaar geleden werd FC Twente daar voor het eerst in de clubgeschiedenis landskampioen.

Hawaii getroffen door serie aardbevingen

Het eiland Hawaii is na de vulkaanuitbarsting van een dag eerder getroffen door een serie van aardbevingen. Het Amerikaanse Geologische Onderzoeksbureau meldde twee bevingen kort na elkaar met een kracht van 5.7 en 5.8. Zeker de laatste beving kan voor ernstige schade hebben gezorgd, maar volgens de autoriteiten was de beving niet zwaar genoeg om een tsunami te veroorzaken.

Het epicentrum van de bevingen ligt 19,3 kilometer ten zuidwesten van de plaats Leilani Estates. De inwoners van deze plaats waren al geëvacueerd na de uitbarsting van de vulkaan Kilauea een dag eerder. Op videobeelden was te zien hoe magma omhoog kwam door een gat in de weg en hoe lava door het bos stroomde.

Hawaii getroffen door serie aardbevingen
Hawaii getroffen door serie aardbevingen (Foto: ANP)

Bevrijdingsvuur laait op in Wageningen

In Wageningen heeft de commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, om middernacht het bevrijdingsvuur ontstoken. Dat gebeurde op het 5 Mei plein voor Hotel De Wereld.

Het oplaaiende vuur markeert de overgang van herdenken naar vieren, van 4 naar 5 mei.

Na de officiële handeling verspreiden tweeduizend lopers het vuur door heel Nederland. De loop markeert de start van Bevrijdingsdag.

In 1948 werd een fakkel vanuit de Britse havenstad Portsmouth naar het D-day strand in Normandië gebracht. Nijmeegse atleten namen het vuur vervolgens mee naar Wageningen. In Hotel De Wereld, waar in mei 1945 werd onderhandeld over de capitulatie, droegen de atleten het Bevrijdingsvuur over aan de toenmalige burgemeester van Wageningen.

Bevrijdingsvuur laait op in Wageningen
Bevrijdingsvuur laait op in Wageningen (Foto: ANP)

Het Slaapmutsje (NSFW)

En het is 5 Mei

Vandaag een bijzonder slaapmutsje want ondergetekende is ja-ja-jarig

43 lentes jong vandaag en er geen dag ouder uitzien dan 34, hoe doet ie het

Dus vandaag een speciaal verjaardagsmutsje, mijn cadeautje aan jullie trouwe FOK!kers.

En 1 van mijn favoriete actrices Michelle 'The Red Fox' Honey.

En dit keer geen softie softie, Ik ben jarig dus de beuk erin, Keiharde Porno voor Danny BasOne

Enjoy, i know i will

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.